icon

Priateľ s nami nechce žiť

2. apr 2022

Prosím o názor či preháňam, ako by ste sa zachovali vy? Nemyslela som si že sem niekedy napíšem ale som už zúfalá....
S partnerom máme dvojročné dieťa a ďalšie na ceste... avšak partner žije a pracuje v inom meste (býva s rodičmi). Bude mať pomaly 40 rokov... Vlastníme byt v menšom meste niekoľko stoviek kilometrov ďalej, takže dochádza len na víkendy, v podstate odkedy sa poznáme...
Žiaľ našou nezodpovednosťou sa mi podarilo nechcene znova otehotnieť ...z čoho mám hrozné výčitky ,však
myslela som si že s druhým dieťaťom sa už konečne uvedomí a nájde si prácu tu ( nebol by to problém) ...on to však odmieta a keď som mu dala ultimátum, povedal že buď sa nastahujeme tam (do podnájmu, bez úspor s dvomi deťmi...myslim že by sme to ledva finančne ustáli)ale on k nám nepríde, takže v podstate radšej ukončí náš vzťah.... ešte dodám že nijako extra nezarába takže o to, že ma veľmi výhodnú prácu sa nejedná

Strana
z2
luckynat
2. apr 2022

Ja som mala taku kamosku tiez co jej muz sa nechcel vratit do spolocneho domu, radsej bol pon-pia mimo domu a chodil len na vikendy. Aj vieme preco, lebo pon-pia si riesil ine baby u seba 😵‍💫
Teraz ho financna situacia donutila vratit sa naspat do domu k zene a tak sa zeru ze su radi ked sa nevidia. Proste si zvykli byt bez seba a ked su dlho spolu tak si lezu na nervy a manzelstvo upada.

kinderzwillinge
2. apr 2022

Tie co jej radite, aby sa prestahovala, preco by to mala robit??
Normalny muzsky jedinec sa mal uz davno k danej situacii postavit ako zodpovedny chlap. Mam dieta, tak budem s nimi zit a starat sa a ak to je z nejakeho dovodu nevyhodne, sadnut si a vysvetlit si dovody a fakty a povedat najdem nam byt, budeme spolu zit a postaram sa o vas.
A nie takto jednat a 2 roky nezit so svojim dietatom.

@simsalabim Mamicka je asi rada, ze ma synacika doma a predpokladam, ze nema ani potrebu travit cas so svojimi vnucatami

zmrzlinka2021
2. apr 2022

@kinderzwillinge a čo je lepším riesenim na danu situaciu? Ostat sama s dvoma malimi detmi?
Pre chlapa dieta nie je zavazok, + este ona nie je ani jeho zenou, cize de facto si to odsere najviac ona sama. Pravdepodobne nema brutal karieru tam kde zije, je jednoduchsia a preto podla mna je nateraz lepsie ist k nemu.
Zial vztahy typu - spravim si s frajerom dieta ze sme "akoze prodina" su dnes velmi caste, ale ona ma uz zodpovednost za deti, to nie je len "čauko kakavko". Ona si uplietla na seba bič, že ma s nim deti, a momentalne musi nejako si ti usporiadat, aby to bolo pre nu a deti co najlepsie aj ked ani to nie je velmi dobre riesenie.

edita88
2. apr 2022

Nechapem niektore matky, co tu tu citam. Hejt, ponizovanie a urazanie a to nie len tento prispevok. Ano vy vsetky ste dokonale, neurobili ste v zivote ziadne nelogicke rozhodnutie. Nechapem… Ked sa niekto pyta na nazor a druhy mu tam hned zacne pisat naklady… Ako mu to asi pomoze? Hroza, zeny bez chrbtovej kosti a stipky empatie.

akbara77
2. apr 2022

Kks....ty si riadna trúba...prepáč, ale robiť si deti s takýmto .....stále hovorím, pouzivajte s vagínou aj rozum.Chudata deti, nemôžu za svojich rodicov

trema
Autor odpoveď zmazal
sasitimi17
2. apr 2022

40 ročný pracujúci človek, býva u mamičky a nemá úspory ? Ty si kam dala rozum keď si s ním robila deti?

gagik
2. apr 2022

Ja si myslim,ze tie zeny ,co takto dopadnu ani za to nemozu, nakolko je problem v ich povodnej rodine, ze nikdy im rodicia nepovedali, ze su hodnotne, ze sa ak ich chlap naozaj chce musi byt schppny si ju vziat za zenu, ze muz ma dobijat zenu atd….ked tu citam, ako je pre niektore mamicky normal,ze 16-rocne dcery chodia prespavat k frajerom..a ked maju 25-rokov tak maju 2 deti -samozrejme kazde s inym chlapom a ziju s 15- nastym chlapom v poradi, co ma x-deti s predchadzajucimi zenami…to uz teraz neexistuje take to klasicke chodenie,ked obaja byvaju u rodicov a proste chodia spolu do kina,na vylety alebo dovolenky, spoznavaju sa ?Ci to ihned zacnu spolu spat, robit si deti a potom sa cudovat,ze do akej riti sa dostali?

liusa82
2. apr 2022

ja som už všeličo videla ale aj toto sa dá? o takomto type vzťahu som ešte veru ani nepočula ako mám 33 rokov.No ale asi je možné ozaj všetko

lavinis
2. apr 2022

No, dostala si sa sama do riadneho pruseru. Fakt neviem, co ti poradit. Zacni používať hlavu.

zanka777
2. apr 2022

Nechcem ťa strašiť ale takto... Zaujímavé sú pre mňa dve veci
Zoznámil ťa už s mamou???vie že má vnúčatá ?javí o nej záujem chce sa s nimi stretávať a mať vzťah?
Po ďalšie...mám dojem že nežije s mamou ale so ženou takže je ženatý alebo zadaný... No nie sú to dve veci ale viac 😁
Ja by som mu s nadšením povedala že ok ideme za tebou budeme tam žiť všetci spolu a podľa jeho reakcie uvidíš či zamrzne 😉☝️👌ale tvár sa akože už to všetko ideš riešiť a pýtaj sa ho kedy čo ako kde tam budete že si už pozerala byty a jednoducho nech vidíš ako bude reagovať

dilino
2. apr 2022

Ja si myslim že ON má ženu že je ženatý a jeho rodičia alebo mama ani netuši že má nejake vnúčata s cudzou ženou a plne súhlasim do bodky čo napisala zanka777.Vôbec nemusi bývať u mamy je to iba jeho zamienka.Býva zo svojou rodinou.Ja na tvojom mieste by som si všetko pozisťovala že či jeho mama vie že má nejake ine vnúčata ako tie čo ma ON zo svojou ženou.A ver že by si bola prekvapena.Neide mi do hlavy aby 40 ročný muž nechal ženu s detmi ktore sú jeho samu nech ich vychovava.Blbosť niečo za tým bude.Neverim že by si bola až taka naivna že by si spala s chlapom ktorý by TI povedal že nikdy s tebou a vašimi detmi nebude.A že má 40 nemá úspory no ved ked má rodinu tak asi všetko na mesiac minu.Ak by aj mal slabo platenu prácu tak úspory by mal keby že žil u mamy nemysliš.Ved určite mama by mu vždy niečo nechala nevzala by mu žiadne peniaze.A aj to či TI povedal pravdu čo sa týka slabo platenej práce čo ked je práca dobre platena.Možno preto ťa tam volal lebo vie že by si neprišla vôbec.Ale kto vie ako by sa zatvaril ako piše zanka777 keby si mu povedala že súhlasiš s tým a prisťahuješ sa k nemu že čo by na to povedal.Zisťuj si len všetko teraz možnosti sú.Alebo ak vieš kde býva údajne s mamou vezmi dieťa a chod pozrieť že či to čo TI v skutočnosti aj povedal že je úplne všetko pravda.Rozum mi neberie správanie 40 ročného chlapa.Keby že mal dajme tomu 25 rokov no ešte som schopna pochopiť že sa tak chová.Ale nie 40 ročný chlap niektorý 40 ročný už majú veľke dospele deti.Možno aj ON ma veľke deti a zľakol sa zodpovednosti nechce už sa o deti starať.Ale ved existuje ochrana ked si chcel len úžiť a nie bez rozmyslu urobiť žene dieťa ked vie dobre že ma nejakú rodinu.Ja už by som ho nechcela len peniaze výživne nech plati na deti.Blbec hlúpi nechcieť vlastne zdrave deti.

dilino
2. apr 2022

@zanka777 súhlasim s tebou do bodky čo si napisala.

kinderzwillinge
2. apr 2022

@zmrzlinka2021 Riesenim na danu situaciu je, ziadat vyzivne a zariadit si zivot sama, bez bezcharakterneho chlapa a casom mat moznost stretnut niekoho, kto bude lubit ju aj jej deti. A ano, mas pravdu, tento model rodiny, ze mam frajera a mame deti je v dnesnej dobe casty a priam standart, lenze oni nie su ani frajeri, ani rodina, on si chodi len ulavit kazdy vikend.

zmrzlinka2021
2. apr 2022

@kinderzwillinge Lenze sama vies, ze vacsina zien s vyzivnym doslova zivori a nemat s kym zdielat vychovu deti rapidne znizuje jej sance vobec najst si pracu, nieto dobru pracu. Opustene matky patria do kategorie najviac ohrozenych chudobou.

zanka777
2. apr 2022

@dilino teším sa 😊🙏👌😁

kinderzwillinge
3. apr 2022

@zmrzlinka2021 Ano, v tomto mas pravdu, lenze oni maju spolu 2 rocne dieta a ona je sama na vychovu aj na vsetko, ved on zije a pracuje v inom meste.

Strana
z2