icon

Priateľ neodoláva drogám: Ako mu pomôcť?

8. okt 2024

Pred 8 rokmi som spoznala svojho priateľa bol to tichý plachý chlapec a ja divoška.. zasvätila som ho poskúšali sme rôzne drogy divočili spolu.. no lenže mňa pubertálna psychopatia prešla no on nevie odolávať… ja mám hrozné výčitky hrozne hrozne hrozne nenávidím sa za to pokazila som dobrého chlapca čo by som dala za to keby bol ako predtým

ahhola
8. okt 2024

Neviem ti poradit, o drogach neviem nic. Chalana mi je strasne luto, mozno by to bol niekto iny, kto by mu ich ponukol, keby nestretol teba a mozno by bol dodnes cisty, lebo si vystihla casove okno, kedy bol nachylny na take experimenty. Chapem aj jeho zufalu rodinu a hadzanie viny na teba... Moje decka nam vycitaju, ze sme im malym pustili Trainspoting, ze mali nocne mory z babatka na plafone.😅 My sme to brali ako komediu, lni ako horor, ake ucinok to malo, ze drogyna km od nich. 👿

autor
8. okt 2024

@alexnina777 áno bola odišla som na 2 týždne volal mi či si nejdem zapáliť..trčali mu lícne kosti preboha bože plačem zas….. a medzi debatou povedal že mu mám pomôcť bože revem fakt neviete si to predstaviť

autor
8. okt 2024

Bože je mi hrozne

autor
8. okt 2024

Vtedy som ale zle zareagovala ja som sa to snažila odľahčiť že na to zabudneme a začneme od začiatku

autor
8. okt 2024

Myslela som že to pochopil

autor
8. okt 2024

Mala som pritvrdiť a potvrdiť jeho zlý pocit nie odľahčovať

alexnina777
8. okt 2024

daj sa na prvé miesto, mysli len na seba🍀

autor
8. okt 2024

@alexnina777 lenže to sa nedá aj kamarátka mi povedala nech nechám aby mu pomohla rodina ale to sa naozaj nedá naozaj nie mne na ňom veľmi veľmi záleží viem sama cítim to že rodina má na neho ešte menší vplyv ako ja nedokážem to nechať tak

autor
8. okt 2024

Ale neviem ani čo s tým

vorkola
8. okt 2024

Vobec nie si stara,na skolu,urob strednu do,do 30 tky, a este zvladnes aj vysku..Je sice uz oktober,ale popytaj sa na rozne stredne skoly,mozno este maju volne kapacity na prijem ziakov, ja mnoho rokov do zadu,po gymnaziu , ,som robila nadstavbu ,na strednej zdravotnej, ale to bolo este za komunizmu

vorkola
8. okt 2024

Tu ti nic nepomoze len ist na odvykacku,Tu na SK je Kralova pri Senci, Predna hora, a fantasticka, tam sa ze vraj kazdy uzdravi, je to Medzugorie v Juhoslavii.

autor
8. okt 2024

@vorkola toto povedať je jednoduché

roja01
8. okt 2024

Bud k nemu uprimna, povedz mu nie len to, ze si to vycitas a trapis sa pre to, ale aj mu popis, ako sa zmenil vyzorovo, povahovo, charakterovo, co on sam nevidi, ale ty, aj rodina ano a ze si uvedomujete, ze pomalu ale isto pada dolu ku samemu dnu.

autor
8. okt 2024

@roja01 to ako sa zmenil už povedané bolo hovorila som mu či si uvedomuje ten rozdiel keď sa pozrie do zrkadla že vlastná rodina je z neho smutná brat čo by vždy za neho dal ruku do ohňa je smutný veľa veľa o tom som mu s plačom hovorila lenže vyčítala som to jemu ja jediné čo fakt môžem ešte vyskúšať vyčítať to sebe ale aj pred ním ja nemám už asi čo iné skúsiť

autor
8. okt 2024

Veľká pravda čo som si vďaka vám uvedomila je to že naozaj výčitky hádžem stále jemu možno povedať narovinu a priznať narovinu ako to cítim alebo vnímajú všetci čo ho majú radi pred ním.. že on je stále ten dobrý človek ktorý stretol pi… ako som ja a jeho pád je pádom pre mňa bože môj zas revem nenávidím sa myslíte že sa to dá napraviť?

autor
8. okt 2024

Som jeho prvý vzťah… nikdy ho ženy nechceli lebo bol “čudák” ale bol to pozorný ochotný milý a dobrý čudák ja si neodpustím do konca života ak sa to nevyrieši chápete ma aspoň niekto bože

loliki
8. okt 2024

Autorka, je sympatické, že si uvedomuješ svoju vinu, ale ty ho sama peknými rečami asi nezachrániš. Ty potrebuješ odborníka. Potrebuješ odborné rady, ako s ním jednať. Lebo on sa za ten čas zmenil. Ty sa už bavíš v podstate s narkomanom. Mozog, telo je pod vplyvom drog. Mnohí rodičia skúšali pekne i tvrdo zachrániť svoje dieťa, ľahké to nie je. Odvykacia kúra, zrušiť kontakty, odísť niekam kde sa nemá ako dostať k drogám. Potrebuješ v tom pomocníka, odborníka. Sama ho z toho nedostaneš. Skús ho zachrániť.

autor
8. okt 2024

@loliki on koľkokrát povedal len tak nezáväzne bez tejto debaty že najradšej by sa odsťahoval niekam do hory kde by nikto nebol teraz mi to dáva význam bože možno to je volanie o pomoc🥺 takže odborník by nie jemu ale mne mohol pomôcť ako s tým?

autor
8. okt 2024

@loliki už hľadám ďakujem

autor
8. okt 2024

Bože ja som strašne slepá a hlúpa

aandrea9
8. okt 2024

Tu už jedine psychiater a odvykacka. A zbožné prianie, aby sa k tomu nevrátil. Lebo sú aj takí "frajeri".

autor
8. okt 2024

Po tejto diskusií keď sa vráti domov nebudem kričať …obímem ho.. poslednou dobou vždy len kričím a kričím.. chcem ho objať a povedať mu že to spolu zvládneme.. strašne mi je to ľúto plačem veľmi konečne som to dala zo seba von ĎAKUJEM VÁM

lavender94
8. okt 2024

Pozri, ty si vtedy bola mladá, sprostá. Prežili sme si asi podobnú pubertu. Tiež som na strednej veľmi experimentovala. Lenže. Už vtedy som vedela, že drogy nie sú sranda a uvedomovala som si riziko, ktoré ich užívanie obnáša. Tvoj priateľ bol vtedy už dosť starý na to aby si to uvedomoval tiež. Dobrovoľne sa rozhodol. Neobviňuj sa. Dnes su tie drogy fakt všade, poznám toľko ľudí čo berú, maju normálne prácu, rodinu, sú zabezpečení… v živote by to do nich nikto nepovedal… tým chcem povedať, že by sa k tomu skôr či neskôr tak či tak dostal. Ak nechce prestať, ja osobne by som s takým človekom nebola. Možno je to pokrytecké… ale jedna vec je sa par mesiacov/rok-dva zabávkať a druhá prefetovať 10 rokov. A proste ste niekde inde mentálne. Aj keby sa nejedna o drogy… keď sa 30 ročný človek správa ako 18 ročné decko, čo nevie čo so sebou a ty máš mentalitu dospelej ženy a nebudete si rozumieť. Ste spolu už dlho, rozumiem že je ťažké sa rozísť, ale ja by som mu dala možno posledné ultimátum. Psychiater a liečba alebo rozchod. Žiadne take že nemám problém prestať kedykoľvek…. Niekto síce áno, ale on zjavne nie je ten typ, tak by bolo fajn aby si to prestal nahovárať.

autor
8. okt 2024

@lavender94 lenže oni mali s bratom fakt ťažké detstvo ja až teraz úplne chápem že takéto “odreagovanie” ho zobralo ja proste viem že odísť od neho je pre môj život momentálne to najlepšie ale ja to nezvládnem ja nedokážem žiť s pocitom že som nespravila všetko pre to ja ani nechápem prečo ale on hneď keď ma spoznal uprednostnil mňa pred čímkoľvek zniesol by mi aj modré z neba fakt nechápem prečo lebo ja jeho som brala ako “haluz” všetko mi zaplatil spravil tak som to vtedy brala ja .. bola som pi…jeho mama mi vtedy hneď a narovinu povedala že sa jej nepáčim (mimo toho hrozne nepríjemná bola furt sa snažila ma odohnať) ale nakoniec že ma akceptuje lebo vidí že mu na mne naozaj záleží…nemala proste na výber aj keď nechcela… mala som od začiatku na neho veľký vplyv nechápem prečo možno bol rád že konečne nejaké dievča ja fakt neviem…ja som až časom pochopila to aký bol úžasný predtým lebo som mala možnosť časom to vidieť a pochopiť prečo bol ten “čudák” čo nikto okrem rodiny nemal možnosť pochopiť preto mi to nedovolí odísť len tak… ja nikdy nebudem šťastná ak mu nepomôžem ja tomu fakt neverím že toto by som dokázala mám strašnú ťažobu

autor
8. okt 2024

A stále nie je doma… chcem zaspať nenávidím to nebaví ma toto

lizatko1009
8. okt 2024

A zubkova vila vas uz navstivila?

autor
8. okt 2024

@lizatko1009 a vás? Lebo 1009té lízatko je dosť na zuby

autor
8. okt 2024

@lizatko1009 keď nemáš čo povedať tak nevrav nič neznášam takéto trápne múdre komenty

dadis
9. okt 2024

@yosi Ja som za legalizaciu marihuany

lienka.7
9. okt 2024

Si troll, ale pobavila si ma 👌