Manžel ma opustil a hrozne to bolí

3. jan 2022

Ahojte, nieje to tak dávno, čo som písala, že mi manžel povedal, že vzal prácu v zahraničí a mna postavil pred hotovú vec. V prvom momente som reagovala, že s ním nikam nepojdem, ale keď som sa ukludnila, tak som mu povedala, že to môžme skúsiť. Zľakla som sa, predsa len tu mám rodinu aj všetko, ale on moje prvé odmietnutie vzal ako koniec. Dnes mi povedal, že zajtra ma už nechce vidieť doma. Doma … vlastne už ani neviem kde som doma.
Mame už dlhšie problémy, prv to bolo tým, že sme sa snažili o bábätko, ale ani umelé oplodnenie nám nevyšlo, teraz toto … vyčíta mi, že nemám nikoho rada, že chcem byt len sama. Vysvetľovala som mu, že je pre mna ťažké, po tom všetkom sa tváriť , že som bez problémov ale on stále k nám pozýval svojich známych a priateľov. Tak vznikli prvé nezhody, že som si dovolila povedať, že už nebudem obsluhovať. Teraz toto s tym únikom do zahraničia. Stratila som pôdu pod nohami. Tak veľmi sa bojím, viem, že som zničila všetko. Snažila som sa niekoľko mesiacov ale bez efektu, necítim lásku ani nič z jeho strany. Cítim sa úplne zbytočná a na nič.

elizabet173
3. jan 2022

je mi ľúto, čo prežívaš, ale myslím, že sa ti stalo to najlepšie, čo mohlo. Časom to pochopíš sama, tento muž ťa nemá rád a byť s ním by len predlžovalo agóniu. Ber to nie ako koniec, ale ako nový začiatok.

cyberk
3. jan 2022

Ked sa tak rozhodol.. nezmenis to. Aspon vidis ako sa vyfarbil.. takto utekat od problemov... Vycitky si nevsimaj.. Chlapi si radi pozyvaju navstevy-kamaratov, ale vacsinou zena ma tie starosti okolo toho s pripravami, upratovanim a pod..
Jedny dvere sa zatvoria a druhe otvoria.... tu pomoze len cas... lebo cas lieci a verim ze ta caka lepsia buducnost s niekym, kto nebude utekat, ale bude ti oporou aj ked su casy zle.

marca12
3. jan 2022

Kazdy clovek je v nasom zivote k tomu,aby nas niecomu priucil. To uvidis az casom,ked to vsetko preboli. Obaja ste toho mali vela a az v takychto psychicky vypatych situaciach sa ukaze,aky je vztah silny. Zamysli sa,ci to co ti vycital nemal aj trosku pravdu a pokus sa znovu mat rada ludi,byt mila,spolocenska,neuzatvaraj sa pred ludmi. Hlavne maj rada samu seba,potom pojde vsetko lahsie.

bikarbona
3. jan 2022

Och, to je smutne. Drzim palce, nech sa rychlo oklepes. Snad prides na to, ze za vela vlastne nestal.

brembo
3. jan 2022

a prečo všetku vinu hádžeš na seba? Sa o ten rozchod pričinil najma on a nie ty. Tak sa prosím neobvinuj. Ked sa rozíde kvoli takej hluposti? Podla mna to už mal v pláne,len toto mu prišlo vhod. Keby si s ním išla tam,tak tam by si vymyslel zase niečo iné.

77daniela77
3. jan 2022

S dievcatami predomnou suhlasim.....mna zaraza ze ta uz nechce vidiet doma.....to je ako mozne ze si toto dovoli povedat?Je to len jeho dom?

andreatytler
4. jan 2022

Neviem vela detailov... nepamatam si prvy prispevok ale nezda sa mi ze by si to bola ty co vsetko znicila. Z toho co opisujes sa mi zda, ze on chcel uz odist a preto prisiel s tym napadom s prcou v zahranici a dufal ze s nim nepojdes ale kedze si zmenila nazor, tak ta surovo vystahoval.
Ale viem ta pochopit ako sa citis, ze si stratila podu pod nohami. Clovek si vytvori zazemie a naraz je vsetko prec. Ber jeden den za druhym tak ako idu. Daj si za ciel, prezit jeden den a jeden den sa prida k druhemu a naraz zistis ze ti to ide aj bez neho.

jumama
4. jan 2022

Aj keby cokolvek, partneri maju so sebou jednat slusne. Dohadovat sa dve strany. Vsimninsi, ze tebe je vzdy vsetko len oznamene, bez moznosti dohody. Ak je to tak, nelutuj takyto nerovny vztah. Az mas kam, tak odid a zacni postupne novy zivot. Z bolesti sa vyplac, najdi si psychologicku podpodu, posilni sa… este budes mat vela pekneho pred sebou.

marca12
4. jan 2022

@brembo nemyslim si,ze sa rozisli kvoli hluposti. Neuspesne snazenie o dieta so zenskou psychikou velmi zamava. Casto si zena prechadza strasnymi stavmi,kedy to vyusti do smutku a odmietania okolia. Co vidim aj tu. Vadilo jej,ze on sa bavi s priatelmi,ked ona smuti. To,ze musi po nich upratovat,to je az vedlajsie. Kazdy svoj smutok prezivame inak. A zvladnut tieto zenine stavy to chce naozaj velmi silneho chlapa. Presla som si aj takou fazou,preto viem,co je to. Netreba hladat vinnika,ale brat to tak ako to je a ist dalej.

autor
4. jan 2022

Asi mate pravdu, skoro vôbec som nespala, načo bojovať o niečo čo už dávno nieje. Rozhodol sa a ja sa musím tiež.

brembo
4. jan 2022

@marca12 ale ja som myslel na jeho odovodnenie,že prečo sa rozišli. Mohol som to napísat jasnejšie. A práve teraz by jej mal byt oporou,a nie zdupkat.

brembo
4. jan 2022

teraz to bolí. Sustredte sa svoju buducnost,na jej budovanie,premýšlajte,čo všetko budete musiet urobit. Snažte sa zamesstnat mozog plánovaním. Nemusíte mysliet na daleku buducnost,stačia plány na zajtra,čo máte v pláne,čo bude potrebné urobit. Snažte sa nemysliet na rozchod. Postupom času zistíte,že je dobré,že ste sa rozišli. že ste nemali dieta s takým mužom. Po čase zistte,že si Vás nezaslužil. Prajem Vám pevné nervy a vela stastia. V buducnosti určite stretnete niekoho,s kým zabudnete na svoju minulost. Snažte sa bzt čo najviac v dobrej spoločnosti,napríklad priatelky.

marca12
4. jan 2022

@brembo Ano,mal byt oporou. Zrejme ju nemiloval natolko,aby ju podrzal. Ale len dobre sa jej stalo,ze odisiel.

brembo
4. jan 2022

tak asi nie,a neviem či ju vobec miloval,ked ju opustil. A ako som písal,o rozchode už uvažoval dávnejšie,len to potreboval zdovodnit,a ten odchod do zahraničia mu prišiel vhod.

elizabet173
4. jan 2022

mne to trochu zaváňa tým, že má niekoho a vedel, že ty nebudeš chcieť odísť a teraz on vyzerá ako obeť, lebo ty si nechcela ísť žiť do zahraničia a pri tom je to opačne. Výrok - zajtra ťa už nechcem vidieť doma tomu nahráva. To je jeho dom či byt? V každom prípade niet za čím smútiť.

elizabet173
4. jan 2022

@brembo presne aj mne to takto pripadá

brembo
4. jan 2022

ako ti elizabet173 napísala : V každom prípade niet za čím smútiť.Toto si prosím zober k srdcu.
on si tvoju lásku nezaslužil a ako som to už písal,prestan sa obvinovat. Kto chel rozchod? No on,tak sa tu neobvinuj,že ty si to sposobila. Bude lepšie uvidíš a budeš rada postupom času,že sa to takto skončilo.

rdi
4. jan 2022

Ono verim, ze na zaciatku po takomto rozchode je to tazke, ale uvidis, ze pokial to on takto pochopil ze je to definitivny koniec, tak to zrejme aj on tak chcel.

autor
4. jan 2022

Už si nakladam veci do autá, nieje jednoduché zbaliť 20 rokov takto rýchlo.

autor
4. jan 2022

Chcela som viac a teraz mám jedno smradľavé nič, som chudera

sandrahi
4. jan 2022

moja viem, ze to teraz vidis prakticky len cierno, no musis sa pozerat aj dopredu. ak by on nechel koniec, tak by sa k tomu celemu bol postavil inak, no mozno uz mal svoje plany, do ktorych si ty moc nezapadla

brembo
4. jan 2022

a prečo sa musíš hned stahovat? Na to nemá žiadne právo,ta len tak vykopnut,ked ste manželia,máš svoje práva. Nenechaj sebou mávat.

karolinakr
4. jan 2022

Prosím ťa,dobré ti vymyl mozog,že ešte ty sa cítiš vínna.A kam teraz ideš? Možno ma fakt frajerku a tým,že to hodil na teba,to chcel urychlit

autor
4. jan 2022

Najhoršie na tom je, že nemám kam ísť, nemám nikoho, kamarátov, kamarátky som dávno stratila, všetok som čas a život som podriaďovala jemu, aby bol spokojný … prestala som ho baviť. Takto ponizena teraz mám ako začať? Toto je na slučku.

brembo
4. jan 2022

prosím,už som ti to písal,prečo berieš všetku vinu na seba? Kto chel rozchod? On. Kto ta vykopol? on. Tak sa tu prosím neobvinuj,že ty si tá zlá: Nie,ten zlý je on,a kým to nepochopíš,tak sa nebudeš cítit lepšie.
On nemá právo ta vykopnut !!!!!!!!!!!!!
Prestan s tým balením a začni všetko rozbalovat,nosit spat . Máš svoje práva,je povinný ti minimálne zabezpečit náhradné bývanie-to je to minimum,čo musí splnit. Nenechaj prosím so sebou vybabrat. Prečo to zrazu chce takto rýchlo? Nechce tam nastahovat svoju novu?
Prosím nenechaj so sebou zametat.

veronikalubko
4. jan 2022

Hej žena 🙂 @brembo ma pravdu, nik na svete nieje dokonalý no ten co ti ublížil je poriadny chudák, že sa nedokáže postaviť problému 🤷🏻‍♀️ máš svoje práva a ako žena maj k sebe uctu a neponizuj sa, nie koli chlapovi. Viem o com hovorím, zažila som si tiež jedného sebeckeho, chorobné ziarliveho hajzla a už neprosím...

brembo
4. jan 2022

Ale máš kam íst !!!!!!! Spat do domu,tam je tiež tvoje miesto. Kludne možeš zavolat i políciu,nemá najmenšie právo ta len tak vyhodit na ulicu.

luccija
4. jan 2022

Nepísala si tu v lete, že ste mali ísť na umelé a muž odišiel a odmietol?a potom sa to nejako urovnalo?
Chápem tvoje pocity cítiš sa zradená, ale ten vzťah už asi dlho nebol dobrý možno by sa Ti to isté stalo aj, keby si dieťa s ním mala.Nie je dobre sa tak izolovať a žiť len pre muža.Nechaj ho ísť nikde nie je písané, že o pár mesiacov nezistíte, že chcete byť spolu ..neviem prečo si myslíš, že ty si tá, ktorá zničila všetko?koľko máš rokov?je to prvotný šok poplaces si a možno v svojom okolí, práci máš spriaznenú dušu.

madeline1
4. jan 2022

On ani nechcel, aby si sla s nim, inak by to druhe ano akceptoval a nevyhadzoval by ta kvoli prvemu nie...
Najdes si lepsieho.

autor
4. jan 2022

Je to aj moja vina, žila som si vo svojej ružovej bubline a myslela som že takto je to správne a nevšimla som si že nieje spokojný. Aj to, že somnou už prestal spat som nejako spracovala. Všetko je jeho, ja som podľa jeho slov zbytočná. Keď niečo často počuješ začneš tomu veriť.