Priateľ mi neukázal stav jeho účet v banke
Môj priateľ mala som potrebu po 15 r sa mu pozrieť na účet v banke. Vraj je to jeho súkromie. Takže neukázal. Mne to teda problém nerobí. Ako by ste reagovali? Mňa to sklamalo.
Z čoho pramení zrazu ta potreba po 15 rokoch vidieť stav účtu? Mate spolu deti, financuje ty celú domácnosť, začali k v chodiť po divni ľudia?
@majamat ved ja nepisem na tvoju situaciu, len vacsinou nevstupovat do manzelstva ma svoj dovod, pretoze z takeho vztahu sa podstatne lahsie odchadza a hlavne clovek "ma svoje bubaky" a nemusi sa s nikym delit, lebo priatelka je priatelka, nie zena.
@kittykat22 à prečo by mala mať lebo žijú pod jednou strechou? A prečo jej to 15 rokov nevadí à dôvod nemá à zrazu po 15 rokoch jej to vadí. A čo sa zmení ak ho uvidí, zisti ze ma menej ako ona a bude riešiť kde dáva peniaze alebo viac ako ona a bude urazená ze platia veci na polovicu alebo tak ako sa dohodli a skreckuje do pančuchy. Ako mne by tiež prišlo divne keby chlap po x rokoch príde a povie ze chce vidieť môj účet... Zrazu sa nedeje nič len tak...
@buba183 Pokiaľ nie ste zosobášení, do jeho účtu teba absolútne nič nie je. Je to jeho súkromná vec.
@zmrzlinka2021 ja som napisala, ze ak spolu ziju, podobne ako spolu ziju manzelia, tka by mali o sebe vediet aj to kolko ma kto an ucte.
ty si na moj komentar zareagovala, ze keby to bolo ako manzelstvo, tak uz su manzelia.
tak som ti odpisala, ze keby to bolo ako manzelstvo, tak nemusia byt manzelia, nie kazdy sa do toho hrnie, aj ked je to ako manzelstvo. rovnako ako je tu u mna.
Zaujímavé, koľko z vás si myslí, že je v manželstve bežné kontrolovať si navzájom účty (alebo teda žena mužovi). My to nerobíme a sme manželia takmer 15 rokov. Zhruba vieme, kto koľko zarába, aj spoločné výdavky a príjmy konzultujeme, ale žeby sme si snorili v účtoch, to nie. Zrejme autorka mala dôvod, manžel možno zatajuje výdavky a nedáva dosť na domácnosť, inak mi to príde bezpredmetné, len tak to kontrolovať…
@kittykat22 absolútne nie som submisivna ani pútka nie, dokonca nie som ani odkázaná na chlapove peniaze. Mam dosť vlastných na účte a chlap o nich nevie a teda by ma to pekne zarazilo keby príde teraz domov z nákupu a povie ze mu mam ukázať výpis z účtu. Pritom keby to zaujíma jeho alebo mňa stačí pozrieť daňové priznanie, tak ma napísané koľko má na ktorom účte a rovnako aj ja. Len s tým co je moje je moje à načo to miniem je tiež moja vec, rovnako ako je mne jedno ci si kúpi 153 vláčik alebo nie pokiaľ nepýta peniaze odo mňa, nemusím ho živiť a nevyzvanaju mi pri dverách hrubo krky.
Ak pre teba sa prejavuje rovnocennost partnerov v tom ze si kontrolujú účty, telefóny a maily tak ja to tvoj názor neberiem. Bud dôveru v partnera mam alebo nemám. A ty kľudne prepis aj pol nehnuteľnosti na partnera lebo ste spolu 15 rokov.
A nie nie je to submisivna ale životná skúsenosť, takto naivná som bola len raz ved spolu žijeme tak je všetko spoločne. Za všetko spoločne sa len vo vzťahu ohanaju hlavne tí "slabšie polovicky" (bez ohľadu na pohlavie.
A autorka nenapísala dôvod prečo po 15r ju zaujíma koľko má muž na účte. Dokonca ani nepíše ci sú manželia alebo nie.
A tiež mi príde divne ze ta irituje práve môj názor hoci ich tu padlo niekoľko takých istych
@caroline_ Mohol by byt manzel, ale nie je a tym padom, ci sa vam to baby paci, alebo nie, jeho ucet, je jeho sukromie.
A vies, co ma na tom zaraza?
Ze sa nad tym pohorsuju prave tie iste baby, ktore si v manzelstve tvoria svoje vlastne uspory, o ktorych manzel nevie, alebo im to schvaluju.
Jeho peniaze, pokial nie su manzelmi, su len jeho a ucet, je jeho sukromie.
V manzelstve, okrem pred sobasom nadobudnuteho, zdedeneho, ci darovaneho, ziadne moje, tvoje, neexistuje, len BSM.
Ja som videla učty a platy mojich rodičov.Nijak som to nezneuživala alebo nevydierala ich.Ked chceli pomohli my, ked nechceli, nie.Taketo bať sa pozerat do učtu a ukazovať, môže len človek, ktory zneuživa taketo informacie vo svoj prospech a je vypočitavy Teraz su moderne manželstva, že ma zakazene pozerat do učtu, bude letiet z domu, a podobne názory, - v žiadnom pripade by som s takouto osobou nešla do vztahu.. Neviem si to ani predstavit, a to sa tyka aj telefonu - to su chore nazory...Ale ked to ludom vyhovuje, lebo su moderni a maju taketo hodnoty, nech sa pači, každy podla svojho...
ako tiez by ma to zarazilo. ved si od neho nejdes pytat peniaze a ked ste uz tolko spolu, tak nechapem, preco by mal byt nieco take problem. no bud ich tam ma vela, alebo na ucte nema nic, su len dve moznosti
Ak to nieje spoločný účet je to jeho vec,a ak nieje manžel nieje čo riešiť...
@jabadabadu však ale prave preto, že su to sukromne informacie, nezdielam ich s nikym, len s tou osobou čo ti je najbližšie a možeš jej verit.Ked už ani najbližšiemu nemôžeš verit, ten vztah stoji za figu..A dokonca moja kamaratka nevie, kolko zarabam.
Toto su fakt najbližšie väzby- telefon niekomu nedam na kontrolu a niekomu ano..Taketo sukromníčenie nie je pre mňa
ja zas nechápem tomu,prečo tu skoro každý píše že len priatel.No nie každý chce svadbu a nie pre každého je ten papier taký dôležitý.Kolko trvalých zväzkov sa pokašlalo práve po svadbe. Nie každý to tak berie.Plus potom riešiť rozvod ak by boli zobratí..takto je to jednoduchšie žiť na psiu knižku jak sa povie.No má to aj nevýhody aj výhody ako všetko.Ale s tým účtom sa to nepáči ani mne.Svadba nesvadba vyzerá to ako keby dačo tajil.Ja by som dlhodobému partnerovi nemala problém účty ukázať aj bez svadby
Sú ľudia čo sa tým tak chvália že prepošle SMS od banky 1:1 a sa neunúva aspoň ju editovať že by poslal len tú časť kde je výplata ale rovno celú správu ktorá pokračuje že na účte máte… Takého si naraz.