icon

Priateľ nechce živiť rodinu počas mojej rodičovskej

8. okt 2023

Ahojte, som roka doma so synom a priateľ ma posiela do prace už “ma nechce zivit”. On pracuje na 100% HO a vraj popri práci sa dokaze venovat na 100% dietatu. Mne je z toho strasne smutno. Ako by ste sa zachovali? O jasliach nechce pocut, že bude doma on s nim a ani z prace si nechce vziat voľno. (Pracuje tak že ma deadline do kedy ma odovzdat projekty povedal že cez vikendy bude pracovať keď ja budem doma)….

Strana
z17
drahomirrra
13. okt 2023

@simca06022011 Extremne zavisi od toho, co je tvoja napln prace a aky typ dietata mas. Toto snad nebudeme pausalizovat, ze to dokaze kazda, co chce. To v ziadnom pripade nie je pravda. Jedine, ze sa tvoje dieta vychovalo a prehralo same, lebo matka nemala nanho vzhladom na pracu cas.

simca06022011
13. okt 2023

@drahomirrra vtipná, tak jasne predavačka nebude na HO.

zltalienka
13. okt 2023

@zmrzlinka2021 hej v tom máš pravdu. V dnešnej dobe čo sa týka detí, muž ťahá za kratší koniec. Môže sa mu narodiť dieťa, hoci to neplánoval/nechcel. Nevie donútiť ženu ísť na potrat. Môže sa tak akurát do istoty chrániť prezervatívom, ale ani ten nie je 100%. Alebo vazektomia. Alebo nemať sex.
A opačne, môže chcieť byť otcom, ale pokiaľ jeho partnerka nechce, tak ....si môže pískať...

Partner autorky zatiaľ neprevzal "záväzky" vyplývajúce z toho, že sa stal otcom. Faktom je, že jeho syn má nárok na rovnakú životnú úroveň ako má otec. A neviem prečo on máva luxusné jedlá a synovi "dopraje" len také, čo dokáže jeho partnerka nakúpiť za RD (koľko je to vlastne teraz?). On vedome nedopraje svojmu synovi rovnakú životnú úroveň ako má on. To je na súd!
Dieťa nie je záväzok "iba" pre ženu.

ahhola
13. okt 2023

@simca06022011 15.14

Viac to vyhrot. 🤗 Predtým sa deti rodili na roliach, bavlnikovych plantážach, ryžových poliach...
V Británii používali malé deti v 18.stor.vieš na čo? Bud rada, ze nevieš.

ahhola
13. okt 2023

@zltalienka... No ty si tiež zabila👿
Prečo by si mala žena skalicit reprodukčné organy aby zabila decko, pri tvorbe ktorého bol ucastny? On sa tiež dá vykastrovat? Aha on môže mať deti jak Boris a ona nech si vysserie oko, keď nič. 👶

zltalienka
13. okt 2023

@ahhola píšem ako to je.... nepíšem, že je to môj názor, alebo že s tým súhlasím.
Sú aj také, čo pôjdu na potrat, hoci "otec" dieťaťa by to dieťa aj chcel. Lebo oni nechcú. Lebo je to "ich" telo.

simca06022011
13. okt 2023

@ahhola ja nehrotim nič. Idem IBA pár rokov dozadu ;)

zltalienka
13. okt 2023

@zmrzlinka2021 "to že dvaja spolu žijú neznamená automaticky, že chcú aj spoločné záväzky, tobôž ak sú šiesty rok frajeri."
To je choroba dnešnej doby. A poväčšine na to doplácajú ženy. Poznám nie je jednu, čo ju chlap nechal po 6-8-10 ročnom vzťahu (samozrejme že spolu bývali), lebo iba už chcela vzťah posunúť ďalej, ale on si chce ešte užívať "mladenecky" život. Ona "stratila" najlepšie roky. Kým nájde ďalšieho, kým vzťah "dorastie" do stavu že chcú zakladať rodinu, môže byť pre ženu z biologického hľadiska neskoro. Mužovi je to jedno, ten môže mať deti aj v 60-tke. (Prípadne vyvstáva otázka koľko % mužov skutočne deti chce. Veď sex majú, aj bez potreby sa starať o "dôsledky")
A netvárme sa, že ženy nechcú deti, 80-90% chce. A rovnako sa netvárme, že ženy môžu rodiť deti aj v 40-tke. Niektorým to vyjde, ale pre mnohé je to už neskoro.

stevvvka
13. okt 2023

@lonely66 pozri, ja ta nechcem ani uraziť, ani nič... Ale píšeš, že si sebestacna, že sa vieš postarať sama, si hrdá na to, aká si nezávislá.. Super. Len mne to znie strašne namyslene, povysenecky, A v živote sa dejú rôzne veci. Prajem ti len všetko dobre, ale ak by sa náhodou stalo, že ochories, budeš na vozíku, si v riti. Odkázaná na iných. Možno budeš aj tak pracovať doma pri počítači, a budeš to zvládať, ale človek keď je vo vzťahu, ráta s tým, že druhý mu bude oporou. Ze keď prídu ťažké časy, môže sa o druhého oprieť. Nikdy nikto nevie, či sa to potom neobrati. Autorka témy nie je v ťažkej životnej situácii, len je to situácia, kde rátala s tým, že bude do 3 rokov doma, dohodli sa tak. A on zrazu nechce. Nezdá sa ti to ako podraz?

A to, ako dokola píšeš, že autorka je cudzia.. Po 6 rokoch vzťahu ti partner príde cudzí? Len preto ze sa nevzali? Na sex mu cudzia nie je?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
stevvvka
13. okt 2023

@lonely66 no tak ale je rozdiel tento tvoj komentár oproti tým predoslym. Véd nikto nevidí do ich hláv a ako píšeš, chlap možno netuší, že sú pred rozchodom. S tým viem súhlasiť. Ale je rozdiel napísať to takto alebo napísať, že ona ho isto ťahá za nos, v predošlých komentároch si sa vyjadrovala dosť útočné na adresu autorky a to mi vadilo. Nemyslím si, že potrebuje ešte nakladať. Ma svoje zázemie, naozaj nevyzerá ako zlato kopka, ktorá sa naňho nalepila kvôli peniazom. Ale keď už teda sa za darilo dieťa, a on o peniaze núdzu nemá, nezdá sa mi fér, že ju ženie do roboty. Véd nechce od neho ani drahé kabelky pre seba, on by niekde bývať aj tak musel, tak prečo by jej takto nepomohol.

Keď čakáš, že autorka čestné vyloží karty na stôl, že s ním nechce byť, ved pravdepodobne sa tak stane. Ale to sa nedeje zo dňa na deň, ona síce písala, že tak nejak od pôrodu cítila, že to nefunguje, ale človek si najprv mysli, že to je pôrodom, potom hormóny, potom kojenie, že však sa to hádam utrasie... Naozaj sa mi nezdá, žeby ho vodila roky za nos a využívala ho.

zmrzlinka2021
22. okt 2023

@zltalienka
Lenze ak si zena chce silou mocou vydupat dieta kvoli veku, aj ked vie, ze s tym muzom to nema buducnost,musi prirodzene pocitat s nasledkami. Kazde nase rozodnutie ma urcite dosledky, prinasa urcite bremena. A pri takomto type vztahu u podstatnej vacsiny zien to dieta a vsetko okolo neho ostane na krku zene.

zltalienka
22. okt 2023

@zmrzlinka2021 isteže.
Síce netuším na koho - čo narážaš ... z tejto témy sa mi nezdalo, že by si autorka "vydupala" dieťa. Skôr, že sa len "zadarilo".
Ale ako píšeš, každé rozhodnutie má určité dôsledky. Sex môže mať vždy "dôsledok" vo forme tehotenstva. 100% ochrana neexistuje.

zmrzlinka2021
22. okt 2023

@zltalienka v tomto smere som skor reagovala na to, ze plodnost zeny je proste obmedzena, co pises a teda aspon ja som to pochopila tak, ze proste zena do toho proste ide, aj ked nevnima dotycneho ako velmi vhodneho na vztah, rodicovstvo, zivot

zltalienka
22. okt 2023

@zmrzlinka2021 narážaš na toto: "Ona "stratila" najlepšie roky. Kým nájde ďalšieho, kým vzťah "dorastie" do stavu že chcú zakladať rodinu, môže byť pre ženu z biologického hľadiska neskoro"?

Ako áno, teoreticky sa môže stať, že sa žena rozhodne otehotnieť aj s nie najvhodnejším kandidátom, lebo jej tikajú biologické hodiny. Aj za cenu, že bude na výchovu sama. Neviem, osobne takú nepoznám. Ty áno?
Ale, poznám viaceré, čo deti už skrz svoj vek mať nebudú, lebo nestihli nájsť vhodného kandidáta na otcovstvo. Deti síce chceli, ale nebolo s kým. Verzia "dieťa s kýmkoľvek za každú cenu" nebola pre nich.
Toto je z môjho pohľadu dôsledok "dlhodobých vzťahov bez záväzkov". Že je dosť veľa žien, ktoré deti nemajú (a už ani nebudú mať) a nebola to ich voľba. Že sa rodí menej detí celkovo....čo už má vplyv na demografiu a tým pádom aj na ekonomiku krajiny.

regenter
29. okt 2023

toto sa mi veľmi nepáči, proste muži si nevedia uvedomiť, že byť doma s malým dieťaťom je niekedy náročnejšie ako chodiť do práce...... Naozaj na Vašom mieste by som ho to nechala vyskúšať na vlastnej koži a potom nech je múdry...... Sama viem po niekoľkých deťoch, že je to niekedy náročnejšie ako chodiť do roboty. Už som bola niekedy s nervami v koncoch, a to Vám poviem, že ja som veľmi kľudná žena, ale už to naozaj niekedy bolo náročné.
Veľa sily a pekný večer,
Marika

cheese
11. nov 2023

🙈 nech platí polovicu nákladov na byt, ako svoj podnájom a súdom si nechať určiť výživné + ak chce doma jesť príspevok na stravu hygienické potreby atď.... A bude možno na vyššej sume, ako teraz platí len za byt. Nakopať takých...

Strana
z17