Priateľ mi neprispieva, všetko platím ja
V skratke....mám od leta priateľa, ide o intenzívny vzťah, sme spolu denne, ozaj len pár krát sa stalo, že sme sa nestretli. Sme v určitom veku, obaja dlho rozvedení, on o dosť starší, deti dospelé, býva pri rodičoch, ale zase musím povedať, že oni sú už v takom stave, že on im je veľa nápomocný, myslím ako s prácami pri dome a v záhrade. Ja bývam ešte so synom. Ide o to, že počas prvých mesiacov som ho samozrejme hneď domov nevodila, tak sme chodili na kávu, na prechádzky a občas počas víkendu niekde na penzión. Večeru platil z 90% len keď sme boli na ubytovaní, inak sa stalo pár krát, že sme boli niekde na večeru. Ja som mu zase na margo toho stále niečo kúpila, tričká, sveter, voňavku. Pár mesiacov už chodí ku mne do bytu, je tu každý deň do večera, cez víkend aj prespí. Bol tu celé sviatky a nič. Nikdy mi neurobil nákup....ako prinesie zemiaky na jedno varenie podotýkam alebo nejakú zaváraninu, či občas vajcia, aj to len keď pýtam alebo keď mu volám a je na ceste, tak zbehne kúpiť maslo napr., keď mu poviem. Inak, vianočný nákup som hradila sama celý, sivestrovský na polovicu a to som už mala doma dosť vecí nakúpených, čiže len také dokupovanie. Už som ho aj pár krát vybalila domov s jedlom alebo koláčmi, lebo jeho mama už veľmi nie je schopná navariť. Keď sme niekedy v obchode, hlavne pred víkendom a robím nákup, tak platím ja, on zaplatil fakt pár krát, keď išlo o sumy do 10 E. A u mňa ako doma, stravuje sa, vyberie si z chladničky čo chce, variť nevie, čiže ešte aj varím len ja, zo začiatku občas aspoň riad umyl, teraz už ani to nie. Podotýkam...príjem má medzi 1800 - 2000E. v lete viac, je na výsluhovom dôchodku + pracuje. Ja medzi 700-800 E. O výške jeho dôchodku som sa dozvedela nedávno náhodou, ja som sa nikdy nepýtala, dovtedy som sa ešte aj cítila trápne, keď sme sa občas niekde ubytovali a on mal výdavky. Cítim sa znechutená, postupne mi to dochádza, lebo sa to ukazovať začalo vlastne až potom, keď som ho začala vodiť domov. Čakala som, či ho to napadne, lebo mi je trápne mu to hovoriť, sám by sa mal nejak spamätať. Viem, že komunikácia je základ, ja som mu už myslím aj dosť dala najavo, že to by tak nemalo byť a nič. A vravieť mu, že by sa patrilo, aby občas nakúpil.....to fakt je trúba? A už aj keby som to mala od neho žiadať, už len tým mi odpadáva od srdca. Inak veľa vecí mi nasľuboval, ktoré som ja sama od neho ani nechcela, bola to jeho iniciatíva, ale išlo to pomaly do stratena...Čiže ja to tak či tak vidím na rozchod a to je len jedna z vecí, čo mi vadí.
@saslavka73 to by sa potom možno začal hanbiť,je to vizitka chlapa ;) ale tak čo iné jej poradiť,ak sa s ním o tom neporozprávali? Môj priateľ tiež nechápe narážky a normálne som mu povedala,že toľko a toľko je za nájom + strava je samozrejmosťou..takéto veci treba hneď vydiskutovať,veď to je normálne ;)
Dievky, ja som sa celý život sama ťahala aj s deckami, nemala som od koho pomôcť, ešte aj mame musím pomáhať, otca nemám, zomrel ešte keď som bola dieťa. Mala som aj po dve práce, aby som to utiahla, ale už nevládzem, začínajú zdravotné problémy, hlavne z vyčerpania, vysoký tlak a tak. Jemu sa napr. nepáči, že ťahám nočné, lebo potom na neho nemám toľko času, potrebujem oddýchnuť, ale keď som mu povedala, že ok, tak nájdem si prácu len na denné služby, ale klesnem platovo a sama to neutiahnem, tak sa ani neozval.
@zuzipolo vieš, on to berie tak, že tu nebýva....on od začiatku ma tlačil do bývania a do svadby, ja som nesúhlasila, tak teraz sa správa takto. Jeho dcéra mi sama povedala, že nech sa s ním neopovážim ísť do bývania, nedajbože do svadby, že mi dobre radí. Ona napriek tomu, že sme sa stretli len pár krát, dáva za pravdu, síce iné veci sme rozoberali, nie financie, ale už aj to stačilo na tento jej názor.
@zuzipolo toto je už len vrchol ľadovca, zistila som postupom času, že neúmerne žiarli, uzurpuje si môj voľný čas výlučne pre seba, neznáša, keď mi niekto vola, najradšej by ma od všetkých odstrihol. Sleduje, kde mám zaparkované auto, či je tam ráno, kde bolo večer, keď odchádzal, ešte sa s tým blbec aj v podstate prizná, sleduje, dokedy som pripojená na nete, atď, atď...raz sme niekde boli a pýtal sa ma, že kde pozerám...lebo tam boli nejakí chlapi, nepáči sa mu, keď niekde idem v sukni, pýta sa ma, čo som celý deň robila a keď sa mu zdá, že je to na celý deň málo, tak sa pýta, že či to je všetko, bol tu raz môj známy, čo roznáša pizzu, priniesol nám ju (platila som ja), ani sa mu neodzdravil a potom bol urazený, že čo keď tu chodí aj pomimo, keďže vie, kde bývam....inak moja mama je z neho unesená, dokonalý muž je to, urobí kávu, poumýva riad, u mňa to nerobí, bozká ju pri príchode, pri odchode, kúpi jej kapuccina a vody alebo jej normálne volá keď tam ideme, či jej niečo netreba....mama je celá happy, že som si konečne našla muža do života a môže ako ona hovorí, spokojne zomrieť....keby tak vedela....
@vitalita1 ja nechcem radiť rozchod,nepoznám vás osobne,ale toto bude iba horšie.. čím skôr by som to asi ukončila,ešte aby potom nerobil problémy..alebo dajte ešte jednu šancu,ale otvorene sa porozprávajte čo vám vadí atď,čo očakávate,ak nepomôže tak už iné ako rozchod neostáva..mamina to prežije,nájdete si lepšieho,veď jej povedzte,že je to "herec" netrápte sa 🙂
@vitalita1 Tak ti je to jasné.
@saslavka73 asi tak, smutná som z toho....čo už.
Nis mu zoznam, co treba nakupit na vikend a posli ho do obchodu.. sameho a bez penazi od teba..
@vitalita1 toto láska nebude. Skôr vzťah z rozumu a to z oboch strán. Ty podľa mňa hľadáš nejakú materiálnu stabilitu a práve preto ako naschvál opakovane stretávaš chlapov, ktorí tiež hľadajú len nejaké hmotné a telesné výhody, komfort, sex. Nejde tu o peniaze, ale o to, ako málo na teba myslí, na to, koľko práce ťa stojí zarobiť tie peniažky, alebo uvariť to jedlo.
@jaja23 ono aj ja viem byť sarkastická, aj povedať priamo, najprv som hovorila len v náznakoch, potom som mu dávala príklady, potom, že keď niekto niekde funguje, mal by to zohľadniť, potom, že nevyjdem z maródky finančne, potom, že som pred výplatou, tak sú len cestoviny s kapustou, colu nemám, atď....nedocvakne? ? trápne mi bolo pýtať priamo nákup, si myslím, že aj blbec pochopí, on nie....alebo skôr nechce.
@alaguema ja by som to poopravila....hľadám konečne partnera, ktorý mi bude oporou,nie finančné zabezpečenie, len taký zdravý pomer dať-dostať, nechcem žiadne výhody, dovolenky...myslím, že to je normálne. Nežiadam nič naviac. Ale chlapa už živiť nebudem. Veď on má pri mne komfort, ubytovanie, stravu, sex a všetko dohromady...zadara. A preto si ho nemôžem vážiť. Ja si chlapa potrebujem vážiť a čo sa týka lásky, viem sa rozdať, ale roky skúseností ma naučili pri tom troška používať aj rozum.
Podla mna NORMALNY chlap na to pride sam. Ja som teda mala asi stastie, ale mne ani jeden nedovolil platit napr. v restike, nie este aby som ho ja zivila 😀
@vitalita1 napisat zoznam na vikendovy nakup, poslat mu ho do spravy s tym, ze "prosim ta cestou ku mne toto nakup, ja nestiham. " Neverim ze by sa k tebe dotrepal bez nakupu....a k tomu ze by chcel ist na nakup s tebou, proste povedz ze zatial potrebujes upratat a proste nech nakupi. Bodka.
@zooeynka áno, možno jednorázovo by to fungovalo, ale pochybujem, že dlhodobo. Aj to by si potom asi uzurpoval potom niekoľko dní maximálnu pozornosť a keby som urobila taký ťah, že by som vyložila peniaze na stôl, tak by zobral. Ja to zajtra urobím tak, že ho nechám zaplatiť a potom doma mu poviem, prepáč, nestihla som vytiahnuť peňaženku, bola som zamyslená, atď, atď a vyložím mu peniaze a uvidím, či vezme. Myslím, že to bude jasný ukazovateľ.
@majcika neprinesie môjmu synovi nič. Môj syn je dospelý, ale bohužiaľ ťažko pred pár rokmi ochorel na vážnu diagnózu, berie dôchodok invalidný niečo vyše 100E. Už som tu spomínala, raz chcel 5 Eur a nemala som drobné, tak dal môj priateľ a na druhý deň som mu ich vyložila na stôl a on ich zobral. Stalo sa viackrát, že keď som napr. nemala hotovosť a kartou sa nedalo platiť, že zatiahol a potom odo mňa penaize zobral. Vždy.
@vitalita1 Tak mu ich nedaj. A tvar sa že je to ok. Či niečo povie a keď povie tak mu to na rovinu povedz ako sa majú veci.
@saslavka73 trápne mi to je, ja som vždy bola choro zodpovedná a spravodlivá. Ja by som sa zle cítila, keby som to nevrátila. Konečný efekt je na konkrétnom človeku a on stále zobral. To by som si pripadala ako mlátič slamy, lebo ja mu vždy poviem, keď máš, tak daj, ja ti vrátim. To by som potom ja bola ako sľubotechna.
@saslavka73 , podľa mňa jeho už netreba "testovať", ja osobne by som sa nestrápňovala a nechala to tak. A "priateľovi" povedala, že ma sklamalo jeho správanie, jeho lakomosť, že si si myslela, že vo vzťahu je férovosť a vzájomná opora a že v ňom nebude miesto na využívanie toho druhého A že nech si na to nájde inú "skromnú", ktorá mu toto bude ochotná robiť.

@vitalita1 a pri pokladni zahraj že si si zabudla peňaženku. Alebo zabudni naozaj.