icon

Priateľ mi všetko zakazuje

aria07
21. nov 2022

Ahojte, ani neviem ako začať, chcela by som len vedieť názor iných ľudí a čo s tým robiť. Mám priateľa je to rok čo sme spolu. Je úžasný, všetko porobi, postará sa o mna, ale ma aj druhu stránku..všetko mi zakazuje, zakazuje mi chodiť von s kamarátkami, to že som sa musela vzdať kamarátov to chápem, ale kamarátky ? Nemôžem ísť s nimi von nikde nemôžem nič, mám kamarátku od detstva vyrastali sme spolu a hrozne mu vadí, aj keď mu nič neurobila, zakázal mi sa s ňou baviť. Napísala som jej na narodeniny a trochu sme si popísali ako ide život atd nič viac…spýtal sa ma na to s kým som si písala a ja nikdy neklamem a povedala som mu. Dostal nervy, chcel sa so mnou skoro rozísť úplne cirkus. Jedna sa mi o tu neférovost..zákaz mi chodiť do práce typu čašníčka..hoci ta otáča ma napĺňa smaozrejme ju nechcem robiť cely život, ale stále študujem s na privyrobenie je super. Tak som odišla z prace. Nemôžem ísť ani na nákupy napr o mesto ďalej lebo vraj sa boji, že pôjdeme spolu. Vždy to vraví. Cítim sa hrozne, nemôžem robiť to čo chcem, ale bijú sa tam dva pocity tá sloboda zájsť si na kávu s kamarátkou a nič viac na nákupy a láska k priateľovi hoci si postupom uvedomujem, že toto nie je správne, ale neviem ho opustit. On ma kamarátov chodí s nimi von, do prace si chodí aj cez víkendy. Ja nemôžem nič. Tvrdí, že on mi všetko kúpi, ale ja chcem mat tiež tie svoje peniaze za ktoré si kúpim niečo čo len chcem. On mi kúpil vždy čo mi treba oblečenie atd, ale ja chcem mat niečo svoje ako kedysi. Zároveň nechcem sa hádať lebo ho nechcem stratiť. Veľa krát som skúšala mu všetko dohovárať, zbytočne. Vadí mi aj to, že si vypije a nevie byt týžden bez alkoholu. Sľúbi, nedodrží. Správa sa hrozne, keď ma vypité. Fyzicky mi neublížil nikdy, ale to čo mi dokáže povedať to zabolí. Najviac ma trápi ta neferovost zakazuje mi to čo on sám robí, a keď mu poviem aby aj on to nerobil tak buď povie dobre, ale nedodrží to, alebo sa mi “vysmeje”. Trápi ma to. Cítim sa ako vo väzení, kde moje slova nemajú žiadnu hodnotu a moje city tiež nie. Neviem čo mám robiť ako sa zachovať..

aurora33
22. nov 2022

@zoro9836 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
22. nov 2022

@zoro9836 chod do múky s tými dristami. Aj tu je rovnako jasne, kto je agresor, kto je obeť. Každému okrem teba to je jasne. Tými svojimi omáčkami krm niekoho ineho

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
beronsche
22. nov 2022

@aria07 to co opisujes, nie je laska... Pobluznenie, zavislost, ale nie laska.
A on nie je dobry, neutesuj sa, on je manipulator. Clovek s hranicnou osobnostnou poruchou. Clovek neschopny zdravych vztahov.
On sa nezmeni.
A teba ZNICI. Uz zacal a ty mu zobes z ruky.
Pises, ze nemozes odist, lebo ho milujes. Nuz, velka skoda, ze nemilujes seba, rozmyslala by si inak.
Mne je len velmi luto vasich buducich deti.. ☹️ kazde dieta si zasluzi normalnu rodinu, kde maju rodicia zdravy vztah. Tie vase su bez dance, tie to mat nikdy nebudu a budu trpiet. Z matky nesebavedoma troska, otec despota...
Fakt to chces?

anickaaa6aaa
22. nov 2022

inak píšeš, že je úžasný a na druhej strane Ti všetko zakazuje... tak asi taký úžasný nie je. čo na ňom máš vlastne rada? že nič nemôžeš? bez neho ani na krok? sama si vybrať prácu akú chceš? zavolať si s kámoškou alebo ísť niekam von na kávu? nie toto láska nie je. a nikdy nebude. pokiaľ nemáte spolu dieťa tak by som sa zbalila a odišla. máš 19r. možno si poplačeš, ale stále je šanca nájsť si muža, ktorý Ti nič nebude zakazovať a keď pôjdeš s kámoškou von tak Vám obom zaželá pekný večer...

aurora33
22. nov 2022

@zoro9836 prečítaj si ešte raz svoje odpovede. Ty autorke radíš, aby sa z nej stala nesebavedoma troska. Obyčajná domáca puťka. Naopak viessta jej radi, aby si vážila samu seba. Čo je podľa teba lepšie? Ano manipuluje ju, ale tým správnym smerom. Nie ako ty.

sono2
22. nov 2022

@viestta tak zoro je napríklad príkladom, že ho bud moc žena doma nepočúva, tak sa potrebuje presadzovať tu. Ja by som skôr ale povedala, že žiadnu nemá, aj keď tvrdí, že ma. Ja mu neverím.

viestta
22. nov 2022

@sono2 co ti ja viem. Ale dnes ale jeho jesitnost dosiahla nirvanu. Vytasuje sa ako opica z chvosta, že som priznala, že manipulujem ženy. Tak mu tu radosť doprajme, lebo jeho kapacity tak ci tak nedokážu pochopiť podstatu môjho vyhlásenia.

rusalinka
22. nov 2022

Toto si tu len tak odložím, krásne sa na to pozerá 😀

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
22. nov 2022

@zoro9836 kde klamem? Kde klamem?

berta100
22. nov 2022

@zoro9836 Ty si určite starý mládenec ?
V každej diskusii si strčený,na ženskom fóre 😀Zrejme nemáš inej roboty ,si opustený,sám a preto prskáš na ženy .
Neverím ,že nejaká príčetná žena by o Teba zakopla .V každej diskusii tie predpotopné názory čo máš ,je na zamyslenie
Máš veľký problém so sebou .Popracuj na sebe ,kebo ostaneš navždy sám .Ak náhodou nejakú máš /čomu neverím / tak to musí byt submisivna puťka a raz sa ti utrhne z reťaze 🤦‍♀️

tiumen
22. nov 2022

Mne je ťa naozaj ľúto, ste spolu len rok, skús ho nechať. On je ešte zrejme v tzv fáze "lovebombing". Čím skôr to spravíš, tým skôr sa z toho dostaneš.. S ním to bude len horšie a horšie. Ja som žila s takým kktom niekoľko rokov a máme žiaľ aj deti. Ver, že sa nechceš báť, že by ťa mohol o nejaké pripraviť lebo oni len to chcú..

Ak máš záujem, pošlem ti do ip tip na jednu súkromnú skupinu na fb nech vidíš a prečítaš si, ako dopadli ženy vo vzťahoch s narcistickými manupulátormi 😔 a veľa krát to neskončí aj keď ich nechajú. Oni majú poruchu osobnosti a to sa nezmení

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
22. nov 2022

@zoro9836 už si sa zacyklil

lienka568
22. nov 2022

Akoby som čítala o sebe pred 11 rokmi... Mala som to podobne, priateľ bol čistý manipulátor a to presne ako je ten tvoj. Nemohla som urobiť nič lepšie a rozumnejšie, ako tento vzťah ukončiť. Urob presne to isté... Neoľutuješ!!! Časom si povieš, ako si mohla byť taká hlúpa, že si toto tolerovala.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
22. nov 2022

@zoro9836 😆😆😆😆😆😆😆

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
m.marhulka
22. nov 2022

@aria07 utekaj, čím skôr. Zbaľ sa, zablokuj ho všade a nikdy sa k nemu nevráť!!! Toto je typický manipulátor, chce si ťa podriadiť, aby si bola od neho total závislá. Nikdy sa nezmení. Super je, že si uvedomuješ, že to, čo robí, nie je správne. Naštuduj si o tom niečo, dohodni sa s niekým, nech ti je oporou pri úteku. Zmeň si heslá na všetky prístupy na sociálnych sieťach, aj mail, určite ťa sleduje. Viem, o čom píšem. Vlastná skúsenosť. Môžeš mi pokojne napísať súkromnú správu.

siska53
22. nov 2022

@aria07 och, dievca! Nicis si s nim zivot! Utekajnm od neho, kym je cas.

sisulia
22. nov 2022

Nechapem co ta pri nom drzi. Prosim ta nebud naivna, ze sa casom nieco zmeni, proste partner sa k partnerovi takto v ziadnom pripade nemoze spravat

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
aurora33
22. nov 2022

@berta100 wuaw dokonale si ho vystihla aj s
@jabadabadu 🙂

fiafia
22. nov 2022

@aria07 ani som to nedocitala celé. Tvoj priateľ je hocičo len nie úžasný. Dovolí si toľko koľko mu dovolís
. Odísť z roboty? Vykašľať sa na Kamarátov,kamarátky? To vážne? Zachvilu tá bude biť a ty budeš poslušne držať 🤦

mtnns
22. nov 2022

@aria07 nádej na zmenu v tomto prípade neexistuje, bude to len horšie... Kašli na to

siska53
22. nov 2022

@elizabet173 no vobec nemusi byt...zial..x zien takto zije...smutne..