icon

Priateľ sa nestará o naše deti, ale na účty chce polovicu

22. feb 2023

Priateľ s ktorým som cez 20 rokov sa nestará o naše deti.Deti sú už v puberte ale nikdy sa o ne nestaral a ani keď sú už staršie nechce sa o ne starať.Neurobí nič ani keď sú choré ani keď niečo potrebujú do školy,nevenuje im žiaden čas.Svoj čas venuje odjakživa len svojmu podnikaniu a ľudom ktorý pre neho pracujú,známym a kamarátom a jeho rodine.Tým pomôže aj čas na nich má.Na naše deti nie.Prestala som si ho vážiť a kde neni úcta, neni ale láska.Nikdy sa nesprával ani ako môj partner ani ako rodič.Život s ním bol prežitý len ako večné čakanie.On si vybudoval úspešné podnikanie, v domácnosti nikdy nič nechcel robiť.Fungujem ako otrok a služka.Na všetky účty chce ale polovicu.Začala som rozmýšľať nad budúcnosťou pretože keď poplatím účty,plus deťom čo treba,občas sebe ostáva mi z výplaty zúfalo málo.Tým pádom mám aj našetrené málo.Na dovolenky nechodíme, nič drahé nekupujeme.Nemám v podstate žiaden majetok ani svoj byt.Momentálne na prednom zube mi treba peniaze na korunku, zub sa už zachraniť nedá a mám aj ďalsie 2kazy, plus pod ďalšou korunkou silno zapálené dásno takze korunku treba zložiť.Je tam mŕtvy zub a ten treba prečistiť,opraviť.Oči sa mi tiež vekom pokazili a tým že som aj krátkozraká aj dalekozraká a už ma nebaví meniť okuliare podľa potreby tak si musím kupiť multifokálne okuliare ktoré su drahé. A toto vsetko bude tak drahé že musím siahnuť na moje ťažko našetrené úspory.Moja otázka znie.Platili by ste účty spravodlivo na polovicu? Keď všetko v domácnosti robím len ja? S deťmi po lekároch chodím len ja, keď sú choré ostávala som na očr len ja.Veď aj opatrovateľky,upratovačky a kuchárky majú za svoju prácu zaplatené.Rozmýšľam nad budúcnosťou že ja v podstate v starobe dopadnem s nízkym dôchodkom keďže som obycajný človek s platom tesne nad hranicou životného minima.Bez svojho bytu a bez väčších úspor.Príde mi to nespravodlivé.Pretože priateľ má aj mal celé tie roky luxusne veľa času na to budovať si svoju karieru tým že v domácnosti nič nerobil a ani sa nestaral o deti.Platili by ste vy účty na polovicu keby ste žili tak ako ja? Ja som mu toto cez víkend povedala a jasné že sa rozčúlil a povedal mi ze v tom prípade sa môzem vystahovať.

syslik81
22. feb 2023

btw vies kolko zien zije rovnako ako ty ... platia polovicu uctov a muz sa nestara o deti ... teraz uz pises ze ti prispieva na deti len sa im nevenuje-to robi 70% chlapov ... financie po 20 rokoch uz nezmenis- jedine sa zacat vzdelavat a najst si lepsiu pracu ...a ano polovicu na ucty hold davat musis ked tam chces byvat-jeho byt 20 rokov to tak fungovalo

simca06022011
22. feb 2023

Nie, a 2orokov by som.v tomto nežila. Nehnevaj sa ale toto je riadna hlúposť. Na čo ti je taky chlap? Véd keby si odišla pred 15, 20 rokmi máš iný život. Výživné by posielal.. ja som so svojím priateľom 20r a jedno dieťa, rieis podnikanie atď, záľuby a iné a áno aj sa povadime za to, lebo nebudem suchat nohami doma pred pánom.ak.nevezme dcéru lyžovať alebo sa nevenuje ale s kamošmi strávi čas so somarinami. Účty nebola áno.len debata, ja platím všetko k jeho účtom mam prístup a pošlem si koľko potrebujem a áno aj na svoje úspory aj na svoje veci. Raz pri niečom padla rex na účty na polovicu. Raz. Okamžite som vyrukovala s tým ze ok, ale všetko v domácnosti tiež a detto ak.mam vyratavat vsetko napolovicu aj budem do vsetkeho co robi doma kybicovat a olamzite zlikviduje tie.svoje projekty na dvore ( mimochodom lobotomiu mi neurobili pred rokmi, polovica je moja). Proste zahnať sa takto.do kúta.. pritom napr môj nemá šajnu koľko kde míňame, mne by možno aj bolo lepšie ísť všetkým aj prácou doma na polovicu :D

autor
Autor odpoveď zmazal
kvetinka75
22. feb 2023

nie neplatila by som

pribinak
22. feb 2023

Koho je to byt?

martul
22. feb 2023

Nemala si žiť v špine, mala si sa naňho vykašľať
Teraz po rokoch to ideš riešiť, teraz ti to začalo vadiť?! Hneď ako ste spolu začali žiť tak ste mali mať tieto veci vyriešené.
Dennodenne téma o priateľoch, nech mi nikto nehovorí, že sobáš je len kus papiera.

tiezjedna
22. feb 2023

A ako ti pomôže, že ti tu napíšeme všetky do jednej, že na polovicu nič neplatiť? Urobíš to? To fakt potrebuješ nakopnúť tu?? Už dávno si si mala urobiť poriadok so životom a hlavne s chlapom

alex49
22. feb 2023

Nie, neplatila by som účty na polovicu. Zohnala by som si dôkazy o jeho výplate a podnikaní, požiadala o premrstene výživné, odkladal si co sa da a odišla od takého spolubývajúceho.

autor
Autor odpoveď zmazal
miadi
22. feb 2023

Namiesto mk pisania šup objednaj sa k zubarovi aj Keby si tam mala posledne € nechat Snad ta priatel nevyhodi z domu .

autor
Autor odpoveď zmazal
sense
22. feb 2023

Som ti povedala neplatila by som mu. Vyčísli mu hodiny v domácnosti strávený za mesiac, vypočítajú sumou aká beží za upratovanie na Slovensku a ak ti on zaplatí polovicu tej sumy za upratovanie ty mu daj polovicu za bývanie ak kir tak nie

simca06022011
22. feb 2023

@martul pre niektoré ženy je to veru aj ochrana

lopuch22
22. feb 2023

Zrejme od neho nikdy neodides,20r je strašne veľa..škoda detí,čo majú za príklad.Aj keď nič z toho čo ti tu píšu si neberies,tak o.k,rovnako neplatila by som polovicu a hneď zajtra poslala návrh na výživné na deti.Az k vám príde kuratela,deti sú dosť veľké aby samé povedali ako to je.Pokial tiež už nemajú syndróm ako ty-ospravedlnovat neschopného tatka.Zuby si daj do poriadku,poisťovne majú rôzne výhody koľko z platby vrátia,pozistuj si.

miadi
22. feb 2023

Ja som vedela ze chcem deti v manzelstve je to jednoduche. Chlap co si ta nevazi si ta nechce zobrat . A co ti to pomoze ci by mu ine zeny dali polku alebo nic ? Prd makovy ti to pomoze stale si tam kde si. Tam bud husta ked ta priatel vyhadzuje z domu nie tu anonymne. Uz nieco Rob so svojim
Zivotom ty mas realne vacsie sance ako Ja raz byt bezdomovkyna bez zubov. Mala by si vela veci zmenit .

chillibubble
22. feb 2023

ja osobne kedze je to jeho byt a vyzera ze je schopny vsetkeho by som platila na polovicu zatial, lebo by som nechcela skoncit vyhodena na ulici. ale rozmyslala by som, ako z tejto situacie von. ako zohnat a platit podnajom. zistila si kolko by som mohla ziskat vyzivne, danove bonusy, pridavky atd. a pocitala, co mi z toho vide...

evaachesa
22. feb 2023

A toto vážne začínaš riešiť po dlhých 20 rokoch? Už dávno si mala byť preč.

milanemila
22. feb 2023

Ok, lebo si pisala, ze ked poplatis vsetko pre deti, tak to vyznelo ako keby na deti neprispieval. Tak mu navrhni, ze budete ucty platit alikvotne k vasmu platu 🤷🏼‍♀️ ja rozumiem, ze pracujes, ale nasla by som si este brigadu navyse nech si nieco nasetris.

namornicka
22. feb 2023

Nasa odpoved je NIE, neplatili by sme v takejto situacii polovicu. No len ty poznas vasu situaciu a vies odhadnut do akej miery mozes teraz “rebelovat”. Lebo dosledky, ci uz v tvoj prospech, alebo proti tebe, budes znasat ty. Snaz sa otriast a financne sa pozviechat aby si vo vyssom veku na to nedoplatila, ze nebudes mat za co platit vydavky, lieky a pod. Deti sa nejak otrasu a odstartuju zivot, mozno im otec nieco da, ale ty aby si nezila v biede. Nezanedbavaj zdravotne problemy, lebo sa mozu nabalovat, zapaly zubov su nebezpecne.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
chillibubble
22. feb 2023

@mamula20 prepac, ale "zober hypo,kup byt" je z kategorie nemam sajnu ako to v zivote funguje, ale nieco poradim.

monismie
22. feb 2023

@mamula20 tak niektori si asi ozaj myslia, ze vsetko je v zivote jednoducho ako mavnutie carovneho prutika. toto je taka realne moznost asi ako stretnut v lese jednorozca. nehejtujem, ale toto fakt ma od reality daleko.
co sa tyka toho, ze otec chce peniaze, dala by som mu asi len tolko, co mu prinalezi. ako sa staral, tak bude mat. jednoducha rovnica.

autor
Autor odpoveď zmazal
blondiee83
22. feb 2023

Nie, neplatila by som polovicu uctov a neplatila by som ani tretinu. Neviem ale k comu ti to pomoze - otazky financii ste si mali riesit v case, ked ti povedal, ze si ta nezoberie.
premrhala si velmi vela rokov zo svojho zivota, ale stale nie je neskoro zmenit to. Skus si spisat svoje prijmy, vydavky a vyjde ti, ci je to postacujuce aspon na prenajom 1i bytu, kde by ste dosacne mohli byvat... Ked ti potom odklepnu vyzivne, mozno budes mat dostatok financii aj na vacsi byt. Prip. ist na cas k rodicom. neviem, ake mate moznosti. Ale nezostavala by som v takom vztahu, kde nic nemam, ale platit musim, akoby sme mali vsetko spolocne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
akvi
22. feb 2023

Nie, neplatila by som polovicu ani náhodou. Hlavne by som neostavala s takýmto zmrdom. Vždy môžeš zbaliť tašky a odísť. Deťúrence mu samozrejme nechaj, nech sa pekne postará. Kamoske sa takto vyhrážal ex, že jej "vezme" dieťa, po dvoch týždňoch (z toho väčšinu času decko bolo s babkou), prišiel za ňou s prosikom, že či by sa predsalen nedohodli inak, lebo on chudáčik sa nestíha postarať aj o dieťa. Deti píšeš že sú veľké, sadni si s nimi a vysvetli im situáciu. Hlavne neostávaj v tomto prezivacom móde, rob niečo, čokoľvek je lepšie, ako toto.

autor
Autor odpoveď zmazal
kacernakokse
22. feb 2023

Účty by som na polovicu rozhodne neplatila. Spočítaj hodiny koľko venuješ deťom a domácnosti, nájdi si koľko stojí upratovačka vo vašom regióne a to mu ukáž, že o toľko menej platíš nájom. Ale vlastne ti to môže byť prd platné, aj to či by som ja platila alebo nie. Môžeš len tŕpnuť, kedy ťa vyhodí na ulicu, pretože ziješ 20 rokov v cudzom byte a prispievaš mu naň každý mesiac. Nechápem, prečo nemáte svoj byt. Ale ty tu stále argumentujes niečím, že on nechcel - a prečo si neriešila čo chceš ty? Na to, že sa o deti a domácnosť nestará si prišla za 20 rokov, keďže po prvom dieťati to asi nebolo očividne. Ale vieš čo ma mrzí najviac? Tvoje deti. Ponesú si vaše správanie celý život a buď budú uboziatka schulene vedľa človeka, čo v nich nevidí nic iné iba slúžku a opatrovateľku, alebo budú na tej druhej strane pólu a stane sa z nich ďalší ľudský odpad ako je tvoj priateľ. Úprimne, v tvojej situácii už nemáš naozaj veľmi čo robiť, veľmi ťažko sa z toho vyhrabes a to vyzeráš že ani nechceš, takže jediné co môžeš je placat sa vo svojích hovnach, ktoré si si 20 rokov pod seba kládla.

chillibubble
22. feb 2023

a predat dom a otca prestahovat do vasho mesta?

autor
Autor odpoveď zmazal
akvi
22. feb 2023

Žena, preboha, máš kam ísť, tak choď. Začni hľadať prácu bližšie k otcovi. Deťom oznam, že ideš a nechaj ich s ocinkom. Minimálne do konca školského roka, to by som vôbec netrvala na zmene školy, iba ak by deti veľmi chceli. A potom sa uvidí. Aj pánko sa spamätá, keď zistí, že sa aj o deti aj o domácnosť treba starať. Takže fakt, prvá vec, hľadaj prácu a neváhaj ani sekundu.