Priateľ mi nepovie nič, čo cíti

mimi5986
15. apr 2018

Mám priateľa, sme spolu vyše rok a pol. Viem, že ma má rád ale nikdy to nepovedal ani slovkom. A keď mu aj poviem niečo v zmysle, že mi na ňom záleží a mám ho rada, buď nepovie nič či zahovorí alebo sa vždy srandovne pýta prečo. Na slová chýbaš mi mi odpovedá že ukáž mi ako veľmi. Niekedy ma to tak zamrzí, lebo to myslím úprimne. Koľkokrát som chcela povedať ľúbim, nemám odvahu pri neistej reakcii od neho. Netuším čo si o tom myslieť...občas by mi príjemne padlo niečo pekné počuť ale nie vynútiť si to. Zmizli aj tie pekné oslovenia ako miláčik. Mali ste niečo podobné vo vzťahu?..ja mam 25 a on uz po 30..

zuzanka.zuzu
15. apr 2018

nie, nemali, môj manžel je ako šteniatko keď ma vidí aj po mnohoročnom manželstve... aj obrazne aj doslovne vrtí chvostíkom 😀
no ak bol ten tvoj takýto aj na začiatku vzťahu, tak časom sa to nezlepší, buď si zvykneš alebo ťa to bude celý život štvať alebo si nájdeš niekoho iného.

margaretka_
15. apr 2018

Ak bol takyto vzdy, tak svoju lasku vyjadruje asi inak ako slovami

janinah
15. apr 2018

Či ťa ľúbi sa dá cítiť aj bez veľkých slov...alebo by si chcela takého akého mala kamoška,čo jej lásku vyznával každý deň a podvádzal kade chodil? Jednoducho to ten tvoj v sebe nemá,možno je to výchovou,nepočul také "reči" doma od rodičov,možno je to povahou...ak je inak dobrý a charakterný človek,tak si zvykni a nerieš...ak ti toto tak veľmi chýba,tak hľadaj inde a iného..

nikaella
15. apr 2018

S mojim nikdy nechodime za ruky, nevypisujeme si nunu smsky a ani sa neoslovujeme "milacik". Lubim ta som nepocula ani nepamatam, darcek som naposledy dostala pred 5 rokmi ked sa narodila mala aj to 3 mesiace po porode 😂 presne ako pise vyssie. Bud si zvyknes alebo nie a odides.

mala_hobitka
15. apr 2018

Nepovie čo cíti... ale prejavuje ti svoje city nejakým iným spôsobom? Prejavuje ti ich vôbec nejako?

pininka
15. apr 2018

Ja som s mojim muzom 16 rokov a za ten cas mi povedal asi dvakrat ze ma lubi. Nikdy nehovori o svojich citoch, bol tak vychovany. Zo zaciatku mi to strasne vadilo, obcas mi to aspon napisal do sms, ale to nieje to iste. Vety ako, si krasna, dnes vyzeras super som od neho nikdy nepocula. Ale dnes to uz neriesim, lebo podststatne su skutky a nie slova. A minule ma uplne sokol ked sa trocha opil, isla som mu pomoct vyzliect sa a on mi povedal, mamka ja ta tak lubim. Az som mala slzy v ociach.

catherinah
15. apr 2018

Poznala som jedneho takeho. Miloval inu.
Ty musis vediet, ci je to tento pripad, ale velmi velmi sa to podoba na jeho spravanie.

mimi5986
autor
15. apr 2018

len nerozumiem ze na zaciatku vztahu to nemal problem napisat povedat ze si chybame a tesi sa na mna a podobne veci, postupne to uz vsetko akoby vymizlo. zvykol este pred par tyzdnamki povedat sem tam milacik, ale odvtedy akoby utal. a mrzi ma ked mu nieco poviem ja on bud iba prikyvne alebo sa s usmevom pyta preco ked mu poviem ze mi na nom zalezi..a tak

kiwi3
15. apr 2018

tak su dve moznosti. bud je taky typ, ze nerad vyjadruje city a na zaciatku sa premohol... alebo s tebou prestal pocitat do buducnosti a tym padom nechce nic "slubovat"

jana_eyre
15. apr 2018

moj muz je taky.. zo zaciatku to bolo trocha tazsie sa na neho nastavit, on to proste nedokazal povedat, aj som sa s nim nie raz o tom pohadala, hnevalo ma to - hlavne ked som predtym mala priatela, co rad pozeral do oci a kecal romanticke
vety, tak som sa bala, ze to medzi nami asi nebude moc vazne..

pri jednom uprimne dlhom rozhovore som sa dozvedela, ze ma lubi, ale ze to proste nevie hovorit, nema tu potrebu to hovorit..

casom som si na to.zvykla, ze svoju lasku dokazuje, nie opisuje.. ale obcas, napriklad na narodeniny pri gratulacii povie ze ma lubi.. (teraz 10.4. sme mali 13te vyrocie co spolu sme)

ja som sa rokmi zmenila na jeho obraz, to, ze ho lubim som nepovedala snad aj par rokov.. ale lubime sa, len si to nevravime, ale dokazujeme.. nie sme moc romanticki, takze ani dlhe pohlady pri svieckach u nas nefunguju, skor za prejav lasky povazujem, ze mi nikdy nezabudne rano spravit kavu tak ako ju mam rada, ze na mna mysli ci som uz jedla, alebo sa opyta ci si nechcem pospat a podobne..

som proste ako jana eyrova a on je moj rochester.. 😅

catherinah
15. apr 2018

@mimi5986 tak tam je to asi jasne. Ked to povedat vedel a prestal len nedavno, tak sa nieco stalo.

kiwi3
15. apr 2018

@catherinah tiez si myslim skor to, hlavne kvoli tej poslednej vete, ze sa opyta "preco", ked mu ona povie, ze jej na nom zalezi. to uz su take naznaky cuvania a vyjadrenia v zmysle: "ja nie som vhodny partner pre teba"

jana_eyre
15. apr 2018

@mimi5986 skor si myslim, ze z jeho strany sa vztah dostava uz do takej normality, ze uz to zamilovanie prechadza do normalneho vztahu, vtedy uz clovek nema potrebu stale dokazovat.. teda ak to nie je nejaky extra romanticky clovek.. kolko ste spolu? skus mu to tiez prestat vraviet, ale sleduj ako sa chova, laska je vidno, nepocut ju..

0silvia0
16. apr 2018

@pininka ja ze si ta v opitosti pomylil s jeho mamou😂 Tak som to najprv pochopila a az potom som pochopila, ze vy sa tak asi oslovujete...

pininka
16. apr 2018

@0silvia0 ano,odkedy mame deti tak som uz mamka aj prenho,vidis ani mi nedoslo ze som to tak napisala.

0silvia0
16. apr 2018

@pininka ja som to potom pochopila 😎 Sranda, my sme sa tak s mužom po deťoch nezačali oslovovať, my tak klasicky menom 🙂

moonlight1210
16. apr 2018

@mimi5986 po roku a pol jednoducho opadla zalaskovanost a teraz sa zacina ukazovat, aky ten vztah bude. Ci ste naozaj kompatibilni a schopni ho budovat dalej a ci to ma zmysel.
Alebo ci to sulad medzi vami udrzovala prave ta prvotna zalaskovanost (ruzove okuliare, ... pocit, ze aj ked ma druhy chyby, tak prave my ich vieme zniest, pochopit, tolerovat, co je ukazovatel, aki sme vraj pre seba vynimocni, ... rychle udobrenia po hastereni, ... atd.).

Teoreticky sa ukazuje, ze vas vztah udrzovala doteraz zalaskovanost a teraz on prechadza do stavu Inventar (vsak je s tebou, to musi stacit) a mozno do stavu Je to fajn, ale nie som si isty, ci je ta prava.

Ale zavisi, ako sa este k tebe inak chova. Ci ti je oporou, pomaha, robi pre teba veci. Proste, sice slovne nic nepovie, ale ciny hovoria za neho.

A za vyzvy Ukaz mi ako velmi, ked ja poviem Chybas mi, by dostal akurat panvicou po cele. Aby mal hned jasno ako “velmi”.
Pre mna je to ta ista kategoria, ako “ak ma lubis, tak urobis...”. Nie som mopslik, aby ma takto cvicil.

Este jedna vec sa mi osvedcila. Vsimnut si, ako sa ku mne (alebo celkovo k druhym) niekto chova, ked je opity (nie uplne totalne na mol).
Alkohol bura zabrany. Vtedy sa ukaze to, pred cim v triezvom stave zatvarame oci a tvarime sa, ze take zachvevy chovania su len nahody (bol unaveny, mal zlu naladu, nastvali ho v robote,...).
Ak sa raz niekto pod vplyvom chova k nam agresivne, arogatne, posmesne, ignoruje nas (ako partnerku), ponizuje a nema na take chovanie dovod (teda chova sa tak este skor, ako mu polovicka urobi trebars vycitky za to, ze je opity), tak nema zmysel taky vztah tahat dalej.
Cim je clovek vekom potom starsi, tym sa zvyraznuju horsie vlastnosti. A kto si nas raz nevazi, hoci to zatriezva nedava najavo, s tym bude casom uz len peklo. Premrhane roky.

cammille
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cammille
16. apr 2018

Ani moj mi to nehovori, ani ja jemu, a vobec mi to nechyba. Viem a citim, ze ma lubi. Slova su nepodstatne, povedat moze ktokolvek a cokolvek. Dolezite su skutky. Poznala som takeho, co lasku vyznaval dvom zaroven...Moj muz mi lasku slovne nevyznava, no je tu len pre mna. Vzdy a vo vsetkom mi je oporou. To je podstatne. 😊

wanesaz
16. apr 2018

@mimi5986 nepovie nic, co nikdy doma nepočul. Necuduj sa, lebo ak nieco niekto v detstve nedostaval, nepocul, nevie to davat ani dalej.

zenaajmama
16. apr 2018

@mimi5986 na rovinu mu povedz že by si občas potrebovala počuť čo preňho znamenáš.Nie každý kričí svoje city do sveta..každý sme iný ALE v tomto platí že by si človek mal nájsť sebe podobného partnera.Je dôležite ( a ešte len bude v budúcnosti) aby si sa cítila milovaná.
Rozprávajte sa o tom.Komunikacia je zaklad.

mimi5986
autor
16. apr 2018

obcas by som iba rada pocula nieco ine ako preco alebo ukaz..ako na slova chybas mi povie ukaz. stale si na to neviem zvyknut. ked mu aj nehovorim nieco pekne on to neriesi, nechyba mu to. rozhovor vyzera asi tak ..je mi s tebou pekne ,.preco, odpovem a on preco..a stale dookola. neviem ci sa u neho nieco zlomilo, ci uvazuje ze somnou chce alebo nechce dalej byt..

catherinah
16. apr 2018

@mimi5986 Ako Ti dava najavo, ze mu na Tebe zalezi?

jana_eyre
16. apr 2018

@mimi5986 tak nemyslim to co napisem vobec v zlom, ale nemyslis, ze mu to.lezie na nervy, ked mu stale vyznavas lasku? proste mozno ti nevie povedat, ze je toho na neho moc.. muzi priste uvazuju inak, nemusia stale pocuvat ze su lubeni..

0silvia0
16. apr 2018

@mimi5986 nič pekné by som mu po takýchto debilných otázkach "prečo" už nehovorila. Liezlo by mi jeho prečo na nervy...

dorottka
16. apr 2018

Je uplne jedno, co ti kto povie, ze ako sa mas snazit vnimat jeho lasku nejak inak - pretoze ak by si ju tak vedela vnimat, nepisala by si tu. Vsetci mame svoj sposob prejavu a prijmu lasky, naucit sa ocenit sposob toho druheho sa sice da, ale nikdy to nebude to "ono" - a tebe to ocividne chyba. Bud sa s tym zmieris, alebo pojdes od toho, ine to moc nebude...

babina_33
16. apr 2018

Toto mi pripomenulo knihu 5 jazykov lasky 🙂
Kazdy davame a prijmame lasku inak. Mame ine "naroky" na prejavy lasky, je to normalne. Mne by to tiez chybalo, ale niekomu nie. Moja kamoska ta je tiez z tych co nemaju potrebu hovorit o citoch, o laske. Ona povie, ze naco bude nieco hovorit, ked skutky hovoria za nu. Keby priatela nemala rada, keby ho nelubila tak s nim nie je. Kazdy to mame inak 🙂

ifava
16. apr 2018

Niektori chlapi su taki, mozno to pred tym ako dieta doma nevidel takze na to nie je zvyknuty a pride mu to zvlastne. Skus mu o tom povedat, ze ta to trapi ale uz jednoducho taky bude a pokroky budu male aj keby to on sam chcel zmenit takze bud si to na zvyknes alebo nie...

montemotherone
16. apr 2018

@mimi5986 mám susedov, ktorí sa pred pár rokmi oslovovali macko sem, macko tam... Teraz ju počastuje pekne "pi.."... Tak to máš tak. Niektorí keď je všetko o.k. tak láska, macko lietajú vzduchom... A keď pominie prvé zaľúbenie, už to ide. Môj muž je myslím citlivý, dokáže hovoriť o citoch, vzťahu a tiež mi nejako nevyznával lásku. Skôr teraz, po 20-tich rokoch a dvoch deťoch mi občas napíše do SMS ľúbim ťa, hlavne keď nie sme dlhšie spolu... Ide skôr o to, či ti to nehovorí preto, lebo to nevie, alebo preto, lebo to nie je pravda. To už musíš zistiť nejako inak. Ak zistíš, že ťa ľúbi a chce byť s tebou, nerieš to, netlač na neho. Sú to len slová...

dharmasanata
16. apr 2018

Nemiluje ťa len sa s tebou nevie rozísť..ked ti na začiatku vravel a teraz sa vyhýba ..asi je to začiatok konca