icon

Priateľ nerešpektuje, že nechcem byť nonstop s jeho rodinou.

30. nov 2019

Priatel ma vobec nerešpektuje!! Pisala som tu už raz kôli tomuto problemu, dala som na vaše rady, porozoravala som sa snim o tom rozpravali sme sa dlho vsstko som mu vysvetlila ale jeho "pochopenie" vydrzalo 2 dni aj to prehaňam. neustale sa hadame koli jeho rodine. Stale ma tam nuti chodit vie ze sa tam necitim dobre, som tehotna som nervozna mam migreny je mi nevolno proste nie musim ist aj na nositkach s odrezanou hlavou. Len preto aby on nemusel pocuvat jeho mamu ze ci som zas urazena ze som nedosla alebo co. Do riti ale 5 krat za tyzden sa stretavat s jeho rodinou t.j vacsinou 13 rocna sestra z ktorej mne ide puknut hlava...skace pomne chyta ma furt usta sa jej nezatvoria (teraz som podraždena proste nemam nic proti nej len potrebujem.svoj klud tiez)  potom mama pri ktorej ked odpadavam z toho ze mi je zle proste neskutocne cela som bleda cista mrtvola ved to poznate tehulky tak mi povie ze som hrozna ze ona toto nikdy nemala (to jej ale vzdy pomaham so vsetkym ked je co. Umyt riady vyv3sit pradlo varit ked mame spolocny obed len pritom skuviňam trošku a robim si pauzy) Takze automaticky ked jej nebolo zle tak nemoze byt ani mne, tatko je svetovy snim nemam ziadny problem a potom jeho brat na ktoreho som alergicka pretoze mi velmi ublizoval a robi to dalej ale nie az tak intenzivne.. black friday ..boli sme si pozriet vecičky stretli sme sa s jeho rodinkou zase samozrejme tak on sa odpratal s otcom niekam pozerat stavebniny a ja som ostala s mamou a s malou, pricom od rana som nedala nic do ust..nechal ma snimi a ja do 14 som bola hladna uz som sa klepala lebo cukor mi padol a oni furt po obchodoch (nie nemala som si kde co kupit a hovotila som im ze potrebujem nirco zjest) nic dokopy sme nenasli tak hovorim ze viete co my pojdeme s priatelom do jedneho nemenovaneho obchodu  pozriet a ona hned tak dojdite pre mna a pre malu.. my proste nemame pravo byť sami. Lebo uz je ohen na streche a uz som ja najhorsia ze ja ho taham od rodiny a separujeme sa co neni pravda lebo furt ho posielam SAMEHO nech ide.. Jeho brat mal narodeniny od rana od 10 sme tam isli pomahala som jej varit pomahala som tortu robit potom sa ona odpratala na terasu s vodkadžusom a ja som umyvala riady ktorych bolo nespočetne ok nehovorim nic ved ked mozem pomozem ale isli sme odtial o 10 vecer a ona sa urazila zase a vynadala priatelovi ze asi sa mu hnusi byt s rodinou ked stale uteka atd.to je dalsi z dovodov preco tam neznasam chodit lebo je jedno ci prideme na hodinu na 12 alebo aj na noc.. stale bude malo a furt sa urazi..Hovorim mu ze nikto iny toto nevyriesi iba on sam ked sa snou porozprava!niesme spolu tak dlho ze by sa mi rozviazal jazyk a dovolila by som si jej nieco povedat (zatial)  uz len pre pokoj v rodine. mna stoji strasne vela namahy vyhnut sa jednej navstevy v tyzdni zo 4-5.. teraz ma volal zas ze podme ja ze nejdem boli ma hlava pračku mam pustenu atd a zase okej tak idem sam ale zajtra musis ist somnou ze za malou... do boha naco mi vysvetlite,...alebo mama jeho mi vravi cela natesena o nemocnici privatnej v ktorej budem rodit ze ake super vyhody ze mozu prist po porode hned na izbu aj dvadsiati a nikto im nic nepovie.. toto ked som pocula.. kkt tak to je jedina vec po ktorej ja tuzim po porode..mat ich nasačkovanych v izbe.... ja mam rodinu daleko vidime sa iba cez videohovor a raz za rok pridu.. a aj ked som zila v tom istom.meste ako mama a zila som sama proste som prisla niekedy iba raz do dvoch tyzdnov. ja sa bojim ze sa nam rozpadne vztah kôli nim pretoze oni takyto neboli kym som nebola tehotna.. oni teraz maju potrebu byt stale s "mojim bruchom" lebo to neni omne.. a ked porodim tak na nejaky klud mozem zabudnut to este len budu hadky a nervy. To z 5 navstev bude rovno 24/7 Uz neviem co mu mam povedat aby to NAOZAJ pochopil on mi povie ze to chape ale na dalsi den ked ma vola zas a poviem ze nejdem tak sa zase pohadame ziadny problem vo vztahu nemame iba tento. To ma natom najviac mrzi ze to mohol byt dokonaly vztah keby sa toto nedialo.

Strana
z2
ysseba
30. nov 2019

@oli18
@nefertiti5843 No je možné, že žije v moslimskom svete. I keď baby viete... Aj u nás na našom malebnom Slovensku je taká istá komunita, ktorá väčšina rodiny nepracuje, býva ich veľa rodinných príslušníkov, takže 20 ľudí z rodiny nie je problém. A aj sa trochu podobajú na moslimov 😀 Len tuto komunitu čo ja myslím (teda Rómov, nazývajme veci pravým menom) asi nechodia do privátnej nemocnice ako spomína autorka. Ja vám neviem, je to akési čudné 😎

katarinka89
30. nov 2019

No rýchlo si stanov hranice, lebo po pôrode si neuzijes bábo ale budeš mať nervy z nich. A čo keď nepôjdeš k nim celý týždeň,? Nikto ťa nemôže nútiť, psychicky vydierať. Frajerovi to už nevysvetľuje, už si to urobila, proste nechoď a hotovo . Niekedy je taká účelová hádka potrebná, aby si tá druhá strana uvedomila veci.... Ser na ich, nechoď tam a rob veci ktoré tebe robia dobre. A ešte jedna rada, skús toto: frajera volaj každý deň k tvojim rodičom, rob a hovor to, čo on robí a hovorí tebe ale s tvojou rodinu- nastav mu zrkadlo. Možno pocíti, aké je byť tlačený niekam a neustále. Držím 👊

ysseba
30. nov 2019

@katarinka89 Ona v závere svojho úvodného príspevku píše, že ona má rodinu ďaleko, že sa vidia iba cez videohovor a prídu raz za rok 😖

nefertiti5843
30. nov 2019

@ysseba Tak načo sa potom sťažuje? Raz za rok ? Je akási precitlivelá, nie?

ysseba
30. nov 2019

@nefertiti5843 Sťažuje sa na to, že k JEHO rodine musí chodiť 4-5x za týždeň. Ale áno, je nejaká precitlivelá. a neviem, ale však keď niekde nechcem ísť, tak ma tam ani párom volov nedostanú. Však som hádam dospelá a svojprávna a tak teda môžem rozhodovať o sebe a o tom kde pôjdem a kde nie. Či? 🙈

dskjhfdlkdjhl
30. nov 2019

@ysseba to nevies, ako to maju, mozno musi manzela na slovo posluchat🙊

ysseba
30. nov 2019

@dskjhfdlkdjhl Možno... Ale tak čo si zobrala, to má... Resp. čo si našla to má, lebo píše o priateľovi, takže manželia nie sú. Ale tak viem, že niekedy sa to ľahko píše, ale v skutočnosti to také easy nie je ☹

dskjhfdlkdjhl
30. nov 2019

@ysseba Bol to jej vyber, mala dopredu rozmyslat, nie teraz plakat.

miadi
30. nov 2019

Priatelovej matke nemusis nic vysvetlovat. Ani on k nej nemusi chodit 5x za tyzden s tebou ci bez teba. Jej reakcia ti moze byt uplne jedno. Problem mas ty s priatelom. Ze on vyzaduje aby si snim sla k rodicom. A nechce byt viac stebou. Mozes odkazat takmer svokre ze rozbija vašu rodinu -ked bude mat reci ze tam nechodiš a rozbijaš ich rodinu. A cela ta story tvoja je jeden velky chaos. Boli ste nakupovat a ty si nic nejedla cely den a koli nim si uz potom vobec nemohla jest .., to co ? Si nemala $ ? Si nieco kupit tie mà iba partner? Ci ako? Nechapem ja som teho a ked musim jest tak musim ., aj vonku si nieco kupim nikto ma nezastavi ved nemam 5 rokov. A porodnicu si vyber taku aka bude vyhovovat tebe. Problem nie je jeho rodina ani on ze tam furt musi ist. Problem je v tebe. Ze nevies si presadit svoje. Stacilo by Keby si si povedala- budem tam chodit raz tyzdenne. Hotovo.

sunny8
30. nov 2019

Toxickí ľudia .. hneď sa ich zbaviť nech hovorí kto chce čo.chce toto nikdy neskončí a vždy bude zle .. jednoducho im nevyhovies a seba ustves .. odíď .. ak priateľ nechápe tvoje pocity tak si ťa nezaslúži .. takto dlho nevydržis a viem o čom hovorím ja som po takýchto "príjemných" chvíľach s exovou rodinou upadala do depresii a brala lieky

ona12
1. dec 2019

Fu no máš to ťažké,ale keď tvoj priateľ stále trvá na tom aby ste tam stále chodili, tak ja by som trvala na tom aby sme chodili mojej rodine a dosť často. Počkaj ako by sa začal vyhovárať

karolinakr
1. dec 2019

@ona12 kazdy vikend letenky kupovat😁😁hned by zmenil retoriku

whatever1
1. dec 2019

Fuuu, nezavidim ti, to je moc 5krat do tyzdna...moja svokra si tiez lipla na pravidelných návštevách a urazala sa ak sme sa neozvali par dni, ak nieco nebolo po nej, no dirigentka a hviezda najvacsia... tak sme tie navstevy tak zredukovali ze moze byt rada ze vobec prideme. Takym ludom cim viac vyhovies tym viac si budu narokovat. A ak im nevyhovies tak ta budu neznasat a ver mi toto je omnoho lepsia varianta, lebo ten klud a pokoj co budes mat za to stoji. Zacni redukovat navstevy, povedz ze sa necitis dobre a dalej o tom nediskutuj. Partner ta nemoze nutit, naopak viac by ho malo trapit ze ti je zle ako to ci pojdes na navstevu...Preco si inak nevymyslis neaky program? - napr. v pondelok budes so Zuzkou, v utorok s Petou, v stredu s Michalou, vo stvrtok ides do nakupeho centra, v piatok na kavu k susede...nemas kamošky a svoj zivot ked 5dni zo 7 travis u svokry? Cim skor si toto poriesis tym lepsie lebo po porode to bude omnoho horsie, navyše tebou budu plieskat hormony a budes citlivejsia. S partnerom si vyjasni uz teraz ze po porode rozhodujes ty kedy budu navstevy, aby ta neprekvapil ked prides z porodnice a u vas doma 20 ludi...v porodnici mozes podpisat ze si nezelas ziadne navstevy, tak ak by chcel niekto neohlasene prist, nebude vediet kde lezis....Prajem ti pevne nervy

zuzi0911
2. dec 2019

Urob si poriadok hneď, lebo po pôrode si môžeš zaistiť rovno miesto na psychiatrii. To nie, že tam budete stále, ale aj dieťa bude viac u svokry ako pri tebe.a dirigovanie co máš robiť a nerobiť a podobne.
Dupni hneď, určí si hranice nech sa aj naseru, ich to potom prejde.

autor
20. dec 2019

@nefertiti5843 asi si mozme dovolit byt nezamestnani ty mudrlant

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
20. dec 2019

@nefertiti5843 kto.ti je henta a co si to ty vobec dovolujes ma tu urazat kto.si ty prosimta .
Nezijeme na slovensku a teba je do toho taky konsky ci ja robim alebo nie. Ked som tehotna tak asi robit nebudem lebo mozem mat aj rizikove. Ty premudrela krava

sweetjane
20. dec 2019

Tak tymto som si aj ja prešla.Chlap stále s rodičmi.Šli sne na jarmok už sedeli v aute.Išli sme sa kúpať.Už sedeli v aute.A všade s nami.A keď šli tak nám to vždy pokazili lebo sa urazili alebi nechceli korunu pustiť a my sme ešte aj vstupy platili všetkým.Napr.na to kúpalisko.A keď som niečo povedala už som bola ja tá zlá.
Musiš trvať na svojom že potrebuješ"vzduch"a nie ich mať furt za pätami.

nefertiti5843
20. dec 2019

Za to, že si tehotná, tak sa máme všetci posrať? A čo mi nadávaš, ty príživník :(

ukulela
20. dec 2019

Myslím že v niektorej z tých prvých diskusií vyplynulo, že žiješ v zahraničí a tuším aj v moslimskej krajine, nie som si istá. Už ti bolo povedané, že jednoducho iná mentalita, iný spôsob rodinného života, iné zvyky.... Na to si mala myslieť pred tým, nech si sa presťahovala, respektíve založila rodinu alebo otehotnela. Môžeš dúfať že zmeníš priateľa, aj keď len ťažko, a určite nezmeníš celú jeho rodinu a mentalitu celej spoločnosti v ktorej žiješ. už teraz sa trápiš, a keď sa neprispôsobí ich budeš sa trápiť celý zvyšok života ktorý tam ostaneš. Je mi to ľúto, Ale toto lepšie nebude.

Strana
z2