Priateľ nechce živiť rodinu počas mojej rodičovskej
Ahojte, som roka doma so synom a priateľ ma posiela do prace už “ma nechce zivit”. On pracuje na 100% HO a vraj popri práci sa dokaze venovat na 100% dietatu. Mne je z toho strasne smutno. Ako by ste sa zachovali? O jasliach nechce pocut, že bude doma on s nim a ani z prace si nechce vziat voľno. (Pracuje tak že ma deadline do kedy ma odovzdat projekty povedal že cez vikendy bude pracovať keď ja budem doma)….
@drahomirrra len preto ze @lonely66 tu nesuhlasi s 95% zien musi byt hned zatrpknuta a nenavistna zena? Ty si tu ta, co ju uraza a to vela o tebe napoveda. Ja chapem, ze lutovat autorky ktore tu zakladaju temy o tom ako im chlap nedava peniaze a posiela ich do prace je na MK uplne bezne ale nezabudaj na jedno, vzdy tu pozname iba jednu stranu mince. A mozno by sme boli velmi prekvapeni keby sa moze vyjadrit aj druha strana ako to v skutocnosti je. Mne nepride autorka moc uprimna, ma strohe odpovede, odpoveda iba tomu komu sa jej hodi. Takze ja mam rovnaky nazor ako @lonely66 a nemyslim si, ze som zatrpknuta a nenavistna zena len zato, ze mam iny nazor ako vacsina zien tu.
@0kristina0 a možno by bolo fajn vysvetliť takýmto ženám, ze byt doma do 3 rokov je možnosť/výsada SR, v žiadnom prípade nie povinnosť. A z tých 4 stovák ako vravíš, sa nemá žiť, to je príspevok pre dieta, nie príspevok na Vas rodinný život, lebo ty nerobíš a si doma. 95% žien týmto veľmi rado argumentuje, že ako majú z toho žiť. No nemajú. O rodinu sa ma starať chlap, a keď nie, tak holt, žena ide do prace. Ako je to bežné v mnohých a mnoných rodinách na SK, ale aj iných krajinách. Keď nám vyhovuje, tak velmi radi davame za žiarivý príklad prave to zahraničie, kde ženy od pol roka snáď normalne robia, ale teraz sa to nehodí, tak to teda necháme tak, ze,. A ano, pokial rodina nená peniaze, ma ist zena normalne do práce, a keď nechce, nech sa paci, nech teda "zije" z RP, v tomto uplne súhlasím s chlapom. Preco bybsa on mal strhat a ona si sedi doma? Z tohto hľadiska sa na to nepozerate? Jaj, ci vy len vidíte to, ze sa stara predsa o dieta. Vždy sa ale treba pokúsiť vžiť do koze aj toho druhého. A to ti mnohé ani nenapadne, len si sebecký uzurpuju právo byť doma s dieťaťom.
Každá mame pohľad svoj, inak vnímame rozdielne veci. Len preto, že @drahomirra ma iný pohľad a iný názor ako ty, ci ina musí byť zatrpknuta? No co už, aj to je pohľad na vec. Ale tvoj. Ja si to nemyslím.
@lienka.7 on sa strha a ona si sedi doma? vies ako to bude po tych 3 rokoch(ak s tym dietatom ostane tolko a nepojde skor) a ako je to v mnohych domacnostiach? zena bude vstavat rano o piatej, vychysta seba, vychysta dieta, zoberie ho do skolky(cestou bude trcat v zapche bud v aute alebo v autobuse), zo skolky sa bude ponahlat do prace a bude rada ak skolka bude zacinat uz 6:30 a koncit o 16:30-17:00. v praci si odrobi svoju klasicku pracu, a zacne jej druha sichta. utekat pre dieta do skolky, zase cesta v zapche domov. po ceste sa kvoli dietatu zastavit aspon na ihrisku, pripadne ist na nakup. doma zlozit nakup, zacat varit veceru, popritom sa venovat aj dietatu. najest sa, "najest dieta". spratat po veceri, nieco upratat v byte, umyt dieta, umyt seba, pohrat sa s dietatom, precitat rozpravku a uspat dieta. a pomedzi to riesit vystupy a nervove zrutenia dietata. nejake aktivity do skolky, ked tak kruzky. kazdu chorobu(a ze ich v skolke bude dost) riesit kde bude dieta alebo ci si vezme uz druhu ocr v mesiaci, z toho nizsia vyplata atd. ale chudak chlap je z prace strhany. a to nevravim o tom, ze tie tri roky dietata s mamou si prenho velke plus. hlavne po emocnej stranke.
@chillibubble písala som všeobecne, je to v rodinách aj takto.
To, ze ty potom nevieš zapojiť do zivota tvojej rodiny aj chlapa je už tvoja vec. Nie, žena nemusi robot všetko to, čo si tu krvopotne popísala. Nemusi byt doslova služkou.... Ale nejako prirodzene chce a robi. Samozrejme tiež v niektorých rodinách. Treba vždy hľadať kompromis. To, ze to mas tak ty, neznamená, že to mám tak aj ja. A predstav si, že nemám. Do zivota našej rodiny sa normálne zapája aj chlap ako otec deti.
@chillibubble tak to vobec nemusi byt, pokial su ulohy v domacnosti rozlozene.. o tom ma byt "rodina", ked si vsak zena nastavi s muzom ze VSETKO robi ona od nosenia dietata do skolky az po vecerne ukladanie tak nech sa paci, vybrala si takeho muza, taky zivot take nastavenie. Vsetko sa da ked sa chce. Su zeny a su zeny.
@chillibubble vzdy je to o vybere vhodneho partnera pre dieta.. slobodna matka je asi preto slobodnou lebo si vybrala nevhodneho partnera, su pary ktore sa po rozchode vedia dohodnuta a ktore nie.. poznam aj jeden aj druhy pripad, vzdy je to o zrelosti oboch partnerov. A nie vzdy je z tej dvojice nezrely otec dietata.. závisi na konkretnom pripade.
@nurielka vyborne, tak este zena je vinna, ze si vybrala chlapa ktory ju napriklad casom podvedie.
@nurielka tu si napriklad mozes precitat o jednej, ktora kvoli chlapovi skoncila skoro na psychiatrii par tyzdnov po porode. a takychto podvadzacov je tu kopec. ten pripad vyssie co som popisala je na zaklade mojej znamej s dvomi detmi. tu opustil chlap paradoxne kvoli starsej(uz ona je starsia od svojho ex). ale nedoprajeme im ani tie 3 roky doma pred tym, ako nastupia na najtazsiu zivotnu cestu...
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/cudzi-vlas-v-kupelni/?page=14#post-86830077
@chillibubble jasne ze nie je vinna, kde si to vycitala? Neprekrucaj. Preco robis zo zivota tazku zivotnu cestu? AKO sa to nastavis v zivote tak to mas, mas zivotne skusky, ano zly vyber partnera moze byt jednou z nich, to ze si niekto vyberie nevhodneho zivotneho partnera nzenamena ze ten co si vyberie vhodneho partnera tak ten to ma automaticky lahke, mozu sa mu do zivota pritrafit ine skusky. To ako ich dany clovek zvlada a ci z toho robi VELKE utrpenie je LEN a LEN na danej osobe. Niekto je schopny zvladnut podvadzanie partnera lavou zadnou a niekto NIE. Vzdy to zavisi od sily jedinca.
Tu diskusiu som citala, po mesiaci a nieco sa vedela odrazit - VZDY je to o povahe a SILE danej osoby ci danu skusku prekona a posunie sa dalej, ci mysel vie zamerat inym smerom a brat zivot s NADHLADOM alebo sa v tom bahne utapat a zit minulostou.
@lienka.7 nie som si ista, ci si nas dobre oznacila, ja som nikde nepisala, ze je drahomira zatrpknuta, skor naopak, ona tak oznacila inu uzivatelku
@lienka.7 myslím, že tento konkrétny chlap sa nejde v práci "strhať" veď sám sa ponúka, že on popri svojej práci zvládne aj ročné dieťa....z toho je jasné, že prácu má "z jeho pohľadu" pohodovú a má dostatok voľného času.
@0kristina0 Aj by som ti odpisala, ale ja som uz taka unavena z vysvetlovania ludom, ktori nezvladnu pochopit precitanemu textu, ze az. Alebo si pozri ine moje komentare. Ja nemam nic proti sebestacnym zenam, sama som ten typ, ale autorka napisala, ze ONA CHCE BYT DOMA S DIETATOM. Na co ma plne pravo. A on ma plne pravo tak zivit rodinu, suchat nohami a drzat hubu. Byva u nej a jeho naklady su v pomere k jeho platu zanedbatelne. Lakomy chuj, nic viac.
@drahomirrra uprimne ani sa necudujem tomu lakomstvu, nevhodny vyber partnera je hlavne vtedy ak je dieta skor ako sa dvaja ludia spoznaju, je to v mnohych pripadoch o stasti a zrelosti co je aj tento pripad, moze sa bit autorka do hrude, ze ONA CHCE BYT DOMA s dietatom.. nie su manzelia, diktovat si asi tazko moze, je zahnana do kuta, bud pojde pracovat (pojde tam tak ci tak, asi nema nasetrene na 2 roky bezstarostneho fungovania) a dieta do jasli alebo ku jeho rodicom, ale vzhladom na disharmoniu tohto vztahu..
Jasne chlap sa ide znicit v robote ako tu niektoré píšete. Nerobi v bani.. ani v kamione alebo inak namahavu pracu. Je SAP architekt, maká sam na seba.. zo 4000€ si zaplatí 1000€ mesačne lizing na mercedes (vzdy aktuálne najnovsi) a vy ho tu lutujete a mna tu označujete za chuderu ktorej sa nechce ist do prace pre sprostých 600€ ktoré mi aktuálne “dava” aby sme mali kde byvat. Jeho auto ho stoji viac ako syn. Kazdy den jedáva v reštaurácii a nedá si rezeň s ryzou ale dá si šalát s pravou svieckovou, alebo losos + príloha atd jedno jedlo ho vyjde kľudne 15€ a viac tak si to zarátajte koľko to robí za mesiac. Normálne nemam slov. @lonely66 ak chceš môžem ti dat naňho kontakt, zrejme budes jemu podobná. Kľudne ti ho prenechám, miluj ho a nos ho na rukách ako by som to mala podľa teba robiť ja. A prečo ho nenecham? Syn ho ľúbi. Priateľ sa o neho nestará v zmysle že ho okúpe, nakŕmi ale hrá sa s ním, blázni sa s ním, kúpi mu všetko čo mu vidí na očiach, .. preto som rada, keď príde aspoň večer a možno jeden deň z víkendu a trávi ich so synom. A že píšem strohé odpovede? Keby som tu chcela viac pisat o svojom súkromí, nepisem tému anonymne. A viac už nebudem na tuto diskusiu reagovať
A okrem toho, to sprosté auto žerie takmer 16L/100km = 100km ho teda vychádza okolo 30€ a chodí tyzdenne okolo 400km. Takze v klude prejazdi mesačne 500€. Ja chodím na aute, ktoré som si kupila za svoje a je to obycajny superb🙂 takze mi vazne ide o peniaze a som tak lenivá že sa asi rozplacem lebo musím pracovať ako bezny smrteľník 😭😭😭😭
"Syn ho ľúbi".... autorka, jeho otec sa s ním môže hrať a kúpiť mu čokoľvek aj keď nebudete vy dvaja spolu. Z dlhodobého hľadiska sa neoplatí TEBE sa obetovať kvôli tomuto.
Ich vzťah neskončí (nemusí skončiť) tým že sa vy dvaja rozidete.
Autorka, ja sa ti ani necudujem, ze sa ti nechce prispievat. Ak chces, napis spravu, mne sa neda, si anonym.
Tu su zenske vzdy, vzdy proti zakladatelke temy. Ked napise, ze chce do prace, a ma babo, zacnu psycho vydieracky, ako ju babo potrebuje. Ked chce byt pri dietatu, je leniva handra, ktora ma ist makat, lebo zeny v zahranici makaju. Keby ste treli biedu, nepoviem, poslala by som ta do roboty aj ja, dieta jest musi, aj sa obliect musi. Ale vy 1) biedu netriete 2) dietatu je skutocne najlepsie do 3r s mamou, na co su vyskumy 3)ty dietatu chces poskytnut cas straveny s mamou a tvoj muz zaraba tak, ze by si mohla byt doma aj 10 rokov.
A tu budu truby lutovat este jeho, ze sa mu to zda privela, tahat celu rodinu. No dpc; keby mal 800 evri hrubeho, poviem to aj ja. Ale pri jeho plate je to vychcany chuj a ja by som nepopustila. Proste nie. Chcel rodinu, nech zivi rodinu. Hajzel jeden, co si mysli, ze s rocnym deckom sa da robit home off. Ja som robila ked maly spal a ked spal. Lebo inak sa robit s takym drobcom neda.
Ja by som sa nanho vykašľala .. pises že ste boli dohodnutý ze budeš doma do 3r, a teraz na teba vybalí že máš ist do roboty. Mne to príde že on sa príde domov len vyspať a cus.. chodíte vôbec niekedy aj spolu na obed? Či na večeru ? Ja by som mu pobalila kufre, pockala kým večer príde a postavila ho pred hotovú vec. Buď sa začne správať ako manžel a otec alebo môže ist rovno nazad k maminke a dovi
@drahomirrra písala tuším, že dieťa nebolo plánované....to len na margo toho, že píšeš že "on chcel rodinu".
Jednoducho sa stalo to, čo sa stáva keď dvaja spolu spia...ona sa dokázala prispôsobiť novej situácii (že budú rodina a to chce iné fungovanie), on nie.
@zltalienka Presne tak, ved ked spolu normalne zili, asi ratali aj s moznostou dietata. A dieta je tu, je male a potrebuje mamu. Otec zaraba ako politik, tak si vari moze dovolit sa starat o syna a zenu, kym je na rodicaku, preboha.
@zltalienka
@drahomirrra to že dvaja spolu žijú neznamená automaticky, že chcú aj spoločné záväzky, tobôž ak sú šiesty rok frajeri.
@zmrzlinka2021 Ak nechcel spoločné záväzky, mal si to ošetriť. Záväzok tu už je, má vyše roka, takže sa treba k nemu normálne zodpovedne postaviť.
@drahomirrra ako si to môže ušetriť? Žena na potrat môže ísť, muž však sa dieťaťa nemôže zbaviť usmrtenim. Proste neplánoval a ani s ňou neplánuje život, manželstvo. To si len ženy tu myslia, že dieťaťom sa mení celý svet aj chlapa. No nemení, keď nemá v úmysle záväzky s dotyčnou. Dieťa je v takýchto vzťahoch vždy záväzkom len ženy.
@lienka.7
A z tých 4 stovák ako vravíš, sa nemá žiť, to je príspevok pre dieta, nie príspevok na Vas rodinný život, lebo ty nerobíš a si doma. 95% žien týmto veľmi rado argumentuje, že ako majú z toho žiť. No nemajú. O rodinu sa ma starať chlap, a keď nie, tak holt, žena ide do prace. Ako je to bežné v mnohých a mnoných rodinách na SK, ale aj iných krajinách. Keď nám vyhovuje, tak velmi radi davame za žiarivý príklad prave to zahraničie, kde ženy od pol roka snáď normalne robia, ale teraz sa to nehodí, tak to teda necháme tak, ze,.
Joooj, teba nebyť aj zabudneme na tie uss výdobytky... 👿... Uss mater od 3mesacneho decka do roboty, k jej decku mexičanka a o decko mexicanky sa postará chroma babka a zaprášena ulica... Bravoooo, pokrok proste nezastavíš, ty s tym progresívnym zmýšľanim. Len kam budeš matky posielať o 10 rokov, keď nebude robota ani pre tých chlapov. A inak, pre pomery v osadách by si nemala spávať, ale tam je všetko na poradečku, však?
👥👥👥👥👥👥
Autorka, pôsobíš na mňa, ze si priamo v BA, teda všetko máš dostupné a zbytočne zivis superba. 🚖 Keď ho strelis, máš na živobytie na celý 2 rok dieťaťa a možno aj na tretí. Hod sa do kľudu a užívaj si maličkého, niekde na streche Nivy🤗ten tvoj nech sa udlávi zo stejkami a lososmi. Vás malý ma rad vás oboch aj keď vy sa radi nemáte a ktovie, ako ho to zasiahne. Možno len tak, ze aj jeho vzťahy budú také kupecke počty... Ja dávam veľa, ona malo, keď zarobí viac, ja dám menej, co je viac zábavy s kamošmi, km na aute, zraníce v najdrahších restikach... A skus si nejak podchytiť "svokrovcov"... Z vašej familie cítiť len honor, chlad a autizmus nie ako dg., ale ako svetonazor. 🙋♀️
@ahhola USS matky, a za komunizmu slavneho nasho tradicneho kolkoze boli mamicky doma? vies? pol roka a dieta islo do jasiel... niektore si vybavili rok. Na tomto nie je nic progresivne.
autorka = tak od neho odid. Zaraba 4t, vozi sa na mercedesy, je lenivy, lakomy, neschopny... zdvihni sa chod, vysud si vyzivne. A vybavene. A nemusis sa fakt rozcuvlovat nad chlapom, ktoreho doslova neznasas, aspon podla tonu prispevkov teda... alebo si dupni a nadiktuj co ma robit. Este to tak aby mi chlap doma peniaze vydeloval a do roboty ma vyhanal :DDD
@drahomirrra s rocnym dietatom sa da robit homeoffice.. robila som ho celu md aj rd... a robila som celu full time pracu, rovnaky obsah ako som mala pred MD. Lenze to chce aktivneho cloveka, co to vie. A nie niekoho kto si zmysli,ze to vie.. :DD

@lonely66 súhlasím, moje dieťa išlo ako 2 ročne do škôlky, od 1,5 roka som bola v práci, vymenili sme sa s mužom, chcel byť na materskej nech sa páči, zvládol to a dieťa neutrpelo žiadnu ujmu. Tiež by som si nevedela predstaviť fungovať zo 4 stovák, a aby ma muzicek dotoval a to máme spoločný účet. Ale áno, iná situácia.
Autorka Radim ti jasle, jeho pošli kade ľahšie, lebo očividne aj tak nemáš veľmi na výber, keď on ťa nebude dotovať a ani nechce, chce si vlastné dieťa zobrať k rodičom či ku komu, bohvie aké tam bude fungovanie keď vlastne ani ty s tým nie si stotožnená. Ty toho chlapa ani nechceš, len chceš klamať samu seba a to dieťa, že máte šťastnú rodinu, pokrytectvo, proste celé zle. Chápem, že niektoré by tu boli pri zadku deťom do 6 rokov ak nie viac, ale materiál do života si si nevybrala, možno aj CÍTI. že z tvojej strany tá láska nie je, preto rozmaznáva dieťa a tebe nechce dať ani ň, prajem veľa šťastia v hľadaní lásky.