icon

Priateľ mi neprispieva, všetko platím ja

vitalita1
11. jan 2019

V skratke....mám od leta priateľa, ide o intenzívny vzťah, sme spolu denne, ozaj len pár krát sa stalo, že sme sa nestretli. Sme v určitom veku, obaja dlho rozvedení, on o dosť starší, deti dospelé, býva pri rodičoch, ale zase musím povedať, že oni sú už v takom stave, že on im je veľa nápomocný, myslím ako s prácami pri dome a v záhrade. Ja bývam ešte so synom. Ide o to, že počas prvých mesiacov som ho samozrejme hneď domov nevodila, tak sme chodili na kávu, na prechádzky a občas počas víkendu niekde na penzión. Večeru platil z 90% len keď sme boli na ubytovaní, inak sa stalo pár krát, že sme boli niekde na večeru. Ja som mu zase na margo toho stále niečo kúpila, tričká, sveter, voňavku. Pár mesiacov už chodí ku mne do bytu, je tu každý deň do večera, cez víkend aj prespí. Bol tu celé sviatky a nič. Nikdy mi neurobil nákup....ako prinesie zemiaky na jedno varenie podotýkam alebo nejakú zaváraninu, či občas vajcia, aj to len keď pýtam alebo keď mu volám a je na ceste, tak zbehne kúpiť maslo napr., keď mu poviem. Inak, vianočný nákup som hradila sama celý, sivestrovský na polovicu a to som už mala doma dosť vecí nakúpených, čiže len také dokupovanie. Už som ho aj pár krát vybalila domov s jedlom alebo koláčmi, lebo jeho mama už veľmi nie je schopná navariť. Keď sme niekedy v obchode, hlavne pred víkendom a robím nákup, tak platím ja, on zaplatil fakt pár krát, keď išlo o sumy do 10 E. A u mňa ako doma, stravuje sa, vyberie si z chladničky čo chce, variť nevie, čiže ešte aj varím len ja, zo začiatku občas aspoň riad umyl, teraz už ani to nie. Podotýkam...príjem má medzi 1800 - 2000E. v lete viac, je na výsluhovom dôchodku + pracuje. Ja medzi 700-800 E. O výške jeho dôchodku som sa dozvedela nedávno náhodou, ja som sa nikdy nepýtala, dovtedy som sa ešte aj cítila trápne, keď sme sa občas niekde ubytovali a on mal výdavky. Cítim sa znechutená, postupne mi to dochádza, lebo sa to ukazovať začalo vlastne až potom, keď som ho začala vodiť domov. Čakala som, či ho to napadne, lebo mi je trápne mu to hovoriť, sám by sa mal nejak spamätať. Viem, že komunikácia je základ, ja som mu už myslím aj dosť dala najavo, že to by tak nemalo byť a nič. A vravieť mu, že by sa patrilo, aby občas nakúpil.....to fakt je trúba? A už aj keby som to mala od neho žiadať, už len tým mi odpadáva od srdca. Inak veľa vecí mi nasľuboval, ktoré som ja sama od neho ani nechcela, bola to jeho iniciatíva, ale išlo to pomaly do stratena...Čiže ja to tak či tak vidím na rozchod a to je len jedna z vecí, čo mi vadí.

vitalita1
autor
11. jan 2019

@kattrin5 vyššie som reagovala

vitalita1
autor
11. jan 2019

@kattrin5 to je v tom, že doteraz neprišiel. 😀 on každý deď ku mne príde s prázdnymi rukami, ani čokoládu synovi neprinesie. 😀

vitalita1
autor
11. jan 2019

teraz mi písal, že ...drahá prajem príjemné sníčky bezo mňa....aa ja neodpíšem, zajtra aj preto bude zvada. 😀 je mi to jedno už, aj tak sa to zajtra vyvrbi.

zooeynka
11. jan 2019

@vitalita1 tak nam potom napis ako sa pan lakomy tvaril a co mudre povedal ked ho posles do pecka...drzim palce

vitalita1
autor
11. jan 2019

@zooeynka napíšem. 🙂

bodka70
11. jan 2019

@vitalita1 , no veru, sladké sníčky drahá a nezabudni mi zajtra uvariť chutný a drahý obed, nech zase ušetrím nejaké peniažky 😅😝

no čo už, musíš to už brať z nadhľadom, čo iné ostáva

dopolbokaodrata
11. jan 2019

@vitalita1 a hlavne vypni hruď a nedaj sa, lebo takíto exoti to ešte všetko začnú otáčať aby ty si bola na vine.

sashabb
11. jan 2019

@vitalita1 ja len tak na odlahčenie, tiež mám takú zázračnú kartičku 😅 syn keď bol ešte malý a platila som kartou mi povedal "ty sa máš, že to nemusíš platiť a iba im dáš tú kartičku" 😅😅😅 asi aj ten tvoj má rovnaký názor 👎

keram3053
11. jan 2019

Ja si myslim, ze ak ma niekto prirodzenu inteligenciu tak taketo nieco mu ani netreba hovorit. Bud je jednoduchsi, nevychovany alebo vychcany-lakomy. Ked idem len k tete na par dni a byvam tam, vzdy jej necham peniaze lebo viem ze mala vydaje, snazila sa pohostit, navarit...o to viac ked s niekym zijem. Na druhej strane sa mi paci, ked zena sa aspon pokusi si za seba zaplatit a necaka automaticky, ze ma vsetko zaplatit muz.

vitalita1
autor
11. jan 2019

@keram3053 ja si to tiež myslím, že bud má niekto zakladnú iQ alebo nemá a keď nemá, prečo som s ním....dievčatá, ja som volana na jednú akciu...idem...nepredpokladane a veľmi sa teším. 🙂 Zajtra sa ozývam. 🙂A ďakujem veľmi pekne za všetky reakcie. 🙂

bodka70
11. jan 2019

@vitalita1 , ešte sa vraciam k tvojej poznámke ohľadom detí - áno tak to je, je to proste zodpovednosť , ktorú oni nemajú a je ťažké, hlavne psychicky ťažké to znášať sama - dievčatá sa ozvú: mamí, treba mi zaplatiť krúžky, mamí, treba mi nové okuliare, mamí, objednáš ma prosím k zubárovi... všetky tie väčšie aj menšie problémy a starosti - šeky, večné špekulovanie v obchode, čo kúpiť, čo je v akcii, čo zariadiť v škole , v práci, doma, čo sa pokazilo, čo odniesť do opravy, prihlášky do školy, družiny, rodičovské združenia.... skrátka ten bežný život okolo detí, domácnosti, práce... ale človek je na to sám, stále sám, nemá ťa kto pohladiť, objať a povedať ti, že spolu to zvládneme. Deti sú pomoc, ale nie je to pomoc dospelého rovnocenného partnera, to nie.

katyd
11. jan 2019

@vitalita1 Ja by som to nerobila, choď s ním na nákup, ale do košíka nech dáva on.

saslavka73
11. jan 2019

@bodka70 Veru. Dnes som mala tiež takú chvíľu. A to som vydatá, môj muž je dobrý, ale on to vníma ako lamentovanie a neznáša to. Ja sa zase chcem porozprávať.

vitalita1
autor
11. jan 2019

@bodka70 zajtra ti píšem. 🙂

kukucka100
11. jan 2019

@vitalita1 budem na teba myslieť. Nech to dopadne najlepšie ako môže pre teba

saslavka73
11. jan 2019

@vitalita1 Píš.

marfikchov
11. jan 2019

@vitalita1 dobre sa zabav, normálne sa teším na zajtrajší report

puklica13
11. jan 2019

@silvia5252 jasné že opačne to pre
@marseillefan neplatí...tu žena napíše že všetko ťahá ona,ešte aj upratujem po ňom a on číta že ho vyciciava...čítanie s porozumením je pre tohoto "chlapa" nadludsky výkon😀

alaguema
11. jan 2019

@vitalita1 no, ja mám dojem, že chceš aj hmotnú podporu. A to nijak neposudzujem, iba konštatujem. Napríklad aj podľa toho, že očakávaš pozornosti pre syna. Je samozrejmé, že by mal prísť s nákupom, ak u teba trávi víkend, prípadne pozvať vás na večeru, ak ty zabezpečuješ stravu po zvyšok dňa. Ale zas nevidím dôvod, aby nosil darčeky, hoci len čokoládu, tvojmu dospelému synovi. Potom na druhej strane, ak nejaké peniaze dá, ty mu ich dávaš späť a si urazená, ak ich prijme. Nie je medzi vami jasno. Sú to také pokrytecké hry v štýle dávam, ale ty neber. Platím, ale chcem, aby si platil ty. Nečudujem sa, že sú problémy. Vy neviete úprimne komunikovať, namiesto toho hráte hry.

nelinka2009
11. jan 2019

@vitalita1 nezamyslela si sa nikdy preco si vyberas takych partnerov?

kattrin5
11. jan 2019

@vitalita1 uf tak to by som asi tiez riesila razne, neviem ci by este pri takom nejake rozpravenie a vysvetlovanie zabralo. Je mi to luto

0izidora0
Autor odpoveď zmazal
kattrin5
11. jan 2019

@vitalita1 ja si myslim, ze najdolezitejsie je citit oporu, Ja ju u priatela citim, viem ze keby Som potrebovala Tak sa postara, Ty toto u svojho nemas, opries sa spadnes, ako si pisala aj s tou marodkou, keby to bolo len ze sa naje zadarmo Ale v inych situaciach je ti oporou, je to ine. Ty mas v podstate darmozraca doma

0izidora0
11. jan 2019

@vitalita1 Malokedy som za rozchod ,ale tu ti radim utekaj

bobricek1979
12. jan 2019

@vitalita1 ahoj surovo vyloz karty na stôl jednoznačne ty podľa toho čo píšeš nemáš čo stratiť a vieš si aj sama poradiť. To by mal vedieť a ak ťa nechce stratiť hneď znení prístup ak nie tak nech si trhne kamarát asi bol taky vždy

cacianka
12. jan 2019

Citam a zasnem.moj uz pri 2/3 navsteve doniesol vajcia z domu.myslim slepacie.nejaky kompot uhorky k jedlu.a ked som povedala ze ved ja mam nakupene tak ze jemu by bolo blbe prist s prazdnou rukou .a odvtedy sa zaujimal a staral o zasoby.ked sme zacali spolu byvat tak hned automaticky sa pytal na naklady a plati polovicu.jedlo plati viac lebo aj zje viac a vobec sa nedotahujeme o peniaze.a to som ja mala jeden cas vyssi plat.
Drzim ti palce aby ste to vyriesili a ak aj za cenu rozchodu tak nech ta netrapi ze sa zbavis parazita.toto nie je chlap pre spolocny zivot.je to zeleny mozog.mozno keby si mu spravila rozkaz ako na vojne tak by pochopil.major novak tu je zoznam odchod na nakup !!!

dopolbokaodrata
12. jan 2019

@cacianka myslím slepačie 😂😂😂

iviacik
12. jan 2019

@cacianka horšie by bolo, keby prisiel bez vajec 🙄 (nemyslim slepacie) 😜

0izidora0
12. jan 2019

Ja by som jeho inteligenciu nepodcenovala ,ze mu nedoplo,dopina mu az moc dobre podla mojho nazoru. Skor ma zarazilo ine. To sledovanie,manipulacne chovanie. Ked si odratame zakladne veci jedlo atd.Bol oboznameny so situaciou,naznaky tiez,fakt si myslis vzhladom na povolanie ,ze nevedel.

0izidora0
12. jan 2019

Najdi si chlapa s dobrym srdcom. Zasluzis si ho