icon

Priateľ nesúhlasí, aby som išla cez sviatky k rodine

19. dec 2022

Idem si tu po vás nazor žienky. Žijem s priateľom a mame dieta 3r. Už tento rok by boli 4.tev Vianoce co som nebola so svojou rodinou, lebo bol aj ten covid ale to nerátam to sa nedalo vtedy, sle tieto Vianoce repsektivne od 25.12.-2.1. som chcela ísť ku mame, ze uvidí maleho rozbalí at pri stromčeku aj na stedrovecernom stole by sme veceral, aj ekd deň po Vianociach.Ale priatel ma nesúhlasí. A predtým mi vravel, že sa s bývalou striedali každý druhý rok ze raz u neho domam u svokrovcov a raz u jej rodičov. Preto sa vas pýtam, že aký máte názor, že či vys priatel /manžel pustil.

dankanka
20. dec 2022

Inak to s tou povercivostou sa mi paci. Svokrovci si teda tymto nesmrtelni :D

miriam11
20. dec 2022

Divné je na tom to, že nejdete spolu. Samého doma by som ho nenechala... ale mne je divné aj to, že máte dieťa a nie ste manželia.

matullienka
20. dec 2022

@miriam11 pre mňa je skôr divné keď má takýto prístup k nej , že s ním má vôbec dieťa a brať by som si ho nevzala veru v takomto prípade

tamvtme
20. dec 2022

Ja chcem mat sviatky doma a nebehat po navstevach, moj muz chce sviatky travit aj s rodicmi..
Tak.sme spravili kompromis a uz niekolky rok sa cela rodina z mojej aj jeho strany stretavame.pri.stedrovecernej.veceri u nas 😁

Aj ti povedal,.preco nechce, aby ste isli?

konikkon
20. dec 2022

Ja si neviem predstaviť zbaliť dieťa na cele sviatky a zobrať ho od otca. Rodina má byť pokope. Buď choďte k rodičom všetci, alebo nikto.

siska53
20. dec 2022

@konikkon ja si zas neviem predstavit, ze by som rok ci roky nevidela mamu, lebo mi priatel zakazal.

Autorka. A co vadi priatelovi? To, ze ides k mame alebo dlzka pobytu? Mama nemoze prist k vam, ze budete vsetci spolu?
A hlavne.. kasli na to a chdoievaj k nej aj cez rok s dietatom, ked je taky. Nerob chybu, ze sa nevidis s rodicom, ak sa mozes vidiet.

kristinapetronela
20. dec 2022

Išla by som s ním alebo bez neho.ale isla
Nemá ti čo zakazovať

apolka77
20. dec 2022

Nerozumiem to si 4 roky nevidela mamu? Lebo Ťa nechce pustiť?
Ako zbaliť sa a ísť na vlak či bus je problém? 3 hodinová cesta je nič. A deti zbožňujú vlaky.
U vás bude celkové problém nie len teraz so sviatkami ale s tým že si sa dala do role obete. Od neho si povolenie nepýtaj jednoducho sa zbal a chod. Možno sa aj on uvedomí. Povedz mu, že ty tiež potrebuješ vidiet rodinu, mamu. Je to sebec ale ty zas tiež nie si nesvoj právna.

bubalea
20. dec 2022

To mi hlava celé nejak neberie, že by si sa aspoň raz nevedela vzoprieť a proste aj keby, tak si zohnať nejaký ten odvoz a ísť za ňou? Nepýtaj sa, proste oznám, že ideš a hotovo, nemá ti čo niečo takéto zakazovať

simca06022011
20. dec 2022

@konikkon ja si neviem predstavit, ze moj chlap bude oznacovat rodinu moju ako kocovnikov, a branit mi v stretavani sa s nimi. PRedstava toho, ze od neho som prec tyzden ma nijakym sposobom nepohorsuje. Aj to je malo :DD

matullienka
20. dec 2022

@konikkon a to je podľa teba v poriadku, že on jej bráni svoju mamu vidieť ale on sa so svojou bežne stretáva? Kvôli tomu, že on je debil tak ona sa má zase len prispôsobiť? Oni rodina nie sú, jediné čo majú spoločné je dieťa

h2
20. dec 2022

Myslím, že autorka to dosť nešťastne napísala a kvôli tomu tu zase vyzerá ten chlap, ako najväčší hajzel, ktorý autorke zakazuje vidieť jej mamu a drží ju zavretú doma. Ale skúste si predstaviť, že by ten príspevok vyzeral takto:
"Žijem s priateľom, máme spolu 3r. dieťa. Moji rodičia bývajú od nás 10km, on už má len mamu, tá žije v ČR, 300km od nás. Priateľ chce, aby som ho 25.12. odviezla mojím autom tých 300km do Čiech k jeho mame a tam ho nechala aj so synom až do 2.1.! Ja tam zostať nechcem, so svokrou si nerozumiem a neviem si predstaviť, čo by som tam tak dlho robila. Priateľ povedal, že on chce ísť, že mamu dlho nevidel a že berie aj syna, lebo ani ona ho dlho nevidela. Vraj mám 2.1. prísť zase autom pre nich. Ja s tým nesúhlasím, nechcem byť tak dlho bez syna a vlastne ani bez priateľa. Navyše sa chcem stretnúť počas sviatkov aj so svojou rodinou a chcem ísť za nimi určite aj so synom. Neviem, ako si to priateľ predstavuje, že ja budem prvý sviatok vianočný šoférovať 300km do zahraničia a hneď v ten deň, alebo na druhý deň, čo je druhý sviatok vianočný, pôjdem toľko isto naspäť a navyše, že malého tam nechám s ním. Mali by sme byť cez sviatky spolu, nie? Čo si o tom myslíte?"
Hm? Toto už znie úplne ináč, však?

zuzi0911
20. dec 2022

Tak on so svojou rodinou áno a ty nie...išla by som...už len z princípu....

simca06022011
20. dec 2022

@h2 on tu jej mamu ani nepozna podla vsetkeho ;) A nie neznie mi to inak, lebo tam chyba to ze uz cez rok niekolkokrat chcel tam ist a nedovolila som/neodviezla som, uz 3roky sme sa nevideli ... a teda babka mozno vnuca ani nevidela este. K tomu si myslim, ze jeho rodina su ako kocovnici, roztahani po svete, je to ich chyba, maju byvat pekne na kope 5km od nas.

h2
20. dec 2022

@simca06022011 Neodviezť neznamená nedovoliť. Určite ju doma nepripútal k radiátoru.

pink_lady
20. dec 2022

Na vianoce má byt rodina spolu. Otec, máma, děti. Dalšie dni spoločne návštěvy (vsetko s mierou 🤣) . My napr. ani 25 12. nenavstevujeme, proste 24-25. sme sami spolu, max kostol, jaslickova, prechádzka. Od 26.12 navstevy povodnej rodiny podla dohody.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
maryetta
20. dec 2022

Ked sa s byvalou vedeli striedat u rodicov kazdy rok inde. Preco s tebou toto nefunguje?
My ideme 25.12. K rodicom. Jednym. Potom k druhym tak aby sme 31.12. Boli doma a uzili si spolu silvestra doma.
On ma rodinu blizko kedy chce a tebe nedovoli par dni s mamou? Mas dve nohy. Tak jednou si dupni nech tebou nemanipuluje.
Ak nie tvoja mama tak ani jeho rodicia 🤔

ukulela
20. dec 2022

a co tak dohoda - 24 u vas, 25 pozriet svokrovcov, 26 k vasej mame, ostat tam 27 a 28 alebo 29 naspat? 27,28 mozete nejaky vylet v okoli, sankovacka, ak sa bude dat ....
preco ma muz problem s tvojou rodinou? s mamou si vobec nebola tento rok?

lenuska9999
20. dec 2022

Tak nech príde mama na sviatky k vám, ak má on problém niekam ísť. Zavolaj ju na týždeň k vám a hotovo. Som zvedavá co si vymysli potom ten tvoj muž. A keď bude mať aj s tým problém zariadila by som si Silvestra bez neho.

dadka128
20. dec 2022

Tak vy ste rodina ... A je rozdiel navštíviť rodinu, kde sa rozbalia darčeky a rozdiel stráviť u matky od 25.12.-2.1. ..

viestta
20. dec 2022

mna nikto nikam pustat nemusi. My bud ideme vsetci alebo sa dohodneme a idem len ja so synom. A to nielen na Vianoce, my sa dohodneme aj o dovolenkach a vyletoch, ktore dokazeme stravit v roznom zlozeni a na roznych miestach bez toho aby sa ktokolvek musel, vypytak ako male decko na dvor.

simca06022011
20. dec 2022

3hodinova cesta kvoli dvom dnom :D no jasne... pre niektore nepredstavitelne, inde normlne ze sa odchadza o vianociach prec. Novy rok nie je ziadny sviatok, je to oslava. Kopa ludi ho travi chatami... nie jeden rok sme takto odchadzali a prichadzali az potom. Ono tazko tu brat ohlad na kazdy nazor, kedze su udia co ledva navstivia rodiny, uz 2-3h navsteva im dava zabrat, kde to este predstava byt tyzden so svokrou :DDD
AK nemaju lepsi program, co podla mna nemaju, kukat telku a prejedat sa vedia aj u svokry, nejdu do CR, idu v rami SR a dost daleko... ja by som isla. MOzes skusit navrhnut mu to ze pride mama k vam,a uvidis :DDD ako sa bude tvarit. Len myslim, ze chces ist aj "rodne mesto " pozriet a zmenit prostredie, nie len mamu vidiet ;) ak si roky zavreta v kruhu priatelovej rodiny :D

matkaleskova
20. dec 2022

@simca06022011 asi tak nejak. Ono clovek nemoze byt len doma zavrety a potebuje z casu na cas zmenit prostredie. No tu mi to pride proste take, ze on nechce s nou nikam ist alebo ju vobec niekam pustit

ivik4
20. dec 2022

Nevadi mu ze tam chces byt aj cez Silvester ?
Ja by som si povolenie od chlapa nikdy nepytala ist k rodine, to coje 😄. Idem 26teho na 3dni so synom k rodicom a mojej rodine

babulkomale
20. dec 2022

Ja nemozem uverit uz len tej vete ze by ma manzel niekam nepustil 🤦
Neodpykavam si vykon trestu. Tvoja rodina ho neprijala ci ako? My sme na Stedry den kazdy so svojou rodinou - cize sme doma za stolom ja, manzel a deti, dalsie dni u rodicov, vsetci spolu.
Keby bol manzel chory, idem s detmi. Ale ale "pustanie"?

konikkon
20. dec 2022

@simca06022011 žiaľ, v takýchto vzťahoch trpí hlavne dieťa.

jaskolka
20. dec 2022

Neviem, či som správne pochopila. Sama píšeš, že "s bývalou sa striedali"
Tak kde je problém teraz? Veď normálne choďte 25.12 obaja k tvojim rodičom. A striedajte to,, aj keď zrejme priateľovi rodičia žijú blízko, takže nocovat tam nebudete.
Mne osobne by sa tiež nepáčilo, keby sa muž odfurikuje na celé sviatky preč a ostanem doma sama.
Prečo teda nejdete spolu?

simca06022011
20. dec 2022

@konikkon keď je doma kľud dieťa netrpí, či je s jedným rodičom, dvoma, alebo jednou babkou. Utrpenie začína keď sa dospelí dožadujú ako malé deti.

konikkon
20. dec 2022

@simca06022011 ja ale nikde nečítam, že by bol dotyčný zlý otec. Jedine čítam, že nechce byť bez dieťaťa cez sviatky, čo mi príde úplne logické, ani ja by som nepustila muža s dieťaťom preč ani na jednu noc. A ešte čítam, že nemá rád partnerkynu rodinu. To že si to autorka nevie vydiskutovať, nevie zdvihnúť zadok a kedykoľvek navštíviť svoju mamu je ďalšia vec.