icon

Priateľ mi neprispieva, všetko platím ja

vitalita1
11. jan 2019

V skratke....mám od leta priateľa, ide o intenzívny vzťah, sme spolu denne, ozaj len pár krát sa stalo, že sme sa nestretli. Sme v určitom veku, obaja dlho rozvedení, on o dosť starší, deti dospelé, býva pri rodičoch, ale zase musím povedať, že oni sú už v takom stave, že on im je veľa nápomocný, myslím ako s prácami pri dome a v záhrade. Ja bývam ešte so synom. Ide o to, že počas prvých mesiacov som ho samozrejme hneď domov nevodila, tak sme chodili na kávu, na prechádzky a občas počas víkendu niekde na penzión. Večeru platil z 90% len keď sme boli na ubytovaní, inak sa stalo pár krát, že sme boli niekde na večeru. Ja som mu zase na margo toho stále niečo kúpila, tričká, sveter, voňavku. Pár mesiacov už chodí ku mne do bytu, je tu každý deň do večera, cez víkend aj prespí. Bol tu celé sviatky a nič. Nikdy mi neurobil nákup....ako prinesie zemiaky na jedno varenie podotýkam alebo nejakú zaváraninu, či občas vajcia, aj to len keď pýtam alebo keď mu volám a je na ceste, tak zbehne kúpiť maslo napr., keď mu poviem. Inak, vianočný nákup som hradila sama celý, sivestrovský na polovicu a to som už mala doma dosť vecí nakúpených, čiže len také dokupovanie. Už som ho aj pár krát vybalila domov s jedlom alebo koláčmi, lebo jeho mama už veľmi nie je schopná navariť. Keď sme niekedy v obchode, hlavne pred víkendom a robím nákup, tak platím ja, on zaplatil fakt pár krát, keď išlo o sumy do 10 E. A u mňa ako doma, stravuje sa, vyberie si z chladničky čo chce, variť nevie, čiže ešte aj varím len ja, zo začiatku občas aspoň riad umyl, teraz už ani to nie. Podotýkam...príjem má medzi 1800 - 2000E. v lete viac, je na výsluhovom dôchodku + pracuje. Ja medzi 700-800 E. O výške jeho dôchodku som sa dozvedela nedávno náhodou, ja som sa nikdy nepýtala, dovtedy som sa ešte aj cítila trápne, keď sme sa občas niekde ubytovali a on mal výdavky. Cítim sa znechutená, postupne mi to dochádza, lebo sa to ukazovať začalo vlastne až potom, keď som ho začala vodiť domov. Čakala som, či ho to napadne, lebo mi je trápne mu to hovoriť, sám by sa mal nejak spamätať. Viem, že komunikácia je základ, ja som mu už myslím aj dosť dala najavo, že to by tak nemalo byť a nič. A vravieť mu, že by sa patrilo, aby občas nakúpil.....to fakt je trúba? A už aj keby som to mala od neho žiadať, už len tým mi odpadáva od srdca. Inak veľa vecí mi nasľuboval, ktoré som ja sama od neho ani nechcela, bola to jeho iniciatíva, ale išlo to pomaly do stratena...Čiže ja to tak či tak vidím na rozchod a to je len jedna z vecí, čo mi vadí.

saslavka73
12. jan 2019

@vitalita1 No uvidíme dneska. Aj mi je ho ľúto. Zase ho nechá baba. Mňa by napr.zaujimalo že keď nájde tú pravú kúpi byť? Alebo sa nasťahuje ku nej?

vitalita1
autor
12. jan 2019

@dopolbokaodrata nemyslím, ale možné je všetko. Lenže on s nimi býva asi 8 rokov, tak neverím, že by sa dal k tomu dotlačiť, keby s nimi žil celý život, tak to by potom tá možnosť viac pripadala do úvahy. Akurát ma zarazila jedna vec....on nemá účet.

alaguema
12. jan 2019

@vitalita1 už tu taký komentár padol - čím to je, že si opakovane vyberáš takých partnerov. To nie je o šťastí. Celkovo vyjadrenie "nemala som šťastie na chlapov", je také zbavovanie sa zodpovednosti za svoju voľbu a za svoje rozhodnutia. Vždy si podvedome vyberáme partnerov, ktorí nám robia zrkadlo a my robíme zrkadlo im. Ak to vo vzťahu škrípe, nikdy to nie je len chyba jednej strany. Tým sa ho vôbec nezastávam, mne by vadili všetky tie veci, ktoré vadia tebe. Ale ani z tvojej strany nevnímam nič pekné. Nenapísala si o ňom jedinú pozitívnu vec, a to ste spolu len od leta. Prvý pol rok vzťahu je o zamilovaní, jeden druhému by zniesol modré z neba. Mne to pripadá ako jeden veľký omyl.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@saslavka73 nekúpi, on má dom na dedine a ten nemieni predať. Tam nikto bývať nepôjde, tam nie sú základné sociálne siete, zopár domov a samí starí ľudia.

saslavka73
12. jan 2019

@vitalita1 A kde mu chodia peniaze?

saslavka73
12. jan 2019

@vitalita1 Takže do konca života bude chodiť nejakej babe na návštevu. Super.

saslavka73
12. jan 2019

@alaguema Ale tak hádam má nejakú pozitívnu vlastnosť. Nezabúdaj že kočka nemá 20 rokov. Zvažuje

vitalita1
autor
12. jan 2019

@alaguema áno, je to jeden veľký omyl. Ja som aj začala byť zamilovaná, ale začali sa diať veci a v podstate to u mňa umrelo. Ja by som rada bola zamilovaná ver mi. Ale nemám bohužiaľ do koho. A samozrejme, že má aj pozitíva, písala som to už.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@saslavka73 hanbím sa priznať, ale v začiatkoch, keď ma tlačil do bývania, tak som rozmýšľala, že predám byt v meste a kúpim dom niekde na dedine, lebo k nemu by som nešla bývať a ja nemám veľký byt, takže som to chcela riešiť takto. V tomto bol aktívny, sám volal realiťákom, dokonca sme pár domov boli aj pozrieť. Potom sa začal ukazovať. Ale aspoň krátku chvíľu som bola šťastná, vtedy som sa cítila milovaná. Teraz sa rozhodne necítim.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@saslavka73 šekom, čo je pre mňa nepochopiteľné.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@saslavka73 a nevadilo mu ani, že by som sa čiastočne zadĺžila.

saslavka73
12. jan 2019

@vitalita1 No dobre že si to neurobila. To by bola teda riadna blbosť. Takze peniaze ma doma v matraci. No zaujímavé. To bude asi taký nedôverčivý človek.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@saslavka73 neviem si to vysvetliť.
@alaguema nemyslím si, že by som bola masochistka 🙂 a náročky si vyberala takýchto partnerov, skôr asi takých priťahujem. Teraz som si fakt myslela, že toto už nebude krok vedľa. Až do prvej žiarlivostnej scény. Od vtedy to v podstate začalo ísť dole vodou a veci sa začali nabaľovať.

0izidora0
12. jan 2019

@alaguema Mne tu nieco nesedi. Pisala,ze dcera ju upozornovala ,az ani neuvazuje nad spolocnym byvanim a teraz uz maju skvely vztah otec a dcera. S tou zalubenostou mas pravdu. Nieco mi tu nesedi na tomto pribehu

vitalita1
autor
12. jan 2019

@0izidora0 áno, lebo dcéra ho ako otca samozrejme má rada, je už dávno dospelá. Ale čo sa týka žien, má na otca svoj názor.

saslavka73
12. jan 2019

@vitalita1 No ale divné že to novej babe hneď vykvaka. No asi je to tak.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@saslavka73 ja som sa tiež čudovala, ale je maximálne otvorená, dokonca povedala, že asi je pravda, že si dcéry vyberajú partnerov podľa vzoru svojho otca, lebo že s takým istým sa trápi už 8 rokov a nechápe sama prečo.

saslavka73
12. jan 2019

@vitalita1 No do kelu.

0izidora0
12. jan 2019

@vitalita1 Uvazovala si preco maju vysluhovy. Je to narocna praca na psychiku.Klobuk dole,ale nie kazdy to da. U mna maju obdiv no fakt narocna praca

alaguema
12. jan 2019

@vitalita1 Náročky nie, to som ani nenapísala. Celý ten proces vzájomnej príťažlivosti (snáď aj on teba priťahoval, nie len ty jeho) je z veľkej časti podvedomý.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@saslavka73 ja sa poznám s jeho exmanželkou....poznali sme sa dávno predtým ako som spoznala jeho. Neboli sme nejaké priateľky, ale párkrát sme boli spolu na káve alebo si napísali cez FB. Vedela som prečo sa rozišli, samozrejme jej verzia bola iná ako jeho. Ale ona mi nemala dôvod klamať, keďže som ho vtedy ani nepoznala. Ju som spoznala tesne po ich rozvode. Odkedy som s jej bývalým, tak sa pozdravíme, aj si lajkneme nejaký ten príspevok, ale nikdy sme sa o ňom nebavili a ani by som sa jej nikdy na neho nepýtala.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@0izidora0 on sedel v kancelárii. 🙂

vitalita1
autor
12. jan 2019

@alaguema neviem ako to mám zmeniť, pracovala som na sebe, úplne iný prístup mám už k chlapom, otca som mala takého, čo na chleba natrieť, tak neviem.

majkeel
12. jan 2019

Tie peniaze budu asi najmensi problem. Ak sa aj niekto normalny dal k vojakom, ci policajtom, po 15 rokoch, ak uz ma vysluhovy, uz normalny nebude. Cely zivot lestia zadkom stolicku, alebo sedadlo v auto a iba kontroluju ostatnych, ci dodrzuju pravidla a za to beru peniaze. 🙂 Ked na nieco nie su pravidla, su mimo.

0izidora0
Autor odpoveď zmazal
vitalita1
autor
12. jan 2019

@majkeel 😀 😀 😀

0izidora0
12. jan 2019

@vitalita1 uz sa stracam z teba nejdem uz reagovat prepac pekny den

saslavka73
12. jan 2019

@0izidora0 Ale prosím ťa. Nie všetci. Väčšina sa len hraju, cvičia a presne ako písal túto mikael keď na niečo nie je predpis tak sú hotový. Preze sú tí chlapi plní energie, majú normálnu robotu popri ešte. Zachovali.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@0izidora0 rozmýšľam prečo. Už začínam točiť film v hlave, či nemá exekúcie, či čo...lebo výsluhový šekom, v robote na ruku. A preto to hnanie do svadby a byvania, preto to upozornenie od dcéry....neviem. Možno si už len namýšľam. Dnes sa ho na všetko pekne v kľude opýtam.

saslavka73
12. jan 2019

@vitalita1 Hovno ponozkovnik je to. Mamka mu berie peniaze.