icon

Priateľ mi povedal, aby som držala hubu

fallenkaa
29. jan 2015

Ahojte,
ako by ste zareagovali, keby vám priateľ na verejnosti, pre úplnú malichernosť povedať drž hubu?
my sme práve odchádzali z mesta na výlet a tak som sa nechcela otočiť a odísť, ale bolo mi to ľúto a začala som trochu plakať.
Neskôr povedal že ho to mrzí

katka1981
29. jan 2015

@fallenkaa, ale sak napis, nikto ta tu nepozna. Pri najhorsom das zamknut temu.

katka1981
29. jan 2015

@fallenkaa, ako dlho ste spolu?

fallenkaa
autor
29. jan 2015

@katka1981 3roky

stiewe
29. jan 2015

prečo robíte z toho hneď vedu? povedal, že drž hubu a človek niekedy reaguje unáhlene, v tú dobu sa nahneval, vytočil a jedine, čo mu napadlo, bolo povedať toto, možno bol aj v práve, keďže vieme, že niekedy ženy nevedia, kedy majú prestať rozprávať a rýpať..a že začala plakať, sem-tam sa stane, že sa človek neovládne a druhá strana nevie reagovať tak,ako by mala. Prečo začala plakať? zato že ho niekto počul?zase berieme mienku iných ľudí do úvahy?kúsok hrdosti a dospelosti..nie všetko sa plačom dosiahne a hneď aj rozchod, správne, všetko riešme rozchodom a nie riešením problému, o čo v skutočnosti tam šlo...

0silvia0
29. jan 2015

@stiewe povedal ti už niekto drž hubu? mne nie a ani si neželám, aby so mnou ktokoľvek komunikoval takýmto spôsobom. Pre mňa je to hrubosť, možno pre teba normálka. Každý sme vyrástli v inom prostredí a pre každého je normálne niečo iné. A zakladateľke témy to určite nepadlo dobre, keďže to nevie vnútorne spracovať.

matko10
29. jan 2015

@velkacica zena ktora nema zdrave sebavedomie a doma je utlacana a zhadzovana trpi sebaobvinovanim,.....ano zasluzila som si to, ved on je super, len ja som ta truba a casom to prejde do stadia, kedy sa prejavi jej utlacanost tym, ze okrem sebaobvinovania sa dokatuje, napriklad sa vselijak krivo ostriha a zhovadi sa........zena ktora ma vsak sebavedomie, ta ostane z podobnej reakcie zaskocena.....nech trepla blbost,co to meni na situacii?

fallenkaa
autor
29. jan 2015

@stiewe je mi jedno čo si ľudia myslia, takže kvôli tomu som neplakala.

matko10
29. jan 2015

@0silvia0 presne tak, dobre si to napisala,....palec hore!!!! Je to o tom, aku ma clovek uroven.....pre niekoho kazdodenna realita a norma, pre ineho hrubost a hulvatstvo.Pre mna ma takyto verejny vystup rovnaky efekt ako facka,.......))

marca12
29. jan 2015

@fallenkaa zalezi,aka malichernost a jeho reakcia mohla byt nahromadenim predoslych hadok.ak si povahy,co donho huci na drobnosti a ma toho uz dost,tak vypustil paru tentokrat.urcite by sa mi to nepacilo a pracovala by som na tom,aby sa to viac neopakovala.nemam rada hadky na verejnosti a takuto komunikaciu medzi partnermi,ja taketo spravanie netolerujem

0silvia0
29. jan 2015

@stiewe ona neplakala určite kvôli tomu, aby niečo plačom dosiahla, ale kvôli tomu, že táto situácia ju prekvapila a nevedela pohotovo reagovať, hlboko sa jej to dotklo a ranilo a nevysúkala zo seba drsnejšiu pohotovú reakciu. Nie každý vie pohotovo hneď zareagovať. Ale môže sa na to pripraviť a ak bude v budúcnosti konfrontovaná s podobnou situáciou, bude vedieť, aká reakcia bude správnejšia.

doma1
29. jan 2015

@fallenkaa
spýtala by som sa ho, či by mi to mohol zopakovať,,,,?!? 😎

stiewe
29. jan 2015

@0silvia0 nie je to normálne, to áno, ale niekedy človek reaguje tak,ako by nemal. Sú to nervy, je to jednoducho zlá reakcia, ale prečo hneď odcudzovať daného človeka kvôli tomu,že to vravel?
A nie, nepovedal, no viem, že i keď by som bola prekvapená, možno nahnevaná, že také dačo vravel, snažila by som sa ale prísť na to, že prečo tak zareagoval, ako zareagoval, keď za tie 3 roky toto nevravel a naraz áno? čo sa potom zmenilo? treba aj nad tým porozmýšľať

zuzka_puska
29. jan 2015

A takto sa zacina trebars aj domace násilie....

maria1989
29. jan 2015

@0silvia0 škoda tvojich slov tu, tie ženy sa asi nikdy za nič nerozplakali, lebo im to proste prišlo ľúto. isto sú silné... atď. emócie im nič nevravia, ale zato sú naučené ovládať sa za každých okolností.

jasminet
29. jan 2015

@matko10 a coze si ty tej svojej "debilke", "teliatku" a "zvieratku" v predajni povedal, ked uz vybuchla - tiez nejaku malichernost? 😅

matko10
29. jan 2015

@jasminet nic som jej take nepovedal,....pokladnicka nemala drobne, mala nam vydat 50 centov a hovoril som jej, ze nech kasle na 50 centov, ze ideme,....nebudeme teraz cakat hodinu? No a to som nemal povedat,....ty debil a co si myslis, ze to nie su peniaze,....ja si na to pockam a ty ked si taky idiot ze jebes na to, tak sa necuduj ze nemas nikdy peniaze......takze tak....)))) Odpovedal som jej len, nech sa ovlada a nech si toto necha na doma, ale ona este viac zacala hulakat.......hovorim jej,....ano, odkedy mam teba, odvtedy nemam penaze, to mas uplnu pravdu......))))))

stiewe
29. jan 2015

@maria1989 prečo hneď píšeš,že sme silné, supermanky...však každá žena je v niečom slabá, každá žena sa pre niečo iné rozplače, každá je iná! ja len podotýkam, že treba brať ohľad aj na tú druhú stranu, že nekonal len tak z prdele a nevravel to len tak, keď za 3 roky sa nič také nestalo a narz bum-bác. A to neznamená, že to beriem normálne, tiež by ma to zarazilo, keďže na také správanie ani ja nie som zvyknutá.

katka1981
29. jan 2015

@fallenkaa, je to naozaj len o tom, v akej rodine si vyrastala, ci bolo u vas bezne takto sa rozpravat. Ak nie, tak asi potrebujes partnera, kt. mal podobnu vychovu. Su rodiny, kde po veceroch popijaju, ak si v takej nevyrastla, tak ti to vadi, ak si v takej vyrastala, pripada ti to normalne. Su rodiny, kde maju otrasny slovnik, no vsetko ostatne je u nich super. NIe je to pekne, ale vsade je nieco. Zbytocne ti tu niekto napise, ze to co povedal je normalne, ked teba to trapi a boli. A tiez je zbytocne ti pisat, ze okamzite ukonci ten vztah, lebo ked sa vezmete ta bude fackovat, lebo ani to nemusi byt pravda. Pokial nemate spolu deti, tak mate cas rozhodnut sa bez nasledkov, ci chcete spolu zostarnut, alebo nie.

mala_hobitka
29. jan 2015

@fallenkaa Pozri tazko sa posudzuje celkovo situacia lebo nevieme presne ako ten rozhovor znel. Nechces rozvadzat, ok nemusis. Berme teda ze islo o malichernost - teda uplne necakana reakcia ktora v tej situacii nebola adekvatna - to ze to bolo na verejnosti to zhorsuje.
Ja so tiez citliva povaha takze by som asi tiez zaslzila ale zas som tiez prchka takze by som mu nieco skarede odsekla. A pokial by sa mi neopravedlnil rovno na mieste tak by som sa otocila a sla prec.

jasminet
29. jan 2015

@matko10 uprimne? ked ste mali financ. problem o ktorom ste obaja vedeli, asi ste ho aj xkrat rozoberali (dedukujem podla toho co pises) a ty nechas pradavacke 50 centov tu, 50 tam, tak sa ani necudujem ze buchla.... a inak to, ako sa o nej vyjadrujes, to asi nie je iba od rozvodu, ze?

moja mama, velmi distingvovana dama, ktora nerobi ziadne afery a uz vobec nie na verejnosti, raz takto vybuchla na ulici, dokonca pred rodinou - potrebovala som nove cizmy, otec jej tvrdil, ze nemame tento mesiac na ne a vzapeti hodil poulicnej spevacke 20 korun, to mamu tak dozralo ze koniec sveta... tiez taka malichernost 😀 takze ja sa do tvoje ex viem celkom vcitit.

ivett1
29. jan 2015

som sa pobavila...že, čo robíte z toho vedu.... 😠 ... samozrejme, že každý normálny človek z toho "vedu" urobí ... jasné, že by sa ma to dotklo, ale ja by som reagovala inak! ... a teda vôbec by som sa nezamýšľala nad tým a ešte nebodaj skúmala, že prečo mi to povedal až teraz, po troch rokoch ..?! a že či som ho náhodou ja nevytočila?! ... a...ešte by som mala analyzovať, že či to myslel vážne alebo zo srandy, nie? ...
takže napíšem môj názor, ja by som neplakala, nie som totiž ten typ (neplačem, skôr sa urazím, alebo vybuchnem...), ak ma niekto zaskočí svojím vulgárnym správaním, reagujem rovnako ...
@fallenkaa ak ťa to stále trápi a nevieš to "spracovať", aj keď sa ti priateľ ospravedlnil, musíš mu to jasne povedať, že takéto správanie sa ťa veľmi dotklo, vadí ti to a že ak by sa to malo niekedy v budúcnosti zopakovať, nebudeš to riešiť plačom ... záleží len na tebe, čo dovolíš tomu druhému ... ak to budeš ignorovať, ako ti radia niektoré kočky, tak OK , ale musíš rátať s tým, že sa to určite zopakuje ... rozchádzať sa s ním však nemusíš, ak ho máš rada a jemu to bolo úprimne ľúto ...

matko10
29. jan 2015

@jasminet vhjadrujem sa o nej odvtedy, co som pochopil kto je, koho to mam vedla seba......nemali sme financne problemy ziadne, zarabal som dost penazi.Ona nerobila, ona mala stale pocit ze je k nej svet nespravodlivy,.....chcela mat stale viac a viac....mal som 3 rocne auto a ona prisla, ze chce dzip, lebo to co mam je sunka.....pritom ked som ju spoznal mala len teplaky, igelitku a vecne pero......ked som jej povedal ze ja na to nemam, ze treba platit hypoteku, stravu, obliekat deti, tak to ju nezaujimalo,..
.

Kym ja som bol v robote, platila opatrovatelku a ona isla s chlapcami s pokecu na diskoteku......tam sa uz setrit nemuselo, tam to boli opravnene vydavky a este spomeniem, ze za 6.rokov mi kupila 2 dziny a nejake tricka,.......ona sice tvrdila ze nikam nechodi, ale mala 10 parov lodiciek a cely satnik novych handier,.....nikam nevola, ale ucet mala 400 eur kazdy mesiac,....nikam nejazdi, ale 3x tankovala plnu nadrz mesacne....tak tych 50 centov bola len zamienka, kde mi naznacila ako moc jej lezem na nervy, ako som jej znicil zivot........to nebola adekvatna reakcia.....setrna nebola teda vobec.....)))

katarinamarkova
29. jan 2015

@fallenkaa ako? presne opacne ako ty. otocila by som sa odisla. a asi sa uz ani k dotycnemu nikdy viac nevratila.
🙂 sla by som na vylet sama 🙂

dollynkaa
29. jan 2015

@fallenkaa mozno mu to len tak vyletelo.ak ti nepovie nabuduce ze si aj p.ca tak neries ;) aj muzi maju svoje dni 😀

loxa
29. jan 2015

vsetky tu davate strasidelne scenare o tom ze za chvilu bude pocuvat ze je p...a tak...chybovat moze kazdy..ospravedlnil sa ..tak by som mu povedala ze si to cenim , a ze si nezelam aby sa to opakovalo, ak sa tak stane , uz mu to neodpustim..proste pre jedno drz hubu chlap nemusi byt chrapun ani debil ani nic..stane sa...jeden krat, viac kra by sa nemalo..

silaviat
29. jan 2015

muz nieje z ocele.. ak si mu liezla dlhodobo na nervy a on to v sebe dusil tak jednoducho vybuchol... sice si to nemal dovolit,ale i ty sa nad sebou zamysli ci si si to nezasluzila... a zrejme take neviniatko niesi ked nechces povedat co tomu predchadzalo.. mozno ta mal radsej do p...le poslat on a ist na vylet bez teba ...

0silvia0
29. jan 2015

@stiewe povedať drž hubu na verejnosti je jednoducho cez čiaru. Darmo ja budem teraz pitvať, čo to spôsobilo, čím bol chúďa človek urazený, prečo asi mi toto povedal...
Aj keby som mala aké nervy, nikdy by som neponížila svojho partnera na verejnosti duchaplným výrokom "drž hubu". Svoje nervy by si mal človek vybíjať na niečom inom ako na partnerovi. Ak to nevie, treba na sebe pracovať a neubližovať svojim najbližším. Treba komunikovať a vec si vyriešiť inak ako trieskaním podobných výrokov. Toto je sebecké, sebe uľaviť - vyventilovaním sa a partnerovi ublížiť. Treba si to určite vydiskutovať, vysvetliť, dotyčný by sa mal ospravedlniť. Ak by sa to opakovalo, ja osobne by som s človekom s hrubým vyjadrovaním nevedela existovať. Ak je na takéto veci niekto zvyknutý a je ochotný to tolerovať, tak v pohode, každý máme hranice niekde inde.

nela1916
29. jan 2015

No teda nerada bagatelizujem, ale toto je presne ten prípad, kedy mi dookola prichádza na rozum, že akí sú len všetci múdri!

Áno, aj ja som také zažila, hoci nie od priateľa, ale ešte ako deco v rámci širšej rodiny, v rôznych variantách a relatívne verejne. Je to ponižujúce a hnus!

Neviem presne, ako by som zareagovala, toto je naozaj vec, ktorá šokuje, takmer paralyzuje a plač prichádza celkom mimovoľne, takmer bez možnosti niečo s tým urobiť. Nehovorila by som hneď o domácom násilí, ale inkriminovaný by jednoznačne mal pocítiť, že prestrelil. Ja som svojho času bratovi tak riadne nakládla, že sa chudák ani nezmohol na slovo, ale potom si to ku mne už nikdy v živote nedovolil. Problém vidím skôr v tom, že niektorí muži ťažšie chápu, preto žena vo svojom postoji "toto už nikdy viac"niekedy musí byť veľmi radikálna. Jasné, to je všetko fajn, aj muži sú ľudia, atď, ale sú veci, ktoré sa nerobia a toto je jedna z nich.

silaviat
29. jan 2015

@0silvia0 a ako vies ze tomu nepredchadzalo to,ze ho najskor urazila ona? zrejme maju medzi sebou velky problem kt vsak riesit nechce a uz vobec sa nim pochvalit.. napisala tu polopravdu z kt. dosiahne akurata to ,aby ju kazdy lutoval..on sa jej ospravedlnil a ona miesto toho aby to riesila s nim si tu vylieva srdce pred ludmi kt nepozna .. a co tomu predchadzalo je zaklad tejto diskusie..ak to proste nenapise darmo radit ... kazda minca ma dve strany

stanislavao
29. jan 2015

@fallenkaa myslim si, ze po tychto slovach by to uz nemal byt vas priatel. dnes povedal toto, co spravi zajtra? vylepi vam?