icon

Priateľ od nás odchádza

jana299
26. dec 2014

maminy ktore sú same prosim poradte mi. Môj priatel od nas odchadza zajtra uz navzdy ma pobalene veci ide k otcovi sme spolu 7 rokov mame syna 3ročného maly je velmi naviazany na neho ako ste to zvladli ako ste sa dohodli?co ste povedali dietatu kde je tatik?preco nie je s vami drobec je velmi naviazany na otca neviem ako to zvladnem a finančne?

martina28p
28. dec 2014

@jana299 jedno ti poradím,odkladaj a nemaž sms-ky kde ti nadáva,alebo sa ti vyhráža....budú v tvoj prospech,ked budeš mať napr.sú o starostlivosť dieťaťa,alebo čokolvek iné....viem to podla jednej kočky.....tysa nezníž na jeho úroveň,aby to raz nepoužil proti tebe....hlavu hore,lepšie vám bude bez neho......

dilino
28. dec 2014

a dôvod prečo odchadza je aky či len tak mu preplo v hlave zbalil si švestky a odchadza ved to nieje len tak čo sa dialo že sa rozhodol odijsť niečo sa stať muselo nie aby bol rad že ma zdrave dieťa mladu ženu ale ide byvať preč bože niektory si nevedia važiť nič netrap sa nestresuj a ako ti tu radia niektore mamičky neboj bude dobre si statočna zvladneš to a hlavne neklam malemu povedz na rovinu že jeho otec sa od vas odsťahoval ale nechapem čo ho k tomu viedlo a povedz že oni sa môžu stretavať dalej čo uživa podľa teba nejake drogy ak ano ja by som mu maleho ani nedala alebo bude na pričine nejaky iny problem z jeho strany. veľmi ti držim palce zvladneš to aj zo synčekom a nemala si doteraz žiadne indicie ako sa spraval doteraz a ako odteraz ved nech ti povie na rovinu čo dalej prečo odchadza z ničoho nič necha svoje male dieťa vyrastať bez otca.

prasiatko30
28. dec 2014

@dilino skus ssi precitat celu temu a dozvies sa zaujimave detaily ktore ti vcelku objasnia stav veci

jana299
autor
28. dec 2014

Robí mi také veci ze som velmi prekvapne aa sokovana najprv povie ze zajtra mu mam odniest maleho jak debil idem chystat veci uz vsetko som mala na linke stacilo to dat len do tasky a on na to zavola ze pride ho strazit sem ma porazí a este nakoniec mi popraje pekny vecer ja bud dostanem infarkt alebo neviem to je choré podla mna preco to chlapi robia preboha ked si vybrali nieco ine vybral si drogy a nestali sme mu za to aby siel za mojim otcom a si to s nim vydiskutoval aby tu mohol ostat radsej sa zbalil a išiel byvame v rodičovskom dome a dostal podmienku aby sa na novy rok odstahoval no on to urobil uz teraz raz dva sa zbalil ako keby sa nic nedialo pritom sme boli spolu 7 rokov nechce sa ist dat liecit robí mi dlhy vkuse ho tahat z toho a ja uz som proste v koncoch keby aspon teraz sa normalne spraval on si to vybral on odisiel tak preco mi to robí tie sms uz budem ignorovat ale tie poznamky ked mi daval maleho boli katastrofalne

dilino
28. dec 2014

@prasiatko30 jasne dakujem za upozornenie prečitala som si to čo tam mala napisane že jej priateľ ich opušťa a nechava ju z malym dieťaťom a nič konkretne tam napisane nie je a že niečo berie hej tak ked berie drogy tak načo by mu davala maleho aby mu niečo neubližil čo tam piše konkretne nič ked si chce nech si ide asi sa tak rozhodol a bodka je to diskusia napisala som jej a čo že som jej napisala ja tam nevydim nič konkretne iba to že sa od nych ide odsťahovať ku svojmu otcovi aky ma na to dôvod vedia iba oni sami a nikto iny.

mata128
28. dec 2014

@jana299 ist pekne zajtra rano na UPSVaR,porozpravat s panickami,dat predbezne opatrenie,kde budete mat presne stanovene stretavanie s malym aj vysku vyzivneho.....a predides zbytocnym neprijemnostiam a komplikaciam.....bud bude respektovat,alebo hold,smola

jana299
autor
3. jan 2015

maminy všetky ktore ste mi tu radili môj stav je taky ze som slobodna uz ho nechcem ani vidiet chodí síce za synom ale to je vsetko chcem sa opytat ako ho mam dostat z hlavy najst si niekoho alebo ako to riesit?

mondolina
3. jan 2015

@jana299
preboha vsak kolko ste od seba? tyzden? ani to nie a ty ides riesit ineho chlapa? v prvom rade si dopraj cas cas cas...a ostatne pride.

jana299
autor
3. jan 2015

@mondolina praveze vkuse nanho myslim a potrebujem ho dostat z hlavy je to tazke....neviem sa ani sustredit na maleho lebo vkuse riesim jeho

moonlight1210
3. jan 2015

@jana299 to su iba stavy. Par dni, tyzdnov ho uz nechces, uz myslis ako budes za vodou a potom sa to v jednej chvili zvrtne a keby dosiel s tym, ze co keby ste skusili, skocis ako ryba na hacik.
Nerob si starosti, este to chvilu potrva.
Paradoxne - riesis jeho ale v skutocnosti vlastne riesis seba, svoje pocity z neho, svoje stavy. Uvedom si to a budes schopna to korigovat a zas sa venivat malemu. To iba svoje stavy z celej situcie ventilujes cez ex a jeho chovanie. Keby sa viac neozval, riesis ho rovnako. Lebo riesis seba.

jana299
autor
3. jan 2015

@moonlight1210 idem do splane vidim ho idem do kupelne vidim ho pozreim sa na maleho vidim ho proste vkuse ho vidim je to do osalenia

lilyianka
3. jan 2015

@jana299 ty si hlavne teraz daj cas na seba,.... nikoho si nehladaj, ste len kratko od seba a si este dost zle na tom ... zabudnut na neho nezabudnes, kedze sa bude stale stretavat s vasim synom, len casom k nemu snad prestanes pocitovat nejaku lasku .. poviem ti tak,ze sa aj dobre stalo ..viem, ze je ti to vsetko luto, kvoli tym 7 rokom, co ste boli spolu, a hlavne kvoli synovi, lenze ten clovek sa nikdy nezmeni ..sancu dostal a nevyuzil ju ..ja by som nikdy nechcela chlapa, ktory by sa nevedel postarat o mna ao rodinu, ktoremu by bola prednejsia mariska a stale by odo mna pytal peniaze, ked budem na MD ..... to nei je ani chlap!! sorry, mozno drsne slova....

mondolina
3. jan 2015

ale ved to je normalne!

kikushka2386
3. jan 2015

@jana299 chce to hlavne cas.zaciatok je tazky.na chlapa dalsieho je myslim si ze skoro.necitala som od zaciatku takze neviem aky je dovod preco odisiel

albar
3. jan 2015

No zeny, ja by som decko naladovemu fetakovi nedala ... otec neotec, az ked bude cisty! Podla mna cim skor sudne rozhodnutie, ze dieta nesmie mat kym je zavisly, urcite nie bez dozoru. Spisat dlhy, nech si ich plati sam, ak sa da. A za cim lutujes? Bud rada, ze ste sa do horsich problemov nedostali. Hlavne mu uz nedavaj peniaze. Nuz a vela sil, bola si zvyknuta na neho a casom zvyknes bez neho.

majka99999
3. jan 2015

@jana299 on nerobi dlhy tebe, ale len sebe, nie ste manzelia! Snaz sa spisat, co ti dlzi, a vymahat to od nejo. Nie ty mu mas davat peniaze, ale on tebe. Ak mas pocit, ze by ste sa mohli k sebe vratit, keby to navrhol, napis si na papier, preco ste sa rozisli a nalep si to na skrinu. Nie, nerozisli ste sa kvoli tvojim rodicom. Aj keby mu liezli na nervy, tak ako spravny chlap sa mal postarat o byvanie aspon v podnajme, a nie brat svinstva nejake! Ak vam tak bolo zle, zase - snazit sa o vlastne byvanie! Ak to bolo kvoli malemu, ze si na rodicaku, tak si slubit, ze ako sa vratis do prace, tak sa odstahujete! Takze preco ste sa NAOZAJ rozisli: naladovy, agresivny, ved on sa neovladol ani pred vlastnym otcom, financne nespolahlivy, ocividne neschopny komunikovat o svojich problemoch, zavisly... Teraz sa ti este aj vyhraza. Rychlo poroes predbezne opatrenie a styk len za tvojej pritomnosti. Ak je nieco v tych sms, co sa da pouzit, napr. vezme ti maleho a uz ho neuvidis alebo take nieco, tak to pouzi ako odovodnenie. Velmi drzim palce, aby si sa cez to dostala a bola predovsetkym dobrou mamou pre maleho, on je teraz tvoja priorita.

sabrinana
9. jan 2015

@jana299 Ahoj,ja som sama s dcerou od jej piatich rokov.My sme sa rozišli slušne a teraz komunikujeme úplne super,chodíme spolu s bývalým na dovolenky a strávime spolu víkendy.Prvé tri roky boli dá sa povedať také kritické ale čas všetko zahojí.Myslím že dcera je teraz spokojnejšia ako keby sme boli spolu a nenávideli sa.výborne vychádzam aj s ex svokrou.Ked sme sa rozišli,dcera chvílku plakala za tatíkom ale niako sme to zvládli.Prajem vela síl.

jana299
autor
27. jan 2015

maminy chcem sa vam podakovat za rady ktore ste mi dali dakujem....prezivam najrajsie chvíle vdaka vam a preco? moj partner si to precital neodhlasila som sa a zabudla na to sla som sa zabavit na diskoteku a ku bratovi domov som prisla taxikom o pol tretej rano a nastal zlom v mojom zivote ani neviete ako ste mi pomohli.... zmenil sa mi zivot dakujem este raz

adri266
27. jan 2015

@jana299 som rada, ze ste si k sebe nasli cestu spat a prajem vsetko dobre. A tiez som rada, ze si napisala, ako ste dopadli 😉

janicka11
27. jan 2015

SUPER DRŽIM PALCE

mamimilla
27. jan 2015

preco mam taky pocit ze Vas tu jana299 cely cas taha za nos 😖

jana299
autor
25. máj 2015

Ahojte maminy, ktoré poznáte môj príbeh ešte v januári som písala že všetko sa zmenilo boli to krasne chvíle asi tie najkrajsie ktore som prezívala vo svojom zivote okrem narodenia maleho....môj partner sa zmenil prestal mínat peniaze nehulí choval sa naozaj ukazkovo chcel byt s nami stale ked to bolo mozne vobec sme sa nehadali nechapala som v posteli super nemozem povedat nič nanho zle. Jednu krasne nedelu sa vsetko zmenilo kedze sme chceli byt spolu mojim rodičom sa to nepačilo nesli sme pomoct a stalo sa to ze moj otec oznamil aby si moj partner zobral veci a odišiel ☹ a tak sa aj stalo zijem bez neho uz tyzden a je mi strasne stretavame sa stale ked je to mozne chodim k nemu ale je to tazke neviem čo mam robit milujeme sa podnajom si nemozme dovolit jeho rodina nam nevie pomoct snazí sa zmenit pracu aby zarobil viac no v dnesnej dobe je to tazke nechcem tu nariekat len potrebujem sa vyrozpravat dusím to v sebe moji rodičia sa tvaria ako by sa nič nestalo drobec to znaša zle miluje tatika a chyba mu v noci sa budí mne tiez velmi chyba stale cakam ze pride po praci k nam uz nikdy sa toho nedočkam a moji rodičia su happy ze ich dcerka je doma poradte mi ako začat ako získat strechu nad hlavou alebo pracu ?pracuje ako vodič ma skupinu B, C robí si aj kvalifikačnú kartu vodiča potom ešte E dorobí ale to bude dlha doba kym zarobí tak aby sme mohli uz nazvdy odíst s tadial dnes som bola s ním je velmi zničený nema chut ani jest rozlučky su strasne ked nas odprevadza do auta som zuuufaaaala

petulda333
25. máj 2015

@jana299 to mi je luto...ja toto nedokazem pochopit ked rodicia nicia stastie vlastnemu dietatu...drzim palce aby ste to nejak vyriesili a boli spolu a stastni

jana299
autor
25. máj 2015

je to ako keby sme sa do seba druhy krat zamilovali vsetko sa nam vratilo romanticke vecere sviecky pohladenie viete ten pocit ked sa Vás dotkne točí sa vám hlava kazde objatie je roztrasené a po ničom inom netuzite len Vás pevne drzal uz dlho som take niečo nezazila dokonca vedla seba sme lezali rozpravali sa len tak smiali sa

jana299
autor
25. máj 2015

@mamimilla prečo si to myslis prečo si myslis ze si vymyslam asi ten posledny príspevok znel ako z rozpravky ano bolo to proste niečo uzasne mohla som spat u brata ale ja som sla za svojim srdcom este si pamatam za taxik som dala 13 eur ale bolo mi to jedno pustila radio sla za nim zobudila ho a čo bolo dalej? boli sme spolu a potom ten uzasny rozhovor pri víne a nakoniec povedal dakujem MK ze existujes a ja na to prečo a on vsetko som čítal moje dievčatko a vsetko urobim preto aby som mohol byt s vami skoncujem so vsetkym na dalsi den rano skočil k nam drobec a to bolo niečo uzasne

jana299
autor
25. máj 2015

svojim rodičom som len tolko povedala ked drobec vyrastie nikdy mu nebudem nicit zivot tak ako ste ho ničili vy mne vo vsetkom mu budem pomahat a podporovat zavrela som dvere a to bolo vsekto nemozem sa ani na nich pozriet po tom vsetkom☹

timea7
26. máj 2015

@jana299 zrejme tvoji rodičia vidia to, čo ty nevidíš, alebo nechceš vidieť. Ak sa tvoj partner tak zmenil, tak počkajte, počkaj tak, ako čaká žena, ktorej muž išiel zarobiť do zahraničia, alebo tak študuje, Nech dokáže, že je naozaj zrelým mužom,nech pospláca dlhy, nech ti dokáže, že je čistý, nie závislý na mariške, ty si písala, že pôjdeš do zamestnania, z dvoch platov predsa nájom utiahnete. S jedným dieťaťom určite, to snaží sa určite nemyslíš vážne.

zun
26. máj 2015

Pozrela si sa na to niekedy s pohľadu rodičov? Máš 28 rokov bývaš u nich, prispievaš im na bývanie, energie nejako? Kým si bola na diskotéke, kto sa staral o malého? Pozri doviedla si k nim domov chlapa 30ročného na drogách čo robil dlhy, čo mali tvoji rodičia robiť? Keď nie si schopná samostatne žiť, tak rozhodujú za teba, lebo čo majú svoj dom, svoju zodpovednosť. Som zvedava či aj ty budeš schopna takto raz pomocť svojmu dietatu, poskytnut mu dospelému v čase keď sa má už starať o seba sám také bývanie.

Jednu krasne nedelu sa vsetko zmenilo kedze sme chceli byt spolu mojim rodičom sa to nepačilo nesli sme pomoct a stalo sa to ze moj otec oznamil aby si moj partner zobral veci a odišiel

sorry ale toto znie ako od 15ročnej. tá doma pomáha, dospelý človek sa stará.

timea7
26. máj 2015

@zun presne tak, správajú sa ako deti, tak k nim rodičia aj ako k deťom pristupujú. Nech ukážu, že sa dokážu postaviť na vlastné nohy, budú sa k nim rodičia správať ako k dospelým.

jana299
autor
26. máj 2015

rodičom davam peniaze za energie za žumpu za drevo makali sme kazdy den z prace sme prišli domov a hned na dvor robit do siedmej potom rychlo dat dokopy maleho a vecer sme padali od únavy ked sme niekde sli s malym museli sme klamat pretoze rodičia to nevedeli pochopit hlašky a načo tam pojdete zbytočne budete platit ved malemu je dobre tu na dvore nemali pochopenie ani ked muz zobral drobca na ihrisko horne poschodie sme prerobli investovali do toho z vlastnych taktiez mame nove auto pracujem aj ja aj muz nie som pubertačka ide o to ze nechcela som opustit rodičov lebo viem ze nebudu vladat tolko robit ale musim sa rozhodnut či budem počuvat stale len rodičov alebo konecne aj seba mala som pred tym tiez vztah ktory mi pokazila moja mama ani jeden chlap im nebol dobry a asi ani nebude pokial nebude zarabat miliony otec je podnikatel on ma iné príjmy ale ani mne ani mojmu bratovi nepomohli