Priateľ mi neprispieva, všetko platím ja
V skratke....mám od leta priateľa, ide o intenzívny vzťah, sme spolu denne, ozaj len pár krát sa stalo, že sme sa nestretli. Sme v určitom veku, obaja dlho rozvedení, on o dosť starší, deti dospelé, býva pri rodičoch, ale zase musím povedať, že oni sú už v takom stave, že on im je veľa nápomocný, myslím ako s prácami pri dome a v záhrade. Ja bývam ešte so synom. Ide o to, že počas prvých mesiacov som ho samozrejme hneď domov nevodila, tak sme chodili na kávu, na prechádzky a občas počas víkendu niekde na penzión. Večeru platil z 90% len keď sme boli na ubytovaní, inak sa stalo pár krát, že sme boli niekde na večeru. Ja som mu zase na margo toho stále niečo kúpila, tričká, sveter, voňavku. Pár mesiacov už chodí ku mne do bytu, je tu každý deň do večera, cez víkend aj prespí. Bol tu celé sviatky a nič. Nikdy mi neurobil nákup....ako prinesie zemiaky na jedno varenie podotýkam alebo nejakú zaváraninu, či občas vajcia, aj to len keď pýtam alebo keď mu volám a je na ceste, tak zbehne kúpiť maslo napr., keď mu poviem. Inak, vianočný nákup som hradila sama celý, sivestrovský na polovicu a to som už mala doma dosť vecí nakúpených, čiže len také dokupovanie. Už som ho aj pár krát vybalila domov s jedlom alebo koláčmi, lebo jeho mama už veľmi nie je schopná navariť. Keď sme niekedy v obchode, hlavne pred víkendom a robím nákup, tak platím ja, on zaplatil fakt pár krát, keď išlo o sumy do 10 E. A u mňa ako doma, stravuje sa, vyberie si z chladničky čo chce, variť nevie, čiže ešte aj varím len ja, zo začiatku občas aspoň riad umyl, teraz už ani to nie. Podotýkam...príjem má medzi 1800 - 2000E. v lete viac, je na výsluhovom dôchodku + pracuje. Ja medzi 700-800 E. O výške jeho dôchodku som sa dozvedela nedávno náhodou, ja som sa nikdy nepýtala, dovtedy som sa ešte aj cítila trápne, keď sme sa občas niekde ubytovali a on mal výdavky. Cítim sa znechutená, postupne mi to dochádza, lebo sa to ukazovať začalo vlastne až potom, keď som ho začala vodiť domov. Čakala som, či ho to napadne, lebo mi je trápne mu to hovoriť, sám by sa mal nejak spamätať. Viem, že komunikácia je základ, ja som mu už myslím aj dosť dala najavo, že to by tak nemalo byť a nič. A vravieť mu, že by sa patrilo, aby občas nakúpil.....to fakt je trúba? A už aj keby som to mala od neho žiadať, už len tým mi odpadáva od srdca. Inak veľa vecí mi nasľuboval, ktoré som ja sama od neho ani nechcela, bola to jeho iniciatíva, ale išlo to pomaly do stratena...Čiže ja to tak či tak vidím na rozchod a to je len jedna z vecí, čo mi vadí.
@ksenzy1 bože makovník, to mi pripomenulo, keď ma balil pred 20 rokmi, chválil sa, že vie upiecť makovník 😂😂 Ale teraz nepečie, nemusí, ja pečiem pre celú rodinu. Ale varí veľmi dobre, naše deti inú sviečkovú ako od tata nezjedia. Ale on prišiel veľmi skoro o otca, mal 16 rokov, takže ho musel v rodine nahradiť a preto vie všetko urobiť, čo sa týka či ženských či mužských prác. Takže buďme rady, že sme takto dobre obišli 😍
@0silvia0 By si sa čudovala koľko ľudí takto funguje. Iracionálne.
@ksenzy1
@0silvia0 O bože baby ako vám závidím. Aspoň chvíľu mať takého muža. Ale nám sa sem tam stane že v kritických situáciách ma prekvapí pozitívne. Presne tak ako si písala
@0silvia0 rokmi sa obrúsi. Keby to bolo na mne už s ním dávno nie som ale on sa nenechá odradiť. Že by preto, že by skapal.....😁
@saslavka73 neboj neskapal by, on by si nejako poradil. Bud by sa vrátil k mamičke, alebo by sa nalepil na deti alebo žeby si našiel nejakú nalepeniaschopnú? 🤒
.
Paradna telenovela toto...citam tu uz tri hodinky a uz baterka kape;))) Tiez ma zaujima ako to dalej bude pokracovat
@0silvia0 Veď toho sa bojím, že deti by to potom museli riešiť a vlastne by sa ma to tak či tak dotýkalo, takže je to úplne jedno. Takže tak.
@saslavka73 úplne ťa chápem a myslím, že by to tak aj bolo, že by sa zvalil na plecia deťom. ☹
@vitalita1 Ale zase aby zto nevyznelo úplne blbo.Môj muž je vzdelaný, dokonca aj dobre vyzerá. Veľmi zručný. Len všetko musím začať ja..........😨
@vitalita1 ale neber to ako výsmech ked ťa porovnávame k telenovele, to je skôr irónia z takejto situácie, sarkazmus a smiech cez slzy....
ja som sa rozvádzala v období ked štát podporoval šrotovanie starých áut a kúpu nových. bežala reklama " vymeň staré za nové". prišla som ku kaderníčke a tam aj moja kamoška, po 10 rokoch sme sa stretli. a ja na otázku čo nové, som zahlásila "vymenila som starého za novú ! ale kuchyňu"...najprv oči vyvalili potom pochopili.
inak aj ja mám teraz takého priateľa mumáka nepraktičného. niekedy som z neho na nervy, ale vyváži to aspoň ochotou, ústretovosťou. nemôžem ho porovnávať s mojim nebohým otcom, kutil ezermešter majster 10 remesiel, lebo by som ho asi prizabila za to čo občas stvára.
a mumáckosť, no škoda slov. už som to tu na MK písala.
mal nejaké zdravotné problémy a už bola treba aj preventívka. tak išiel obvoďáčke. volá mi že už vybavil že to bolo rýchle, ani dlho nečakal a poslala ho ešte k neurológovi. že sa ozve. tak mu už s miernym podráždením opakujem že nech nevolá, že ved volal už 4x, šak večer mi povie.
tak sa ho večer pýtam ako dopadol a či mu ujo doktor aj kolienka poklopkal a či ho to nebolelo(trochu srandy musí byť). on na mňa vyvalil oči že aké kolienka," predstav si ved ma doktor vyšetril cez konečník , aj vajká prehmatal, aj sa popýtal ako cikám a čo sex..." tak teraz som vyvalila oči ja, že aké vajcá, aký konečník, a to preboha kde si vliezol ?! on: no ved tam kde mali otvorené dvere !
tak až po podrobnom výsluchu, uf tieklo so mňa kým som to skompletizovala, vyšlo to že mudr. ho poslala k urológovi do dverí č. 135, sestrička mala otvorené dvere zo sesterne na chodbu, číslo dverí sedelo, tak vliezol. a až večer pochopil rozdiel v týchto odboroch, len tá jeho huba - vyletí z nej básrjaká blbosť skôr ako myšlienka sa urodí.
@0silvia0 že vraj áno. ale teraz už mesiac kašle.
keby nebol taký nápomocný, nie som s ním, a tie "vlastnosti " sa tiež prejavovali až časom, postupne, plíživo. fakt si niekedy pripadám ako matka a nie partnerka. najskôr som si myslela že to má po úraze a neskoršej poúrazovej epilepsii, alkoholizmu spred 25 rokov, ale teraz neviem či to nie je od narodenia. to momentálne pribrzdenie.
ešte dám jednu story : robí na smeny atak bol doma ked ja v práci. ráno mi volá že wc neodteká. tak ja že nech ho vyberie vodu a naleje horúci ocot a horúcu vodu. po hodinke volá že nepomohlo a čo teraz, tak sifo nech drbne a zaleje . zase nič. tak že nech ide kúpiť krtka krtka a prešpára. volala že už dve hodiny špára a stále nič. spláchne a neodteká. no asi 7 hovorov. tak som sa nasrala a zavolala na byťák, nech niekoho pošlú. prišli 2 ujovia, vypočuli si story čo všetko geroj urobil, vypýtali si gumový zvon, 2x zapumpovali a hurá voda odtiekla.
faktúra 16,50e
@cacianka tak môj zase čo sa týka takýchto vecí, je celkom zdatný, len to jeho rozmýšľanie je nelogické a nepraktické, ja mám často pocit, že ja o voze a on o koze....jednoducho sa emočne "nestretávame" dosť často a to ma vie tiež rozladiť, lebo nemôžem sa správať pre mňa prirodzene, ale musím prispôsobiť debatu jemu, aby pochopil. Nechápe ani iróniu, doberanie sa, čo ja mám rada, tak som s tým musela prestať....čiže u nás v tejto rovine je to najviac vypuklé.
@evamarek77 zatiaľ to ide celkom dobre na moje prekvapenie. Len musím všetko po lopate povedať. 😀 Ale snaží sa.
@cacianka pre mňa je toto sci-fi byť s takým "chlapom". Musím dať úvodzovky, lebo to skutočne nie je muž, ale decko nezrelé, neschopné, také teliatko, ako kamoš by to ešte možno mohol byť, ale neviem si predstaviť, že by ma takýto jedinec nejak sexuálne stimuloval. Ako čo ťa motivuje pokračovať v tom vzťahu? Fakt ma to zaujíma.
@alaguema to že je nepraktický a trochu pomotaný ešte neznamená že nie je dobrý človek. obaja sme 50+, máme za sebou mladé životy s našimi ex a vieme o živote viac ako nejakí puberťáci. sme si oporou v ťažkých chvíľach, sexualita a plodenie detí nie je naša priorita, máme iné priority a veľa vecí pre ktoré nám je dobre spolu. na takýchto epizódach sa smejeme, aj ked niekedy to až tak na smiech nie je, ale vychádzame dobre, , tolerujeme si navzájom naše muchy, máme svoje životy spolu aj samostatne. a viac písať nebudem, lebo aj to otočíš proti mne. skrátka vieme prečo sme spolu.
@cacianka prečo by som to otáčala proti tebe? Pýtala som sa naozaj zo záujmu, že ako to funguje s takými mužmi. Spôsob, akým si sa o ňom vyjadrila bol dosť zhadzujúci, tak ma to zaujalo, že na čom to teda stojí ten vzťah. Ďakujem za odpoveď. Chápem, že vzťahy sú rôzne, vôbec nijak to neposudzujem.
@sylvia002111 ano?

@0silvia0 31 🙂 aj makovnik urobi,buchty napecie,stacilo mu postup povedat,ked to robil prvy krat,neviem,ci ho aj lepsie neurobil. Povysava,okna umyje,nalozi a pusti pracku aj zavesi,akurat skladaT pradlo mu uz nejde,ale nevadi 😀