Priateľ sa nevie zmieriť s tým, že čakáme dieťa
Ahojte musim sa niekomu zverit lebo uz to v sebe dusim 9. mesiac. Som mlada tehulka ktora dietatko neplanovala. Moj priatel ma 21. Ide o to ze som otehotnela tri mesiace po tom, co sme sa dali dokopy a on nie je pripraveny na dieta. Nas vztah predtym bol rozpravkovy, mali sme spolocnych kamatov, rovnake nazory..prodte vsetko bolo super. Sex sme mali nechraneny, mozno si poviete ze som bola hlupa ale fungovalo to v predoslich 4 vztahoch a spoliehala som sa na to ze proste otehotniet nemozem. No opak bol pravdou a doktor mi potvrdil tehotenstvo o ktorom som nevedela mesiac. Prepadla ma panika a prve na co som myslela bolo, ze co na to povie priatel. No babatka som sa vzdat nechcela v tom som mala jasno tak som dala priatelovi volnost a povedala ze to bola moja chyba ze sme sa nechranili ale ze na potrat nepojdem a ked sa mu nepaci mozme sa rozist. On so mnou napriek tomu ostal, no to som este nevedela jak sa bude spravat. Od kedy som tehotna ma stale odpisuje, stalw mi hovori aka je to nuda, ako nam dieta znicilo vztah (pritom este stale nie je na svete lebo tehulkujeme). Stale mi hovori jak fasa sa maju jeho kamarati s priatelkami ,jaky maju ostatni slobodny zivot, jak som sa zmenila. Vycita mi ze nechodim chlastat a proste chce odomna veci ktore nemozem robit pocas tehotenstva a ja uz som z toho zufala. Tento rok som mala extra narocny. Do 38. Tyzdna som chodila do skoly v tych horucacach, aby som ukoncila rocnik a zmaturovala a ked mam konecne pokoj a cas na seba tak namiesto toho aby som oddychovala, sedim doma a depkarim. Nemam sa s kym porozoravat, nemam oporu..s kazdym sa len hadam lebo zijem este stale s mamou a jej priatelom. Cele dni cakam kym priatel pride z roboty , tesim sa na neho ale ked pride tak sa stale kyslo tvari. Jedine co nam klape je sex a aj ten uz je cudny kedze sa pri tom citim ako vyplavena veleryba ☹. Niekedy uz rozmyslam, ze ci to vobec zvladnem. Ze aka budem matka ked nemam oporu v priatelovi..dokonca sa prestavam na malicku tesit ☹ a potom mi je este horsie..a zas na druhej strane ju uz chcem mat pri sebe nech mi da pocit ze to vsetko stalo za to. Prezivala niektora z vas takuto situaciu? Ze priatel vas nechce opustit ale vycita vam tehotenstvo?
@sophieeee ahoj len tak som si precitala tvoj prispevok...a velmi si mi pripomenula moju spoluziacku zo strednej,inac super babu...tiez otehotnela v 18ke...v polovici 4teho rocnika bola aj svadba ale maturovat jej zakazali (boli sme cirkevna stredna skola a tak s bruskom nemohla ist k maturite ale v auguste s babom mesacnym uz ano,krute,sialene ale bolo to tak) ale vztah im nevydrzal...rozviedli sa...neviem preco...ale teraz ma krasnu uz skoro 16 rocnu dceru a ma novy vztah a v nom taku malu dvojrocnu babulku 😉 Je stastna 😊 Ze to nevyslo s prvym partnerom davno neriesi ale tesi sa z toho co ma...dve uzasne dievcata a teraz uz aj uzasneho partnera ☺
Drzim päste 😉
a je kopec manzelstiev uzatvorenych medzi zabezpecenymi ludmi, ktori uz dostudovali, rozbehli karieru, postavili dom, v 30tke mali dieta a v 40tke sa rozviedli a ostali sami.....
@katrin21 no dnesna madez, zacina v 15 so sexom a potom sa cudujeme, že v 20 tke uz mala 5.tich partneroch, co ja vo svojich 33 rokoch mam co dohanat 😀
@sophieeee pozri ja som mala dieta v 20-tke a som tu, Teraz moj ma 13 rokov a moje rovesnicky riesia materrsku, ja mam samostatneho pubertiaka, ktorý je samostatnejsi ako babatka. Takze super. Inak moje prve manzelstvo nevydrzalo, a to som ja mala 18 a ex 28. Ani ten tvoj asi nebude ideal, pravdepodobne ten napor nevydrzi a pojde si uzivat pohodu a chlast. Nezufaj, zvladnes to, zvladli to aj ine. Ja som si pocas materskej urobila VS a to bola moja najlepsia investicia. Potom sa mi naskytla hned praca ( bez znamosti) . Neboj da sa to zvladnut, vykasli sa na somara, co ti vycita, že nemoze chlastat, zariad sa sama, vypadni s kamoskou von na prechádzku ak sa ti da, alebo na nakupy pre male, alebo len tak pokecat o zivote .....Necakaj na priatela so zalozenymi rukami kedy sa vrati z prace, lebo sa zblaznis.
@sophieeee Ahoj.Zaujal ma tvoj príspevok,nechcem ta odcudzovat,lebo teraz potrebuješ hlavne klud a pohodu.Ale napíšem predsa niečo čo nemyslím zle, ale nechápem. Ako može mat také šikovné mladé dievča také "zaostalé názory".Mat v tak mladom veku tolko priatelov na sex a chválit sa tým na verejnej sieti,tak to chce odvahu.Kde sú tie časy ked si dievčina strážila svoje panenstvo pre toho pravého a samozrejme až po svadbe - to už píšem asi uplné scifi,ale tak to bolo.Ja viem že je iná doba,ale toto čo sa tu robí je hotová sodoma-gomora.Ty si vybrala svojmu dietatu otca ,tak teraz sa nestažuj.Ako si si to zariadila tak to budeš mat a znášaj následky.Vieš že chlapi sú menej zodpovední ako ženy,je to na nás ako sa chránime či nechránime pred tehotenstvom,lebo vačšia miera zodpovednosti za dieta vždy bola a bude na žene .Takže držím ti prsty, aby sa tvoj život uberal tak ako ty budeš chciet,nech sa ti narodí zdravé babetko a nezabudaj,každý si je strojcom svojho štastia!
@svetluska82 tak makaj a neflákaj sa na koníku 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Ach moralistky, mala styroch frajerov a co teraz? Nepytala sa Vas na nazor ci je to vela ci malo tema je uplne nieco ine. Vzdy to tu bolo aj Vase babky sa "prespavali" mozno aj Vasi rodicia sa brali preto ze ste sa mali narodit. A prosim neplette tu pribehy vasich dedkov spred 100 rokov, vtedy bola ina doba.
@sophieeee Ahoj, o tej antikoncepcii ta chapem tu nemozem brat ani ja, ani kondom nemozem lebo hned nejaka infekcia sa objavi. Ja som sice so svojim manzelom uz 7 rokov a babo este nemame ale aj tak ti chcem napisat svoj nazor. Je dobre ze si uvedomujes co sa deje zle vo vasom vztahu lebo poznam zopar pripadov kde si nechce zena priznat ze jej muz jej je viac na pritaz ako k dobru. Takisto je dobre ze si si zvolila zodpovednu cestu k rodicovstvu. Hlavne sa nenechaj zlakat na zlu cestu. Skus pockat kym sa mala narodi ako sa k tomu postavi otecko. Bud sa spamata alebo budes mat jasno co dalej 🙂 Hlavne nikomu zbytocne netrp veci co ta trapia. Prajem Ti vela stastia 🙂