Priateľ neplatí nič v byte. Ako sa zbavím dlhov?
Mam priatela s ktorym som 3,5 roka. Byvame v podnajme. Priatel je sikovmy vie si zarobit ak bokom takze financne vie zabezpecit. Problem je vsak v tom,ze byt je akoby moj. Platim najom elektriku internet. On zatial neplati nic lebo tu byval dokopy asi len 4 mesiace. Zarabam cca 850 euro no nemozem s peniazmi vist. Uz okolo 22 nemam z coho nakupit jedlo. Platim benzin,stravu,hygienu atd. A na konci mesiaca mam - .
Takfiez neviem co si mam o tom mysliet ale priatel od zaciatku riesil kolko mam penazi. Stale sa vypytuje kolko mi prisla vyplata, kolko som dala bokom aby som nasetrila lenze ja ozaj nemam z coho! Dokonca mam na krku dlhy co som si musela poziciat lebo som finacne nevysla. Mam dlh skoro 7000 eur a budem to splacat asi 8 rokov. Neviem co mam robit. Uz premyslam,ze vyhlasit bankrot alebo ja neviem...poradte mi prosim
Viem,ze som urobila chybu ale potrebujem sa zbavit dlhov aby som vedela fungovat.
@eliska13 lebo v tom prvom byte boli naklady velmi nizke platili sme dokopy 100 eueo ale kedze som platila internet tak mi tych 10 euro z najmu odpustil. Bavili sme sa uz o tom uznal,ze mam pravdu,ze musime to platit spolocne ale zostalo len pri reciach. Ano spolocne chlapec a dievca
Autorka, nehnevaj sa, ale bud rovno napíš všetko, lebo pomaly to ide ako z chlpatej deky a stále viac a viac zamotane. Takže dve deti už máte, predali ste byt, ste v podnájme? A kde sú peniaze za ten byt? Keď priateľ bol predtym u mamy, ako ste fungovali ako rodina? Je to otec tých detí? A prečo potom normálne si nedelite výdavky?Ako sa on stara o rodinu,veď píšeš, že dobre zarába. Preoac, ale strašne zamotane to je a dačo tu "smrdí" bud nie si úplne úprimná, alebo ani nevieš, ako vlastne funguje té. On vie o dlhoch?
A teraz teda prečo neplatis ty nájomné a on napríklad stravu? Ved máte deti, bývate spolu vieš koľko máte náklady deleno 2.Ved si neviem predstaviť už toho platu platiť všetko plus splátky dlhu, benzín...vychvalis ho, že vie zarobiť aj bokom a on si šetrí pre seba a ty zivoris.Prepac, ale to je tvoja chyba.Nedal by Ti?
Ty sa preber prosím ťa. Tak on si celú výplatu odkladá aby si mohol kúpiť byt a ešte ti klame do ksichtu, že bude spoločný?? To iste. Tak odkladajte obidvaja celú výplatu na spoločný byt nech to máte rýchlejšie a živiť vás bude... aha, nebude mať kto, lebo teraz vás živíš ty.
Normálne mu povedz, aká je tvoja situácia, že takéto máš príjmy, takéto výdavky za dvoch, takéto za seba, toľkoto si môžeš odložiť. Osobne si myslím, že ten tvoj príživnícky princ, ktorý s tebou už ani nespáva, len sa u teba zadarmo naje, osprchuje a kukne telku, aby ušetril, zas až toľko nezarába. Mňa by zaujímalo čím ťa tak oblbol, že to fakt nevidíš.
A teraz čítam, že dve spoločné deti? Tak hybaj vysekať na deti normálne výživné. A kde sú peniaze za predaný byt? Ako to, že on nevie, že na zariadenie bytu a auto si si musela požičať? To mu nebolo divné kde si na to vzala peniaze? Toto by partneri mali o sebe vedieť a hlavne - máte dve deti, máte hospodáriť spoločne a nie že on si hrabe pre seba a ty sa zadlžuješ, lebo on chce určitý komfort ale platiť zaň nehodlá.
8 poziciek???kriste. Nenechaj sa obalamutit. Ze setri na byt aj ty by si si mohla setrit,ak by si ho nemusela zivit. Najde si inu a potom si budes hlavu trieskat.
A ty ho zivis, zivis vlastne celú rodinu, on si založil živnosť, on si odkladá, on už s tebou ani nespava,on je na PN... Ty sa topis v dlhoch, chceš bankrot... Preboha, a prečo si len ty tie dlhy brala? Veď hádam nieje roky na PN? Prečo on nekúpil tiež zariadenie bytu, prečo komplet všetky peniaze len zase na neho šli? A to nie ste ani manželia... Veď ak pôjdete od seba, neuvidíš ani cent, ani byt... Len tie dlhy budeš vidieť pekne pred sebou. Ty nie ze si urobila chybu, ty robíš chybu za chybou aj teraz.
Veď má našetrené, tak aké že nemá z čoho platiť na deti?? Do prdele vás nakopať obidvoch. Jeho za lakomstvo a vypočítavosť a teba za neuveriteľnú blbosť. Kým bude súd, bude dávno fit. A keď nie, tak potom ani na byt nebude našetrené.
Ešte napíš, že ten prvý byt sa predal aby ste vyplatili dlhy jeho rodiny 🙈
Inak stále nechápem - máte spolu dve deti, ale bývali ste spolu len 4 mesiace a pnkovať ide k rodičom miesto toho, aby sa aspoň postaral o deti a domácnosť kým si v práci?
Toto musi byt zalozena tema z nudy , inak to nevidim 🙈🤣
Peniaze za byt išli vsetky na jeho živnosť. Ty nemáš s tych peňazí ani cent. A ty si zobrala pozicku na zariadenie bytu a auto. Mne sa zda ze ten vypocitavy lakomy priživnik má všetko premyslené. 🙂
To v čom podniká tvoj priateľ, že peniaze za byť išli do živnosti? Má zlatníctvo?
Ty mu vsetko bastis aj s navijakom. Jeho zivnost, on odklada na byt, nie je nejaky vybabrany? A ty vo vacsej a vacsej kasi. Hlavne ze jemu je dobre aj bude.
Ja nepochopim, bud si strasne naivna alebo nechces vidiet fakty, ako mas ty utiahnut domacnost a 2deti bez toho, zeby ti na to prispel? Co ak minie na PNke uspory ak ich uz davno nemibul, lrn vie, ze sa o vsetko postaras....co spravis, ak si budes musiet vziat dalsiu pozicku? Ved nech splati pozicky a zacnete odznova s cistym stitom pol na pol alebo zacni fungovat s detmi ako samostatna jednotka, bezrak vsetky uhrady su na tvojich pleciach....
@simona232323 ja sa obávam, že zrovna toto vymyslené nie je a takéto teliatka fakt žijú medzi nami...
Ja tomu celemu nerozumiem. V prvom rade nech z nasetreneho vyplati tvoje dlhy a mozte zacat od nuly a potom budes moct aj ty odkladat peniaze
Ste spolu 3.5 roka a už máte dve deti?? A v marci bol na PN u rodičov??
Bože ty si tak priehľadná ( @princeznasevera)....👍👍
vies co.. nie vy setrite na vacsi byt.. ale on setri na svoj byt.. ty sa len adlzujees a zadlzovat budes.. jedneho dna sa rozhodne ze ide het a ty zostanes s dlhmi a bude vybavene.. nastol pravidla... platit bude polovicu najomneho.. a polovicu stravneho.. je to normalne.. a sporte teda kazdy zo svojich penazi kolko sa mu bude dat.. ved najskor treba poplatit co treba a potom setrit..a ked nevychadza tak nesetrim.. ked tebe vynde a jemu nie.. bohuzial.. preco mas zivit prizivnika?? len ta vyuziva.. lepsie ako mamahotel si prenho...ak treba a byvas len v podnajme tak vezmi mensi byt.. nie je to hanba,.. kym nemate deti tak to pojde... a popri nizsom najomnom splatis pomaly svoj dlh... keby si aj mala ist na slobodaren.. aco? 2 roky vydrzis.. to sa da z tvojho platu nasetrit... atakto sa budes prepadat len stale hlbsie do bahna...nie je vsetko pekne byvat...zatial mas ako riesit svoju situaciu.. nie je to take hrozne...len to ries.. a hlavne UZIVAJ ANTIKONCEPCIU.. lebo s hentym ta nic dobre necaka... inak keby vymenis partnera aj leepsie by si nasla.. verim tomu..
Cele to je kravina.Prečo ty chceš bankrot, ked on ma nasetrene a zarobi vela bokom
Predas byt - 60 000€ 70 000€ a to ide na aku živnosť? Kolok stoji 100€ možno
Byt v prdeli, ty 8 požičiek, žaloba a bankrot na krku a on si šetrí bokom a pýta sa ťa, že kolko si ušetrila?
Tak bud je on gembler alebo absolutne neviete gazdovať
Načo ty si maš šetriť bokom ked on va zarobi? Nech vyplatí tvoje dlhy
Tento pribeh cely je jedna velká špekulácia
Aký osobný bankrot ? Tie dlhy budú stále väčšie a väčšie a ty živíš "príživníka" ☹ Aké peniaze zarába on a ako prispieva na chod domácnosti? Toto mi hlava neberie, aby som ako žena živila nejakého darmožráča len preto, aby som nebola sama.....letel by cez zavreté okno...
A ešte .... VY ste dostali prachy za byt a išli do JEHO živnosti....a mimochodom....ON neodkladá nič....daj si tú námahu a zisti si, kde pchá prachy :( Naivita niektorých žien je "úchvatná" 😢
Tak priateľovi sa šetrí keď nič neprispieva. Tak by sa šetrilo každému. Ved ho vyhod.. K čomu ti je?
@karolinakr Nie, že špekulácia....ale taký odrb som už dávno nevidela....urobil si z nej dojnú kravu☹
Aha vy mate aj deti, ved ho vyhod a požiadaj o výživné. Rozmýšľaj.
Nechce sa mi ani tomu uveriť.

Prečo si predtým v spoločnom byte platila 40 eur??asi Ti to teraz vracia, že vtedy platil on teraz ty.Ale máte to celé divné cez financovanie, vztah...a tvoje pôžičky ani nekomentujem to je jama levova.Deti sú spoločné?
On vie vôbec o tvojich dlhoch?Za 4 m Ti mal určite prispieť a ty si v mínuse a on sa pýta koľko si ušetrila?zober pero papier a vyrataj mu to.Dlhov sa zbavis za x rokov to Ta najviac ťaží, prečo si ty kupovala zariadenie?Každý by sa mal rozhadzovať tak, ako má financie.