icon

Priateľ neprispieva na domácnosť, má to celé zmysel?

eugeniuss
22. jan 2019

Pekny dnik prajem. Ospravedlnujem sa ze rusim s tymto mozno zbytocnym forom ale chcela by som vedietbnazor nezainteresovanych mozno viac skusenych ludi nez som ja. Otazka sa cita mojho vztahu resp ci podla Vas ma este zmysel

Mam 28 rokov priatel ma 29. Sme spolu 4 roky. Zijeme u mna v mojom byte ktory som mala (samozrejme na hypoteku :D) uz predtym nez sme sa spoznali kedze on byval u starych rodicov predtym tak sa nastahoval ku mne a zacali sme zit spolu. Priatel nema velmi dobre platenu pracu taky priemer za 4 roky mi neprispieva na domacnost vsetko hradim sama s cim nemam problem kedze pracujem ako kozmeticka sama na seba zarobim viac ako on. Uz som uvazovala aj o dietati. On o dietati ani pocut ale ak by aj na to pristal bojim sa ako by sme to zvladli kedze taham to vacsinou ja on ma biedny plat nedokazal by sa postarat o nas a zas mojim rodicom nechcem visiet pocas materskej na krku . Vsetky moje kamaratky sa vydavaju u nas sa k nicomu neschyluje ja som za ten cas nedostala ani malichernost nieze este prsten . Hovori ze este mame na to cas. Inak sa ku mne sprava pekne uctivo nechodi na zalety ani do krcmy na pivo max obcas niekam s kamosmi ak sa da pomoze aj rodicom u nas na dome na chalupe je uplne kludnuckej povahy. V tejto dobe tazko najst chlapa co nie je neverny nechodi po nociach kade tade nepije nefajci ale predsa uz rok rozmyslam nadtym ze ho necham kedze mam pocit zebtam nie je velka perspektiva. Chcela by som vediet vas nezaujaty nazor kedze kamaratky na neho len kydaju stoja na mojej strane a mamina sa zdrziava komentara ze nechce zasahovat do tychto veci. Dakujem za odpovede a rady pekny den Sandra

fergiea
24. jan 2019

@eugeniuss mrzi ma, ze musis takéto nieco riesit. Chapem, ze ak si zaľúbená, určite veci vidis inak. Ale byt tebou, aj ked sa to lahko hovorí a pise, poslala by som takého chlapa kade ľahšie. Ano, dnes je tazke najst dobrého chlapa, ale da sa to 😂 neviem si takyto vztah predstavit, nech si hovori kto chce co chce. Moj nazor je, ze chlap sa ma postarat o rodinu a zabezpecit ju. Z toho co tu citam, tvoj priatel velmi dobre vyuziva, co pri tebe ma... Drzim palce, aby sa ti tato situacia vyriesila. Kludne sa s nim porozpravaj, oznam ze taku a taku sumu ti bude prispievat na domacnost predsa tam zije, stravuje sa atd. A vtedy sa ukaze, co je zac. Ale do budúcnosti to zrejme dobrý chlap nie je, a to moze byt mily ako chce 🤔

montemotherone
25. jan 2019

@eugeniuss vieš, vzhľadom k tomu, že že v rodine sú väčšinou tehotné ženy, že tie aj rodia 🙂 (+ je ideálne ak sa v útlom veku starajú o dieťa práve ony, + s veľkou pravdepodobnosťou sa budú starať o domácnosť a aj tie deti vo vyššom veku....) bolo by fajn, aby chlap bol ten, kto dokáže rodinu zabezpečiť a aby s tým bol v pohode. Akýkoľvek iný model nefunguje (aj keď to tak niekedy nemusí vyzerať) a skôr či neskôr sa prejaví na vzťahoch, chode domácnosti, aj zdraví jej členov, ale hlavne ženy. Žena je šikovná, zvládne porodiť dieťa a ak sa naštve postaví holými rukami aj dom. Ale máme svoje fyzické aj psychické limity. Tento tvoj priateľ sa javí na chlapa veľmi pasívne už teraz a to by mal byť mladý, dravý chlap ktorý sa chce osamostatniť ( tak je to totiž prirodzené, zdravé a správne). Namiesto toho sa len "presúva" za lepším zdrojom, ako parazit. Najskôr starí rodičia, teraz visí na tebe. To, že nechce dieťa, to celé len potvrdzuje. Ty nepotrebuješ kamarátky, aby ti povedali že je to neschopáčik, ktorý sa bojí uchopiť svoj život do vlastných rúk a postaviť sa k nemu zodpovedne. Ako bude tento "vraj dobručký" chlapec pre teba oporou, keď budeš tehotná, keď budeš potrebovať istotu a bezpečie... Keď budete skákať okolo bábätka, riešiť bežné, či nedajbože vážnejšie veci okolo detí.... On sám je veľké decko, ktoré potrebuje opateru. A ty mu ju dávaš 😉

saslavka73
25. jan 2019

Škoda že zakladateľka sa už nehlási a nepovie nám čo ďalej.

lucopeda
25. jan 2019

z vlastnej skusenosti ti poradim utekaj od neho kym nie je dieta na svete, ty davas a on berie, tak si odpovedz ci to ma zmysel? nie je to rovnocenny vztah.

majarobo
25. jan 2019

Dúfam,že autorka mu už zbalila veci a ubytovňa je v každom meste,na rozlúčku vyčísliť náklady,ktoré jej Dlžííííííí. Nekompromisne,lebo Vás začne psychický manipulovať. Držím palce @eugeniuss

lilka5566
26. jan 2019

Mala som takého, s tým rozdielom že môj bol zamestnaný, zarobil 2x tolko ako ja a robilo mu problem dat mi 20 eur na mesiac na stravu, býval u nas... A to ze nechce deti... Rozhodnuté, nech si ide 😁 u nás to bolo veľmi podobné

heyoka
26. jan 2019

@lilka5566 Ja som tiež niečo podobné zažila...príklad: neznášal, keď som šla do sekáča, joj bléé obnosené veci, také ti nekúpim, radšej poďme do HM...šli sme do HM...bola tam veľmi pekná elegantná blúzočka, stála 15eur...hovorí mi ,,no vidíš..no vrátime sa po ňu keď bude na ňu akcia,, ... 😀 ta dpč ..🙈

saslavka73
26. jan 2019

@heyoka No lebo nechcel nič platiť. Ha

heyoka
26. jan 2019

@saslavka73 Veru...ale na seba vždy kúpil niečo v HM...a vôbec mu nerozbíjalo hlavu, že to nie je zľavnené..ha! teraz sa už len zasmejem na tom, ale v tej dobe keď som s ním bola tak ma to sralo, že kurnik to len ja som taká citlivá alebo tu s tým šrácom dačo nehrá...😕

lilka5566
26. jan 2019

@heyoka nechodila si ty s mojim bývalým? 😁 😁 😁 Ja iba v sekacoch nakupujem a on ich nenávidel, úplný odpor, že nosene veci.... Chodil v značkových veciach, veľký frajer ale ze žil zadarmo u frajerky, to ho netrapilo.... Chlapi.... No comment 🤣🤣

saslavka73
26. jan 2019

@heyoka
@lilka5566 Ale baby vidíte, usetrili.

lilka5566
26. jan 2019

@saslavka73 ale ako dopadol 😏

saslavka73
26. jan 2019

@lilka5566 Ako?

lilka5566
26. jan 2019

@saslavka73 ma kopu peňazí ale ostal sám

saslavka73
26. jan 2019

@lilka5566 Keď ma peniaze radšej tak to pre neho nebude veľká rana.

heyoka
27. jan 2019

@saslavka73 Tiež si myslím..

nelinka2009
27. jan 2019

@eugeniuss
@eugeniuss a už ste po rozchode?

starhawk
28. jan 2019

@majkeel 🙂 Ak by sa zena spravala uplne tak isto tak je takisto prizivnicka. Neblazni vet to dieta chudak by neprezilo na materskej pri takom neschopakovi.

starhawk
28. jan 2019

@eugeniuss
"vylevy ze co on ma robit ze v tomto kraji sa viac zarobit neda"
Podla profilu si z Nitri alebo okolia -> to si snad robi srandu,sak nezijes v hladovej doline. Nemate deti takze nie ste viazany na pracovnu dobu, kludne aj nocne.

Ako tu uz niekto spomenul, ak by si s nim nahodou mala dieta, tak by ta po chvili opustil a hladal si iny mama servis s bonusom a ty by si zostala ako slobodna uz starsia matka s cudzim dietatom -> vela stastia s hladanim noveho chlapa v takej situacii, bot to sa ti ten vyber chlapov zuzi uz duplom este viac ako teraz ked si bez zavezkov

Takze ako obcan platiaci dane v tejto republike ta prosim, aby si nezostala ako slobodna matka a nezatazovala tento stat este viacej (slobodne matky, ktore o muza/partnera prisli su ina kategoria) ale nasla si normalneho partnera, aby ste mohli vytvorit produktivnu bunku tejto spolocnosti (a dufam a zelam ze aj stastnu) -> ano hovorim to necitlivo a pragmaticky

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
majka99999
28. jan 2019

@zahrajzlato skus plakat a spravat sa ako parazit, potom mozno zabodujes. 🤔

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
majka99999
28. jan 2019

@zahrajzlato dobry napad, ved v tej hladovej doline by snad nevyhodila chudacika bez prace. 🙂

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
heyoka
28. jan 2019

@lilka5566 Nevolal sa náhodou Jano?

lilka5566
28. jan 2019

@heyoka nie 😁

luciannka83
9. feb 2019

No ja by som mu na rovinu povedala.,ze ked byva plati pilku najmu, a aspon stravnymi listkami nech prispieva na jedlo.

eugeniuss
autor
11. feb 2019

@nelinka2009 nie sme 😁 a vela bab pisalo ze sa mam ozvat co a ako 🙂
Tak zatial som s nim len viedla dialog viac krat teda takmer kazdy den nikam sa to neposunulo dopredu prisla som mu na dalsie pozdlznosti ktore ma nie su velke ale predsa su. Pri dialogoch uz rozhorov z jeho strany naberal ocividne agresivny podton zvysoval hlas len sa vyhrazal fyzickym nasilim jasne ze nic neurobil to uz po par dnoch debat ked som mu s tym asi liezla na nervy. Momentalne s nim nespavam nebavim sa s nim ani nic len on odmieta z bytu odist tak cakam kym odide kym ho vystvem a tesim sa na zivot bez neho 😁. Dakujem kazdemu za rady a prispevky 🙂 prajem pekny zvysok dna kazdej ktora tu opat zabludi papa 🙂

zooeynka
11. feb 2019

@eugeniuss odmieta z bytu odist??? Pokial viem, byt je iba tvoj. Treba mu oznamit termin dokedy si ochotna ho tam tolerovat(ak vobec)a ak neodide volat policiu nech mu pomozu trafit von. Lebo ak si on zmysli ze mu je u teba pridobre(ved zadara komu by nebolo) a bude tam kvasit este 2 roky tak ta svihne...

saslavka73
11. feb 2019

@eugeniuss Normálne tak akože býva ďalej? Tak toto je silné kafe.