Priateľ odišiel pracovať do zahraničia a ja som veľmi osamelá
Ahojte všetci. Moja životná situácia je hrozná. Môj priateľ, ktorý je moje všetko, odišiel pracovať do zahraničia na 6 týždňov. Zostala som sama, rodičia žijú ďaleko, priateľov v tomto meste veľmi nemám… Som strašne osamelá… Pracunem z domu, chodím do fitka, snažím sa nejak zamestnať hlavu, chodím sa prechádzať, každý deň varím, chcem sa začať učiť ďalší cudzí jazyk, ale toto všetko mi vôbec nepomáha… Je to len výplň času, ale vnútri som úplne vyprahnutá… Po 6r dennodenného kontaktu mi prvý raz odišiel takto preč… Robí to pre nás, zarobí tam krásne, ale čo z tých peňazí, keď mi tak hrozne chýba… Hľadám možno útechu, možno nejakú babu, ktorá tiež prežíva niečo podobné a dá nejaké tipy, ako to zvládnuť. Vráti sa mi až na konci augusta… 😭
@veronbazarik za mňa úprimne, radšej vždy poviem mužovi, ak má možnosť výberu, aby radšej nepracoval niekde ďaleko od nás na dlhé obdobie, ale viem, že nie každý má na výber...ja naozaj radšej oželiem peniaze, veď zarábam aj ja, nechýbalo by nám to...môj muž pracoval na týždňovkách a ani dcéra to ako dieťa neniesla dobre, trpeli sme všetci
@veronbazarik ja som reagovala na komentar inej damy nie autorkin co sa tyka obety citajme s porozumenim
@veronbazarik no to uz je len taka vyhovorka jasne ak mam vilu uvery a po veceroch vyjedame pasteky prosim.. no nech mi nik nehovori ze sa muz so zenou neodcudzi po takom case. Ved moja znama chodila do Irska na 5tyzdnov a ked dosla domov vadila jej uz aj muzova noha pod perinou
@salamistka presne a nechem peniaze ani nemecke ani holandske ale iba to aby sme sa stretli vsetci na veceru pri stole
@diaszoky ale ved vy nemozte posudzovat kazdy vztah s vasou znamou. Kazdy vztah je predsa iny. Tazko to posudzuju ludia, ktori take nieco nemaju. Predstavte si, ze my s manzelom mame este krajsi a pevnejsi vztah, aj napriek tomu, ze mame za sebou rocnu misiu, viacere cvicenia, kurzy. Dotycna nepotrebuje pocuvat rady od zien, ktore take nezazili. Potrebuje pocut nazor od ludi, ktori si nieco podobne prezili. Jasne, ze nie kazdy vztah to ustoji. Ako pisem, zvladne to len silna zena ! Ked si svoje stastie niekto zaklada len na tom, aby mal vedla seba partnera nonstop, tak potom taky vztah stroskota. Odcudzju sa aj ludia, ktori spia vedla seba kazdy den 🙂 taky je proste zivot. Su jednoducho zamestnania, ktore tak musia fungovat. A ja mam okolo seba okruh ludi, ktore toto prezili a ustali. Su to manzelstva cez 20 rokov. Ano, je to narocne, ale pisat hluposti typu, ze vas partner obetuje, je uplne odveci :D to jednoducho nepochopia ludia, ktori maju klasicku pracu a nic si nebuduju 🙂
@veronbazarik
Ja sa pytam konkretne teba.
Lebo tebe sa to zda lažko plažko, lenze lahko sa mudruje iným, ale ako by sme sa my zachovali na ich mieste. Otec a matka su rovnoceni rodicia a deti su male len raz (bavime sa o situacii rodiny a pravidelneho odchadzania na dlhy cas mimo rodiny) - a dam ruku do ohna, ze kvoli kariere a peniazom by si nevzala taketo miesto.
Totiz ziadna kariera, ziadne peniaze ti nevynahradia cas s milovanymi ludmi.
@veronbazarik ja neodsudzujem iba diskutujem nakolko je to diskusne forum..ale to ze ma niekto super vztah pri takej dialke neverim iba keby co bolo
Chorobne naviazanie na partnera máš autorka .Však keď tá ten opustí ,ty zle skončíš .Ty nemáš svoj život?!Nepochopim toto .Lamentuješ tu akoby umieral a ty ostaneš slamená vdova .Neboj sa zvykneš si aj na samotu ,aj na zivot bez frajera.
@diaszoky ja tu nemam potrebu dokazovat, aky mam vztah cudzej osobe :D ale vy zrejme vidite do kazdej domacnosti 🙂
@zmrzlinka2021 ja nikde nepisem, ze je to lazko, plazko:D ale tieto negativne reci od zien, co take v zivote nezazili, milujem :D treba sa opytat zien, ktorym chlap chodi robit do zahranicia. Ja som to pisala na zaklade svojich skusenosti, ktore mam ja s manzelom vojakom. Snad viem toho viac povedat, pretoze mam za sebou x odluceni, ako niektoré, co sa tu vyjadrujte a mate chlapa doma :D to ako keby som ja sla hovorit, ze byt slobodnou matkou je hrozne. To urcite ziadna zena nezvladne a moze sa rovno obesit... Ja som napisala, ako sa taky vztah/manzelstvo da zvladnut. Pokial vam pride 4-6 tyzdnov vela, tak to je uz vas problem, ze si neviete dat rady a nie ste samostatne jednotky
@veronbazarik nie nevidim iba konstatujem
@veronbazarik preboha ved tu nejde o to ze si nevieme rady bez muzov. Ale potom naco sa vydavat ked by som mala byt aj tak viac sama ako s nim🤦🏼
@veronbazarik ja nepotrebujem, aby mi muž stal za zadkom a nemohol sa odo mna pohnúť, ale brali sme sa, aby sme spolu strávili život a spoločne vychovali deti. Ja nepotrebujem “milujúceho” muža, čo sa mi pár krat do roka príde ukázať, že žije a inak vidím len peniaze pribúdajúce na učte. Ani by som niečo také nechcela, aby si deti mysleli, že je to normálne, že otca vidia, keď mu to kariéra dovolí.
Tebe sa to páči? Super! Ja by som takého partnera a otca deti nechcela, radšej budem sama
@sisaka uz tu splietate jedno cez druhe 🙂 ked niekto robi napriklad 2 tyzdne alebo mesiac von a mesiac je doma, tak asi partnera nevidite parkrat za rok :D a je aj uplne normalne, ked je to dlhsia doba a potom je zas dlhsi cas doma. Vy tu riesite extremy, kedy pomaly ta zena muza nevidi. Ale o tom tento prispevok nie je. Ja pisem, ze aj vztah, ktory je vystaveny odluceniam, vydrzi. Podla vas sa to neda, ok, je to v poriadku, ale nenegujte zeny, ktore take vztahy maju a je ich velmi vela. Vela vztahov stroskota aj ked su partneri nonstop spolu a takisto mozu fungovat aj vztahy, ktore maju odlucenia. Jasne, ze ked je muz rok prec a pride na jeden vikend, tak to v poriadku nie je, ale ja som o takom vztahu nikde ani naznakom nenapisala. To uz len vy si domyslate scenare, ako je zena cely rok sama a muza uvidi na dva dni
@diaszoky prezivate to, ako keby sa to dotykalo priamo vas :D ok, ukoncime tuto debatu, kazda mame svoj nazor.
@veronbazarik jediný, kto to tu prežíva, si ty. Mne je úplne jedno, koľko krat do roka sa vidíte, ja by som tak nežila
@veronbazarik nechcem sa do toho motať, asi to trošku už odbočilo od pôvodného vlákna, ale v zásade súhlasím s Veronikou 🙂 nemám strach, že by náš vztah stroskotal, diaľka skutočnú lásku nerozdelí.. skôr som potrebovala iba podporiť, povzbudiť, nie je to o tom, že som neschopná, alebo závislá na ňom, len to psychicky ťažšie nesiem, boli sme dennodenne spolu a teraz toto… bude chodiť opakovane, 6t vonku, 2t doma… dúfam, že si nejak zvyknem… ďakujem všetkým za komentáre, niektore boli zbytocne neprijemne a uštipačne, ale na to si na koňovi asi už treba zvyknúť… pekný večer žienky
My sme ta nechceli deprimovat alebo povedat, ze ti nedajboze stroskota vztah.. iba sme ti dali aj nas pohlad na vec. A ako som vyssie ti pisala oresne baby ktore su uz zvyknute ti nenapisu nic len to ze fnukas a kazdy tak zije.pekny vecer aj tebe😇🌘
🤣zartujes ze🙈
Vobec si nevsimaj take hlupe reci 🙂 vyjadruju sa zeny, ktore absolutne nemaju ponatia. A velmi pochybujem, ze oni msju uzasne, dokonale manzelstva a vztahy🙂 pretoze ten, ktorý je milovany, tak tu lasku rozdava aj navokol. Ten, kto je nestastny, tak ma potrebu nestastie rozosievat aj dalej 🙂 urcite to zvladnete. Mate uz vela rokov za sebou a este viac pred sebou 🙂 najtazsie budu tie zaciatky, ale postupne si najdes svoj system a v konecnom dosledku v tom najdes len to najlepsie 🙂 ja mam aj po rokoch s manzelom neustalu vasen a pritazlivost, ako na zaciatku vztahu a ked sme spolu, tak si ten cas naplno uzivame 🙂 a nic netrva vecne. Casom si najdete spolocnu cestu a kompromis 🙂 vsetko dobre prajem 🙂
@veronbazarik mne sa na tebe najviac páči, ako v podstate robíš z núdze cnosť a tváriš sa, že len silné ženy dokážu akceptovať muža v zahraničí a tie, ktoré by to tak nechceli sú slabé a závislé na mužovej prítomnosti. Úplne si to zaklincovala názorom vyššie o študovaní, budovaní kariéry a úspešnosti muža, keď chodí do zahraničia. 😀 Prezradím ti tajomstvo - je množstvo mužov, ktorí sú študovaní, majú dobrú kariéru a dobré peniaze aj bez toho, aby chodili do zahraničia a robia tu na Slovensku (a nie, nerobia vo fabrikách a ich ženy nie sú na nich závislé, len by nestáli o to, vidieť muža raz za čas). Zase sa netvárme, že muži, ktorí chodia robiť do zahraničia tam robia prevratnú kariéru - taká slušná polovica z nich manuálne mukluje a robí nekvalifikovanú robotu. Za mňa nič moc.
Vzťahuješ to strašne na seba, ale je rozdiel chodiť do zahraničia pravidelne na turnusy (prípad autorky) a mať doma vojaka, ktorý je tri mesiace doma, mesiac preč a podobne. Ďalšia vec je, že si do vzťahu s ním asi išla s tým, čo jeho práca obnáša, a to je opäť úplne iná situácia ako má autorka. Mne by bol chlap, ktorý chodí pravidelne na x-týždňov do zahraničia na nič. A to som samostatná, s dobrou kariérou a peniazmi. Ak to tebe vyhovuje, je to ok, ale naozaj si nemyslím, že ak žena stojí o prítomnosť muža, tak by bola kvôli tomu slabá či závislá. 😀

@zmrzlinka2021 to by som skor smerovala na rodiny, ktore tak funguju ;) urcite je ich vela a hlavne tu na svk