icon

Priateľ nechce živiť rodinu počas mojej rodičovskej

8. okt 2023

Ahojte, som roka doma so synom a priateľ ma posiela do prace už “ma nechce zivit”. On pracuje na 100% HO a vraj popri práci sa dokaze venovat na 100% dietatu. Mne je z toho strasne smutno. Ako by ste sa zachovali? O jasliach nechce pocut, že bude doma on s nim a ani z prace si nechce vziat voľno. (Pracuje tak že ma deadline do kedy ma odovzdat projekty povedal že cez vikendy bude pracovať keď ja budem doma)….

simca06022011
8. okt 2023

Ani kľudne nech ide mamule do detskej izby a tam sníva svoj sen o bývaní bez hypo, o bývaní zadarmo...
Ver ze jasle by ta boleli menej ako to ze tvoj chlap sedí doma s dieťaťom miesto teba. A vytesané sa ze je po jeho.
Keď nechceš, tak nerieis. Proste mu povedz nie.

autor
8. okt 2023

Resp neviem ako sud rata vyzivne z platu. Ale keď pocuvam že vyzivne je 150€ aj pri vysokom plate..

sasa1310
8. okt 2023

prečo by si nezvládla? Aspoň vyskúšaj. Veď zarába dobre, ty predsa musíš preukázať všetky náklady tak, aby si s dieťaťom vyžila, aj keď s ním ostaneš doma. On nemá žiadne iné záväzky (pravdepodobne), žiadne hypotéky ani úvery, tak by si mohla dostať dostatočné výživné zo 4000 platu. A keby si to nezvládala naozaj, tak potom choď do práce

viestta
8. okt 2023

Vyzivne zavisi nielen od platu ale aj potrieb dietata

lentilka
8. okt 2023

Prinajhoršom to poriešiť s bankou (toto presne neviem, ako funguje) a znížiť si na tie 2 roky splátky. Skúste ešte porozmýšľať, či nedáte také riešenie, aby ste mohli byť s dieťatkom. Napríklad za peniaze varovať aj iné batoľa...

autor
8. okt 2023

@viestta do potreby dietata sa rata aj teda bývanie? Alebo len náklady na starostlivosť tj strava drogeria hracky? Netusim ako to na súde chodí

ahhola
8. okt 2023

Keby ta mal rád... Ma???
možno by si zaslúžil tretinu na LVcku, žeby teda platil svoje, ale ani zobrazí nieste🍃

autor
8. okt 2023

@ahhola Jemu nejde o bývanie, on nechce ani mat svoje bývanie. Nevadi mu byvat v prenajme. Je divny v tomto ae mne to je jedno že či ma svoje alebo nemá, keď mame bývanie vyriesene

eliska13
8. okt 2023

Máš predsa rezervu a výživné z takého platu vytrieskas dobre.Mne by sa zhnusil a zahrala by som vabank nebude ta posielať od malého dieťaťa do práce, keď nemate finančný nedostatok.Povedala by som, že tento vzťah nemá zmysel a bude lepšie ísť si každý po svojom.Ty nie si nesvojpravna, aby si si nemohla uzit svoje malé dieťa.Bude platiť možno viac ako doteraz a ešte príde o rodinu a dieťa.A teraz opačne predstav si, že by si ho nútila ísť na rodičovskú odísť z práce a ty chces ísť do práce, lebo to zvládne aj on a ty chces mať svoje peniaze.Myslim, že sa cíti dosť navysoko a môže prísť o veľa.Ale tomuto rozhovoru muselo nieco predchadzat

akiana
8. okt 2023

To mozno mal byt red flag este predtym, nez si otehotnela. Co je to za zmyslanie, ze on nechce vlastne byvanie, lebo nechce patrit statu? Ved plati dane a riadi sa zakonmi statu, to mu nevadi? Nevadi mu byvat v tvojom vlastnom byte?

autor
8. okt 2023

@akiana to je na strasne dlho a nechcem to tu rozoberať. On je daňový platca inému štátu.

zmrzlinka2021
8. okt 2023

@viestta žiaľ, ak s ňou neráta na celý život, nechce, aby sa s ním viezla za jeho prachy. On s rozchodom ráta, doteraz z nej neurobil svoju ženu. A tak sa aj správa. Má to prespekulovane. Nechce na ňu doplácať.

beronsche
8. okt 2023

To je debil.. Nuz co, ty si si ho vybrala....
Ake stare je dieta?

ahhola
8. okt 2023

@beronsche ma rok a chlap asi nie je našinec... Ma to smutné, babula 💔

viestta
8. okt 2023

@zmrzlinka2021 ano, toto je uplne specialny pripad. Cim viac autorka pise, tym je jasnejsie, ze on je presne jeden z tych obmedzenych chrapunov. Na prvej strane bol len hrdina, ktory sa tvaril, ze da aj dieta aj robotu s prstom v nose...

zmrzlinka2021
8. okt 2023

@viestta on dobre vie čo robí. Ja len nechápem že za 6 rokov chodenia a možno aj spolubyvania toto autorka nevidela.

marcella1979
8. okt 2023

ahoj.kedze vam to skripe a skripalo, bolo by nacase vyriesit otazku vyzivneho.poziadaj oň, plus pokrytie nakladov pre nevydatu zenu. to musis urobit, kym nebude mat syn 3. roky. vyzivne z jeho prijmu bude ok, ked ma taky problem platit "tvoje" byvanie, kde ma mimochodom full service a stravu k tomu, zrataj mu naklady na byvanie a uvidis reakciu.

eliska13
8. okt 2023

Ale bývať v tvojom sa mu nehnusi?výživné by si mala dobré.A čo spraví dotiahne ta do roboty na silu?nezaplatí hypo, alebo čo?len sa vyhráža, lebo si teraz zraniteľná.Ked je taký hrdina mal si kúpiť svoj byt a prenajať.

autor
8. okt 2023

@ahhola je slovak. 🙂

luxus10
8. okt 2023

autorka, a vie sa vobec partner postarat o tak male dieta? to mu isto niekto mudry nahudol do hlavy, mozno aj rodicia, a dost mozne je, ze jeho predsatava je, ze on bude sediet pri pc, a dieta -ak uz chodi sa pretmoli popri nom...

autor
8. okt 2023

@luxus10 myslim že by to nedal ak chce aj pracovať. Ale jeho argumenty sú: bol som s kamošmi čo boli doma s deťmi a zvládli to. Netusim nikdy vo na to povedať, keď ho nechcem ponižovať

lienka.7
8. okt 2023

@autorka prepac, ale máš poriadneho sebeckého debila. Ako si to cele predstavuje ze ty máš ísť do práce. On ta uplne zástupi? Vo všetkom? Ci prídeš z prace a začne ti zase ďalšia "sichta"?
Sorry, ale nevidím to s vami do budúcna ružovo. Keď ty nechceš ísť do práce, požiadaj o vyzivne a máš. A jeho sa zbav, myslím, že skôr či neskôr sa k tomu aj prirodzene dopracujete. A co sa tyka bytu, neviem, aký máš veľký ale kamoska napr.prenajala 1 izbu studentke, a nakoniec si tak porozumeli, ze jej s malym aj pomôže, keď je treba (a moze samozrejme).
Plus do 2 rokov môžeš požiadať aj o spoluprácu nákladov, co si mala spojené s tehotenstvom a výdavky. Predpokladam, ze tam sa tiež moc nepretrhol s pomocou, ze?,

ahhola
8. okt 2023

No baby, súd jej môže pri klepnut aj 300,ale reálne jej dá 50tku a dovi, dopo.... Poznáme aj z týchto stránok.👣

taga
8. okt 2023

ani necitam komentare..
Porodila si mu dieta, ale za zenu si ta nevzal
Staras sa o dieta ale tlaci ta do roboty
Asi preto,ze byvate v tvojom a on to plati..

Cele zle
Na jednej strane jeho chyba, ze z vas nespravil kompletnu rodinu, ktora bude mat spolocne financie, nielen dieta. Na druhu stranu asi sa chudacik citi ukrivdeny, ako on maka na tvoj byt a ty si si dobre zariadila,on ti plati byt, zivi ta a ty si sunky valas doma s deckom..

Este raz cele zle

domkakvet
8. okt 2023

Skus mu vysvetlit, ze dieta potrebuje starostlivost a do troch rokov je velmi dolezita.

luxus10
8. okt 2023

autorka-v takom pripade by som ho s dietatom nenechala sameho, ved na detoch treba mat oci, nie hladiet do pc, vselico sa moze stat...do jasli dieta nedavaj, a trvala by som na svojom, ze si to chces s dietatom uzit...ved v najhorsom sa zbali a odide,,,a v tom lepsom pripade uhras pre seba potrebny cas...nie si povinna pocuvnut ho, ....a o nakladoch sa mozete porozpravat zvlast..., vypocitajte,aka je suma toho co by zaplatil za tvoju hypo za 3 r. , odpocitajte naklady na stravu a byvanie a dieta...a pripadne mu mozes ponuknut podielove vlastnictvo na tvojom byte po splateni hypa, alebo mu tie naklady neskor po navrate do prace vratit...-ci ho toto nehneva viac, ako to, ze sa mas vratit do prace...

akiana
8. okt 2023

Autorka fakt ma zaujima, kolko ma rokov. Lebo co vyrok, to perla. Zevraj on bol u kamosov ty kks…

madeline1
8. okt 2023

Tak ste obaja doma, ma z toho asi ponorku...ale na rodicovskom este kludne ostan, ak chces, mas pravo uzit si s dietatom cas...to, ze na home office 100% stiha dieta je somarina...

haanovajana
8. okt 2023

Určite by som ostala s dieťaťom doma,Nech sa stará a živí vás.

martam11
8. okt 2023

Ja sa spýtam, či sa dieťaťu venuje. Hrá sa s ním, nakŕmi ho, prebalí, uspí ? Má o neho skutočný záujem ? Alebo ide len o jeho peniaze ?