Priateľ sa nestará o naše deti, ale na účty chce polovicu
Priateľ s ktorým som cez 20 rokov sa nestará o naše deti.Deti sú už v puberte ale nikdy sa o ne nestaral a ani keď sú už staršie nechce sa o ne starať.Neurobí nič ani keď sú choré ani keď niečo potrebujú do školy,nevenuje im žiaden čas.Svoj čas venuje odjakživa len svojmu podnikaniu a ľudom ktorý pre neho pracujú,známym a kamarátom a jeho rodine.Tým pomôže aj čas na nich má.Na naše deti nie.Prestala som si ho vážiť a kde neni úcta, neni ale láska.Nikdy sa nesprával ani ako môj partner ani ako rodič.Život s ním bol prežitý len ako večné čakanie.On si vybudoval úspešné podnikanie, v domácnosti nikdy nič nechcel robiť.Fungujem ako otrok a služka.Na všetky účty chce ale polovicu.Začala som rozmýšľať nad budúcnosťou pretože keď poplatím účty,plus deťom čo treba,občas sebe ostáva mi z výplaty zúfalo málo.Tým pádom mám aj našetrené málo.Na dovolenky nechodíme, nič drahé nekupujeme.Nemám v podstate žiaden majetok ani svoj byt.Momentálne na prednom zube mi treba peniaze na korunku, zub sa už zachraniť nedá a mám aj ďalsie 2kazy, plus pod ďalšou korunkou silno zapálené dásno takze korunku treba zložiť.Je tam mŕtvy zub a ten treba prečistiť,opraviť.Oči sa mi tiež vekom pokazili a tým že som aj krátkozraká aj dalekozraká a už ma nebaví meniť okuliare podľa potreby tak si musím kupiť multifokálne okuliare ktoré su drahé. A toto vsetko bude tak drahé že musím siahnuť na moje ťažko našetrené úspory.Moja otázka znie.Platili by ste účty spravodlivo na polovicu? Keď všetko v domácnosti robím len ja? S deťmi po lekároch chodím len ja, keď sú choré ostávala som na očr len ja.Veď aj opatrovateľky,upratovačky a kuchárky majú za svoju prácu zaplatené.Rozmýšľam nad budúcnosťou že ja v podstate v starobe dopadnem s nízkym dôchodkom keďže som obycajný človek s platom tesne nad hranicou životného minima.Bez svojho bytu a bez väčších úspor.Príde mi to nespravodlivé.Pretože priateľ má aj mal celé tie roky luxusne veľa času na to budovať si svoju karieru tým že v domácnosti nič nerobil a ani sa nestaral o deti.Platili by ste vy účty na polovicu keby ste žili tak ako ja? Ja som mu toto cez víkend povedala a jasné že sa rozčúlil a povedal mi ze v tom prípade sa môzem vystahovať.
Od vikendu? Teda 5 dni? Drzim prst aby ti to vydrzalo. Bo ked mu dojdu veci ta sa zatne on. A to este len bude "sranda" Pripav sa psychicky na ten teror. A priprav aj deti.
čo prečo?
to bola reakcia na komentár, že keď deti odídu, vyrastú, tak nedostaneš ani alimenty. Sú ešte pomerne malé, tak to s odchodmi nebude tak horúce
No, som zvedava kto skor uprace, ci ty alebo on. Ak ty, tak si skoncila. Neviem, ako matka to asi upraces skor, ci neskor kvoli detom ty. Ale opat pisem. Drzim ti prst.
samozrejme, že potrebuješ jeho súhlas, aj keď sa inak nijak nezaujíma. Ak by si ich odsťahovala inam bez jeho súhlasu, tak by ťa kľudne mohol potierať za únos. Že nie ste manželia na tom nič nemení.
Nikdy netrebalo súhlas, buď to je nejaká novinka alebo netusim
To sa budem informovať lebo neverím že by to tak bolo
@lenjaona na zmenu školy, alebo pri žiadosti o DV, sme u nás pri rozvedenych a nezosobášených rodičoch vždy chceli súhlas oboch. Netuším, či je na to zákon, to by som teraz kecala, ak by som to tvrdila, každopádne u nás sme to tak robili, lebo sme mali zlú skúsenosť, keď sa rodičia doťahovali o dieťa a dokonca v škole robili scény.
Jeho radu si uz dostala a rovnaku dostanes aj tu. Ze by si mala odist. Vy uz nemate ziaden vztah, ste spolubyvajuci. Ale asi nemas kam.
Keby si bola s detmi sama, tiez by si musela varit a starat sa o deti. Vybrala si a zostala 20 rokov s clovekom, ktory nehne doma prstom a co nemusi deti. Pritom je kopec muzov, co ma deti rado a rado sa o ne stara. To si mala riesit ale kedysi. Rovnako starosti o byvanie, dochodok si mala mat kedysi, nie 10 rokov pred dochodkom. Preto je dolezity partner, co doma pomoze a ty mas cas na slusne platenu pracu. Lebo pecene holuby nepadaju z neba same a vztahy casom, ako vsetko podliehaju erozii.
Mozno sa nejako dohodnete, ze bude platit viac. Ale vas vztah to nenapravi a ani tvoj dochodok to nezvysi. Za tip top upratanu domacnost v mladosti sa v dochodku vyznamenania nedavaju, dolezite je, ci mas odlozene na starobu a horsie casy.
Sorry, mas plat, zober si pozicku ak nemas uspory na prenajom bytu a podaj ziadost o vyzivne na deti. Ja si myslim, ze je jedno, co povies svojmu priatelovi, on bude mat na vsetko protiargument. Samej ti bude lepsie, takto sa aspon onho nemusis starat. Ak mas moznost, tak k rodicom.
@mira0611 myslis ze banka jej da pozicku v hodnote 100% nehnutelnosti? nasetrene ma podla prispevku ledva na zuby a oci. tak je otazne ci by zvladala splacat pozicku( ona pise, ze ma plat trochu viac ako zivotne minimum, co sa mi zda ale blbost, kedze to by bolo menej ako min. mzda).
Je zarazajuce, ze si sa zbadala az teraz, ze s tym chces nieco robit...ale radsej neskoro(aj ked velmi neskoro) ako nikdy 😉. Drzim ti palce, aby si vytrvala a zmenila svoj doterajsi zivot, ktory s "normalnym" a harmonickym vztahom nema nic spolocne. Mna by len zaujimalo, tak zo zvedavosti, ze co si mala v hlave cele tie roky? Ako ste fungovali, ked je to taky chamtivec, ktory sa nikdy nezaujimal o svoje deti. Ako to fungovalo a funguje Vam ako partnerom?
No dobre a ked on nebude sublasit, držat ju na špagatiku, nema plat na hypo, on jej peniaze nedava sam si zveladuje majetky, on s minimom nema na zubara, 3 deti krku.Tam otec, čo možno za par rokov zomrie a potešil by sa rodinke a tuto chlap si dupne nohou-že nie a ona bude zbierat odrobinky štrbava, lebo nemakam odist? Tie tety, čo v 70 su bezprizorne, tiex mali muža čo 3x tolko zarobil ako oni, na deti neprispievali, zeny same platili životne naklady, nemaju masetrene nič, chlapi sa topia v peniazoch za tie roky.Jednu vyhadzuje von ta ma 70, dtuha musela ujst z domu do domova dôchodcov, ta prva tam nechce ist, peniaze nema.Teraz čo??
https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/som-uz-vela-rokov-nezamestnana-a-nemam-sebavedomie/?page=2
Aspoň neklam, že sem píšeš prvýkrát.
A nezabudni sa o pol roka prísť vyžalovať znova.