Priateľ mi povedal, aby som držala hubu

fallenkaa
29. jan 2015

Ahojte,
ako by ste zareagovali, keby vám priateľ na verejnosti, pre úplnú malichernosť povedať drž hubu?
my sme práve odchádzali z mesta na výlet a tak som sa nechcela otočiť a odísť, ale bolo mi to ľúto a začala som trochu plakať.
Neskôr povedal že ho to mrzí

jankapo
29. jan 2015

uz by nebol mojim priatelom 😒 ked ti teraz pre malichernost povie na verejnosti "drz hubu" neviem si predstavit co ti povie/ spravi za zavretymi dverami doma, ked budete riesit vazne veci 🤐

sharlotta
29. jan 2015

Ludia si k tebe dovolia len to, co im ty sama dovolis....Ak si zacala plakat, je mu jasne, ze ma navrch a dovoli si to aj druhy krat. Co by som robila? Vytmavila by som mu to hned na mieste. Ak by sa este niekedy v zivote ku mne spraval hrubo, bolo by mi jasne, ze s tymto clovekom ma nic nespaja.

jasminet
29. jan 2015

pre teba malichernost, pre neho mozno nieco velke.... by ma zaujimalo co to je ta malichernost 😉

nikuska744
29. jan 2015

Mala si mu hneď jednu vraziť, cez tú jeho hubu, otočiť sa na podpätku a dovi...

henikav
29. jan 2015

@fallenkaa ja by som mu okamzite odpovedala ze ja nemam hubu a ked uz tak drz hubu ty. A este raz sa mi takto hnusne prihovoris, nebudes mojim priatelom, ale ex, pretoze ja nie som handra. Ak ma nerespektujes, hladaj si inu "handru"

fallenkaa
autor
29. jan 2015

Baby,
máte všetky pravdu.
Len v tej chvíli mi to tak neprišlo. A zareagovala by som ako každá z vás, hlavne @henikav keď sa mi to trochu rozležalo, kým sa ospravedlnil, to v tej chvíli som bola dosť v šoku a zaskočená

andromeda_ja
29. jan 2015

Z jednej iskry by som nerobila hned ohen. Kazdy ma pravo na zlu naladu. Ocakavat ospravedlnenie, ktore nastastie prislo je na mieste. Ak sa to nestava pravidlom, dalej by som sa tym nezapodievala.

irenkask
29. jan 2015

@fallenkaa
Ťažko toto posúdiť, lebo nevieme iné okolnosti a podrobnosti, osobne by som to neriešila , mohol byť nejaký nervózny, doma by som sa s ním porozprávala, ale ak sa to pravidelne opakuje alebo je tam ešte čosi iné tak si to treba vydiskutovať medzi štyrmi očami.

jankamk
29. jan 2015

Ja mám taký istý názor, ako @andromeda_ja Mne to raz tiež povedal vtedy ešte môj čerstvý priateľ. Bolo to iba raz, už sme spolu 12 rokov a 9 rokov je ten najúžasnejší manžel na svete 🙂

velkacica
29. jan 2015

no zrejme až taká malichernosť za tým nebola, ak bol v stave povedať ti príkrejšie (napr. vypätosť jednania s niekym iným, pričom do toho kváka ešte niekto tretí; vypätosť z práce a iných spoločenských vzťahov). Okolnosti nepoznáme, ako je "dobrým zvykom" v príbehoch a ponosách zverejňovaných na MK! Preto možno len všeobecne konštatovať: Mlčať býva niekedy viac.

hradnapani
29. jan 2015

@fallenkaa ako by som zareagovala? asi by som mu vylepila alebo co. Neviem. Rozplakanie sa je myslim normalna reakcia, najma ak to necakas. Ale do buducna uz radsej nie 😉 Radsej tiez nieco odseknut alebo inak konat. Ale chcem ti napisat jednu prihodu od mojho brata. Este davno, ked este len chodil s priatelkou, raz ho tak neskutocne vytocila, tiez to bolo na verejnosti (nejako do neho rypla), tak sa jediny krat vo svojom zivote neovladol a strelil jej facku. Samozrejme, ze ho to potom velmi mrzelo, vysvetlili si to, (ale oni mali na tom podiel obaja), uz sa to nikdy nezopakovalo a ziju spolu stastne uz 20 rokov. Ide teda o to, za akych podmienok sa to stalo. Ak to bola nejaka banalita a chlapec sa nevie ovladnut uz v takejto situacii, nebodaj by sa to zacalo nenapadne opakovat, asi by som mala chrobaka v hlave, ci s nim pokracovat dalej.

ivuska6
29. jan 2015

A čo si rozmaznana bábika keď si začala revať veď treba mu to vrátiť nie sa nechať ponížit

matko10
29. jan 2015

@fallenkaa ...mal som taku zenu, ta mi raz na verejnosti urobila podobnu scenu pred ludmi.Naozaj som nevedel ako na to reagovat,kedze som to necakal ze tak vybuchne.....zistil som v tom momente, ze mam za zenu zvieratko ktore nema ani stipku bontonu a taktu.....nehovoril som nic, len aby prestala ze povieme si to inde....doma som jej s kludnym hlasom povedal co si o jej vystupe myslim a ubezpecil som ju, ze od tohto momentu s nou viac na verejnost nepojdem....ak chce, tak bud pojde 5 m predomnou alebo zamnou alebo nepojdem s nou vobec.S clovekom co sa nevie obladat a chovat na verejnosti a v spolocnosti nemam dalej o com......nakoniec sme skoncili v sudnej sieni, sice s inych pricin, ale som rad ze som sa toho teliatka zbavil.Manzelovi povedz ako si tu jeho hlasku vnimala a ze omluvu si moze strcit niekem,....mal ju vyslovit na verejnosti kde ta zhodil a nie doma.......mpovedz mu ze este raz toto urobi, tak koncis,....zo zvieratkom sa neda zit v manzelstve......)))

henikav
29. jan 2015

@ivuska6 vies ja si hlavne myslim ze ju to natolko prekvapilo, ze rychlo nevedela zareagovat. Ale mas pravdu, placom si nezlepsi, len do buducna bude vediet rychlejsie reagovat.

inffinity
29. jan 2015

Napis co byla ta malichernost...jestli si ho vytocila nejakou kravinou ja se nedivim 😀 😀

fallenkaa
autor
29. jan 2015

@ivuska6 ooo pardón, vieš niečo také ako plač sa dá jednoducho zastaviť 🙂

matko10
29. jan 2015

@ivuska6 ......neodsudzuj ju za to ze sa rozplakala.....ja ju chapem.Vies, necakas to a ten plac bol sok i bezmocnost zaroven.....ak je citlivejsia ina reakcia sa ani neda cakat.......nakoniec v tom prekvapeni a soku ta nenapadne ani jedno slovo.Po chvilke ked emocie opadnu, potom dokazes na to reagovat.......placom neukazala svoju slabost, skor tym ukazala slabost svojho muza.Ja keby som toto videl na vlastne oci, neodsudzoval by som ju, ale jeho, on ukazal na verejnosti co je za idiota.

22beba
29. jan 2015

takú by dostal po pysku že by ho krvavá zaliala ...

bonaqa2013
29. jan 2015

Tak ja by som asi spozornela. O chvíĺu to budeš počuť častejšie a častejšie. popr. aj iné menej lichotivé slová pribudnú. A čo potom bude o niekoľko rokov? tieto slová nepoužíva zaľúbený mladý muž..... takže volila by som rozchod nie hneď, ale začala by som o tom rozmýšľať. A len si nemysli že sa to v manž. zmení, ani keď pribudne dieťa. on už bude taký stále.....

ivuska6
29. jan 2015

@fallenkaa ten plač si nemala vôbec použiť keď sa ta to aj dotklo treba mu ukázať že nie si padavka plač si nechaj niekde kde budeš sama neukazuj chlapovi že vieš plakať pre chlapov sa neplače najmä pre takých čo ublizuju nestoja zato buď silna

fallenkaa
autor
29. jan 2015

@ivuska6 No Ďakujem za povzbudenie, mojich cielom nebolo sa rozplakat , prave naopak!
Ale asi som z tých citlivejsich a velmi sa ma to dotklo

ladkyna
29. jan 2015

@fallenkaa takze teda nenapises, kvoli akej malichernosti to bolo.. aha, ok..

ivuska6
29. jan 2015

@matko10 ja neodsudzujem to bolo ako také opýtajte či je ako... Ja viem že každý nato Neni ale treba mu dať naspäť netreba si dať pohlave skákať aj on musí vedieť odkiaľ pokiaľ

matko10
29. jan 2015

@ivuska6 ved ona neplakala za to co jej dristol, ale ta hanba!!!!! Ved ju zhodil na verejnosti!!!! Ako ozajstny muz, dzentlmen ho toto nemalo vobec co napadnut, nie to este povedat,....ale ty tupci jednoduchy maju pocit, ze mozu uplne vsetko a este to povazuju za nieco hrdinske.......je to sebaovladani,...je to o tom, ze muz sa musi vediet v kazdej situacii chovat k dame a dama k muzovi.Ak mal nieco, mal jej to povedat medzi styrmi ocami,....ja byt na jej mieste, uvazoval by som o ukonceni vztahu,....toto je velky preslap.Je ine si povedat o samote a ine na verejnosti......on ju zamerne zhodil, vedel ze jej to ublizi a to je na tom to zle.......umysel a zamer.

velkacica
29. jan 2015

Ak povedal "drž hubu" a na verejnosti, znamená to, že musela tárať niečo momentálne nevhodné. Ako je tu "dobrým zvykom", okolnosti samozrejme nepoznáme. Pre od-súdenie (najmä muža - čo je tuiež tunajší "dobrý zvyk") by bolo dobré vedieť, za čo si @fallenkaa vyslúžila. Nech sa teda prizná!

matko10
29. jan 2015

@ivuska6 mas v niecom pravdu,.....fallenka mu to urcite objasni, len ona ma iny styl ako jej priatel.Mne ked to ex urobila, poviem ti ze s toho soku mi vyschlo v hrdle, mal som jej chut jednu vylepit, ale musel som ovladnut emocie a zmohol som sa len na jednu vetu, samozrejme ze ta debilka pokracovala dalej,.....odisiel som z tej predajne prec, aby som sa neznizil naozaj k tomu, ze je tam vulepim, ale vrelo to vomne este tyzden....))))) Ved o co tu ide......nemusime sa navzajom ponizovat a zhadzovat ako partneri, sme dospely ludia a ked niekomu nas vztah prekaza, preco to nepovie na rovinu,......potom obaja vieme na com sme a vieme na to aj reagovat.No ved uvidi ako sa bude chovat dalej,.....este jeden vystup a isiel by jak horny veter chlapec....)))

fallenkaa
autor
29. jan 2015

@ladkyna nenapíšem,rada si to nechám pre seba

katka1981
29. jan 2015

@fallenkaa, zavisi celkovo od toho aka je povaha. Moze to byt casom horsie a ani nemusi. Z jednej sprostej vety sa nedaju robit zavery. Mne tiez svokra hovorila ako ma jej syn bude bit a neviem co a vie sa teda riadne ovladat, za tie roky co sme spolu by ma iny uz niekedy snad prizabil 🙂 A ani sa na mna nikdy nezahnal ani nic podobne. A to sme spolu dlho a presli sme si kadecim. Trenba si vsak uvedomit, ze ked budete mat dieta a budete nevyspati, ze miy k tebe asi nebude. Ale ozaj zavisi od toho co presne sa stalo, co tomu predchadzalo, preco tak reagoval.... NIekto nemusi byt zly, mala len sprostu hubu, a je len na tebe, ci si zvyknes, alebo sa partner posnazi o zmenu. Ale vobec nesuhlasim s tym, ze ked ti povie drz hubu, ze ta zacne bit alebo nieco, nie je to pravidlo. Su talianske rodiny, kde si kadeco povedia do oci a nikdy by si fyzicky neublizili a velmi sa lubia. Ale nemozes tym trpiet ty. Ty ho poznas lepsie ako my.

matko10
29. jan 2015

@velkacica je jedno aky dovod na to mal,.....nic ho neomluva, aby sa choval ako muz a nie ako idiot

fallenkaa
autor
29. jan 2015

@velkacica neprikrášľujem si realitu, nedávam veci a problémy za vinu JEMU, ale v tomto prípade som ho ničím neprovokovala, ani netrepala dve - na tri .. jednoducho, som si nevedela vysvetliť jeho reakciu na takú malichernosť.

ivuska6
29. jan 2015

@matko10 no ved to plač bokom A jemu bolo treba podlomiť kolená aby padol nižšie ako ona