Priateľ ma zanedbáva
Ahojte.Chcela by som poznat Vas nazor ci ma este zmysel zit s muzom ktory o vas neprejavuje skoro ziadny zaujem.Odmieta sa so mou milovat,ziadne objatie ci bozk som od neho nedostala hadam pat mesiacov,mozno aj viac...Neviem ci je chyba vo mne,alebo ho uz nepritahujem.Je pravda,ze uz ani postavu nemam taku ako kedysi pred tehotenstvom a niekedy sa nestihnem poriadne ani upravit pri malom ci je to tym neviem,ale trapi ma to.Este stale ho lubim,vraj aj on mna ale nedokazuje to skoro ziadno.Chcela by som nas vztah zachranit uz len koli malemu ale neni som si ist ci aj na ukor toho ze ja ako zena budem uplne zanedbana,od muza ktoreho sice lubim ale ocividne si toho nevazi.Skuste mi poradit ako na neho,aby si ma viac vsimal a venoval sa mi uz konecne aj v posteli 🙂 Ja nemam kamaratky s ktorymi by som sa mohla o tomto poradit a porozpravat tak bude rada za kazdy nazor,dakujem.
@lila8686 napriek tomu by som to skúsila, aspoň mesiac ho absolútne ignorovať, ale byť k nemu milá. tri dni je nič. Máte malé dieťa, za pokus stojí čokoľvek, čo by ho prebralo z letargie. Bolo by dobré keby si sa začala aktívne pripravovať na návrat do práce (aj keď to ešte neplánuješ). Je dôležiíté, aby zistil, že na ňom nie si po nijakej stránke závislá. Ešte by som skúsila manželskú poradňu a povedať mu na rovinu, že sa ti tento stav nepáči a plánuješ odísť, aby mu bolo jasné, čo môže stratiť. Ani náhodou nie som za rozvod pri najmenšom probléme, ale žiť roky takto 😝 😝 😝 veď ti ich nikto nevráti a na dôchodku je už neskoro niečo riešiť.
cas sa vzdy najde,
nechcem ta este viac deprimovat, ale aj v praci sa da venovat vsetkemu moznemu, zistila si napr aky ma vysoky telefnny ucet a mimochodom dobri priatelia niesu len na to aby boli siritelia zlych sprav, ja tiez viem uz 3roky ze moj znamy ma milenku a nemozem to povedat jeho zene, lebo si to nezela a ja by som len stratila kamosku, lebo by som bola ja ta zla, musia si to vyriesit sami a mimochodom, ked si ona cely ten cas nevsimla ze ju muz ignoruje a neriesi to tak, asi maju velky problem
@lila8686 nechcem ti brat iluzie, to vobec nie, ba prave naopak bdede to fajn, ak o 2-3 mesiace sem napises, ze huraaa, prekonalo sa to, ale ak raz chlap strati zaujem, nepomoze ani plodna diskusia, ani sexy pradlo, ani bohaty spolocensky zivot.
casto sa pise, ze zeny su tie, co odopieraju manzelske povinnosti, avsak aj co citam na MK su to prave muzi, co hraju mrtvych chrobakov a spravaju sa asexualne voci svojim partnerkam.
mal by sa ti viacej venovat aj dietatku kazdy druhy chlap pracuje ale nezanedbava lasku svojej rodinky otvor si ocka
@lila8686 myslim, ze je chyba ze si sa doteraz neodhodlala na poriadny rozhovor. Takyto problem sa musi podla mna riesit cim skôr, nenechat to 5 mesiacov plavat, inak sa môže celý problém "zabetónovať" v takom stave akom je a zmena sa dá dosiahnuť len obtiažne. A často nepomôže jeden rozhovor , treba ich viac, aby sa s problemom pohlo. Na tvojom mieste by som čo najskôr iniciovala rozhovor, jeden, dva, a dovtedy, kym ta muz nezoberie na vedomie. Z toho , co pises, mi vyplyva , ze ta neberie ako rovnocennu partnerku, alebo ty sa neberies ako jeho rovnocenna partnerka. Nie je mi jasne, ako sa mozes nechat (alebo ako sa mu moze darit) odbit ta donekonecna len vyhovorkou, ze je unaveny , vysmeje ta, zlahčí tvoj problem a ty sa rozplačeš a tym to cele zas hasne. Skus si najst argumenty, preco je pre teba, a nielen pre teba, ale aj pre neho, a pre osud vasej rodiny, dolezity intimny zivot a fyzicky kontakt . Nenechaj sa prevalcovat jeho ignoranciou a vysmechom. Skus naburat jeho pocit nadradenosti voci tebe a ziadaj riesenie! Objasni mu, že TY MÁŠ PROBLÉM, ten problém, sa týka aj jeho, a teda je jeho povinnosťou, nájsť spolu s tebou naň riešenie. Urcite nie je v praci od 6 rano do 22 vecer od pondelka do nedele a zbytok času prespí. POZIADAJ (NEPROS!) o konkretnu vec, napr. o to, ze jednu z jeho mimopracovnych aktivit okrem spanku, nahradite na zaciatok 1 krat tyzdenne milovanim, lebo milovanie je pre vas vztah nesmierne dolezite (mozno kuka telku, chodi na pivo, na bicykel, atd) . Jednaj s nim ako jeho partnerka a skus udrzat vecny a slušný ton a nepodlahnut emociam či hystérii (vtedy sa muži cítia ako na koni), aj ked to bude mozno ťažké. Argumentuj, zdovodnuj, vysvetluj. Z toho, čo som pochopila, plač ani prosby nezaberaju. Ak sa mu podari zrušiť ťa, pokús sa ešte o jeden/dva rozhovory. Ak ani to nezaberie budeš vedieť, že mu na tebe/na vzťahu nezáleží, nech už by táral čokoľvek o tom, ako ťa miluje. V tom prípade by som mu pohrozila rozvodom (ale to až vtedy, keby naozaj odmietal problém riešiť).Ak ani to s ním nepohne, nestrácala by som s takým mužom, pre ktorého som úplný vzduch , ani minútu navyše. PS: a čo sa týka túlenia, maznania, a iných dotykov mimo sexu, pokým sa nedokope k zmene v intimnom živote,úplne by som ich smerom k nemu vynechala.Vyzera to totiž, že ich len nejako od teba "trpí".
@lila8686 a já bych ho posadila k pc a dala mu přečíst tohle téma, doslova, to dokáže zázraky. Ať vidí, že i ostatním to nepřipadá normální - může si i s někým dopisovat - flirtíky na chatech, po telefonu atd jsou taky možnost, ale nevím, neznám vás, každopádně mu to dej přečíst, vše je tu jasně vysvětlené a on snad pochopí, že ťo to trápí!
Ahoj lila, ja mam podobny problem ale u nas trval este pred narodenim dietata...a tiez neviem ako ho riesit :( proste predstava o frekvencii milovania u nas dvoch je diametralne rozdielna...a tiez mal vyhovorky ze ho boli hlava, brucho, unaveny z prace....pravda je, ze sme spolu 10 rokov a urcite ho uz nepritahujem tak ako na zaciatku, uz tam nie je to vzrusenie z noveho, tak podla mna obmedzil frekvenciu 🙂 Ja som tiez celkom rezignovala, uz ma nebavi byt ta co stale vyvija aktivitu, tak som zvedava kam to teraz povedie, pretoze mi za par dni konci 6ti nedelie 🙂 Inac ako otec a kamarat je super, objime , pochvali...len proste tu mame problem a nutit niekoho do sexu sa fakt neda :(
mně to dělal po narození 1. syna taky, už jsem se s ním musela prostě štěknout, jinak to nešlo, pochopil, ale véélká změna nastala až po té, co jsem absolutně změnila svou vizáž a začala o sebe pečovat víc, než před těhu!
Dakujem Vam vsetkym za Vase nazori a rady,naozaj si toho vazim.Nemohla som sme skor zavitat tak aby ste si nemysleli,ze si Vase nazori necitam. 🙂 No s mojim chlapom akosi nic nehybe a uz to pomalicky ale isto vzdavam.Takyto zivot nechcem viest,som este mlada a nechcem premrhat roky s niekym kto si ma nevazi,teda aspon mi to nedava najavo.Pockam,este do maleho narodenin ci sa spamata a ked nie,budem to musiet ukoncit,aj kde nerada ale asi to bude to najlepsie co mozem pre seba spravit,aby som sa dalej netrapila.
@lila8686 ak je to naozaj tak ako píšeš, treba to manželovi povedať. Kým mu to povieš, skús ešte tú manželskú poradňu, aby si si niekedy nevyčítala, že si pre udržanie vášho vzťahu neurobila všetko. Ešte ma napadla kniha Päť jazykov lásky - skús ju vygoogliť a mrknúť sa na ňu. Je to v podstate o tom, že napr. manžel zahŕňa manželku darčekmi a má pocit, že je to z jeho strany najväčší prejav lásky. Ale manželka má pocit, že najväčším prejavom lásky by boli časté fyzické kontakty, ktoré jej manžel neposkytuje. Darčeky si dokáže kúpiť, pretože zarába toľko, koľko on. Je to veľmi skrátené, len som chcela objasniť, o čo v knihe ide. Aj keď vo vašom prípade, no neviem....Skús ešte najskôr tú manželskú poradňu, potom rozhovor v kľude bez zbytočných emočných výlevov o tom, že si mladá žena, k životu dotyky, pohladenia, milovanie potrebuješ, že nevieš prečo to medzi vami skončilo a keď ti on nechce podať vysvetlenie a problém riešiť, tak sa chystáš tento vzťah ukončiť. Ak už toto s ním nepohne, nemáš prečo s ním zostávať. Život máš len jeden a zostávať v nefunkčnom vzťahu kvoli synovi 😖 😖 nakoniec by si mohla prispieť k tomu, že aj on raz nebude vo svojich vzťahoch šťastný, pretože by vaše spolužitie považoval sa model a preniesol by si ho do svojich vzťahov.
@lila8686 ahoj ja som 2 roky po porode a ties toto riesim a uz ti poviem ani nemam chut to riesit,,,moj ma odmieta len v sexe,inak ked urobym cirkus ohladom toho tak ma podplaca sladkym a tak 😀 inac som si dala precavzatie ze ak najblisie bude chciet on tak ho poslem do teplych krajin viem ze je to blbe riesenie ale fakt uz mam nervy v .....
lila, neviem ako dlho ste spolu ked si myslis ze ho uz ako zena neprizahujes. to ze nemas postavu modelky je normalne, ja som vychudnuta po dvoch detoch a aj tak muz po mne tusi kazdy den. Je to aj tym aky sexualny zivot ste mali pred tehotenstvom. Moj muz si ma po porode nevisimal, respektive odo mna nic neziadal, zaco som mu bola strasne vdacna, lebo ja som nemala teda ziadnu chut. este viac som ho preto lubila, ze je taky ohladuplny a predstav si ze som ho raz nacapala ako druhej rano telefonuje s byvalou frajerkou... no skoro ma trafilo a vraj ja som na vine lebo si ho nevsimam a on sex potrebuje a ta druha na linke ho vraj chape a bla bla..
trapila som sa par mesiacov a potom som si povedala ze naco, bud ma chce, alebo nech vola kde sa mu zachce a moja nevsimavost az lahostajnost u neho zabrala, uvedomil si ze niesom hysterka neriesim rozvod a nic, vsetko som prebrala s chladnou hlavou, a on ma stale lubi. A poviem ti ze po tolkych mesiacoch to bol u nas najlepsi sex... drzim palce, nevzdavaj sa tak skoro, viem ze sa trapis, ale vsetko raz prejde, daj mu este sancu, porozpravaj sa s nim a potom si ries svoj zivot ale nie radikalne, nech si uvedomi co vsetko by stratil...
@lila8686 ja som v 7ročnom vzťahu, s priateľom máme 1,5 ročného syna, ani zasnubený nie sme, lebo "nie je vhodná chvíľa", spávať by so mnou chcel, ale len to! lebo že o tom je vzťah, vykašli sa na mužov, a venuj sa sebe, lebo čím viac sa budeš nad tým zamýšľať, tak tým to bude horšie, poprípade si s ním sadni, skus si to vydiskutovať a ak nič z toho neposunie vás dalej, tak je na tebe, či ho máš rada a si ochotná s ním byť aj tak (ako ja) alebo budeš sama, nechcem ti tým nič vyčítať, ale ja si túto citovú stránku vynahrádzam kamoškami a rôznymi záľubami, kde sa snažím si urobiť aspon radosť sama sebe, ked už chlap nie je schopný 🙂 okrem sexu, čo by môj rád. Ja som v situácii že ho nemôžem a ani nechcem opustiť, lebo aj ked som tak trochu presvedčená, že je so mnou zo zvyku a neľúbi ma tak ako dakedy, no ja jeho áno 🙂
držím palčeky
@lila8686 ty kokos, nečítala som pre predošlým príspevkom všetky tvoje príspevky, ale normálne mám pocit, že máme rovnakého chlapa 😀 ako môj, unavený z roboty, na to si nájde čas, tiež je niečo ako murár ... a to som si myslela, že len môj je taký ťuťmák 🙂
@lila8686
a vie že sex, bozky a dotyky chceš? možno má pocit že nemáš zaujem. V tomto sú chlapi taký... neriešia, radšej počkaju. možno si myslí že nechceš, že su ti dotyky po porode nepríjemné a tak radšej nič nerobí. Má ta rád a nechce ta "nasierat". a čaká kedy prídeš že už to celé pominulo.
neviem síce ako velmi sa tovja postava zmenila, ale myslím že postavu riešia hlavne ženy. Ja to klasika, nás ženy prvé čo napadne je že sa mu už nepáčime. a pritom dovod može byt niekde inde. Myslím, že ked ten muž raz miloval tak mierne zmeny prepáči, ved is mu porodila dieta. Ty by si ho tiež milovala ked trochu pribere, ošedivie.
@mamavera Povedala som ze to budeme riesit v poradni ale on nechce,vraj nema ziadny problem len je unaveny.Ale unaveny 24hodin denne a 7dni v tyzdni sa mi zda priliz.Vraj myslim len na sex a ze som nim posadnuta ale ved uz to bude skoro pol roka co sme spolu nespali a mne to naozaj chyba,Ved aj ja som nad tym rozmyslala,ze maly si bude z nas brat priklad a nechcem aby nas videl stale sa len hadat a zit v podstate len koli malemu spolu.To nema zmysel..
@michelleuk Tak u mna to trva pol roka a uz mi to lezie priserne na nervy ta jeho nevsimavost a nie to keby to mam trpet 2roky.To ti zavidim tvoje pevne nervy 🙂 Ani ja to nechcem riesti,ale neda mi to.Ked vidim ako sa iny muzi spravaju ku svojim zenam pride mi to luto a zavidim..
@sedrik Tri roky sme spolu,pred tehotenstvom bolo vsetko super len ako som otehotnela tak sa vsetko pokazilo,bal sa so mnou milovat a tym som sa mu vraj odcudzila.Moja postava neni uplne super ale ostalo mi 5kileciek navyse ale nemyslim,ze by to bolo take strasne.On je len v praci a nema ani kamaratov v podstate lebo odtialto nepochadz je z ciech tak sa nema asi ani s kym o takych veciach poradit.Uz som mu vysvetlovala,ze ako by mu bolo bez nas ale vraj skor my by sme bez neho nevydrzali ale skor sa mi zda,ze tym skryva to ze by sme mu chybali a nechce byt bez nas.Len si to neprizna.Tak neviem,keby aspon nejaky naznak mi dal ale on nic.Dakujem,bodaj by sa to polepsilo.Bola by som len a len rada..
@lubicakovac Tak ma aspon chapes ako sa citim ale s tebou aspon spava..A ja ho lubim ty asi ani nie ako tak citam ale pomaly aj ja k tomu spejem,ze budeme spolu len zo zvyku a koli malemu.
@lila8686 no moj sa ku mne sprava milo aj ma za zadok chyti a tak ale do sexu ho musim nutit najskor to bolo tehu bal sa koli malej potom to bol stres s penazi boli sme v uk a teraz je to stres s choroby zistili mu hepatididu,,,ja to chapem ze ma nechce nakazit ale mam nervy lebo mi to pripada ako sam vyhovorky....aj ked to tak neni,,,kebyze chce tak sa kupia kondomi a ficime o 106 aj ked zase je tak unaveny s tej blbej choroby ze by aj tak s toho nic nebolo,,,
@lila8686 - hmm..podľa tohoto tvojho posledného príspevku čo si napísala mám pocit, že vlastne ty sama chceš. myslíš si a presviedčaš sa o tom, že by ste mu chýbali a že nechce byť bez vás, hoci ti povedal pravý opak. Prečo by to preboha hovoril, keby to tak nemyslel? Je to predsa vážna vec. Mala by si otvoriť očká a prestať sa presvidčať..samu seba...že to tak nemyslí, hoci ja mám pocit z toho čo si napísala, že možno práve tým čo povedal dal najavo, že ho to zrejme už prešlo. Je to veľmi smutné, ale zrejme je to tak. Nie ste zobratí, tak sa skúste odlúčiť. Možno to pomôže, možno sa zobudí on a možno ty. Nenechaj si ale so sebou takto zametať, nezaslúžiš si to. Každopádne, nech to už dopadne medzi vami akokoľvek, držím ti palce.. 😕
@lila8686 No v živote sú také obdobia, že sa človeku nechce milovať, len asi u žien je to častejšie. A keď sa k nemu pritúliš, tak on vôbec nereaguje? Môže byť naozaj unavený, možno cíti teraz zodpovednosť oveľa väčšiu keď máte dieťa, a preto sa viac v práci snaží a je unavený. Alebo sa možno bojí,, že by si otehotnela tak skoro po prvom dieťati. A keby si skúsila schudnúť aj sama kvôli sebe zo zdravotných dôvodov? Pre muža je dosť dôležité, aby žena nebola príliš silná, aj ja sa snažím chudnúť, len mala by som sa snažiť oveľa viac. Len on by mal pochopiť, že keď ťa bude stále odmietať, tak Ti to v chudnutí nepomôže, že potrebuješ jeho podporu. A keď má dovolenku, tak tiež sa mu nechce? Treba to vyskúšať, nech si zoberie dovolenku na 4 dni, za ten čas by si mal oddýchnuť, no a ke´d sa mu ani potom nebude chcieť, tak to asi nie je únavou. Možno si myslí že dieťa ťa potrebuje viac, nechce ťa zaťažovať. Skús sa nad tým menej trápiť, nasilu to určite nepôjde, čas mnohé veci vylieči a možno bude sám chcieť. A keby sa skúsila k nemu viac pritúliť na dlhšie, proste hladkať ho dlhšie, bozkávať ho, vyzliecť ho tak ca. 10 minúť, tak by to pomohlo? Vyskúšať môžeš a uvidíš a potom napíš čo a ako.
@lila8686 kebyx si bola posadnutá sexom, tak to chceš mi minimálne dva krát denne, intímny život nie je len o milovaní, ale aj o dotykoch, pohladeniach, úsmevoch, flirtovaní, ak to vo vzťahu chýba, potom už asi nie je o čom...Aj keď ja som myslela manželskú poradňu skúsiť najskôr bez neho, ale keď má pocit, že nemá problém....
Skús sa s ním ešte raz porozprávať, ale s tým, že problém máte obaja, lebo ak dvaja mladý ľudia spolu intímne pol roka nežijú, tak tu problém je a dosť veľký. Na rovinu sa ho spýtaj, povedz mu, že chceš vedieť na čom si. Či ho už nepriťahuješ, alebo niekoho má, alebo má problém s erekciou, čo nie je až také neobvyklé, ale dá sa s tým niečo robiť. Neviem, koľko má tvoj partner rokov, ale ak je denne unavený, tak je chorý, alebo má minimálne problém so štítnou žľazou. Komu sa už len má zveriť, ak nie najbližšej osobe - tebe? Pokiaľ to s tebou nechce riešiť, tak mu povedz, že si v tom, že má milenku, alebo existuje niekto, kto ho priťahuje viac ako ty a ty už v takom vzťahu zotrvať nechceš.
@lila8686 ahoj ,,,,ja si tak isto ako anjelicek neviem predstavit ani len den bez dotyku bozku,,pohladkania,,chápem t ako sa cítiš,,lebo neikedy ani mi nemáme na seba čas,,,máme vela roboty aj s domom,,,ale s tým sexom je moj muž ako byk ktorý uvidí červenu farbu 😀 ,,,sa na mna vrhne aj keby už nevládal stat na nohách,,,jedine rozhovor pomože to som aj ja zaviedla,,priama komunikácia,,,ja som totiž to taka horuca krv,,,všetko riešim zahoruca,,aj ked sa mi menej venuje hned mu poviem že mi to chýba...že ho potrebujem cítit,,je to nám ženám uplne prirodzene ked sme s detičkami doma,,potrebujeme sa cítit chcené,,a milovane,,samozrejme,,,moja postava no coment 😀 😀 😀 ,,a prsia? 😀 😀 😀 😀 to sa už ani nevijadrujem doslova lentilky pod kobercom,,čo ekdysi boli krásne,,plne prsia a ja som ešte aj zvažovala plastiku 😀 😀 ,,,teraz sa dopujem kadejakými tabletkami aby sa mi aspon objem zvečšil,,,no a keby si videla moje postriovane brucho? 😅 😲 ☹ ☹ ☹ ,,,,to sa radšej ani nepozerám do zrkadla,,,ale moj mm,,vraví že aj tak som pre neho pekna,,,chytá ma za zadok ako pubertak a tak viem že sa mu páčim,,chápem to že ti to chýba,,,jasne mu to treba povedat,,,však si mu porodila dieta čo čaka modelku,,,s idealnymi mierami?držím palčeky

@jahu348 A co podla teba?Ze je chory?Alebo nieco ine?