Priateľ mi neprispieva, všetko platím ja
V skratke....mám od leta priateľa, ide o intenzívny vzťah, sme spolu denne, ozaj len pár krát sa stalo, že sme sa nestretli. Sme v určitom veku, obaja dlho rozvedení, on o dosť starší, deti dospelé, býva pri rodičoch, ale zase musím povedať, že oni sú už v takom stave, že on im je veľa nápomocný, myslím ako s prácami pri dome a v záhrade. Ja bývam ešte so synom. Ide o to, že počas prvých mesiacov som ho samozrejme hneď domov nevodila, tak sme chodili na kávu, na prechádzky a občas počas víkendu niekde na penzión. Večeru platil z 90% len keď sme boli na ubytovaní, inak sa stalo pár krát, že sme boli niekde na večeru. Ja som mu zase na margo toho stále niečo kúpila, tričká, sveter, voňavku. Pár mesiacov už chodí ku mne do bytu, je tu každý deň do večera, cez víkend aj prespí. Bol tu celé sviatky a nič. Nikdy mi neurobil nákup....ako prinesie zemiaky na jedno varenie podotýkam alebo nejakú zaváraninu, či občas vajcia, aj to len keď pýtam alebo keď mu volám a je na ceste, tak zbehne kúpiť maslo napr., keď mu poviem. Inak, vianočný nákup som hradila sama celý, sivestrovský na polovicu a to som už mala doma dosť vecí nakúpených, čiže len také dokupovanie. Už som ho aj pár krát vybalila domov s jedlom alebo koláčmi, lebo jeho mama už veľmi nie je schopná navariť. Keď sme niekedy v obchode, hlavne pred víkendom a robím nákup, tak platím ja, on zaplatil fakt pár krát, keď išlo o sumy do 10 E. A u mňa ako doma, stravuje sa, vyberie si z chladničky čo chce, variť nevie, čiže ešte aj varím len ja, zo začiatku občas aspoň riad umyl, teraz už ani to nie. Podotýkam...príjem má medzi 1800 - 2000E. v lete viac, je na výsluhovom dôchodku + pracuje. Ja medzi 700-800 E. O výške jeho dôchodku som sa dozvedela nedávno náhodou, ja som sa nikdy nepýtala, dovtedy som sa ešte aj cítila trápne, keď sme sa občas niekde ubytovali a on mal výdavky. Cítim sa znechutená, postupne mi to dochádza, lebo sa to ukazovať začalo vlastne až potom, keď som ho začala vodiť domov. Čakala som, či ho to napadne, lebo mi je trápne mu to hovoriť, sám by sa mal nejak spamätať. Viem, že komunikácia je základ, ja som mu už myslím aj dosť dala najavo, že to by tak nemalo byť a nič. A vravieť mu, že by sa patrilo, aby občas nakúpil.....to fakt je trúba? A už aj keby som to mala od neho žiadať, už len tým mi odpadáva od srdca. Inak veľa vecí mi nasľuboval, ktoré som ja sama od neho ani nechcela, bola to jeho iniciatíva, ale išlo to pomaly do stratena...Čiže ja to tak či tak vidím na rozchod a to je len jedna z vecí, čo mi vadí.
Predpokladam,že rozchod sa nekonal a dotyčný pán je stále u nej a preto tu nepíše.Písala,že sa k nej chystá na víkend a že kym bude u nej komunikovat s nami nebude.
@saslavka73 ja nie som precitlivena mna sa to netýka . A čo sa taká rozchodu myslím že každá žena je precitlivena či ma 18 alebo 45.
@saslavka73 suhlasim, slubila ze napise a ja jej verim. A tie co chceme vediet jej prajeme len to dobre, asi je este u nej kedze spominala ze odchadza az vecer.
Dúfam, že to dobre dopadne a bude spokojná. Možno že mu dobre vynadať skrátka bolo treba.
@saslavka73 ved to, bud je to ozaj trulo gumeny neprebudeny, alebo v horsom pripade vyzirka. ja som za 1. moznost, nech to dobre dopadne v kazdom pripade.
@ukulela No veď toto. Takeho trula mám aj ja doma.
Dobrý večer, dievčatá....tak včera sme spolu diskutovali alebo skôr mala som monológ asi dve hodiny.Povedala som mu všetko, čo mi vadí. Z mosta doprosta, občas som síce fakt zvýšila hlas, dokonca ma raz tak vytočil, že som mu povedala, že či fakt má zelený a gumený mozog ako sa hovorí o gumách. Neskôr som sa za to ospravedlnila, nie som za urážky. Ale on, keď som mu dala priestor, nech sa vyjadrí na konkrétne veci, ktoré som mu rad radom povedala, tak niekedy tak zareagoval, že sa nedalo....Napr. na to, že či ho nenapadlo niekedy nakúpiť na víkend, tak mi povedal, že ....veď si povedala, že ty nerobíš veľké nákupy....čo je samozrejme somarina alebo, že veď on chce zajtra (čiže dnes) variť mäso na šťave a ja hovorím a kde je potom to mäso, tak že ráno chcel ísť kúpiť, lebo nevedel aké chcem....a ja že veď sme spolu telefonovali, bol práve v obchode, prečo sa nespýtal...a tak, občas sa snažil niečo prekrútiť. V konečnom dôsledku priznal, že mám pravdu. Inak, ženy, je to fakt sčasti asi pravda, že on nevie, je totálne ľavý v kuchyni a absolútne nepraktický, povedal mi, že on až tak nevie, čo kúpiť, tak sme sa dohodli na zozname. Viete, čo ma zarazilo minule? Odniesol nadávkovanú kávu v pohároch do obývačky a potom z kuchyne prišiel s kanvicou zaliať a potom kanvicu odniesol, priniesol cukorničku a zase odniesol, pre mňa neskutočné. 🙂 Alebo kávu mi stále zaleje doplna s vodou, pritom vie, že pijem s mliekom, tak mu stále musím pripomínať. 😀 Pred chvíľou odišiel, boli sme aj u mamy na návšteve. Dnes ráno bol v obchode, nadiktovala som mu, čo má kúpiť a on došiel o dve!! hodiny. Ja som zatiaľ urobila chlebíčky a postavila polievku, uvarila ryžu k mäsu, umyla riad, nahádzala práčku. Obchod máme pod vchodom. Tak som mu povedala, že on keby mal cez deň len navariť a nakúpiť, tak mu to zaberie asi celý deň. 😀 Robil mäso, samozrejme za mojej asistencie, kuchár z neho nebude. Ale to všetko beriem, ja som sa dnes dobre nasmiala, ale srdečne, žiadny výsmech, neviem pochopiť tú nepraktickosť, akoby dookola bližšie alebo ako. 🙂 Takže dohodli sme podmienky....s tým, že mu budem hovoriť všetko maximálne polopate a overím si, či to dobre pochopil,😀 žiarlivosť sme riešili okrajovo, ale aj tam som mu dala hranice a uvidíme ako to pôjde. Keď išiel pred chvíľou domov, tak sa pýtal, že čo s tými chlebíčkami, čo ešte ostali a ja že ostanú na raňajky a potom mu hovorím...zabalím ti pár domov, tak som zabalila.
Vidím, že peknú komédiu tu z toho máte. 😀 Nevadí, ďakujem za každý názor a podporu, ste skvelé.🙂
Tak ako pisete trulo ci vyzirka. Ja mam tu vyzirku, to neni, ze nedocvakne, to je vedome🙂
Toto je este ten lepsi pripad
@vitalita1 Prosím ťa len sa nehnevaj, ber to s nadhľadom. Som rada že sa to vyriešilo aspoň načas, dúfala som že to bude takto. Viem čo to je mať trula doma, inak je zlaty. Držím palce. Ale tak to je výborne že si dala problém, pokecali sme a že si dala spätnú väzbu. Takto by to malo byť. Drž sa.
@vitalita1 nechaj aj keď bude 3 hodiny na nákupe, hlavne že nakupi, zaplatí, zatiaľ si uprac a oddýchni 🙂
@marcellka32 on nevedel v obchode nič nájsť.😀 a na mäso išiel inde, lebo nevedel vybrať. 😀 Čo už. Zasmiala som sa. A napriek zime došiel naspäť spotený akoby by drevo rúbal.
@marcellka32 neviem si predstaviť, že by bol na mieste niektorej ženy, čo žije sama s deťmi, asi by to nedal.
@vitalita1 som rada, ze ste to poriesili, Ja suhlasim, ze noektori muzi proste nemaju sajnu o tom co sa deje v kuchyni a treba im len od Slova do slova povedat, moj priatel sice varit vie Ale napriklad na upratovanie je uplne lavy 😬 kazdy ma asi nieco ine, drzim palce aby Vam to klapalo
@elissa707 zatiaľ som mu dala ešte šancu, dnes mi povedal, keď išiel preč, že sa mu veľmi ťažko odchádza, on by aj pristúpil, aby u mňa býval, si myslím, ale ja to nechcem, akosi som si zvykla mať priestor pre seba a aj mi to tak vyhovuje, veď aj tak je u mňa každý deň a neženiem sa do toho a ani neviem, či niekedy budem. Vie o tom, jasne som mu to včera vysvetlila.
@saslavka73 tak to ti nezávidím teda. 😀
Uvedomujem si jednu vec a už veľa krát sa mi to potvrdilo....my ženy sme proste úžasné ako dokážeme samé všetko zvládať, či už samé s deťmi, či s mužmi trubirohmi, či s takými, čo sa doma nehnú a ešte sa tvária ako páni tvorstva, zloží ich soplík, u mňa je žena to silnejšie pohlavie, nemyslím tým samozrejme silu fyzickú.🙂
@vitalita1 No je to ťažké veľmi, on sa ani najest bezo mňa nevie. 😁 Veľa krát mam pocit, že to robí naschvál, fakt neviem. Je pracovitý a asi ma ľúbi, ale je to tak ťažké. Vždy byť ten ťahač. Som unavená , tak som keby niekto obslúžil mňa, začal prvý. ❤️
@vitalita1 vies co Ja dost tiez citam knihy o vztahoch, super kniha je Zeny su z Venuse a muzi z Marsu, proste chlapi fakt maju mozog nastaveny inak, mna sa niekedy priatel take veci pyta, ze koniec a pritom je velmi vzdelany ale jednoducho na veci v domacnosti tiez nieje moc zrucny, a hnevat sa na neho pre to nema zmysel. Inak ja si myslim ze byvanie spolu by Vam naopak prospelo, rozdelili by ste si financie a sam by videl co vsetko pre rodinu robis. Pomohli by ste si najvzajom a ne myslim ze by si stratila slobodu. Ja si stale robim svoje veci a tiez som u priatela terwz prakticky cely tyzden
@saslavka73 viem presne ako sa cítiš, presne to mi aj chýba vo vzťahu, večne som ja ten ťahúň, ten, čo rozhoduje, rozmýšľa....ja by som tiež chcela byť niekedy len tak pohodlne v závese, ale asi mi to nie je súdené. Zase na druhej strane taký rozhodný, inteligentný, maximálne spoľahlivý ochranca je asi len vo filmoch alebo robí v partnerstve iné nekalé veci. 😀

Sme proste zvedavé nič zlé na tom neni🙉