Priateľ nemá peniaze na dovolenku a ja som sa tešila k moru. Rozhodla som sa ísť s kamarátkou a on mi vynadal
Ahojte baby, chcem sa spýtať na váš názor. Mám priateľa, sme spolu pár mesiacov. Nemá peniaze na letnú dovolenku, avšak ja chcem niekam ísť, makám celý rok a teším sa k moru... Povedala som mu, že idem s kamarátkou, keď teda on nemôže. Nato mi vynadal, že sa so mnou rozíde, ak pôjdem bez neho a vraj takto sa frajerka nespráva a že som zlý človek... Vážne si toto zaslúžim počúvať? Mám nejaký životný štandard, milujem cestovanie a nemyslím si, že ja som povinná doma pri ňom šúchať nohami...Ako by ste to riešili vy?
@mirka414 ja to tiez takto praktizujem ale neberiem to ako ze to klape super.. Vies si predstavit ake by to bolo keby ste cestovali spolu? Lebo co robi rodinu rodinou a vztah su zazitky hmm.. Keby som mala niekomu poradit nech si nevybera muza kde su odlisne zaujmy nazory a pod..
@alicka92 Jasne, ze by som sla. Plus pokial nema na dovolenku teraz, nebude mat ani v buducnosti. Ja si teda vsetko financujem sama, ale cakam, ze chlap si aspon je schopny nasetrit na dovolenku (ak nema zavazky).
Ja som sla tento rok na 2 dovolenky pri mori s detmi, otecko si nechcel zaplatit ani svoju cast. Mal na to, ale nebol ochotny. Asi cakal, ze to zaplatim cele, nakolko mam nateraz lepsi prijem (uspory ma vsak vyssie on). Tak ostal doma. Nebudem preto drepet doma, a deti uz vobec nie. Zazitky im doprajem, tesili sa na to cely rok.
@alicka92 neda sa jednoznacne odpovedat, kedze si to podala len z tvojho pohladu
Preco nema peniaze?
Malo zaraba, kratko pracuje, jecstudent, investoval do niecoho, setri na auto, byt....
Moze mat v tomto case ine priority, ale to vies jedine ty
Ist s kamoskou, ci ostat s nim doma?
Ti je tiez otazne aky je vas vztah
Nezalezi na dlzke ale na intenzite
Ak ste vo faze este "otukavania" tak kludne chod s kamoskou a on ti nema preco davat podmienky
Ak si spolu vazne planujete buducnost co moze byt aj po kratkej intenzivnej znamosti, tak tu treba zvazit jeho dovody, preco nechce na tu dovolenku a najst si kompromis
Nemusi byt este niekto luzer, za to ze na dovolenku k moru nema peniaze
No jeho dovody poznas len a len zas ty, nie my aby sme to vedeli posudit
Potom je tu este moznost, ze sa k sebe nehodite, on je mozno rozvaznejsi typ, ktory nerad rozhadzuje vsetko a ty si rada uzivas zivot
V normalnej miere nie je zle ani jedno ani druhe, len sa musite zhodnut, ak ste v tomto rozdielny, tak to proste nepojde a bude lepsi rozchod
@alicka92 išla by som s kamošku a na neho sa vykašlala. To už keď na začiatku vzťahu je takýto majetnicky no amen
ja by som zvolila nejaky lacnejsi variant, ktory by si mohol dovolit aj on, napr. nejaky pekny apartman s bazenom tu na SR, tiez nam nevyslo na more a sme si uzili aj tu, na druhej strane ste spolu kratko, otazne je, ci vedel o tvojich planoch, alebo si mu to dala vediet necakane, kazdopadne jeho reakcia je prisilna :D
Je to magor .
@mircalla no ver tomu, ze nevyjde, ja som kalkulovala, letenky predrazene v sezone (zial aj last minute, co ma mrzi) a ked si napr. z vychodu a chces ist autom, ze usetris napr. do Chorvatska je cesta draha, samozrejme, ze more je more, ale napr. ja osobne radsej som stravila dovolenku plnu lasky na SR ako sama pri mori, ale tak kazda z nas je ina
@zobaka Preco sama? Vsak pisala, ze ide s kamoskou. Lepsie kamoska, co si to uzije ako frajer, co tam byt nechce. Ja som bola s detmi, ci to sa nerata? Ja by som na Slovensko uz nesla ani zadarmo. Niezeby nebolo pekne, mam to uz dost pochodene, ale vyslovene som si chcela po poslednych 2 rokoch od slovakov oddychnut. A vsade co citam, astronomicke ceny. A fakt sa niekde chvachtat v bazene ma moc nelaka sa priznam, to uz radsej turistika.
Ano, prva som bola cez cestovku a lacna nebola . Druha dovolenka Malta. Letenky za par eur z Bratislavy plus transfer ho apartmanu a apartman na plazi 700 eur na tyzden. Cize 1000 za ubytko a dopravu pre 3 ludi plus strava. Ceny v pohode
@0silvia0 Presne tak.
@mircalla my sme boli kazdy rok pri mori, zial tento rok sa tak dvihli ceny leteniek aj palivove priplatky, ze to jednoducho neslo, raz tolko by nas stalo more ako SR pre troch. To sama, som myslela tak, ze ide bez neho, jasne, ze to nie je ziadna katastrofa, ale na zaciatku vztahu sa asi ocakava, ze podniknu nieco spolocne, da sa urobit aj kompromis, ked baba na to ma a on nie, nech ide s kamoskou a s nim potom niekde zbehne na vikend, co bude mat na to aj on
@zobaka Neviem, otazka je ci sa o tom predtym bavili a ako dlho. Ale kvoli par mesacnemu vztahu s touto vyhrazkou by som sa neobmedzovala. Celkovo by som sa pozerala na to, ci spolu niekam vobec chodia alebo ani nie. Ak je ona typ, ze rada cestuje, ma rada spolocnost ci vylety a on je domased...Zvazila by som, ci taky vztah chcem. Kedze to tu neuvadza, tazko povedat. Otazne je, ci by siel o rok vobec
Tak ale za 600 eur za do Chorvatska nechodlilo ani predtym. My sme na tyzden minuli 1500 eur, za 2 tyzdne 2500 a to sme fest setrili a v restike jedli 1-2 krat. Pekne som trcala v kuchyni a ak sa dalo varila daco jednoduche a nakupovala v obchode.
Ak ratam najlacnejsie ubytko na tyzden 500 eur (fakt, ze totalne najlacnejsie). benzin, dialnica. Zvycajne sme mali apartman 650-700 eur na tyzden, dali sa aj lacnejsie
@mircalla no boli sme, dokonca na dlhsie, samozrejme musi clovek popatrat, aby to bolo aj pekne, aj dobry vyhlad aj cenovo dostupne, ked ma clovek obmedzeny rozpocet, skoda, ze tie ceny tak vystrelili, lebo 2 roky dozadu sme boli v Taliansku last minute za 800 e vsetci traja letecky
@zobaka myslim ze ak si na slovensku zaplatis hotel s all inn +bazen , nie nejaku chatu na lazoch ( to bez urazky laznikov) tak ta cena je na slovensku ovela ovela drahsia.
A more je more, na sl.som na predlzenych vikedoch a teda kebyze nemam dankove poukazy idem rafaej do polska al. madarska (pomer cena vykon)
@mircalla no to bola na tom sranda, ze sme mali ranajky aj vecere v cene, plus nekonecna konzumacia pitia, ale to sme fakt mali vtedy stastie, este aj nadherna Kalabria, bol to last minute 78% dole z ceny, teraz uz take nenajdem :D pri tom ja som expert na najdenie dovolenky v dobrej cene, kedze na drahe nemame prijem
@mircalla ano, sama som tomu neverila ked som nasla, hned som tam volala, nech mi to niekto neukradne, tie last minuty su dost adrenalinove, zial ceny idu hore, platy nie (aspon u nas) takze tento rok som si musela nechat zajst chut, ale nevadi, pri tom ja som ten typ, ktory na cestovanie da posledne, zazitky su zazitky