icon

Priateľ, práca, peniaze

zurizuri
26. apr 2017

Ahojte, idem sa vyrozprávať lebo už neviem čo ďalej...
Mám pred 30-kou, zarábam tak do 500€, robím v call centre, práca ma baví a mám partnera, s ktorým žijem v spoločnej domácnosti. On zarába nadštandardne, výdavky si delíme na polovicu. Problém je, že stále mi vyčíta môj nízky príjem a moju prácu. Na jeho návrh som si urobila jeden kurz, no bez praxe ma nikam v tejto oblasti nechcú. Zdokonaľujem sa v exceli, učím sa sama ďalší jazyk a mám pocit, že som stratený prípad. Doteraz nikomu moja práca neprekážala. Mám skúsenosti aj s riadením ľudí, vrámci zastupovania šéfa, trochu so školením kolegov a neviem, čo so sebou robiť, aby som bola dosť dobrá. Na CV mi neodpovedajú, hoci spĺňam požiadavky - PC, jazyk, potrebné vlastnosti, očakávania. Ani neviem, čo od tejto diskusie vlastne očakávam, napíšte hocičo. 🙂

unicornlady
26. apr 2017

Ale ty nemáš robiť veci preto, že on to chce, lebo ťa tlačí do toho...

Kde je tvoja SLOBODNÁ vôľa?

Chceš žiť v kŕči, že s čím bude nespokojný nabudúce?
On má sám zrejme nejaké komplexy a takto si ich rieši cez teba.

Mne môj partner síce tiež povie, ak sa mu niečo nepozdáva, ak chce, aby som sa v niečom zmenila. Lenže môj partner mi nevnucuje to jeho, skôr naopak, chce, aby som sa zbavila všetkého toho, čo kto do mňa nahulákal, že musím byť taká či onaká... a chce, aby som bola sama sebou, šťastná 🙂

sasa1983
26. apr 2017

@zurizuri Ty nevieš koľko zarába? ????Po 3rokoch vzťahu. .hm

0silvia0
26. apr 2017

@zurizuri nie je ten tvoj priateľ náhodou lev? Niekoho mi to pripomína😀
Keď sa budeš chcieť stále pretvárať na jeho obraz, stratíš samu seba. Nerob to, už nebudeš časom vedieť, čo vlastne chceš ty sama, stále len pozeráš na neho a snažíš sa vyrovnať s ním skóre. Skús sa nad tým všetkým zamyslieť, a rob to, čo chceš hlavne ty, nie niekto iný...

sissy27
26. apr 2017

@zurizuri hmmm tak ty v trojročnom vzťahu, zdieľaní spoločnej domácnosti nevieš, koľko on zarába, hlavne že on má dokonalý prehľad o tvojich financiách a ešte ťa aj buzeruje, že je to málo...
Dievča zlaté, naozaj ti treba panvicou po hlave ebnúť, aby si sa prebrala??
Ešte povedz, že byt, v ktorom bývate je tvoj...

zurizuri
autor
26. apr 2017

@sasa1983 nezaujíma ma jeho príjem, nie sme manželia. Ani môj bývalý, s ktorým som bola 4 roky, neviem, koľko zarábal.

libawet
26. apr 2017

@zurizuri tak mňa by jeho príjem zaujímal, ak s ním bývam a žijem. Píšeš, že máte náklady na polovicu....on zarába nadštardantne píšeš, voči Tebe je to rozhodne nespravodlivé, pretože Tebe zostane dosť málo a jemu stále dosť....

zurizuri
autor
26. apr 2017

@0silvia0 ryby 🙂
@sissy27 bývame uňho. Sťahovanie k nemu bol jeho nápad, lebo sme fungovali na diaľku, ja som žila sama v inom meste.

0silvia0
26. apr 2017

@zurizuri a ty si mu svoj príjem prezradila?

zurizuri
autor
26. apr 2017

@0silvia0 pýtal sa, tak áno, ja som sa nepýtala.

celasapremenim
26. apr 2017

@zurizuri ty vyzeras ze si celkom rozumna zenska a it, hlavne co sa dostanu do nadnarodnych spolocnosti robit, tak mam pocit, ze su to fajn chalani, zvacsa take introvertne technicke typy
ja bych to na tvojom mieste brala tak, ze ma motivuje a obohacuje, podla mna, keby ta nejak deptal moc, tak uz s nim nie si, ved nie ste nejak previazani zatial
takze ani to neries, ono sa to podda nejak
a ze mas pocit, ze mu nie si dobra, rovna, vies to je v podstate na tebe a tvojom postoji k sebe samej, ked mu narovinu povies, ze si so sebou spokojna, tak on to podla mna prijme
tak ale ked on sa spyta na prijem, ty by si sa podla mna mala tiez spytat, co je na tom?
to nie je nic, co by nemali partneri o sebe vediet...ved v pohode, najma ked on sa zaujima

falbala132
26. apr 2017

nemoze byt, ze vidi v tebe potencial a ze mas na viac a tymto sa ta snazi k niecomu dokopat?

celasapremenim
26. apr 2017

@falbala132 presne :D

juliet86
26. apr 2017

@zurizuri tvoj priatel je chruno. A co by robil keby si bola predavacka ci upratovacka ci office manazerka ci ucitelka v ms/ss?
Akoze co by si musela robit platovo/odborne aby on bol happy?
A ak ma plat 1800 eur co by v ut fifme mohol mat tak teba z 500 eur necha platit veci na polku hej????
Pozri financne ohodnotenie ti bude rokmi a praxou stupat. Ak sa naucis este jeden jazyk budes mat vyhodu.
Ake mate obaja ss vs?
A ak milujes male deti pozri si mudrehranie.sk resp. Playko. Tak ako lektorka ak by si makala zarobis si aj 800eur. Ale v prvom rafe chyba je v tvojon priatelovi!!!!

silaviat
26. apr 2017

@zurizuri tak ja som asi jedina co si priatela zastane.. ja v tom nevidim vycitanie alebo nevazenie si teba ako osoby,,,ale jeho sposob motivovat sa aby si sa v zivote pohla dalej ... ako napr vodicak ved to je super ze ho mas a isto sa ti zide... lepsie ako by si mala muza co sa uspokoji s tym co ma a uz viac od zivota nechce... on mozno len chce to,zby si mala i buducnost ,,,mali ste sa lepsie a aj vase deti ak dake pridu ... je to mozno clovek..co vidi zmysle zivota v napredovani a nielen v zmiereni sa s tym co mas... skus to nebrat kriticky ale motivovane... vezmi si papier spis si co chce sco ta bavi co by si chcela robit ... ako si pisala neaka charita dobrovolnictvo ti pomoze v praxi ... obvolat firmy ci nepotrebuju dakoho na prax i ked zatial za malo penazi ale ziskas prax a postupis dalej ... nikdo nemal na zaciatku miliony ..len ten co to nevzdala hladal riesenia ....

celasapremenim
26. apr 2017

@silaviat ale aka jedina, uz si asi tretia

zurizuri
autor
26. apr 2017

@celasapremenim
@falbala132
@juliet86
@silaviat baby, ja si tiež myslím, že on to nemyslí zle. Je to typický ITčkár, žiadna empatia, kusok citu 🙂
Áno, vidí vo mne potenciál, podľa neho som rozumná a mám na viac, viem, že to myslí dobre, len ja už proste neviem, čo mám robiť. Mám pocit akoby som bola v bludnom kruhu. Bývam v cudzom meste, kde nikoho okrem jeho rodiny nepoznám, ešte jeho kamošov a mojich kolegov.

silaviat
26. apr 2017

@zurizuri popozeraj firmy v okoli , kt by ta niecim zaujali a pre kt si myslis ze by si mohla robit .. napis poriadny zivotopis.. naozaj si na nom daj zalezat a hlavne co je dolezite je uvodny-sprievodny list,kedze to je prve co si zamestnavatel cita ... a az ak ho zaujme sa pozrie na CV ... aspon v zahranici to tak je ... ak si vsak stale myslis,ze ti chyba prax oslov ich s ponukou ako som spomenula robit pre nich ako dobrovolnik ... uctovnicka nieje zla vec ak ta bavi .. skus sa ponuknut pravnickym firmam na prepis textov etc... hlavne musis vediet co chces robit a akym smerom sa uberat .. zahrabat sa niekde v telefonnej spolocnosti nieje zrovna najlepsia buducnost .. je to taky zachytny bod,ale treba sa odrazit a ist dalej v tom ma priatel pravdu .. tu ti nik neporadi,kedze ta nepozname to ty musis vediet co a ako ..

@celasapremenim sorry citala som en prvu stranu ... ak si bola jednou z tych co tiez boli na strane priatela a dotkla sa ta moja nic zle nezmyslajuca veta tak sa ti hlboko a uprimne ospravedlnujem 😀

m.i.r.i
26. apr 2017

@zurizuri tiez si myslim, ze ti chce dobre...a poviem ti, mozno mu raz budes aj vdacna...samozrejme zalezi aj na tom co chces ty sama a ci aj ty citis, ze dosiahnes viac..lebo ono naozaj sa da najst si pracu aj s lepsim prijmom -- a su ludia, co maju rovnake vzdelanie, rovnako zacali a o par rokov je kazdy niekde inde.....je to casto o tom byt v spravnom case na spravnom mieste, spravne zacat, spravne sa namotivovat a vediet co chceme...
Call centra napriklad su vacsinou entry joby a pre tych co su sikovni su odrazovym mostikom dalej...vela manazerov a aj ludi s "nadstandardnym prijmom" ako ty hovoris su presne ti, co zacinali na call centre.
Hlavne ak je moznost robit na call centre v nadnarodnej spolocnosti...odtial sa odrazas dalej...neviem kde robis ty, ale nemate moznosti na rast v ramci firmy? Pripadne ked tvoj priatel ma taky dobry job v IT firme -- nemaju tam call centra kde by si sla a potom na sebe popracovala? To ma len tak napada, lebo vacsinou sa takto da postupovat...
Jedna strana mince je, ze ak ta praca bavi a ty si spokojna a nic viac od zivota nechces -- tak nie je dobre na teba tlacit...existuju aj ucitelky v MS samozrejme, ktore miluju svoju robotu aj ked je slabo platena..a to uz je ale skor poslanie ako praca mam pocit....takze ty si musis sama povedat, co su tvoje priority v zivote a povedat to aj partnerovi...ak nemas vyssie ambicie a chces cely zivot robit co robis, potom sa starat o deti a nijak nenapredovat, lebo vidis svoj zivot takto -- tak to povedz partnerovi, aby vedel, ze ty vlastne ocakavas od neho, ze teba a rodinu bude zivit a bude hlavnym zdrojom prijmu...ty budes teplom domova..ale ak chces aj ty napredovat, tak to netreba hadzat na partnera, ale chces to vlastne aj ty...len ti je mozno luto, ze on o tom stale hovori..ale ten vodicak je super, ze ta dotlacil..mozno si proste typ, co treba nakopnut a potom dokazes viac...

f333
26. apr 2017

@zurizuri mas podla mna spravny pocit, ze ta nepoklada za seberovnu.. to,ze ste spolubyvajuci v byte je vyhoda aj pre neho.pretoze nemusi platit zivotne naklady sam.. kedze aj ty rovnym dielom prispievcas..
jeho zaujem o teba v tomto je cisto zistny.... preto aj odmietol rozchod..musel by hladat inu,co by s nim zila v byte a prispievala.... ver,ze keby nasiel solventnu,co by ho chcela,tak ta opusti hned.
ano, on ti neche pravdepodbne zle... ale zo zistnych dovodov.vidi,ze ty nie si velmi flaxibilna, tak sa snazi ta pohanat,aby mal k sebe aku taku primeranu partnerku v tebe... ina zatial asi nie je v dohlade...
tu ide o to,ze ty si spokojna so svojim zivotnym standartom... podla tvojich slov mas na svoje zaujmy, na vedienie auta velmi schopna nie si, ale kvoli nemu/nie kvoli sebe,to by si mala vodicsky alebo sa on pokusala uz davnejsie/ sa snazis jeho poziadavkam vyhoviet.
ty sa musis zamysliet,nad tym,co ty vastne chces a ocakavas od zivota.ci ti staci to,co mas. v tom pripade si hladaj sebe primeraneho partnera,ktory ta bude brat taku ,aka si a budemu to stacit. budete si rozumiet aj v tomto bode.
v opacnom pripade musis veci zmenit. ist studovat nieco,co trh potrebuje....a cim skor ,.ty lepsie.pretoze cas nezastavis.na rohu pracovneho trhu cakaju uz dalsi,mladsi. s dravostou,dosiahnut nieco v zivote.
ale musis to chciet ty ,kvoli SEBE,nie kvoli nemu ci inemu partnerovi..
vies, , patnerstvo a manzelstvo neskor sa vzdy rozpadne ci je neuspesne,ak ti dvaja nie su si podobni.majetkovo, socialne, ale aj tym,aku maju viziu do zivota .zivotne hodnoty.ci spolocne,ci nie.. najcastejsie dovody rozpadu su tieto..nie nevera,ci alkoholizmus...
majetkova a socialna nerobnost vzdy robi problemy vo vztahoch.ak ti bude niekto tvrdit ze nie,tak je neuprimny
a kedze ani tusenia nemas vlastne,aky soc. afnancny status ma priatel,tak to nie je partnerstvo .vy ste len spolubyvajuci ,co maju sex. prepac za uprimnost,ale partnerstvo vypada inak.

zurizuri
autor
26. apr 2017

@m.i.r.i môj taký úplne najväčší profesný sen, cieľ, je byť lektorom pre obchodníkov, nakoľko v tomto mám aj najviac skúsenosti. Avšak na žiadosť mi nik neodpovedá. Ale stále si posielam...Teraz robím vo firme, ktorá má pobočky asi v 20 krajinách na svete, ale reálne nejaký rast tu nie je možný. A u nich vo firme nie je nič také, resp. tam by som mohla robiť aj keď nie som IT, ale tam treba silné technické myslenie, kresliť nejaké veci a to ja nie som na také.

stepanka274
26. apr 2017

@zurizuri a u vas vo firme si povedala ze mas ambicie stat sa lektorkou? Mozno sa treba otvorene porozpravat s kompetentnymi. Ak je vola je aj cesta, nezufaj 🙂 drzim palce nech sa posunies vpred.🙂 🙂 🙂

17alexis
26. apr 2017

@stepanka274 nuž, kde je vôľa, tam je cesta...aj mňa zaujíma táto práca a nič...

deti95060810
26. apr 2017

Ja by som skôr rozmýšľala nad vzťahom. je toto človek s ktorým chcem byť celý život? VÁŽI SI MA? Myslím, že ani moc nie....Ak už teraz má s tým problém a 10 , 15 rokov mu to bude vadiť ešte viac.

toskanka
26. apr 2017

Medzi motiváciou a buzeraciou je tenka ciara. Jeden to vnima ako dobro pre toho druhého a dotycny sa citi tlaceny do niecoho, co vlastne nechce, ale aby bol klud, tak sa podvoli.

Ty sama to musis tak citit, ze si naozaj motivovana a slepo sa nepodvolovat snahe partnera zmenit ta na svoj obraz.

Strata vlastnej identity, kto som a co chcem, kam smerujem, co mi robi radost je cesta do depresie.

deti95060810
26. apr 2017

@f333 ty si to presne napísala tak ako som si ja myslela....
Vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá....

mandala77
26. apr 2017

@zurizuri teraz rieši Tvoj plat a prácu. A čo to bude časom? Píšeš, že nevieš, čo so sebou robiť aby, si bola dosť dobrá. A po rokoch môžeš zistiť, že bude v toho veľa, v čom pre neho nebudeš dobrá. Ukazuješ mu, že môže s Tebou manipulovať, že reaguješ na pocit viny. Keby nie, tak mu povieš, čo jeho do toho, koľko Ty zarobíš, veď Ty ani nevieš koľko zarába on (a ešte to berieš ako taká samaritánka, ktorú to ani nezaujíma).

Ak by mu na Tebe záležalo, tak by Ťa motivoval v smere, čo Ty chceš robiť, neviem, učiteľku v MŠ, preto, lebo Teba to baví, nie, že by si tam málo zarobila. Záležalo by mu na Tvojom šťastí. Veď on zarába nadštandartne.
Bývate v jeho byte. Platíš mu polovičku výdavkov na energie, odišla si za ním. To je fajn mať taký vzťah pre neho.

Začínaš mať zo seba zlé pocity, lebo sa mu nepáči, že málo zarábaš v práci, v ktorej ale Ty si spokojná.
Si typom ženy, ktorá je ľahko manipulovateľná. A jemu to dochádza. Moc chutí sladko. V Tvojom prípade by som bola viac ako obozretná. Ospravedlňuješ ho. Že je ajťák a nemá žiadnu empatiu a kúsok citu. Aj v diskusii, viac sa prikláňaš tomu, že Ťa chce motivovať. Ako tu už bolo spomenuté, aby si časom - s plačom, si na túto diskusiu nespomenula.

zltalienka
26. apr 2017

@zurizuri tak sa ho spytaj, kolko zaraba, a mozno budes prekvapena. A mozes prezradit mesto, kde pracujete? Lebo je rozdiel v platoch v Bratislave a napr. v Presove.
Podiela sa aj na vareni, upratovani spolocnej domacnosti?
A este jedno mi je cudne: preco nemas vlastne kamosky? Pises, ze v meste nikoho nepoznas, iba priatela a jeho kolegov. A svojich kolegov/kolegyne nemas? Neizoluj sa od sveta, kvoli priatelovi.

toskanka
26. apr 2017

@0silvia0 Nic mi do toho nie je, ale tipujem, ze ste sa spoznali cez internet, co je pre IT uplne typicke, poznam osobne troch a dvaja maju manzelky cez zoznamku. Tazko si viem predstavit, ze by ste taki dvaja rozdielni ludia na seba narazili prirodzenou cestou.

Ty si pre vztah obetovala uz mnoho, co nesmies obetovat, je samu seba. Mas vlastnu vlnovu dlzku, vramci nej si zariad svoj zivot.

0silvia0
26. apr 2017

@toskanka asi tvoja reakcia patrila @zurizuri 🙂

toskanka
26. apr 2017

@0silvia0 nie asi, ale urcite 🙂