icon

Priateľ mi neprispieva, všetko platím ja

vitalita1
11. jan 2019

V skratke....mám od leta priateľa, ide o intenzívny vzťah, sme spolu denne, ozaj len pár krát sa stalo, že sme sa nestretli. Sme v určitom veku, obaja dlho rozvedení, on o dosť starší, deti dospelé, býva pri rodičoch, ale zase musím povedať, že oni sú už v takom stave, že on im je veľa nápomocný, myslím ako s prácami pri dome a v záhrade. Ja bývam ešte so synom. Ide o to, že počas prvých mesiacov som ho samozrejme hneď domov nevodila, tak sme chodili na kávu, na prechádzky a občas počas víkendu niekde na penzión. Večeru platil z 90% len keď sme boli na ubytovaní, inak sa stalo pár krát, že sme boli niekde na večeru. Ja som mu zase na margo toho stále niečo kúpila, tričká, sveter, voňavku. Pár mesiacov už chodí ku mne do bytu, je tu každý deň do večera, cez víkend aj prespí. Bol tu celé sviatky a nič. Nikdy mi neurobil nákup....ako prinesie zemiaky na jedno varenie podotýkam alebo nejakú zaváraninu, či občas vajcia, aj to len keď pýtam alebo keď mu volám a je na ceste, tak zbehne kúpiť maslo napr., keď mu poviem. Inak, vianočný nákup som hradila sama celý, sivestrovský na polovicu a to som už mala doma dosť vecí nakúpených, čiže len také dokupovanie. Už som ho aj pár krát vybalila domov s jedlom alebo koláčmi, lebo jeho mama už veľmi nie je schopná navariť. Keď sme niekedy v obchode, hlavne pred víkendom a robím nákup, tak platím ja, on zaplatil fakt pár krát, keď išlo o sumy do 10 E. A u mňa ako doma, stravuje sa, vyberie si z chladničky čo chce, variť nevie, čiže ešte aj varím len ja, zo začiatku občas aspoň riad umyl, teraz už ani to nie. Podotýkam...príjem má medzi 1800 - 2000E. v lete viac, je na výsluhovom dôchodku + pracuje. Ja medzi 700-800 E. O výške jeho dôchodku som sa dozvedela nedávno náhodou, ja som sa nikdy nepýtala, dovtedy som sa ešte aj cítila trápne, keď sme sa občas niekde ubytovali a on mal výdavky. Cítim sa znechutená, postupne mi to dochádza, lebo sa to ukazovať začalo vlastne až potom, keď som ho začala vodiť domov. Čakala som, či ho to napadne, lebo mi je trápne mu to hovoriť, sám by sa mal nejak spamätať. Viem, že komunikácia je základ, ja som mu už myslím aj dosť dala najavo, že to by tak nemalo byť a nič. A vravieť mu, že by sa patrilo, aby občas nakúpil.....to fakt je trúba? A už aj keby som to mala od neho žiadať, už len tým mi odpadáva od srdca. Inak veľa vecí mi nasľuboval, ktoré som ja sama od neho ani nechcela, bola to jeho iniciatíva, ale išlo to pomaly do stratena...Čiže ja to tak či tak vidím na rozchod a to je len jedna z vecí, čo mi vadí.

zooeynka
12. jan 2019

@vitalita1 muzovi ako je henten tvoj musis duplom vsetko diktovat. Sam od seba je krepy, ziadna pred tebou ho nevychovala, tak to zostalo na teba. Zahod zbytocnu hrdost. Ja muzovi vzdy pisem zoznam co ma nakupit a pritom je svojpravny a mudry. Ale hold viem lepsie co mi do kuchyne treba.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@iviacik čítaj vyššie, povedala som mu, že nechám na ňom, čo budeme cez víkend jesť, dokonca som mu povedala, že raz by mohol rozhodnúť on a zobrať to na seba. Tak že v poriadku, že kúpi rybky.

Baby nebudem tu predsa od slova do slova reprodukovať rozhovor. Ale povedala som mu to jasne a zrozumiteľne.

luzzia
12. jan 2019

@vitalita1 ja som to najskor pochopila tak, ze "naco mas chut?" znamena akoze napriklad nejaky snack, neviem, chipsy, kolacik, vino, mozno nieco na dnes vecer.. ak si upresnila a obaja ste pochopili, ze "naco mas chut" nie je myslene ako jednorazove "obcerstvenie", ale jedlo na cely vikend, tak to je ine..

marfikchov
12. jan 2019

@0izidora0 môj chlap je profesionálny vojak a tak teda niečo o tej práci viem a teda váš názor má ďaleko od skutočnosti

vitalita1
autor
12. jan 2019

@luzzia vieš, tak ti poviem, že aj ja som to tak pochopila, že skôr ide o nejakú chuťovku alebo tak, ale ja som na to odpovedala takto. A myslím, že on to aj ako chuťovku myslel a ostal zarazený dosť.

alaguema
12. jan 2019

@vitalita1 myslím, že robíš zásadné komunikačné chyby. Žiadny, ani ten najväčší grand a genetleman nevie čítať titulky, ktoré ti bežia na čele. Proste to tak chlapi majú - nevedia. Môj muž, s ktorým som takmer 15 rokov, máme dve deti, nešetrí na nás a zniesol by nám aj modré z neba, väčšinou netuší, čo potrebujeme nakúpiť. Musím mu dať zoznam. Vy spolu nežijete. Ako má vedieť, že máš prázdnu chladničku? Mala si normálne povedať, že doma nemáš nič k jedlu.

luzzia
12. jan 2019

@vitalita1 no mne to tak znelo, lebo ja sa tak zvyknem pytat, ked idem do obchodu alebo k niekomu, opytam sa, naco mas chut alebo nemas na nieco chut? a myslim tym presne nieco taketo, ze ja neviem, chipsy, nieco sladke, mozno dake vino.. alebo to moze byt nieco specificke, napriklad "dal by som si hrozno.. alebo daky syr.."
takze uvidis, co z tohto vznikne, ked si to teda ty potom tak povedala, ze dones nieco na vikend.. :D

vitalita1
autor
12. jan 2019

@alaguema nebudem sa opakovať, vyššie som písala.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@luzzia hej, dosť dôrazne som mu to povedala.

@vitalita1 je u mňa každý deň, vie presne tak ako aj ja čo mám v chladničke a aj vie, že som dnes nohy z domu nevytiahla a ani nebola na nákup. A čo budeme jesť cez víkend som nechala na ňom.

0izidora0
12. jan 2019

@marfikchov Lenn aby to nebolo naopak ,ako tvrdim ja.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@0izidora0 môžem sa spýtať? Ty pracuješ v armáde? Alebo tvoj muž, či otec? Len ma to zaujíma, nechcem sa hádať. 🙂

alaguema
12. jan 2019

@vitalita1 takže vie, že nemáš doma žiadne jedlo. No, ja by som asi normálne nadiktovala zoznam a povedala na čo mám chuť, ale vy nemáte otvorený vzťah, proste robíte také zvláštne manévre...Tak uvidíš, čo donesie...Či budete večerať rybaciu konzervu s droždím alebo nejakú lahôdku so šampusom 😉

vitalita1
autor
12. jan 2019

@alaguema 😀 vieš, chcela som to nechať teraz na neho, naozaj, bez toho, aby som ho riadila a diktovala mu, lebo mňa neskutočne zaťažuje to, že všetko všade vždy musím rozhodovať ja, on sa len vezie...to je na dlhšiu debatu toto.

0izidora0
12. jan 2019

@vitalita1 Ja nepracujem ,ale poznam ludi kt ano. Fuu to vyznieva ako hadka ,len preto ,ze si pevne stojim, za svojim nazorom?🙂)) ze si zasluzia vysluhove?zeny neblaznite🙂))

caelley
12. jan 2019

Normalne by som ho poslala na nakup, daj mu zoznam a nech nakupi. Nechod s nim, platit bude musiet on kedze tam nebudes. Sprav tak viackrat a ak Ti to nebude vyhadzovat na oci a vezme to ako normalnu vec, tak aspon zistis, ze je fakt len truba a treba ho nakopnut. Ak sa vrati a da Ti blocek, aby si mu to preplatila, rovno by som ho poslala domov 🙂

vitalita1
autor
12. jan 2019

@vitalita1
@luzzia si predstavte baby...teraz som mu volala, lebo nejak dlho sa mi videlo, že nejde a cesty všelijaké a on u mojej mamy jedol hovädziu polievku a ešte čaká, lebo robí placky zemiakové....pýtal sa, či mi má donies placku.

iviacik
12. jan 2019

@vitalita1...tak si nenavarila, zabezpecil si inak 😁😁😁

vitalita1
autor
12. jan 2019

@caelley
@iviacik verili by ste tomu?? ja neviem, čo na to povedať, inak on stále papá aj u mojej mamy, keď sme tam, buď čo oná má alebo niekedy ja nabalím, čo mám navarené a ideme tam a tam jeme spoločne všetci, aj on samozrejme.Chodíme tam tak 2-3 krát do týždňa.

iviacik
12. jan 2019

@vitalita1 a tebe prinesie rybicky 😁

vitalita1
autor
12. jan 2019

@iviacik a zajtra ideme k mame poobede na kávu a šišky. Má sa dobre chlapec.

Uvidím, či fakt len tie rybky kúpil, bojím sa že zafektujem a budem veľmi nepríjemná, musím sa ovládať. fuu

iviacik
12. jan 2019

@vitalita1 ako sa poznam, keďže som dost prchka povaha, ja by som mu povedala v tvojej situacii, ze uz ani chodiť nemusi, môže ostat u tvojej mamy. 🙂

dopolbokaodrata
12. jan 2019

@0izidora0 ale nikto tu predsa nepovedal ze si dôchodky nezaslúžia. Len ty "poznáš ľudí" teda vieš o tom osobne veľké prd a ideš tu ešte presviedčať manželku vojaka že ty vieš o jeho práci viac ako ona. Len si stoj za svojom názorom, nikto ti nebráni, ale tvoj názor je úplne mimo.

alaguema
12. jan 2019

@vitalita1 nemusíš sa ovládať. Len natoľko, aby si mu neublížila na tele 😂 Mám dojem, že to celé hráš príliš na formu. Ak dôjde s rybičkami, tak mu od srdca povedz, ako to vnímaš, ako sa cítiš, keď necháva všetko na teba, veď si žena a on je muž. To nie je možné, aby chlap nedoniesol svojej hladujúcej láske plnú tašku dobrôt. A potom ho aj s rybičkami pekne vyraz na ulicu 😉

ukulela
12. jan 2019

@vitalita1 ako sorry, naozaj ako s nemym deckom.
ja mam chlapa - a toho nemozem poslat do obchodu, s tym ze kup "nieco na ranajky". on za to zabija. je to sikovny chlap, kontrukter, inteligentny, no v tomto nesvojpravny, jemu treba povedat 10 rozkov, pol chleba, maslo a nie ze sunku, ale 20 deka takej sunky. presne co a kolko. ani take, ze co on chce naobed - skratka JA mu musim poveat/napisat.
tvoj chlap nevie, ze mas prazdnu chladnicku a je to svojim sposobom blb. ale ked ho posles po drozdie, ide, tak miesto toho, aby si mu povedala, aby kupil kurca a syr a sunku mu nedas jasne instrukcie. on ti blb donesie sardinky a teba picne. este mu aj palacinky vykricis ... bude u vas dnes zaujimavo 🙂
ako jasne, malo by mu dopnut. no ozaj su chlapi, co im toto nedopina. a ako tu vyssie pisali, vojakovi musis rozkazat.

saslavka73
12. jan 2019

@vitalita1 Šikula je to, počul o prázdnej chladničke tak išiel Tvojej mamke. A tí jeho rodičia čo preboha jedia.
Prd, keď príde povedz mu: ,, A čo si kúpil? Nič? No tak super ja tu hladná čakám na Teba, ideme do reštiky, ber pudilár.,,

vitalita1
autor
12. jan 2019

@iviacik on si moju mamu strašne obkrútil okolo prsta, tam aj riad umýva, u mňa nie. Mama si ho nevie vynachváliť.

@alaguema ty by si ho fakt vyrazila? 😀 ja si stále opakujem, že sa idem len pekne porozprávať. 😀, neviem, či ho mám poslať so zoznamom naspäť nakúpiť, či čo alebo sa s ním najprv porozprávať, predpokladám, že bude chcieť, aby som išla s ním na nákup.

saslavka73
12. jan 2019

Všetky, ktoré hovoríte, že m nedopína v smere potraviny., tak to je pravda, ani môj by nepochopil, keby som povedala, že kúp dačo na jedenie. To by ani nič nekúpil a ešte by mal nervy.

saslavka73
12. jan 2019

@vitalita1 Všaknech si ho Tvoja mama nechá. Do riti nechať sa obskakovaťod 80 ročnej pani to je teda iné kafe.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@ukulela
@saslavka73 on išiel k mojej mame odniesť droždie na zajtrajšie šišky, mama ťažšie chodí. A keď to droždie kupoval, mi volal, vedel, že doma nemám nakúpené na víkend, išiel k mame to droždie odniesť a rovno sa najedol.
Jeho mama mám taký dojem, čo som tam bola párkrát, má začínajúcu demenciu, každé jedlo už dokazí, aspoň on mi to povedal, ja som tam nejedla nikdy.....on aj keď sa ho opýtam, že čo dnes mama varila? Napr. predvčerom mi povedal, že mäso na šťave a zemiaky, ale že on nejedol. Že on málokedy je, čo ona navarí.

meredith83
12. jan 2019

Nebudem vsetky prispevky citat. Moja znama to mala podobne. Tiez muz chodil a ona nakupovala jedlo domov. Von chodili minimalne. Tak sa nastvala jedneho pekneho dna a dobre mu to vytmavila. On to pochopil a zmenil sa kedze je lubil. To je taka skuska. Ked nezmeni a nezacne nieco prispievat tak ta bohuzial vyuziva a moc lasky v tom nie je. Laska nemoze byt sebecka a vyuzivacna..