Priateľ nechce živiť rodinu počas mojej rodičovskej
Ahojte, som roka doma so synom a priateľ ma posiela do prace už “ma nechce zivit”. On pracuje na 100% HO a vraj popri práci sa dokaze venovat na 100% dietatu. Mne je z toho strasne smutno. Ako by ste sa zachovali? O jasliach nechce pocut, že bude doma on s nim a ani z prace si nechce vziat voľno. (Pracuje tak že ma deadline do kedy ma odovzdat projekty povedal že cez vikendy bude pracovať keď ja budem doma)….
@akiana ministri VIP box😃
Fúha... ak chlap povie matke svojho dieťaťa že ju "nechce živiť", tak to podľa mňa nie je rodinný vzťah. On ju neberie ako partnerku, skôr ako príťaž. Je na čase sa rýchlo postaviť na vlastné nohy... kompromisy tu skôr povedú k životu spolubývajúcich a nie k partnerskému životu. Ja by som teda nechcela partnera, ktorý mi dá takto najavo, že som mu na príťaž. Choď do práce a nechaj ho, nech si pekne vyžerie tú starostlivosť, veď jemu docvakne zač je toho loket.
Nečítala som celú diskusiu, čiže k tvojmu chlapovi sa nejdem vyjadrovať, lebo neviem či inak máte vzťah v poriadku.
Len som čítala , že pracuješ v nemocnici a musela by si pracovať 12-tky. Predpokladám, že aj nočné. Za mesiac odpracujes tak max.14 dní dokopy (nadčas ti nemôžu prikázať), z toho minimálne polovica by boli nočné, kedy predpokladajme že dieťa aj tak spí. Takže nebola by si s dieťatkom tak málo. Teda aj ja mám kolegyňu, čo má dieťa do 2 rokov (a 1 školáka) a chodí do práce, a nesťažuje si. Keď je v robote, s deťmi je jej muž alebo niekto z rodičov.
A okrem toho v niektorých nemocniciach je možné znížiť si aj úväzok, takže aj to by bola možnosť. Práve že by som možno využila takúto prácu, odkladala si financie pre seba, ak teda to budúcna s tým priateľom nevyzerá ružovo.
Fakt pls prezrad jeho vek, lebo hento ak ma nad 35, tak vazne je na zamyslenie jeho mentalna zrelost…
@akiana 33 má
Autorka, ak si lekárka, tak si kľudne zostaň do 3 rokov doma s malým, všetko potom dobehneš a aj ti bude ľúto .za týmito krásnymi časmi. Vôbec sa ním nedaj tlačiť do kúta.
@mamutka PRESNE. A najviac budú autorku posielať do roboty ženské, čo váľali zadky doma ideálne 3plus3. Zabudol vôl, že teľaťom bol.
chod moja, kludne, podla mna do mesiaca ta bude prosit aby si sa vratila na rodicovsku 😉
Za 500€ by si mala krasne vecicky pre maleho a vystarane minimalne na mesiac, a on miesto toho, aby ta na jediny mesiac financne odbremenil, radsej minie 500€ na chlast na diskoteke, no ja nemam slov. Prosim ta co je jeho mater zac, ze toto vychovala?
@akiana bola by si veľmi prekvapená.. že čo je zač.😏
Som len prekvapena, ze sa toho hovada drzis. Naco ti je chovat takeho budizknicemu vo vlastnom byte? Kasli na kompletnu rodinu, tu s nim aj tak nemas napriek tomu, ze ste akoze "spolu". Jedine, ze by si niekde v kutiku duse este dufala v obnovenie vztahu.
autorka-co je on zac-myslis povodom-to z akej rodiny pochadza, ci on sam co je,? dajaky minister, ci statny tajomnik...
Autorka, a ako ste boli dohodnutí na financovaní domácnosti, kým ste nemali dieťa? Priateľ platí aj tvoju hypo? Máte to porušené aj právne ?
Dievča, keď od teba idú tie info ako švy z chlpatej deky a nejaký ucelený obraz o tvojej situácii sa dozvieme na Silvestra...
Este by bol lepší prípad, ze zo 4 000 odloží 5 000😃 teda aspoň 3 000,ale keď za víkend stopí 500vku,aj keď len raz do mesiaca, dosť to mení situáciu, pretože presne toľko ti chyba na slušné žitie a bytie s krpcekom a toto nedopraje tebe a jeho decku , ale sa vyťahuje pred "kamošmi" a slopu, smažia a bohviečo este🍃, navzajom sa hecuju, ze zvládnu ročného človiečika. Prepasla si príležitosť ho formovať v začiatkoch chodenia, ten sa už nedá skrotiť, ani domestikovat. Tuším ozaj len požiadať o výživné, lenže poznám na mrte prípadov, súd vymeral 300 € a tým je súd za pekného a realne žena nevidí nič, lebo chlap "nemá" a dá to na chrapuna. Veľké nešťastie, ze po vás "svokrovci" ani nesteknu, niekedy ešte rodiča dokážu zrovnať aj takého 40.r.nepodarka.Drzte sa👶🙋♀️
Autorka, zo 4000eur platu mu urcite sud neda 150eur vyzivne. Ak to ma samozrejme oficialny plat. 300 - 400 eur rataj urcite, ak nie viac.
@alzbetka83 ma narok na vyzivne aj ked niesu manzelia, 2 roky od porodu
@lonely66 Opat a zas, ako v inej diskusii, tak aj tu: ty si zena tak mimo, ze to mraky brzdi.
@lonely66 Detto. Tak zatrpknutu, frustrovanu, nenavistnu osobu ako si ty, taka sa na koni nevidi casto. Vsimas si, ze takmer kazdu zenu v obdobnej situacii ako autorka povazujes bud za zlatokopku, alebo prizivnicku?
kedze byva u teba, plati ti najom? Okrem teda obdobia co plati teraz hypoteku...
by som mu zbalila rychlo veci...
Jasle ti zakázal len preto ,aby si nezistila,že dokážeš fungovať bez neho a on by musel riťku zdvihnúť a ísť bývať inde. .
Neviem ty už musíš vedieť ako to máte,ale ja by som určite začala uvažovať o rozchode
@lonely66 pridavok na dieťa môže poberať rodič tak matka ako aj otec, teda 1 z nich, dokonca aj iné osoby, píšeš, že len ten ktorému je dieťa zverené do výchovy, dostane, lenže o tom rozhoduje súd väčšinou pri rozvode, zalebo ak sa rodičia nechcú starať a dieta vychovávva napr. starý rodič a pid., ale on je biologickým otcom dieťaťa a niesú manželia, súdom zverené dieťa do opatery matky asi nemajú, DB taktiež dostáva pracujúci rodič na dieťa a on ním je, trvaly pobyt alebo prechodny pobyt plati na území SR pre cudzincov, predstav si že moja polovička nemala u mňa trvalý pobyt a keďže ja som bola na rodičovskej on dostaval DB, dokonca aj na moje dieta z 1 manželstva a ešte jedna vec, áno pokiaľ zarobí 4000e a matka požiada o výživné napr 400e môže to súd odklepnúť a aj viac, by si sa divila, tak sa tu nevysmievaj iným aké sú blbé

Ak chces ostať doma s dieťaťom ,ostan doma s dieťaťom .nikto ťa nemôže prinútiť ísť do práce ,keď tie peniaze nepotrebuješ .uži si ešte 2 či tri roky s dieťaťom a partnera pošli niekde ... Veď on by mohol byť rád ,že sa pekne staráš ...