Priateľ mi neprispieva, všetko platím ja
V skratke....mám od leta priateľa, ide o intenzívny vzťah, sme spolu denne, ozaj len pár krát sa stalo, že sme sa nestretli. Sme v určitom veku, obaja dlho rozvedení, on o dosť starší, deti dospelé, býva pri rodičoch, ale zase musím povedať, že oni sú už v takom stave, že on im je veľa nápomocný, myslím ako s prácami pri dome a v záhrade. Ja bývam ešte so synom. Ide o to, že počas prvých mesiacov som ho samozrejme hneď domov nevodila, tak sme chodili na kávu, na prechádzky a občas počas víkendu niekde na penzión. Večeru platil z 90% len keď sme boli na ubytovaní, inak sa stalo pár krát, že sme boli niekde na večeru. Ja som mu zase na margo toho stále niečo kúpila, tričká, sveter, voňavku. Pár mesiacov už chodí ku mne do bytu, je tu každý deň do večera, cez víkend aj prespí. Bol tu celé sviatky a nič. Nikdy mi neurobil nákup....ako prinesie zemiaky na jedno varenie podotýkam alebo nejakú zaváraninu, či občas vajcia, aj to len keď pýtam alebo keď mu volám a je na ceste, tak zbehne kúpiť maslo napr., keď mu poviem. Inak, vianočný nákup som hradila sama celý, sivestrovský na polovicu a to som už mala doma dosť vecí nakúpených, čiže len také dokupovanie. Už som ho aj pár krát vybalila domov s jedlom alebo koláčmi, lebo jeho mama už veľmi nie je schopná navariť. Keď sme niekedy v obchode, hlavne pred víkendom a robím nákup, tak platím ja, on zaplatil fakt pár krát, keď išlo o sumy do 10 E. A u mňa ako doma, stravuje sa, vyberie si z chladničky čo chce, variť nevie, čiže ešte aj varím len ja, zo začiatku občas aspoň riad umyl, teraz už ani to nie. Podotýkam...príjem má medzi 1800 - 2000E. v lete viac, je na výsluhovom dôchodku + pracuje. Ja medzi 700-800 E. O výške jeho dôchodku som sa dozvedela nedávno náhodou, ja som sa nikdy nepýtala, dovtedy som sa ešte aj cítila trápne, keď sme sa občas niekde ubytovali a on mal výdavky. Cítim sa znechutená, postupne mi to dochádza, lebo sa to ukazovať začalo vlastne až potom, keď som ho začala vodiť domov. Čakala som, či ho to napadne, lebo mi je trápne mu to hovoriť, sám by sa mal nejak spamätať. Viem, že komunikácia je základ, ja som mu už myslím aj dosť dala najavo, že to by tak nemalo byť a nič. A vravieť mu, že by sa patrilo, aby občas nakúpil.....to fakt je trúba? A už aj keby som to mala od neho žiadať, už len tým mi odpadáva od srdca. Inak veľa vecí mi nasľuboval, ktoré som ja sama od neho ani nechcela, bola to jeho iniciatíva, ale išlo to pomaly do stratena...Čiže ja to tak či tak vidím na rozchod a to je len jedna z vecí, čo mi vadí.
@vitalita1 pozri, ja neviem, či by som ho vyhodila na tvojom mieste teraz hneď. Viem, že ak by sa pri týchto vstupných informáciách (nemám doma čo jesť) dovalil s konzervou sardiniek a plackami od TVOJEJ mamy a po predchádzajúcich náznakoch že je to vyžirka, tak by sa konala bojová porada, kde by boli veci na stole oholené na čistú pravdu. Presne ako to cítim, aký mám z neho dojem a ako veľmi mi to nevyhovuje. Keby "pokľakol" a ukázalo by sa, že je to len nejaká forma mužskej blbosti, že mu to nedochádzalo a pozval by ma na krásnu večeru, tak by som ho možno nevyhodila. Tu naozaj nejde o peniaze, alebo aspoň ja to tak nevnímam. Ide o princíp, že sa máte jeden o druhého starať, nie len ty oňho a že ťa má aspoň troška hýčkať ako muž ženu, ktorú miluje. A nie sa nadlábnuť u tvojej mamy a ty nech si nájdeš nejakú tú suchú kôrku niekde v komore...Ale tak...možno prekvapí.
@vitalita1 Možno je len chudák hladný.🙂
Treba si to fakt vydiskutovať toto, aj keď je to hlúpe peniaze sú blbá téma. Netreba sa tomu vyhýbať, lebo sa na to doplatí. To je aj jedna z mojich chýb, ktoré som v živote urobila, ja som veľmi štedrý človek. Na toto si už sakra dávam pozor, aj v priateľstve, v rodine takisto.
@meredith83 viem, on sa toľko narozpráva o láske, až je to trápne a možno aj okaté....slov kopa a skutek žiadny. V podstate mi doplo, že aj u mojej mamy sa pekne vystravuje. Ja mu nešanujem, ja som rada, keď chlapovi chutí. 🙂 , ale musí byť aj nejaká spätná väzba.
Inak to čo za chlapa, to sa už mohol naučiť variť preboha.
@vitalita1 No inak Tvoja mama má tiež len dôchodok. To je teda.
stále ho niet...droždie kupoval pred hodinou a pol, vtedy mi volal. On je fakt ochotný toľko čakať za plackami??
Idem písať zoznam, baby, ja ho pošlem naspäť do obchodu a peniaze mu nedám. Potom sa s ním porozprávam.
@vitalita1 Kecá s mamou. Hladný je u Teba prázdna chladnička......... Bože smejem sa.
@vitalita1 Volaj mu a do sms mu pošli zoznam. A máš to vybavené.........
@saslavka73 verím ti, ja som také nervy chytila ako som mu volala a on že čaká za plackami.
Už klope, končím baby.
To je napínavé. Ja som sama v robote, sa tu pučím od smiechu, ak ma niekto sleduje............
@vitalita1 pozri, ja sa ho nezastavam, mas preco byt nabrusena, ako som pisala - normalnemu by doplo hned na zaciatku, ale ze je nenormalny, nemusi byt zly. a sama si napisala: sa spýtal aj, že na čo mám chuť a ja že na nič také konkrétne, že to nechám na ňom, čo kúpi.
keby som toto povedala mojmu chlapovi, tak nedonesie nic, lebo on to skratka nevie.
my sme od zaciatku fungovali spolocne, nemame problem s delenim €. resp. spolocnym hospodarenim. no toto od neho ziadat nemozem. kus mi trvalo, kym som to pochopila, ale uz viem, ako ho poslat na nakup 🙂 on bol jedinacik a este v 30ke, ked otvoril cokoladu, zjedol ju celu a ani mu nenapadlo sa opytat, ci mi necha - a nie preto, ze by bol vyzirka, lakomy, a ci co, ale skratka preto, lebo tak nebol nauceny, nemal sa s kym delit. ale spat k tebe - uz davnejsie si mala riesit spolocne hospodarenie. ale dusila si to v sebe - takze teraz zrejme vybuchnes.
ja by som to skusila najprv s kludom, a ak by sa to po case nenapravilo, az potom rozchod. ale ty si teraz nabrusena a vadi ti aj to, ze chudak vyckaval u tvojej mamy na placky pre teba 🙂 no zvedava som, ci vecer napises, ako ste dopadli. drzim palce tebe - aby to dopadlo dobre a chlapovi doplo, ale aj nam - aby bolo o com diskutovat 🙂
planý poplach, to bola susedka, jeho niet stále.
@saslavka73 veru, tiez sledujem 😁 a teraz koniec prvej časti 🙄😁
@saslavka73 k tomu ne/naucil sa varit - ono ozaj su chlapi aj nemtavi, nemohucni. doma to nevideli a oni su neschopni sa to naucit. vsak ani my niektore veci skratka nezvladneme.
@vitalita1 pozri, citit z teba, ze si nabrusena, ak ti za to vztah stoji, skus to s nadhladom a sarmom. su tu diskusie, ked manzelia zili X rokov s oddelenym hospodarenim, pre nas nepochopitelne, pre ineho normalne. ak mu nedopina, skoda to neskusit prediskutovat slusne. a ak bude podobrotky streckovat a vymyslat, potom je priestor na kopnutie do prdele aj s rybkami 😉
... a zas - ak mu tvoja mama povedala, ze nech pocka, ze robi palacinky, mozno nechcel odmietnut.
@ukulela ja si myslím, že on presne vie, čo robí....napr, ja som sa učila na štátnice, on sa mi bol v servise spýtať, či dezén na zimných pneu ešte vyhovuje a vybalil na mňa, že mi objednal nové puklice, zadný stierač, lebo ten mi vylomili chuligáni aj s držiakom, ja som len pozerala, že aký aktívny a sám od seba, to bolo asi v októbri a doteraz nič....už to nespomína, takto objednal sám od seba aj varnú dosku novú na sporák, doteraz jej niet a veľa veľa vecí....podotýkam, ja som ho o to neprosila, toto robí sám od seba a nechápem prečo, veď sa len zhovaďuje, dnes sa spýtam aj na tie veci, že kde sú.
@vitalita1 Inak moja znama ktorej tikali biologicke hodiny si dala aj podmienku ze chce dieta a oboje sa stalo. To vies on mal na 40 a bol zvyknuty zit sam a len o seba sa starat. Potom sa dostal do vztahu a stale si myslel ze je sam to sa stava...
@vitalita1 No toto ja poznám, objednávanie veci, na to ti povie, že si mu nepovedala že to chces tak neobjednal napokon. Ale fakt skludni, lebo nevieš možno je fakt tupelo, nemusí byť zlý chlap. Ja mám takého muža. Ja už rovno poviem čo chcem, potrebujem on sa nedomysli.
@saslavka73 on sa vyjadril na tie veci, že ich objednal, nieže sa pýtal, či mi má objednať, ale to je jedno.
Inak stále ho niet.
@vitalita1 Sa ho spýtaj. Ja by som mu volala, že kde je, že treba ísť na nákup.
@saslavka73 Veď na nákup bol, len neviem, čo kúpil. Tak čakám.
@vitalita1 Uvidíme.
už zvonil s pod vchodu.
Tak ste ju tu rozhecovali, ze chlap dojde a medzi dverami dostane valcekom po hlave, ze nestihne ani ukazat tasku s nakupom. 🙂
Krtkovi se zlomí lopatka a tak si říká: "Půjdu za ježkem, on mi lopatku určitě půjčí". Je v polovině cesty a rozmýšlí se: "Co když mi ten ježek tu lopatku nepůjčí? Přece jen je trochu lakomej... Ale když uz jsem v půlce cesty, půjdu dál." Je ve třičvrtině cesty a říká si: "Ty vole! Co když mi ten ježek tu lopatu vážně nepůjčí ?! No nevadí, když už jsem až tady, půjdu dál..." Už je skoro u ježkova domu a říká si: "Sakra! Ten hajzl mi tu lopatu určitě nepůjčí". Přijde k ježkově domu, zabusi na dvere, jezek otevre a rekne: "Jezku, strč si tu svou lopatku do prdele!"

@dopolbokaodrata prosim ta zda sa mi to ,alebo nie? Spominala si na strane 8 akesi,,tajne,,schodze v jednej nemenovanej obci. Ja rozumiem tomu,ze mozno mas nie dobre skusenosti,ale nerozumiem tomu,preco si to vybijas na mne. Ak sa mylim oprav ma. Ja za toto ozaj nemozem