Priateľ mi neukázal stav jeho účet v banke
Môj priateľ mala som potrebu po 15 r sa mu pozrieť na účet v banke. Vraj je to jeho súkromie. Takže neukázal. Mne to teda problém nerobí. Ako by ste reagovali? Mňa to sklamalo.
Rešpektovala by som jeho súkromie.
V partnerskom vztahu po 15 rokoch su financie spolocne, nemam problem ukazat manzelovi ucet ak nemam co skryvat. Sukromie je co si pisem s kamoskou cez messenger..
Podľa mňa záleží od kontextu a prečo si mala potrebu sa pozrieť... lebo napr. nemáme problém sa s partnerom o financiách porozprávať, ale keby mi zrazu bezdôvodne povedal, že mi v niečom neverí a chce si to skontrolovať, tak ja som povahy, že by som už len z princípu - dotknutá, že mi neverí - nič neukázala 😅 iné zase je, ak sú tam nejaké problémy a ohrozuje to aj tvoj alebo spoločne vybudovaný majetok...
Nič my na to. Kolko ludí tolko chutí. Niekto sa hrá na nedotknutého súkromníka a niekto je taký že nemám čo tajiť.
@buba183 iba toľko k tomu. Keď ste manželia alebo partneri tak môj názor je taký že peniaze by mali byť spoločné. A ty jemu ukazuješ koľko máš na účte?
@buba183 Súhlasím s ním, je to len jeho vec. Nerozumiem, prečo si mu vôbec chcela liezť do účtu.
Si len priatelka a to neznamena nic, preco by ti mal ukazovat stav uctu, ked si ta ani vziat nechce ;)
@buba183 po 15tich rokoch je to len priateľ? Už by ste asi mali mať iný status…
Ale ak spolu žijete v jednej domácnosti tak teda nemal by mať s tým problem.. ja manželovi nemám problem ukázať stav môjho účtu, takisto ani on mne, veď predsa sú to naše spoločné peniaze a máme právo vedieť, kde a ako sa míňajú. Nemáme žiadne tajnosti ohľadom tohto, ak by mi nechcel ukázať účet, tak by mi to bolo podozrivé.
Suhlasim s nim…do pocitaca, mobilu a uctu neleziem. Ked nieco chcem vediet, spytam sa.
Čudujem sa ze vôbec ešte si s ním ked 15 rokov len priateľka, ani k jeho uctu nemáš prístup... a pritom žijete v jednej domácnosti....
Aký máš dôvod?veľa míňa, nevie hospodáriť, idete niečo kupovať?
Tiež by son priateľovi neukázala. Je to jeho účet.
@majamat
@abbey1
Keby to bolo "ako manzelstvo", tak uz dááááávno sú manzelia, ale ak si on chce zabezpečiť svoju nezávislost a pritom mať určité výhody (napr. starostivlisto o deti, domacnost, vlastne peniaze), tak je logické, že nespojil svoj zivot s priatelkou.
To je u vacsiny takychto parov motivaciou nebrat sa - možnosť rýchleho odchodu zo vztahu, vlastné financne, žiadne závazky voči partnerke ...
@zmrzlinka2021 no vsak zalezi od toho ako zuju a nie je to pravda. ja s partnesom zijem neikoiolko rokov, sme spolu, mame trvaly pobyt na jednej adrese, amme dceru a ie sme manzelia.
@buba183 ja uprimne neviem, aky ma manzel zostatok na ucte a ani on nevie moj, myslim ze nas to navzajom nezaujima a nekontrolujeme si to navzajom. Keby som sa ale opytala alebo on mna, tak urcite pred sebou nemame co skryvat a ani problem jeden druhemu nieco take povedat 🤷🏼♀️ uprimne asi by ma zaskocilo kebyze mi to partner po 15 rokoch odmietne povedat, ale zalezi aj od kontextu ako ste sa k tomu dostali a preco si sa na to pytala.
My sme spolu 12 rokov, veľkú časť financií mame spoločnú, ale mame aj každý svoje.
Isto ma našušnené oveľa viac než ja, proste je ten setrivy typ ale vážne ma nezaujíma koľko. Je mi jedno s kým si píše, telefonuje, aké posiela maily...
Lenže my fungujeme v pohode, žiadne finančné problémy, keby vidím ze všetko ťahám len ja a druhy sa iba vezie, že zarába dobre ale večne bez peňazí tak by ma teda stav účtu vážne zaujímal.
Neznášam lakomcov a vyžierky ktoré šetria tak ze sa nechajú živiť od druhých ludi
mne to pride maximalne cudne ale neviem kontext - keby len tak nakracam za manzelom (a to je manzel) a poviem mu ukaz mi teraz hned stav uctu, tak si potuka po cele, ci mi svihlo
cize zalezi od kontextu, ci ti rupli nervy, lebo tahas vsetky vydavky alebo ho podzrievas, ze je gambler alebo co ja viem co 🤷♀️
Budes mat lepsi pocit, ked ho uvidis? 🙂 Su dva dovody, preco ho neukaze. Bud ze tam nic nema, alebo tam ma viac, ako si myslis a mysli si, ze ich budes chciet rozhadzovat.
Divna formulacia na zaciatku, “mala som potrebu”. Mas realne obavy alebo si chcela troska stihackovat?
Muzovo konto je spolocne, moje je moje a teda keby prisiel ze mu mam ukazat stav, tak zdvihnem obocie ale ukazem mu ho a POTOM sa spytam na dovody, ci mame problem.
Ako je to síce jeho súkromie, no po 15 rokoch ako podľa mňa nie je na tom nič zlého vedieť, ako je na tom po finančnej stránke. Zvlášť ak by napríklad plánovali spoločné bývanie, svadbu a podobne

@buba183 Ano, je to jeho sukromie.