icon

Priateľ odmieta pracovať

nattallia
6. jan 2018

Zdravim , chcela som sa len tak vyrospravat kedze mam problem so svojou matkou ktora neakceptuje to ze moj priatel nepracuje . Zaraba na bitcoine a preto proste pracovat nechce , ma byt v ktorom byva a jeden ma v prenajme ale podla matky je to hochstapler a zlodej a nezarobil podstivo . A su koli tomu v rodinne problemy lebo proste hrozi ze ma skorej necha ako by mal zacat pracovat neviem co mam robit .

obsadenemeno
15. jan 2018

@michal3691 olem Misko, chod uz zit tu pritomnost bo len zabijas cas tu na fore s nami co mame ine priority, rodiny, tuzby, sny a podobne voloviny......

alebo zeby ta nemal kto v realnom zivote pocuvat???? 😝

suzie.h
15. jan 2018

@anketkarka Samozrejme, ze rodinu by si mali zakladat len ti, ktori po nej tuzia. Ale casy, kedy bol tlak okolia taky silny, su podla mna uz davno ta tam a ten, kto to spravi len preto, ze "by sa to malo ci patrilo" je pre mna uplne slaby kus. Mne sa nepaci len to, ze Michal svoj sposob zivota povysuje nad ten "bezny" - ved nech si zije tak, ako sa mu paci, bali dookola dalsie babenky, lubi len seba, stara sa len o seba, tvari sam ze nepotrebuje nic a nikoho, snazi sa odburat vsetky emocie... ale nesuhlasim s tym, ze sa jednoznacne vylucuje rodinny zivot a sloboda, zabava, radost, ze rodicia sa musia obetovat a nerobia to co chcu, ze snad vsetci muzi a minimalne polovica zien su takto v rodine nestastni. Pretoze si myslim, ze vacsina tak zije, pretoze to tak chce, a nie preto, ze sa to tak akoze ma. Ono asi si kazdy pritahujeme takych ludi, ako sme my sami, a tak v jeho okoli je kopa zatrpknutych nestastnych chlapov, v tom mojom zas kopa spokojnych otcov a mam, pripadne manzelov a manzeliek ci priatelov a priateliek. 😉

ebi88
15. jan 2018

Ja sa musim michala zastat v istom ohlade. Kto povedal ako treba zit a co je v zivote spravne? Kazdy nech robi tak, aby bol stastny, taky “lenivec” vyvaleny na gauci, ak mu to staci, ok, stve to len vsetkych ostatnych, ktori mu chcu kazat ako zit, ale netteba zabudat, ze rebricek hodnot je subjektivna kategoria. Iste, javia sa ako hodnotne rodina, potomstvo, podla mna aj su, totiz detmi pokracuje zivot, zivot je zazrak, ked sme ho dostali, mali by sme ho “podat dalej”... pravda. Ale nie kazdemu to pasuje, to je kazdeho vec, co vidi ako spravne. Nikde nie je pisane ako a co ma kto zit. V kazdom pripade, sloboda jedneho konci tam, kde zacina sloboda (pravo) druheho, takze doleziye je sa vzajomne neovplyvnovat v smysle obmedzovania druheho. Do istej miery sa mi aj zavadzanie partnerky vidi ako narusenie prav druheho, zavadzanie a klamstvo, ale ak sa rozhodne zenq pre takeho chlapa slobodne a vie co je zac, budis. Pre mna a aj objektivne to je ale vztah bezbuducnosti (co je aj prapovodna podstata tohto prispevku v podstate). K michalovi akurat tolko, ze sa ale netteba vyjadrovat s posmechom nad hodnotami rodiny, materstva, manzelstva, deti... pre mnohych to hodnoty ale aj tuzby su, a nie diktovane ale realne a uprimne. A to aj medzinvysoko inteligentnymi ludmi, takze nienjento nemodny diktat ovciam. Takze treba sa respektovat vzajomne. Skor by som povedala ze je to celkom naopak, se vela ludi tuzi po rodine ale neda sa lvoli financiam,’praci, nezamesnanosti...diktat je skor pomaly trestna cinnost zo strany moci, ktora pacha “genocidu” na vlastnych ludoch a nevytvara podmienky na naplnenie tuzob a hlavne prirodzenych prav - rozmnozit sa a mat potomstvo.

jana_eyre
15. jan 2018

@michal3691 povedz, vsak ty rad o sebe pises? 😅

katrin21
15. jan 2018

ja som asi ten dinosaurus, myslim, ze viem toho dost, ale... co je to do pekla bitcoin ? :D

hanusmius
15. jan 2018

@lavieenrose že dochodkove sporenie :D :D :D no moja, tak ty ked sa v zivote spoliehaš na dochodok tak beda s tebou, som zvedavá z čoho budeš živoriť :D

suzie.h
15. jan 2018

@ebi88 ved v podstate mu vsetky piseme to iste... hold, tazko najde "spriaznenu dusu" na mamickovskom fore 😂 ale samozrejme, ze jeho zivotny styl mozeme respektovat, aj ked sa s nim nestotoznujeme. a myslim, ze mu tu ani jedna neradila si tu rodinu zalozit... len mu proste z mojho pohladu ani nemame co zavidiet 😉

dai
15. jan 2018

@katrin21 je to virtualna mena

lavieenrose
15. jan 2018

@hanusmius ?? akym pravom ma beres do huby? staraj sa o seba

mircalla
15. jan 2018

@michal3691 ja neviem - zijem v Bratislave, Nepoznam takeho nikoho. Ludia, ktorych poznam su svojpravni a ziju si svoj zivot. Nesnaz sa mi tu predkladat nieco, co sa uz takmer v dnesnej dobe nevyskytuje

slniecko365
15. jan 2018

@nattallia Ahoj,určite to nie je jednoduché ked tvoj priateľ nerobí,ale zase na druhej strane ten vzdať je na Vás dvoch a nie na mame.Určite,to nie je jednoduchá situácia,ale určite sa dá vyriešiť ak sa vy dvaja porozprávate na určite nájdete riešenia.Držím palce.🙂

michal3691
15. jan 2018

@obsadenemeno ked som tu a pisem si tu tak ma nema kto pocuvat a ty co mas rodinu a deti sem mas cas chodit cize s toho analogicky vyplyva co ze o deti sa stara manzel a ty sedis tu alebo ?

katrin21
15. jan 2018

@dai a co sa s nou da robit? nechapem....ako sa na tom da zarabat?

dai
15. jan 2018

@katrin21 obchoduje sa s nou na burze... plus sa da s nou nakupovat, dokonca su aj bankomaty kde sa da vyberat... takych mien je viacej - su to kvazi pyramidove hry, v niektorych statoch uz zakazane... ti co investovali na zaciatku zarobili miliony ...

tinaa64
15. jan 2018

@michal3691 vie je tu taka moznoat ze ma navarene upratane vyprate vyzehlene deti bud v skole alebo spia a muz v praci ..takze an da sa najst cas byt aj na mk...

stanulienkat
15. jan 2018

@ebi88 No dovolim si nesuhlasit s tvojimi nazormi, ze kto stanovil pravidla co je spravne a co nie? No ludstvo samo vytvara isty uzus co sa patri a co nie, co je moralne a co nie. Iste hranice musia musia byt a aj pravidla. Vies, mne niekedy treba srat s prepacenim na ulici a nevyseriem sa lebo sa to nepatri. To tiez miekto stanovil, aj ked ludia v praveku tak robili, kde ich napadlo, Podla teba si kazdy ma robit co chce -len nech je stastny. Fakt??? Tebe keby niekto upieral tvoje prava, len nech su jeho prava povysene nad tvoje, asi by sa ti to nepacilo. No ale ten druhy by bol predsa stastny. A este chcem na margo teba-rebricek hodnot nie je len subjektivna kategoria ako ty pises. To by neexistoval moralny kodex, pravny kodex, ani milion inych veci podla ktory sa riadime. Nehovorim, ze kazdy ma co do tvojho zivota kecat, ak zaroven nenarusas zivotne hodnoty ineho... Predpokladam, ze mas deti. Co by si im povedala, keby ti prestali chodit do skoly, lebo ved peniaze maju-diluju drogy. Neupratali by po sebe, ved nie su ovce, co pocuvaju stado (ako to pises). Dalo by sa milion veci na tuto temu pisat. A ver mi, ze ja stadovita nie som, no pravidla v spolocnosti maju svoj vyznam. Chlapik nech lezi doma a virtualne podnika. No moze sa stat, ze za 10 rokov sa mu nieco stane a bude chciet zo socialneho systemu brat podporu, alebo invalidny dochodok, ktory mu nebude prisluchat. Bude nadavat na tento stat, ze ho necha bez penazi atd. Potom co? Budes aj vtedy taka liberalna??

obsadenemeno
15. jan 2018

@michal3691 ze "analogicky"..... 😀😀😀

...ja som v praci a sem tam tu nakuknem....no a??? Ja som matka a tato stranka je pre mamicky. To skor TY nevies co so sebou, kedze tu sedis den a noc...... a o dieta sa starame obaja, lebo je to NASE dieta, vies??? Joj, aha, nevies...... 🔨

ebi88
15. jan 2018

@stanulienkat nerozumiem, co mi pises, dalej pisem o principe prav - tam kde pisem o slobode jednotlivca, ktora konci kde zacina sloboa druheho - polopate, nezasahovat do opravnenych zaujmov druhych, t.j. Nesrat na ulici - obtazujes tym druheho. Btw ano pravny kodex existuje; vychadza z moralky a chrani iste spolocenske hodnoty, t.j. Aj prava. Prinporuseni pravidiel tresta, ale to sme zas pri zasade vid. Par viet vyssie - moja sloboda(pravo) konci tam kde zacina pravo druheho. Dilovanie drog je skut. Podstatq trestneho cinu, na ktoru pamata trestny zakon, jej objektom je ochrana zdravia, majetku atd. Tym padom dilovanim drog porusujes prava inych - co v mojom komentari povazujem za nepripustne. V podstate bolo napisan ze kym nikomu neublizuje a neskodi, potom skoda je honpresviedcat, navyse ak je takto stastny. A Nepostrehlq som aby sa dopustal trestnej cinnosti tym ako zije, alebo podobne.... odporucam nabidice citat s porozumenim a nevyberat si z kontextu.

suzie.h
15. jan 2018

@stanulienkat prepac, ale asi si ju necitala pozorne - @ebi88 pise: "V kazdom pripade, sloboda jedneho konci tam, kde zacina sloboda (pravo) druheho, takze doleziye je sa vzajomne neovplyvnovat v smysle obmedzovania druheho." cize presne to iste, co pises ty 😉 a to, ci sa niekto rozhodne rodinu mat ci nemat je skutocne jeho vec, moze si zit tak, ako chce, kym tym neberie prava inym.

ebi88
15. jan 2018

@stanulienkat a ze bude potom madavat, to je jeho problem. Co s tym mam ja? Nech nadava.

ebi88
15. jan 2018

@suzie.h no ja mu isto nezavidim ani by som takeho nechcela :D ale zit mu patri podla jeho gusta.

dorottka
15. jan 2018

@stanulienkat suhlasim, ale tak to, ze od statu uvidi velke h je mozne, aj ked roky clovek maka, pekne odvadza, a potom sa mu nieco stane... to bol presne moj pripad, stalo sa mi, tvrdili, ze si vymyslam, to, ze si nie, zistili po roku, ale to mi uz zanikol akykolvek narok, lebo medzi casom som bola rok na svoje naklady doma... je to komplikovana story a na dlho, ale co som zatial od statu dostala za tie odmakane roky bolo 'jezis, vy ste ako museli trpiet'. 🙂 to len tak vravim ako priklad, ze istota nie je v absolutne nicom.

basska23
15. jan 2018

Trocha sa sem votriem.Kolega v praci na bitcoinoch zaraba.A jeden bitcoin na hodnotu alebo kurz okoli 20 000eur.Vlastní ich niekolko a po urcitej dome ma vacsiu hodnotu.Moze ich predat alebo ich necha nech maju vacsiu hodnotu.Pre tie co nevedia co je bitcoin je to virtualna mena ktora ma neskutocnu hodnotu a v buducnosti moze nahradit aj euro.Takze ak preda jej priatel bitcoin v hodnote ci uz 50 000 alebo 10 000 eur tak ci tak je za vodou a bitcoin kazdym dnom ma vacsiu a vacsiu hodnotu.Chlapec vie čo robi a možno o nejakych 10 rokov moze byt s neho bohac.

katrin21
15. jan 2018

@basska23 alebo to aj padne a nebude mat nic :D

katrin21
15. jan 2018

kedze je to vsetko len virtualne...

michal3691
15. jan 2018

@ebi88 ohladom toho dealovania je to dost ine system na ochranu zdravia uplne kasle ich zaujma len zisk ktory s toho dany dealer ma , inak by sa predsa nepredaval chlast a cigarety . V holandsku je extaza , trava legalne s tym ze tecie zisk aj statu . Tu sa len fico a iny boja zeby ich uz konzervativnci nevolili preto to nezlegalizuju na jednej strane na druhej strane slovač nema mieru , chodia nam do prace ozraty ludia tak potom by chodili rovno aj sfetovany . To musi byt uvedomela spolocnost aby mohla dat nieco take legal 🙂 Ale ochrana zdravia a majetku ? pride mi to smiesne myslis ze fet stoji miliony ? A myslis ze statu az tak extra zalezi na zdravi obcana ? no hej kym je zdravy a ked je chory tak " akurat " ze tecu dalsie prachy s liekov . Ale ked je chory nestandardne ze to s nim nevyzera dobre treba nechat exnut lebo je liecba nerentabilna 🙂

@suzie.h no slovensko je take ze tu sa berie potlacanie prav druheho aj to ze ja zijem tak a oni inak s toho dovodu pretoze on si povie ze tak zije a ze tak musim zit aj ja , proste rusim jeho kruhy alebo dobry spanok ze to tak nerobim 🙂

@katrin21 virtualne znamena ze je to ciselna hodnota asi taka ista ako ked si otvoris internet banking a tam vidis cislo "sumu" kolko mas na ucte ale oboje sa da preniest do formy papierovej 🙂

basska23
15. jan 2018

@katrin21 ver tomu ze to nepadne.Virtualne nevyrtualne ajstak uz je v baliku.Neviem ci niektore zavidite ze musite makat ranne nocne 12tky ale ak si raz vlastnikom bitcoinu a rozhodnes sa ho predat mam dost slusnu sumu na ucte.Ale ak nemas s tym skusenosti alebo si sa s tym nedostala do kontaktu lepsie povedane nevydela si ucet dotycneho tak tu prosim nepis.Lebo to je cista zavist.A prosim skus skontaktovat niekoho kto taketo nieco ma a nech ti to vysvetli ako to funguje a ako je financne zahojeny.Inak ak by si mala chlapa ktory takto zaraba isto by si bola tichucko a uzivala by sis peniazky.Tak prosim ta nepis tu komentare pokial aspin trochu dotoho nevydis.Inak pozdravuje ta kolega a riadne sa smeje 😂

suzie.h
15. jan 2018

@basska23 ono nie je problem v bitcoinoch ako takych, ved ked je niekto sikovny a vie, ako na to, nech si tak zaraba... ale ani tvoj kolega si nevala gule na gauci, ale ma aj pracu - bud nie je az tak financne zahojeny, alebo aspon nie je taky lenivec, ako priatel zakladatelky temy, ktory by od nej radsej odisiel, ako zacal pracovat... a ona este prekvapena, preco si tu vacsina mysli, ze to nema buducnost (vztah, nie bitcoiny 😉 )

suzie.h
15. jan 2018

@michal3691 ako som napisala - clovek si pritahuje takych, ako je on sam - ja tuto vnucovaciu skusenost s okolim nemam, zjavne sa pohybujeme medzi inym druhom ludi 😉

katrin21
15. jan 2018

@basska23 ty si si ma asi s niekym pomylila..komu ja co zavidim? ja autorke vobec nic nepisem, ani ci jej priatel je v baliku, alebo nie... uz si sa asi stratila v diskusii....

@michal3691 to mne je jasne, ze ako je to virtualne. ale bezne prachy este vzdy vies mat aj v ruke...keby chces.... 🙂
inak , je vizia noveho svetoveho poriadku, aby sa peniaze stratili a stali sa cisto virtualne.. prvy krok su platobne karty.. to uz vlastne mame davno sa sebou.. internet banking, dalsi krok.. a pomaly sa hotovost vytraca... takze im to vychadza....ale to je uz ina tema