icon

Priateľ mi neprispieva, všetko platím ja

vitalita1
11. jan 2019

V skratke....mám od leta priateľa, ide o intenzívny vzťah, sme spolu denne, ozaj len pár krát sa stalo, že sme sa nestretli. Sme v určitom veku, obaja dlho rozvedení, on o dosť starší, deti dospelé, býva pri rodičoch, ale zase musím povedať, že oni sú už v takom stave, že on im je veľa nápomocný, myslím ako s prácami pri dome a v záhrade. Ja bývam ešte so synom. Ide o to, že počas prvých mesiacov som ho samozrejme hneď domov nevodila, tak sme chodili na kávu, na prechádzky a občas počas víkendu niekde na penzión. Večeru platil z 90% len keď sme boli na ubytovaní, inak sa stalo pár krát, že sme boli niekde na večeru. Ja som mu zase na margo toho stále niečo kúpila, tričká, sveter, voňavku. Pár mesiacov už chodí ku mne do bytu, je tu každý deň do večera, cez víkend aj prespí. Bol tu celé sviatky a nič. Nikdy mi neurobil nákup....ako prinesie zemiaky na jedno varenie podotýkam alebo nejakú zaváraninu, či občas vajcia, aj to len keď pýtam alebo keď mu volám a je na ceste, tak zbehne kúpiť maslo napr., keď mu poviem. Inak, vianočný nákup som hradila sama celý, sivestrovský na polovicu a to som už mala doma dosť vecí nakúpených, čiže len také dokupovanie. Už som ho aj pár krát vybalila domov s jedlom alebo koláčmi, lebo jeho mama už veľmi nie je schopná navariť. Keď sme niekedy v obchode, hlavne pred víkendom a robím nákup, tak platím ja, on zaplatil fakt pár krát, keď išlo o sumy do 10 E. A u mňa ako doma, stravuje sa, vyberie si z chladničky čo chce, variť nevie, čiže ešte aj varím len ja, zo začiatku občas aspoň riad umyl, teraz už ani to nie. Podotýkam...príjem má medzi 1800 - 2000E. v lete viac, je na výsluhovom dôchodku + pracuje. Ja medzi 700-800 E. O výške jeho dôchodku som sa dozvedela nedávno náhodou, ja som sa nikdy nepýtala, dovtedy som sa ešte aj cítila trápne, keď sme sa občas niekde ubytovali a on mal výdavky. Cítim sa znechutená, postupne mi to dochádza, lebo sa to ukazovať začalo vlastne až potom, keď som ho začala vodiť domov. Čakala som, či ho to napadne, lebo mi je trápne mu to hovoriť, sám by sa mal nejak spamätať. Viem, že komunikácia je základ, ja som mu už myslím aj dosť dala najavo, že to by tak nemalo byť a nič. A vravieť mu, že by sa patrilo, aby občas nakúpil.....to fakt je trúba? A už aj keby som to mala od neho žiadať, už len tým mi odpadáva od srdca. Inak veľa vecí mi nasľuboval, ktoré som ja sama od neho ani nechcela, bola to jeho iniciatíva, ale išlo to pomaly do stratena...Čiže ja to tak či tak vidím na rozchod a to je len jedna z vecí, čo mi vadí.

saslavka73
12. jan 2019

No taky život by som nechcela. A to si myslím, že ten môj je na hovno.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@0izidora0 nechápem, v čom sa strácaš, myslím, že píšem dosť prehľadne, isté veci som tu najprv ani nechcela písať, ale ako sa diskusia vyvíja, tak som to napísala. Napr. to, že sa poznám s bývalou som vôbec nechcela nejak spomínať. A reagovať na mňa nemusíš,nie je to povinné. Aj tak ďakujem za názor a príspevky.

0izidora0
12. jan 2019

@saslavka73 vies co mi nesedi pisala ,ze mu chodia sms ked pridu peniaze- pipne v mobile vyplata o par stran uz nema ucet ale seky ja si vazim ich pracu,len nie kazdy to da. Peniaze zadarmo nemaju. Zasluzia si vysluhovy.Z mojej strany tolko k tomuto. Nieco mi tu nesedi . Nejdem mrhat cas.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@saslavka73 keď už, tak skôr otec. Ten ho teda riadne sekíruje, aj preto tam nechodím nejak, lebo to robil aj predo mnou a mne to bolo trápne.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@0izidora0 prečítaj si ešte raz, čo som písala o cinknutí na účet....čítaj s porozumením prosím.🙂

cacianka
12. jan 2019

@vitalita1 no ja sa veru nestracam.rozumiem vsetkemu.ken tomu chlapovi nie.
No este hodina a pride rozuzlenie.
Tak vecer budeme cakat na spravu ak budes mat silu.ak nie chapem.ozves sa neskor.
Drz sa a vela sil a nervov.daj si frtana alebo cokoladu

vitalita1
autor
12. jan 2019

@0izidora0 nehnevaj sa na mňa, ale ja som nikdy nikde nepísala, že mu pípne sms, keď mu dojdu peniaze na účet. Písala som všeobecne,vytrhujem z kontextu,......... že nie každému cinkne 1100E každý mesiac na účet. Myslím, že ostatným nemusím vysvetľovať.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@cacianka ďakujem, neviem ako večer, lebo tu bude do zajtra večera a neviem, či budem môcť pri ňom písať, lebo on je na mne v kuse nalepený, ale určite sa ozvem.

dominika_sk
12. jan 2019

Je obdivuhodne kolko ženy trpia kvoli mužom. Ja som takyto problem nikdy nemala, myslim si že raz keď sa chlap s prepačenim narodi s vajcami tak sa ma starať o rodinu finančne a žena o domacnosť a “teplo domova”. Ja absolutne netušim kolko platime inkaso, manžel by ma to nikdy nenechal zaplatiť a to zaraba niečo malo viac ako ja. Dokonca aj nakup zaplati, malemu stravu a to ani nie je jeho syn. Tym nechcem povedať že som na pwniaze alebo zlatokopka ! Ja mu zato davam stopercentny domaci komfort, nemusi tu pohnuť ani prstom. Vlastne by som mu to ani nedovolila, chlap nema čo doma behať s vysavačom alebo handrou. Obaja mame pocit že to mame spravodlivo rozdelene. On zaraba na chod domacnosti a ja sa o tu domacnosť plne staram. Pride z prace a može si vyložiť nohy😊

majkeel
12. jan 2019

Ved mu vypis mu na papier na chladnicku zoznam veci, co ma robit. 😉
Nadpis - Pravidla rovnocenneho fungovania v spolocnej domacnosti:
- robit nakupy potravin, ako muz zaplatit kazdy druhy, pripadne raz v tyzdni vacsi nakup, aj ked byva u rodicov
- umyvat striedavo riad/vybrat mycku
- sklapat dosku na wc
- raz mesacne kvety
- cez vikend v sobotu sa spolocne upratuje
atd.
Nebude moct povedat, ze nevedel ...

vitalita1
autor
12. jan 2019

@majkeel 😀 vieš, že už som nad niečim podobným rozmýšľala? 😀

majkeel
12. jan 2019

@vitalita1 prepac za vyraz, ale na gumu plati len dalsi predpis 😉

0izidora0
12. jan 2019

@majkeel ako si to mohli podla vas dovolit sediet na zadku a dostat vysluhovy. Videli tolko veci o kt.sa nam iba zda. Zadarmo tie peniaze nemaju. Mne tu chyba ta pociatocna laska zaroven chapem,ze maju svoj vek. Za rucicky sa vodit si dovolit nemozu . Ja som na nieco prisla z tejto diskusie som o nieco viac v obraze. Necham si to pre seba

0izidora0
12. jan 2019

@vitalita1 Ospravedlnujem sa

dopolbokaodrata
12. jan 2019

@0izidora0 ty vieš ze byť u vojska neznamená len behať po mínovom poli v Afganistane? Že je tam väčšina práce, kde fakt len sedia a "pohoda jahoda" ? Keď niečomu nerozumieš najprv si to naštuduj a potom sa takto opúšťaj.

luzzia
12. jan 2019

ja poznam chlapa, co robi pre armadu, je talian a ITckar a tiez je akoze vojak, ale cely zivot sedi dakde v kancli v Taliansku a riesi ITckarske veci, takze naozaj zalezi od toho, kto co 🙂 tym samozrejme nechcem nic zle povedat, je to len priklad 🙂

0izidora0
12. jan 2019

@dopolbokaodrata poprosim ta ,tak ako ja teraz budem akceptovat tvoj nazor,hoc s nim nesuhlasim /aj ten na moju adresu/ ja mam svoju uroven ,tak akceptuj aj ty moj ten vyssie o vysluhovom. Dakujem

iviacik
12. jan 2019

@0izidora0 nemas pravdu 🙂 mam vojakov v rodine, nikde nebojuju, sedia 'v teple' a na vysluhovy maju narok rovnako ako kazdy iny vojak 🙂 jedna vec je akceptovat názor druheho, druha byt schopna pripustit, ze sa mozes mýliť 🙂

0izidora0
12. jan 2019

@iviacik pokial viem,tak o svojej praci hovorit nemozu,pre nas beznych ludi je to praca v teple na stolicke😉

vitalita1
autor
12. jan 2019

@iviacik
@0izidora0
@luzzia
@majkeel môj sedel celý život v kancli, keď som sa ho pýtala, ako mohol písať nejaké dokumenty, keď asi napíše s tvrdým Y, tak povedal, že mal sekretárku. Čo jediné som mu nezávidela, že sa dvakrát sťahoval pre prácu.

Už mi volal pred chvíľou, že koľko droždia má mame kúpiť a predstavte si, že sa spýtal aj, že na čo mám chuť a ja že na nič také konkrétne, že to nechám na ňom, čo kúpi. A on že tak ti kúpim rybky. 🙂 Uvidím čo to tu dnes bude. Chladničku mám fakt takmer prázdnu, dnes sme dojedli halušky s kapustou zo včera a synovi som ešte pred chvíľou objednala pizzu.

zooeynka
12. jan 2019

@vitalita1 si trubka,prepac. On sa pyta co chces z obchodu a slusne pokrcis plecami ze nic tak?!?!?! Nememu decku ani mat nerozumie, preco s nim normalne nehovoris ale cakas ze on ti precita myslienky? Mas doma prazdnu chladnicku a nepovies mu aby to proste nakupil daco na vikend z coho pre vas uvaris?!?! S tebou je asi tiez tazka komunikacia.

iviacik
12. jan 2019

@0izidora0 a to, ze som napisala, ze sedia v teple znamená, ze mi hovoria o svojej praci? 😃 Treba sa naucit citat s porozumenim a nerobit zo seba najchytrejsiu 😉 takí zvacsa pohoria ako prvi 🙂

luzzia
12. jan 2019

@zooeynka
@vitalita1 inak toto je pravda, ze si mu teraz mohla povedat, ze si nebola nakupit a nech nakupi, co by chcel, aby si uvarila. ze proste nemas doma nic. ja sa ho nezastavam, suhlasim s vacsinou debaty, ale teraz napriklad toto naozaj on nema odkial vediet, ze nic doma nemas.

dopolbokaodrata
12. jan 2019

@0izidora0 áno, všetko to je vyhlásené za tajné ako tie zasadnutia v jednej nemenovanej obci 🙏🙏🙏 ale nechcem tu spamovat téma je o inom.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@zooeynka nemyslím si, že som urobila zle, že som to nechala na ňom. Nebudem mu predsa diktovať, čo presne má nakúpiť, lebo platiť bude on. a keďže usúdil, že stačí rybky v konzerve, lebo ľúbi rybaciu pomazánku, tak nám to bude musieť do zajtra stačiť proste.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@zooeynka a práveže som mu povedala, že to nechám na ňom tentokrát, čo budeme cez víkend jesť.

0izidora0
12. jan 2019

@iviacik ach jaj,nerobim zo seba mudru,skratka moj nazor je taky,ze maju narocne povolania a ja im tie vyslohove prajem. Zasluzia si ich. Nevidim dovod ho menit.

luzzia
12. jan 2019

@vitalita1 aha, tak ked si povedala, ze nechas to na nom, co budete cez vkend jest, tak fajn. uvidis 🙂

iviacik
12. jan 2019

@vitalita1 suhlas so @zooeynka, minimalne si mu mala povedat, ze si nestihla nakúpiť, nech urobi nakup, ze mas prazdnu chladnicku. Toto ma on odkiaľ vediet? A teraz budes urazena, ze kupi len rybicky 😃

vitalita1
autor
12. jan 2019

@luzzia hej a on usúdil, že kúpi rybky.