icon

Priateľ mi nepovie nič, čo cíti

mimi5986
15. apr 2018

Mám priateľa, sme spolu vyše rok a pol. Viem, že ma má rád ale nikdy to nepovedal ani slovkom. A keď mu aj poviem niečo v zmysle, že mi na ňom záleží a mám ho rada, buď nepovie nič či zahovorí alebo sa vždy srandovne pýta prečo. Na slová chýbaš mi mi odpovedá že ukáž mi ako veľmi. Niekedy ma to tak zamrzí, lebo to myslím úprimne. Koľkokrát som chcela povedať ľúbim, nemám odvahu pri neistej reakcii od neho. Netuším čo si o tom myslieť...občas by mi príjemne padlo niečo pekné počuť ale nie vynútiť si to. Zmizli aj tie pekné oslovenia ako miláčik. Mali ste niečo podobné vo vzťahu?..ja mam 25 a on uz po 30..

Strana
z2
gretocka
17. apr 2018

Ak na zaciatku nemal problem ti to povedat a teraz uz ma, tak sa nieco v nom stalo.... keby toto robil moj chlap, tak by som si ho asi v pokoji posadila a povedala mu, ze vnimam, ze sa nieco deje, ci mu viem nejak pomoct, ale ze potrebujem aj ja pocut, ze mu na mne zalezi, ze nechcem ale aby mi to hovoril nasilu, ze ak sa nieco stalo, nech m to povie.... a tiez by som si vsimala jeho rodicov, lebo ak ani jeho otec nikdy mame nevyjadri city, tak mlady sa to nemal kde naucit. Na druhej strane nie kazdy je na reci, ale v tom pripade musis vnimat iny sposob, ktorym ti ukazuje svoju lasku, ak ziadny taky nevnimas /dotyky, drobna pomoc, darcek.... /, tak ho hladaj a ak ho nenajdes, tak tam mozno nie je.

Inak mne moj muz tiez obcas odpovie takou protitotazkou ako ten tvoj, ale vacsinou do 10 minut pride za mnou, objime ma a povie mi, ze ma strasne moc lubi.... a to sme manzelia uz takmer 11 rokov a mame tri deti 🙂

Kazdopadne prajem ti, aby si to nejak rozluskla a ci uz s nim alebo bez neho nasla pokoj a radost.

negymama
17. apr 2018

pozri laska sa prejavuje vo viacerych rovinach zivota, nie len priamym slovnym vyznanim. mozno tvoj priatel vravi vyznania a nezne oslovenia len vo faze dobyvania, a ak ta ma uz dobytu , viac to hovorit nemusi. Slova mozu byt uprimne, ale preto ze ich mozno vyslovit tak lahko, stava sa ze aj klamu a realita je ina.

Potom nastupuju ine roviny vztahu, ktore prezradia viac o skutocnych citoch ako slova.

Toto si viac vsimaj... ciny, gesta, podvedome pohlady, ton hlasu...viac povie o laske ako vyslovene vyznanie. Urobi ti kavu? donesie ti z obchodu nejaku dobrotu o ktorej vies ze ju mas rada? zavola ti ci nieco nepotrebujes? vezme z ruky tazku vec, necha ti unavenu vyspat sa a oddychnut. planujete spolu aktivity a vylety, nie je skupy, dozici ti? Pozera na teba s obdivom, chvali ta pred kamaratmi? nezhadzuje ta? To su podstatne prejavy lasky.

Mne tie jeho otazky Preco? nepripadaju ze by to chcel skutocne vediet, ako vela a preco ho mas ty rada... to je skor taka obrana, citi sa trapne , nedokaze podobne odpovedat tak to odrazi protiotazkou... viem si ho predstavit, ako si v duchu mysli, boze ona opat je tu s tymi citmi, naozaj MUSIM toto povinne hovorit???

negymama
17. apr 2018

a na tvojom mieste sa urobim trochu vzacna, ziadne vyznavania lasky muzovi a za tym psi pohlad, ktory caka na pohladenie od panicka... My zeny si casto myslime, ze ak prejavime laskavosti , automaticky tych druhych napadne nam to vratit. A prd. Im to pride bud samozrejme alebo az obtazujuce.

morec
20. apr 2018

toto je podľa mňa celkom zlý názor a postoj, hlavne by ste to mali riešiť medzi sebou a nie takto na internete ..

kikidee
20. apr 2018

Drz sa toho co ti napisala @negymama , ja mam podobnu skusenost a naozaj je to tak... pravdepodobne nevie inak reagovat, mozno mu lezies s tym aj na nervy... prestan s tym, vsimaj si jeho ciny a uvidis, mozno po case pride sam s tymi slovami.... alebo sa rozidete, ani jedno nie je na skodu, pokial nie ste kompatibilni..

tony128
Odpoveď bola odstránená
radynadzlato
7. apr 2024

Tak mam odpoved na tvoju otazku preco ti nepovedal ze ta lubi👏
Otazka ci to chces pocut?
Dobry sprava je ze moj pripad vobec nemusi byt podobny tvojmu😊Dufam ze nebude.

Moj ex manzel mi prehnane slovne vyzbaval lasku, skutky menej.
Moj aktualny uzasny priatel sa spraval uzasne vzdy a daval mi pocitit ze som pre neho odlezita a zalezi mu ako sa citim a nech som spokojna.
Povedal mi ze pocul ze ked nevyjdris city vzdyh je lepsie. Pozerali sme obcas filmy kde to rozoberali len mi dal laktovku.
Raz mi to pripity povedal ked sa ho priamo opytali ako dlho ma lubi …asi sa zahanbil predo mnou a potom mi to opakoval v dany vecer a odvtedy nikdy.

V skratke odvtedy som verila ze ma lubi len sa hanbi/nevie to povefat MNE. Ja sa tiez hanbim a musi byt prvy predsa.

Raz pri nejakej hre povedal ze zivotnu lasku uz ma ako odpoved na otazku. Cudovala som sa ze o tom neviem. Typicka zena premyslala som nad tym dodnes🙂

No a nedavno sme mali velky konflikt
pretoze hoci sa chova super uzasne (s chybami) neviem da s tym zmierit a rozmyslam preco to nepovie nepovedal a ci ozaj toto bude moj nasledujuci zivot. uzasny bez vyznani.Ozaj si to nezasluzim prave ja? A tak mi pri konflikte (inom) povefal ze mesiace uvazuje preco sme di to nepovedali.

Hned som bola spokojna ze to nahld vyslovil a zahrialo ma pri srdci. Premysla mesiace nad nami a trapi ho to ,bezalo mi v hlave.
Odpoved: vraj ho mal strasne rada a nelubim ho a on la ma STRASNE STRASNE PREDTRASNE RAD A SOM UZASNA SKVELA BLA-BLA- bla-BLA no NELUBI MA.
Vraj nechapem a nikdy nikoho nelubil ale strasne ma chce.

Mozem sa uspokojit ze to je jeho maximum lasky a je to jeho laska.
Mozem 🙂
No neviem to a neurobim to.
Fuck!?

Rozpadol sa mi moj sen o stastnom x rocnom vztahu. Bez slov som citila jeho lasku.
Nemohol so mnou byt ale strasne strasne chcel (PRD! Figu borovu!)
NELUBIL MA! That´ s point.
Hlupana som vzdy vsetko pripisovala laske a ospravedonovala . Roky “randim” s osobou ktora ma. elubi. Ako ma lubit potom moje dieta🤦🏼‍♀️
Roky som s kamosom ktory ma rad rovnako aj Fera z roboty🤦🏼‍♀️

V ten vecer som pevykrat povedala LUBIM TA a zakazala mu odpovedat.

A od toho momentu sol najsmutnejsia z najsmutnejsich (stale vo vztahu). Je este milsi a zlatsi a ja o to smutnejsia “kamaratka.”
Nic viac ako “kamaratka.”

Dufam ze to takto nemate. Lubim ho ved je uzasny a on mna nie ;(
ale vraj som najlepsia aku stretol a nikdy nechce inuh zenu
nepotrebovala som slova kym nepovedal nahlas ze ma NELUBI.

zuzinka888
7. apr 2024

Poznas priatelovu vychovu? Vztahy matka a on, otec a on? Traumy z detstva??.....

Strana
z2