Priateľ sa nestará o naše deti, ale na účty chce polovicu
Priateľ s ktorým som cez 20 rokov sa nestará o naše deti.Deti sú už v puberte ale nikdy sa o ne nestaral a ani keď sú už staršie nechce sa o ne starať.Neurobí nič ani keď sú choré ani keď niečo potrebujú do školy,nevenuje im žiaden čas.Svoj čas venuje odjakživa len svojmu podnikaniu a ľudom ktorý pre neho pracujú,známym a kamarátom a jeho rodine.Tým pomôže aj čas na nich má.Na naše deti nie.Prestala som si ho vážiť a kde neni úcta, neni ale láska.Nikdy sa nesprával ani ako môj partner ani ako rodič.Život s ním bol prežitý len ako večné čakanie.On si vybudoval úspešné podnikanie, v domácnosti nikdy nič nechcel robiť.Fungujem ako otrok a služka.Na všetky účty chce ale polovicu.Začala som rozmýšľať nad budúcnosťou pretože keď poplatím účty,plus deťom čo treba,občas sebe ostáva mi z výplaty zúfalo málo.Tým pádom mám aj našetrené málo.Na dovolenky nechodíme, nič drahé nekupujeme.Nemám v podstate žiaden majetok ani svoj byt.Momentálne na prednom zube mi treba peniaze na korunku, zub sa už zachraniť nedá a mám aj ďalsie 2kazy, plus pod ďalšou korunkou silno zapálené dásno takze korunku treba zložiť.Je tam mŕtvy zub a ten treba prečistiť,opraviť.Oči sa mi tiež vekom pokazili a tým že som aj krátkozraká aj dalekozraká a už ma nebaví meniť okuliare podľa potreby tak si musím kupiť multifokálne okuliare ktoré su drahé. A toto vsetko bude tak drahé že musím siahnuť na moje ťažko našetrené úspory.Moja otázka znie.Platili by ste účty spravodlivo na polovicu? Keď všetko v domácnosti robím len ja? S deťmi po lekároch chodím len ja, keď sú choré ostávala som na očr len ja.Veď aj opatrovateľky,upratovačky a kuchárky majú za svoju prácu zaplatené.Rozmýšľam nad budúcnosťou že ja v podstate v starobe dopadnem s nízkym dôchodkom keďže som obycajný človek s platom tesne nad hranicou životného minima.Bez svojho bytu a bez väčších úspor.Príde mi to nespravodlivé.Pretože priateľ má aj mal celé tie roky luxusne veľa času na to budovať si svoju karieru tým že v domácnosti nič nerobil a ani sa nestaral o deti.Platili by ste vy účty na polovicu keby ste žili tak ako ja? Ja som mu toto cez víkend povedala a jasné že sa rozčúlil a povedal mi ze v tom prípade sa môzem vystahovať.
tak ked je ti takto vlastne dobre, tak nehladaj riesenia svojej situacie... alebo teda skus nedavat polovicu a cakaj, co sa stane.
A kolko maju rokov deti?
Ty sa pytas autorka, že čo ti to pomôže, čo ti ludia pišu - cely tvoj postoj je zly a nech sa ti oči otvoria Du ludia, čo iny nazor nevezmu, ale potom nenariekaj a zmier sa so situaciou - ako si kto ustelie, tak bude spať a je pravda, co tu baby pišu, že kolko mu dovoliš, tolko si on k tebe dovoli..Ale predpokladam, že chybu teraz budeš hladat v luďoch, čo ta kritizujú nie v sebe. Každemu je luto, že si takto skončila..moj tatko nič nepomahal ale daval peniaze, v pripade rozvodu by mama neostala na ulici..takže celkom ina situacia..boli zobrati hlavne
a tu upratovacku budes platit sama zo svojho?
@miadi 🤣
Ci by som platila? Nie. Ale ty si dost zlej vyjednavacej pozicii. Nemas nan ziadnu paku okrem sudnej, ale do tej zrejme nepojdes. Ked sa raz zatne, tak ti neda vobec ziadne peniaze. A z tvojho platu to neutiahnes. On ta ma zjavne v pazi a velmi dobre si uvedomuje, ze mu nic nezmozes. To chce zmenit strategiu. S takym clovek nemozes do otvorenej vojny. Takeho musis len chvalit a poviem to sprosto podlizovat. Potom bude ochotny uvolnit viac €. Treba sa na odchod (ak chces) riadne pripravit. Drzim prst.
akoze ja ti drzim palce, ale kedze je to ocividne debil, neviem ci si nejako pomozes a pohnes s nim. ci ti bude nieco platit alebo okrem toho ze mu budes mat stale davat polovicu, budes este platit aj upratovacku a opatrovatelku...
autoroka, chceš povedať, že pred deťmi to bol milý a empatický partner, ktorý ti v domácnosti so všetkým pomáhal??
Najdi si lepšiu prácu a skrátka odíď od neho, neni to manžel takže nemá toľko práv a môžeš zmeniť školu bez jeho vedomia bez problemu
Vypýtaj si výživné na deti a ak splnas tak aj na seba
No ved skus si dupnut nohou. Skromne predpokladam, ze sa vytoci do biela a ty stiahnes chvost. 20 rokov si to takto mala. Si myslis, ze teraz sa co zmeni? Nic.
Ja by som nevahala v takejto situacii, a išla byvat k otcovi, ked je rad, ze pojdeš k nemu.Nebude tu na veky a stravite určite krajši cas ako sa tu handrkovat s priatelom.Nech ti plati vyživne.Nemusiš tam ist na furt..Kym sa pozbieraš, aj otec bude rad.Deti sa musia prispôsobit tentokrat a potom uvidiš čo ďalej.A moc to neodkladaj, ja poznam 2 tety, čo v 70ke museli z domu.Takže to neni taka sranda ako to vyzerá
V tvojej situácii by som mu deti nechala. Samozrejme po odkomunikovani s deťmi. Predpokladám, že deviataci by sa rozhodli určite radšej ostať s otcom a dokončiť školu. Tretiačka by možno radšej šla s tebou. Akože čo je na tom zlé nechať deti otcovi? Nie su to už bábätká. Majú už svoj rozum, názor. Nejdeš ich opustiť! Ides vyriešiť situáciu. S deťmi by som jednala na rovinu, veď oni už určite vnímajú, čo sa u vás deje. Mám z teba skôr pocit, že nedokážeš odísť z nejakého dôvodu. Poloz si otázku, čoho sa bojíš, čo je za tým.
no pomenovala si to dobre... Najvyšší čas dať mu vale.
Polozim otazku inak. Ked uz deti odidu (pises ze su pubertaci),tak aky dovod uvedies aby si neplatila polovicu? Chapes,ze to mas cele uplne zle? Cely vztah a hlavne tvoju buducnost? Cim neskor si poriesis,aby si mala vlastne byvanie a vlastnu buducnost,tym lepsie

@janetinka27 ale vsak to každy hovori s tym papierom.minule ma na fcb vysmiala jedna 18 ročna nech si prečita tento prispevok..hlavne, ze vsetci su najmudrejši..Susedka tiez tak žije, robi služku celej rodine, byt jej nepatri a v 70ke može skončit na ulici..tak to je