icon

Priateľ mi neprispieva, všetko platím ja

vitalita1
11. jan 2019

V skratke....mám od leta priateľa, ide o intenzívny vzťah, sme spolu denne, ozaj len pár krát sa stalo, že sme sa nestretli. Sme v určitom veku, obaja dlho rozvedení, on o dosť starší, deti dospelé, býva pri rodičoch, ale zase musím povedať, že oni sú už v takom stave, že on im je veľa nápomocný, myslím ako s prácami pri dome a v záhrade. Ja bývam ešte so synom. Ide o to, že počas prvých mesiacov som ho samozrejme hneď domov nevodila, tak sme chodili na kávu, na prechádzky a občas počas víkendu niekde na penzión. Večeru platil z 90% len keď sme boli na ubytovaní, inak sa stalo pár krát, že sme boli niekde na večeru. Ja som mu zase na margo toho stále niečo kúpila, tričká, sveter, voňavku. Pár mesiacov už chodí ku mne do bytu, je tu každý deň do večera, cez víkend aj prespí. Bol tu celé sviatky a nič. Nikdy mi neurobil nákup....ako prinesie zemiaky na jedno varenie podotýkam alebo nejakú zaváraninu, či občas vajcia, aj to len keď pýtam alebo keď mu volám a je na ceste, tak zbehne kúpiť maslo napr., keď mu poviem. Inak, vianočný nákup som hradila sama celý, sivestrovský na polovicu a to som už mala doma dosť vecí nakúpených, čiže len také dokupovanie. Už som ho aj pár krát vybalila domov s jedlom alebo koláčmi, lebo jeho mama už veľmi nie je schopná navariť. Keď sme niekedy v obchode, hlavne pred víkendom a robím nákup, tak platím ja, on zaplatil fakt pár krát, keď išlo o sumy do 10 E. A u mňa ako doma, stravuje sa, vyberie si z chladničky čo chce, variť nevie, čiže ešte aj varím len ja, zo začiatku občas aspoň riad umyl, teraz už ani to nie. Podotýkam...príjem má medzi 1800 - 2000E. v lete viac, je na výsluhovom dôchodku + pracuje. Ja medzi 700-800 E. O výške jeho dôchodku som sa dozvedela nedávno náhodou, ja som sa nikdy nepýtala, dovtedy som sa ešte aj cítila trápne, keď sme sa občas niekde ubytovali a on mal výdavky. Cítim sa znechutená, postupne mi to dochádza, lebo sa to ukazovať začalo vlastne až potom, keď som ho začala vodiť domov. Čakala som, či ho to napadne, lebo mi je trápne mu to hovoriť, sám by sa mal nejak spamätať. Viem, že komunikácia je základ, ja som mu už myslím aj dosť dala najavo, že to by tak nemalo byť a nič. A vravieť mu, že by sa patrilo, aby občas nakúpil.....to fakt je trúba? A už aj keby som to mala od neho žiadať, už len tým mi odpadáva od srdca. Inak veľa vecí mi nasľuboval, ktoré som ja sama od neho ani nechcela, bola to jeho iniciatíva, ale išlo to pomaly do stratena...Čiže ja to tak či tak vidím na rozchod a to je len jedna z vecí, čo mi vadí.

dopolbokaodrata
11. jan 2019

@vitalita1 starý somár. Nedalo mi 😉 ale úprimne, keď si dáš toto cele dokopy, aké má vlastnosti za ktoré sa oplatí bojovať? Ty si povedz že si žena hodná boja (áno parafrazujem martausovu ale sem sa to akurát hodí) a niekto to raz určite pochopí, aj keď to bude vo vyššom veku. A stále tu koluje jedno múdro, a síce radšej sama ako s debilom. Ja s tým môžem len súhlasiť.

vitalita1
autor
11. jan 2019

jednoducho ako správny manipulátor, mama sa ešt so mnou bude vadiť, že prečo som nechala tak úžasného chlapa, veď minule, keď videla, že ja som na neho nejak nabrúsené, tak začala na neho, že....chlapče , prisťahuj sa ku mne....a tak...choré, neskutočné divadlo dokáže on hrať, povedal mojej mame, že mi zaplatí pohostenie na promócie a mama nechápala, prečo som to zrušila.....no preto, že keď došlo na vec, tak už nebolo toho, kto by zaplatil, hlavná vec, že 10 ľudí chcel navolať....ja som mu povedal, že na to nemám a že potrebujem zaplatiť rigorózku....najprv u mojej mamy, mi platil všetko, aj promócie, aj rigo, teraz už zrazu nič....ja to od neho ani nechcem, ale načo tie blbé reči....promócie káva zákusok, rigo si zaplatím sama.

saslavka73
11. jan 2019

@vitalita1 Ty študuješ? Koľko máš rokov? A čo také? A prečo? Zaujíma ma to pre inšpiráciu.❤️

vitalita1
autor
11. jan 2019

@saslavka73 ani nie silná, skôr naivná stále veriaca, že existuje rovnováha dáš-dostaneš. Zatiaľ som ju nediahla a začínam byť maximálne skeptická....a unavenááá.

bodka70
11. jan 2019

@vitalita1 , tak presne to poznám, len je smutné že u mojej mamy. Veď len povedz kedy potrebuješ tie peniaze, stačí keď ti dám neskôr? A čo jej mám povedať, mami som vďačná za každú pomoc a už včera bolo neskoro? Tak jej poviem, mami, veď je to na tebe, kedy mi niečo dáš a koľko, ja ti nebudem hovoriť. Samozrejme nedá mi nič, lebo "zabudne" ale v duchu je pevne presvedčená, že mi už dala, a je sama so sebou spokojná. A to nebolo raz ani 2x. Nikto ti nemôže dať toľko, koľko ti ja môžem sľúbiť! už sa na tom v duchu smejem, čo iné môžem?

Inak ja tiež mám vážne zdravotné problémy (vážne choré kĺby), tiež robím po nociach (privyrábam si kreslením), ale dobre, tešia ma moje deti, sú zdravé, krásne, šikovné, mám pre koho žiť 🙂.

vitalita1
autor
Autor odpoveď zmazal
saslavka73
11. jan 2019

@vitalita1 No myslím, že ty si sikovna žena a debila veru nepotrebuješ.

vitalita1
autor
11. jan 2019

@saslavka73 chcela som len chlapa do života, nič viac, nie ťahúňa, ale aby aspoň sám z seba zaplatil aaa vidíš.čo už, no, zvykla som si.

bodka70
11. jan 2019

@saslavka73 , ďakujem, musím byť silná, kvôli svojim deťom.

saslavka73
11. jan 2019

@bodka70 Aké máš staré deti?

vitalita1
autor
11. jan 2019

@bodka70 všetky musíme, kvôli niečomu, hlavne tie, ktoré život dobehol....ja celý život takto látam, preto mi to príde cez čiaru takého človeka ťahať, pritom on zďaleka sa na nič nechytá, nebaví ho nič, nečíta, nevie asi ani kto je prezident, každá téma rozhovoru uschne na začiatku, nič ho nerozhádže, nič sa nestará....no veď hej, keď vám každý mesiac cinkne na účte vyše 1100E dôchodku od 45 rokov, tak čo by ste sa starali, on mi vyčíta, že furt dačo riešim, som v nepohode a tak...no ťažko to je, ja ako zdravotník musím makať na 780E po nočných, víkendoch a sviatkoch a on si doma vegetí, odpočíva a čaká, kedy múže prísť ku mne a ja mu navarím. Skončilo.

saslavka73
11. jan 2019

@vitalita1 Šak on by mal navariť tebe.

vitalita1
autor
Autor odpoveď zmazal
bodka70
11. jan 2019

@saslavka73 , dievčatá majú 18 a 15 rokov, chlapec 6 rokov. Ten už nebol v pláne, hlavne kvôli mojim zdravotným problémom a problémom s už teraz bývalým. Porodila som ho v 42 rokoch, stálo ma to veľa síl, ale neľutujem. Milujem všetky svoje deti.

@vitalita1 , naozaj, nedaj sa zneužívať, naozaj skončilo. Testovania už bolo dosť, je to chrapúň, dôležité sú činy, nie rečičky o láske - veď tie mu ľahko idú z huby, veď sa mu to oplatí, pokecám si a niekto sa mi krúti za to okolo zadku a ešte ušetrím.

vitalita1
autor
11. jan 2019

@saslavka73 viem, ale nevie to a ani nenakúpi. 😀
len so mnou a ja potom vytiahnem čarovnú kartu....😀

moniquer
11. jan 2019

@vitalita1 Ja si myslím, že si sa už sama rozhodla, že vieš, že toto nie je človek do rovnocenného vzťahu. Aj ked sa porozprávate a mohol by pripustiť, že máš pravdu, že si to z takého tvojho pohladu neuvedomil, v tvojich očiach už bude mužom, ktorý ti nedáva, čo očakávaš. A to vôbec nie si náročná žena, ale normálne zmýšľajúca. Držím palce, nech naberieš silu povedať mu všetko tak, ako cítiš. A nech ti príde do cesty ten správny chlap, s ktorým budeš šťastná, zaslúžiš si to! 🙂❤

kukucka100
11. jan 2019

@vitalita1 ja by som sa pri nákupe zahrala na blbu že nemám peňaženku a doma by som mu nedala žiadne peniaze tvárila by som sa že nič a čakala by som či si vypýta.

saslavka73
11. jan 2019

@bodka70 To sú už veľké baby, isto ti aj pomáhajú.

saslavka73
11. jan 2019

@kukucka100 Aspoň za tú srandu by to stálo.

vitalita1
autor
11. jan 2019

@bodka70 presne, keby si počula tie reči, jeho reči...o veľkej láske a opore a prečo žiť, tak si pomyslíš....ideálny chlap a čas plynie a plynie....a ty zistíš, že ani tie základné potreby z jeho slov nepokryješ, že jednoducho máš jedného stravníka naviac a jedného prespavajuceho a život ide ďalej. Čakáš, že ho to napadne, hovoríš, že nemáš na pokrytie bežných výdavkov , lebo maroduješ a on nič, jednoducho nič a tie reči pri mame, že je o jej dcéru postarané a že on mi zaplatí promócie a tak...to ani nehovorím, ja som ani žiadne promócie nechcela, ale on s tým vyšiel, mala tam byť z polovice jeho rodina....teraz som mu povedala, že ja potrebujem peniaze na rigo, tak sa ani neozval, že veď ja som ti sľúbil, že zaplatím promócie a na to všetkom dokopy to padá....pre neznalé....na sľuboch, ktoré ste si nevyžiadali, sami sa ponúkli a potom takto a ja mám len jeden rozpočet, ktorý reálne nepustí, ale ani sama nedávam nereálne sľuby.

vitalita1
autor
11. jan 2019

@moniquer ďakujem veľmi pekne, je to tak....hoci pripustí svoju chybu, už to u mňa nechá veľkú stopu, pravdepodobne nezlučiteľnú s normálny vzťahom.

bodka70
11. jan 2019

@saslavka73 , hej to mi každý hovorí, že akú mám super pomoc 🙂. Pravda je taká, že sú to zlaté šikovné baby, staršia študuje na gymnáziu a chce ísť študovať do zahraničia, mladšia sa tiež chystá na gymnázium. Učia sa na jednotky. Ale majú školu, učenie, krúžky, staršia často brigáduje - peniažky má zatiaľ pre seba - na knihy, drobné oblečenie, darčeky kámoškám, výlety... čiže občas niečo upracú, vyvenčia nášho psíka, postrážia malého, prádlo povešajú... ale aj tak najviac práce ostáva na mne.

kukucka100
11. jan 2019

@saslavka73 tiež si myslím.

saslavka73
11. jan 2019

@bodka70 No veď ale aj to je pomoc že si svoje veci financuje sama. Zase netreba ľutovať tie deti, ak potrebuješ pomoc požiadaj. Mne starsia teda nepomáha no furt je v robote, ale všetko si platí sama aj mi pomôže, nakúpi domov, mladšej a mladšie je domáci pracovník.

vitalita1
autor
11. jan 2019

@bodka70 viem ťa pochopiť, ani nevieš ako, ako by si bola u mňa v obývačke, presne to isté som mala, dcéra už od 15 brigádovala, samostatná, ale to GRO, hlavne tá psychická záťaž, je na tebe.

vitalita1
autor
11. jan 2019

@saslavka73 teším sa, to znamená, že ste šikovná samostatná a dotlačená životom, z takých vzťahov a detí sa stávajú veľkí ľudia. Držím palce. Aj keď každá situácia je špecifická, každá vieme a každá je prorokom v inej sfére, ale dokopy sme super. 🙂

kattrin5
11. jan 2019

@vitalita1 ja si myslim ze na Tom nic zle nieje, predsa ak je u Teba kazdy den, mal by to pochopit, ze si slobodna matka a tiez peniaze potrebujes. Ak je normalny Tak pride on sam s nejakym napadom, ci riesenim.

vitalita1
autor
11. jan 2019

teším sa, že som mala toľko odpovedí, beriem každý jeden názor, som prístupná a ďakujem.

saslavka73
11. jan 2019

@vitalita1 Držím palce.

vitalita1
autor
11. jan 2019

@kattrin5 kattrin5, máš pravdu, na tom som stavala, ale akosi nie...nedochádza a ja som taký debil, že mne je to trápne povedať, lebo ja kde idem hoci len na návštevu, tak fľašu vína, chipsy, koláče alebo, čo človek má...prinesiem, hoci ma oni pozvali....