Priateľ ma opustil. Má novú priateľku a čakajú bábätko
Ahojte baby..ja ani neviem ako to napisat alebo co robit ale priatel uz 3 roky robi v zahranici a ja som bola doma s malou…a v piatok mi napisal ze on tam uz ostane ze tam ma priatelku a cakaju babetko proste z nicoho nic…aj peniaze mi odmietol poslat povedal ze bude platit vyzivne ale teraz mi nevie poslat lebo si zariaduju byt s priatelkou…proste z nicoho nic ja nechapem…a teraz fakt neviem co robit absolutne bez penazi mam asi 5 € v penazenke…ano viem ze ho mozem dat na sud vyzivne a vsetko ale co robit momentalne? Nemam ani nikoho kto by mi pomohol rodicov uz nemam…zblaznim sa asi fakt v pondelok ma mala nastupit do skolky aj tam kopa veci treba platit…a ja ani na jedlo nemam uplne som zufala fakt neviem co robit😔
@annelise17 ahoj, si si ista že odpisuješ mne ? 😀 ja neriešim piliere, ani nizku pomoc od statu. velmi to paušalizuješ a zovšeobecnuješ. prosím ta prečítaj si naozaj pozorne všetko, čo som napísala. ja som len riešila, že ženy, ktoré pracovali, ktoré si založili rodinu, vydali sa, zobrali hypo, a zrazu muž zahlasil že dovidenia. rodina je daleko, hypo na krku, muž neprispieva. že takymto zenam by stat mohol dopriat finančnu injekciu, tak isto ako mladym vdovam, to bola len myšlienka 🙂
každopadne tvrdit že tu mame vyborny socialny system je tiež na zaplakanie a ked sa tu kazdy bude uspokojovat s tymito frazami, tak sa nikam nepohneme od korupcii a rozkradania štatu politikmi a oligarchami. a nie, nie sme v právnom štáte. novinára zabili kvôli tomu, že povedal nahlas pravdu. a zabili ho ľudia, ktorí sa nam usmievaju spoza bilboardov a chcu naše hlasy vo voľbách. tak tu prosím ta nehovor o vybornom socialnom systéme, sme rozkradnuty mafiansky štát a len ticho sme všetci sklopili hlavy.
@banderaska29 mame tu nie výborný, ak nie priam vynikajúci sociálny systém, ak si si nevšimla.
Stačia tu debaty o ucelovych materských, podporach a podobne. Ci to ti príde ôk? Ako sa vyplacali rôzne pandemicke "hovadiny" matkám len tak, za to ze drepeli doma na riti, lebo korona?
Teraz vôbec nie v zlom, ale navrhni prosím ako by si pomáhala takej žene? Ako si to predstavuješ? Ze stat jej bude mesacne doplácať co ja viem 200€ lebo ona nemá na hypo? Je mi to ľúto, ale je to jej problém. Vieš, kolko by bolo zrazu "opustenych" zien, lebo Slováč je vysoko kreatívna?
Žiaľ, istom sa už počas trvania manželstva, počítam s tým, ze všetko sa môže pokaziť. Keď už nie opustenie zo strany muža, tak potom napr.nejake nešťastie, jeho úmrtie. To je to iste. Co potom, hm?
@lienka.7 a tebe sa čo stalo že si taká nabrúsená ? utorok rano alebo ešte stale pondelnajsi vietor ? 😀
ok, reči su reči, ale vedomost a skutky druhá vec: povedz mi 15 bodov k nasmu vybornemu socialnemu systemu. velmi rada sa necham poučit, ak sa niečo medzičasom zmenilo.
povedz mi ty, ked si proti pomoci ženám v nudzi, čo by bolo teda riešenim hm ? urobit zakonne poriadky s chlapmi ? vieš ked s niecim nesuhlasim, a hlavne tak temperamentne a vehementne ako ty, musím vediet prečo a mat iny navrh 🙂 to potom beriem ako diskutovanie
@banderaska29 som si to omylom zmazala, tak ešte raz 😊
Nie som vôbec nabrusena, to je len čaro neosobnej komunikácie 😁
K tomu nášmu soc.syste.u sa mi fakt nechce vypisovat, aj toto fórum je toho dôkazom. Niektoré by tu najradšej brali tehotenske, materske, pnky, rodicaky aj podpory dokopy. A najlepšie do 18tky, keby to šlo. Sampzrejme česť výnimkám.
Peniaze dostávajú aj také, čo do systému nikdy neprispeli ani jedným jediným eurom, ako budú prispievať do budúcnosti je tiež otázne a v živote nesplatia to, čo si vybrali. A nie, nie sú to iba tí zlí zlí Rómovia. Len toľko k tomu.
Kde som napísala ze som proti pomoci ženám v núdzi? Sú rôzne davky, ano sú symbolické, ale stat tu nie je na to, aby suploval nejaké osobne problémy jednotlivcov. Nechapes to, ze to nie je možné. Vezmime si situáciu, že muž necha ženu s 3 deťmi, byt je jeho. Ona nemá kam ísť. Tak teraz navrhni tu fotku, spôsob pomoci prosím ta. Hm?
Som naozaj zvedava? Darovať im byt a mesacne platit najom/hypo? Lebo nema ani na nájom? V akej sume, dokedy jej chceš pomáhať, hm?
@lienka.7 musim s tebou plne suhlasit. niekedy je to zacarovany kruh a mnoho krat sa z pomoci stalo len zdieranie a pomoc sa potom mihla tomu, co nou clovek vlastne chcel dosiahnut. u nas mnoho ludi system len vyuziva a zneuziva a potom sa nie je comu cudovat, ze na ozajstnu pomoc tym, kotri to fakt potrebuju neostavaju uz ziade prostriedky
@lienka.7 tak v tej prvej polovici s tebou uplne suhlasim, ja som tvrdo pracovala a fakt som si kazde jedno euro az dodnes tvrdo odmakala a nie som za nejaku bezbrehu pomoc niekomu, kto si to nezasluzi. nehovorim vobec o tychto ludoch, nikde. a ano napriek tomu sa im pomaha, dostavaju byty... to je prvy bod, kedy nesuhlasim s tvrdenim, ze nas socialny system je perfektny. mlade rodiny ako kedysi nedostanu novomanzelsku pozicku, teraz sa pomaha iba romom a ukrajincom. bohužial.
a tam aj ostanem. radšej by som dala dočasne byvanie a jednorazovy finančny prispevok takejto zene s tromi detmi, ako si uviedla model, ako romom, ktorí v živote nepracovali, nikdy nepohli prsom, len piju a robia deti.
@banderaska29 uplny suhlas, môžem pokojne napísať ze takmer 100%ny 😁
Pokial sa však nezmení rozmýšľanie ľudí (staré známe keď neokradas stat, okradas svoju rodinu), budeme stále v tých istých srackach. Je to aj o sebeckosti ľudí má jednej strane a ich krátkozrakosť pohľade na strane druhej
Tie, bez urážky jedmoduchsie, sa tu tešia ako odrb.... systém ci uz s max.matetskymi alebo podporami. Co uz im ale nedochádza je to, ze na to niekto musí "zarobit". SP nema v pivnici tlačiareň na peniaze.A ked pebiaze nebudú, co bude ako prvé ? Zvýšenie daní a odvodov. Ale to už je na každom z nás, ako sa zachova.
A k tej pomoci. Kamoska sa dostala do problémov, potrebovala urgentne odísť aj s dieťaťom od muža. Dočasne pomôcť s ubytovaním. Riešili sme cez obec, nejakú pomoc. Samozrejme nejde to, nedá sa... pre nu samozrejme. Ale pre Ukrajincov sa miesto predsa len našlo. Uz ani neviem pre kolkych... Ešte aj PR si na tom pan starosta v TV spravil 👎👎👎
@lienka.7 jo presne, ani o Tom ďalej nemôžem písať, to samozrejme neber osobne, ty máš pravdu ako píšeš, lebo mám žlč z toho, o čom sa bavíme☹️
@banderaska29 áno som si istá, čítala som pozorne. Čo má prosím ťa sociálne zabezpečenie spoločné s korupciou a rozkrádaním štátu ? To sú rozdielne veci, áno treba sa uspokojiť s našim sociálnym systémom pretože je nastavený tak, že mnoho krajín môže závidieť, a to nemyslím žiadne zaostalé štáty. Ostatné čo si napísala súvisí s ľuďmi v politike, tí sú tam vďaka hlasom ľudu. Treba voliť rozumne alebo ísť kandidovať a všetko zmeniť.

A ešte pre ženy, ktoré nadávajú na politiku. Áno, na Slovensku je politická scéna na zaplakanie, ale vždy platí - aký ľud, taká vláda. Ľudia si zvolili a celé roky volia to, čo tu máme. Pre bezodné sľuby a mám pocit, že tu vládne trend - čím väčší hulvát, tým väčšie preferencie. A keď ľudia volia niekoho podľa toho “ako brutálne niekomu naložil” alebo ako sa extrémisticky vyjadruje k určitým otázkam, potom to tu tak aj vyzerá.