Priateľ nechce kompromis
S priateľom sme teraz mali take tazsie obdobie ale je to za nami, uvedomili sme sa obaja a zacali sme ako keby “odznovu”. Hned den po nasom zmierení mi spomenul, že mu opisal kamarat, že bude mat Mustang na niekolko dni, či by s ním nešiel. Ja mu dovoluje fakt všetko, moze si ist von bezomna proste, niesom tá čo by ho mala pod papučou. Dobre vie, že mám voči takýmto autám rešpekt, jeho kamarát je strasny fanatik do Mustamgov, je priam závislák na nich, a to naozaj nepreháňam. Slubil mi, že keď mu dá vedieť, že má Mustang a či by s ním nešiel, že nepôjde, lebo vie, že mam voči tomu rešpekt. No a dnes mi to oznámil, že mu volal, že či pojdu von, na tom by nebolo nič zlé, ale na instagrame aj na fb zverejňoval den dozadu videa ako retardovaný jazdí a je jak malé decko.. Mne to najprv nedošlo ale po pár minútach som sa jo opýtala, že dúfam, že idu normálne niekam na aute a že nie na tom Mustangu.. on najprv, že nevie, že len von a potom po par minutach písania, že ak na maustangu tak, že si to neželám,,,pokial viem, vo vzathu by sa mali robiť kompromisy..no a nakoniec, že on si to tiež všimol ale nechcel mi to povedať, lebo vie ako zareagujem…chcela som len jednu jedinú vec od neho a aj tak ide a sere na mňa a moj názor, rešpekt nulový…prpste jak malé decko musí ísť lebo Mustang, keby mu napíše, že len tak niekam tak by váhal či sa mu chce alebo nie…som nešťastná
Veď ženská logika nie? Kompromis znamená, ze sice každý mame svoj názor, ale aj tak budem mať posledné slovo...
Z toho celého pribehu mi to vychadza tak, ze vase zle obdobie sa čoskoro skončí. Rozchodom...
Proste že nech si chodí kade tade ale ked mi nieco vadi tak by to snad mohol rešpektovať a spravit kompromis, ze pojde ale nie na tom Mustangu lebo keho kamarat sa velmi rad predvádza a zeovna mechcem prist domov z roboty, zapnut spravy a niekde bude že pánko nabúral niekde do stromu…
@fifulik nevidi jediný dôvod, prečo by si mala dospelému mužovi diktovať, do akého auta môže sadnúť. Bud rada, ze to nie je nejaká motorka. Obaja zrejme budete ešte deti. Keby môj muž prišiel s tým, že sa ide povoziť na mustangu asi by som sa poskladala od smiechu. Ved to je také detinské!
Nechaj ho preboha. Bude mať zážitok 😅
A ak žijete na slovensku, neboj, na našich cestách ho až tak rozbehnúť nemôže.
Ja som jednoducho bojazlivá vo vsetkom 😅…ale neni to nic, kvoli comu by som ho neviem co s tym mala teraz dusit…stalo sa isiel,len ma trapi, že sa nezaujima o to, že mi vadí jediná vec a on aj tak musi
@fifulik ked je kamos tvojho frajera yebnuti, tak sa môže do stromu vykotit aj na felicii...
A v prvom rade má mať dosť rozumu tvoj frajer a s takym clovekom nechciet ísť. To nie je vec kompromisu. Máte proste opačné nazory na zivotne rizika. Dnes mu zakazujes jazdu na sportovom aute, zajtra motorku, pozajtra bicykel. On zakaze tebe na oplátku niečo a ste zase tam kde ste aj teraz.
Ked si tvoj frajer nechce uvedomiť tvoj strach, tak ste proste odlišní. A kompromis nie je, ze bude po tvojom. Kompromis bude, ze si pôjdete každý po svojom. Aj v živote
Pokial chlap doveruje soferskym schopnostiam toho kamarata, tak ma plnr pravo do auta nasadnút.
Ty mozes vyjadrit nesuhlas a strach.
Ale nrmas mu co zakazovat ci uz je to priatel, ci by to bol manzel.
Skor ta sere uplne vsetko a vas zaciatok a kompromisy nrbudu mat dlhe trvanie
Ja to napríklad chápem môj priateľ je presne taký , rýchle autá , motorky ,ja to neznášam , lebo sa nám zabil kamarát pred polrokom na Ferrari od vtedy som dostala ešte väčší blok ale nejde mu dohovoriť a už vôbec nehovorím o tom aké auto si ide kúpiť 🤦🏽♀️Ale viem že nieje na hlavu a že jazdí opatrne ale asi všetci vieme aké to je keď si sadnú dvaja kamaráti za volant autá ktoré ma neviem koľko koni
Akože keby mi muž povedal že mám predať auto lebo nechce aby som jazdila na aute ktoré má 300 koní tak dovi. Alebo keby povedal že mám predať motorku lebo si to neželá. Vieš že aj na chodníku ťa môže zabiť nejaký blbec ktorý opitý vyletí na chodník? Ty píšeš o kompromise ale toto nie je kompromis. Ty mu zakazuješ niečo úplne nenormálne.
@zoja34 bezne vozim kamaratov aj svoje deti v aute, ktoré ma 285 koní. Kedysi som mal 354 koní.
Jediny raz som nepočul od svojej zeny ani vycitku, nieto este zakaz. Ale pozná ma a vie, že mam rozum v hlave a nie v gatiach.
Bože a čo teraz, tak nabúra do stromu, vykotí ich a majú, čo teba do toho vlastne 😀
Ja som mu ľudkovia nič nezakázala😅, len proste vie, že mám voči tomu rešpekt, Jejo kamarat je proste dospelé decko, noli sme pár krát aj s jeho frajerkou na výlete, jazdil jak dement aj na svojej Octavii, takze preto…a proste moj priateľ, ked je s niekym inym ako somnou, tak sa ozaj chová jak decko tiez, uz vidim ako pojdu niekam na diaľnicu si vyskusat kolko to vytiahne…
Ak ti to, že nepôjde, sľúbil kedysi sám od seba bez tvojho nátlaku, tak by som mu ako malému chlapcovi vysvetlila, čo sú to sľuby, ako fungujú a ako sa treba na ich základe ďalej správať. Ale inak môžeš maximálne vyjadriť obavy, nie mu niečo zakazovať alebo vyžadovať.
Ja asi jediná nechápem, o co ma ísť s tým Mustangom.....
Keby mal Peugeota, tak môže ísť?
Ona mu ale vopred vydiskutovala, že dúfa, ze do ziadneho mustanga nikdy nenastupi.
Proste zadefinujem si bubaka a potom voci nemu bojujem. Pritom stale nechápem, naco s tym chlapom je.
@thoughtfulweirdo bez žiadneho nátlaku, sam mi to od seba povedal aby som vedela, ze mu písal a bol mily a povedal ze nepojde ked sa bojim…a dnes som mu to aj pripomenula, že tak nech nabuduce nesľubuje a je vybavené…
Moj chlap jazdi pravidelne na okruhoch, casto spolu cestujeme po roznych okruhoch po Europe a verim mu. Jasne, obcas mam strach, najma ak sa prehana po Nordschleife teraz uz aj so synom..
Ale aby som zakazovala dospelemu svojpravnemu cloveku, ci moze ist sadnut ku kamosovi do auta.. a este Mustang... nemyslis vazne 🙂
Mna nemrzi ten fakt, ze isiel ale to že mi slubil sam od seba ze nepojde, a nakoniec ked uz k tomu dojde tak zmeni nazor..
@fifulik Ja by som mu len sucho oznámila, že je vidno, že ešte nedorastol na chlapa, keď jeho slová nemajú váhu a ďalej by som to s ním neriešila. Neviem teda, koľko má rokov, ale toto je také chlapčenské správanie.
@thoughtfulweirdo budeme mat obaja 30..nikdy nebol na aute zrazu mu nejak preplo pred 30
@fifulik pozri sa, môže sa stať, že pôjde len do roboty autobusom a aj tak to večer uvidíš v správach ako tragickú nehodu. Áno, uznam, magor za volantom silného auta zvyšuje pravdepodobnost, že sa dostane do čiernej kroniky, ale v konečnom dôsledku je tvoj priateľ svojpravny a mal by sa rozhodnúť sám. Rozhodnúť sa sám o tom ci sa pôjde prevážať, ale rozhodnúť sa sám aj o tom, kam až budeš so svojimi ovplyvňovať jeho život. A aj ty sa ako svojpravny môžeš rozhodnúť, či mu to budeš tolerovať alebo to budeš považovať za niečo, čo je už za čiarou.
@fifulik rozmýšľam, ako to dávajú ženy a priateľky pilotov, vojakov z povolania, hasičov...
@fifulik strachovať sa o partnera je v pohode, Len nie tak, že budeš od neho chcieť aby to nerobil, len preto, že ty sa bojíš.
Ty by si mu mala dôverovať. Predpokladám že toho kamaráta pozná dobre a je už na jeho rozumnom uvažení, či si do toho auta sadne alebo nie. Kompromis nie je to, že nepôjde, lebo ty nechceš a on chce.

Takže u teba kompromis znamená, že ty mu zakážeš sa voziť na mustangu a on ťa musí poslúchnuť?