Priateľ sa rozplakal, pretože som mu pod stromček nič nekúpila
Podotýkam že vopred sme boli dohodnutí že sebe nič nekupime, že kúpime iba deťom. Bola som tak dohodnutá s celou mojou rodinou a žiadny problém. Ale môj priateľ sa rozplakal pretože všetky darčeky ktoré sa nachadzali pod stromčekom boli pre deti. Nato že som obidvom deťom kupovala darčeky sama, celé Vianoce som si hradila sama, vyupratovala som si sama, s varením mi pomohla mama, sa nahnevať nato že som jemu nič nekúpila mi prišlo dosť hlúpe od neho. Nechcela som od neho nič pretože máme finančnú krízu. Preto som si všetko zaobstarala sama z materskej. On nemusel pohnúť prstom aby nejaké vianoce naše deti vôbec mali. Kúpil mi nejakú kozmetickú kazetu čo ani nepoznám,. Vie veľmi dobre že nepoužívam hocijakú kozmetiku, takže som asi neskakala od radosti keďže to nevyužijem. Ešte aj to sa zdul že sa mi napaci. Ja neviem už ako sa chlapom zavďačiť robím čo je v mojich silách ale on si to ako malé decko vôbec neuvedomuje.
aspoň jeden srandovný príspevok za deň, ešte povedz koľko má rokov 55 a to už je konečná 🙂

nechápem ani teba. To, že ti kúpil inú kozmetiku, tak sa ti ešte nepáči? V živote som môjmu mužovi nedala najavo, keď mi niečo kúpil čo sa mi nepáčilo. Nejde vôbec o darček, ale o to, že si dal tu námahu a vymýšľal a kúpil niečo. Ty si nevymyslela pre priateľa nič. To, že máš také decko vedľa seba, ktoré sa rozplače, to je druhá vec. že sa o nič nepostará a všetko robíš ty, veď takého si si vybrala. Chlapa, ktorý si ťa nevezme, máte 2 deti a nič neurobí. Ja takého nemám, vybrala som si iného. Čo sa teraz sťažuješ
Rozmýšľam naco ti je taky partner a naco mas s nim deti.. Ak s ničím nepomôže tak naco ti vlastne je? Reakcia myslim prehnaná z jeho strany, ale tiez si myslim, ze keby si chcela tak nejaku drobnost ako prekvapenie mu dáš. Aj ked ste sa dobodli, ze si nedate nic.
Mňa prekvapilo hlavne, že "všetko si ťahala sama" aj darčeky si pokúpila z materskej sama.
Finančná kríza je co? On nemá robotu, alebo o ňu prišiel? Deti sú tvoje alebo spoločne?
Zároveň ma tiež prekvapuje(a to často vidím tu na MK) že "sebe nekúpime nič, iba deťom.
Nerozumiem tomu, veď nemusím pod ten stromček dávat si s partnerom drahé dary,ale aspoň symbolika by mala byť. Mne by až čudne bolo, keby dám len deťom kopec darov a ja s mužom tam budem sedieť a... Nič..
Ale pre mňa je aj sprchac za 1,20 darček, čiže možno to inak vnímam...
Máte finančnú krízu, ale deti toho mali.dost.
Dohodnete sa , že si nič nekúpite, ale ty si tam aj tak darček nájdeš.
Robíš všetko sama, ty a len ty.
Máte viac problémov ako je jeden plač kvôli darčeku.
Ps. Mne by to prišlo ľúto tiež, ale by som neplakala. Ale ja som bola tá , čo všetko fakt zaobstarala a chystala a pod stromčekom bola len narýchlo , na poslednu chvíľu ,kúpená blbosť.
On sa vazne rozplakal ?!?! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 uz som citala asi vsetko..
@lienka9 koľko máu rokov? To bude iná sranda ešte
Podla mna deti nie su jeho, vsak?
Mne by srdce nedovolilo neobdarovat svojho partnera aspon s malickostou za 5E. ( ponozky, boxerky, vianocny hrncek)
Upratovala si, pripravovala, varila ako vacsina zien. Deti dostali dost, on nic. Nepodiela sa na spolocnom chode v domacnosti? Bolo to krute, aspon vidis ako ho to ranilo.
@marseillefan to ver ze nakupovanoe darcekov je hrozne, kedze dnes si vsetci kupia co potrebuju a necakaju do vianoc. Preto som nikomu nic nekupovala, aj sme si tak vraveli a uz svagrina doniesla darcek- hovadina, co posuniem dakomu co samu zijde a svokra tiez kupila- uvidime co to je ale ako poznam zas to posuniem dalej. A teraz my budeme vyzerat ako nejaky lakomci, aj ked sme sa dohodli inak. No co uz
Ale to s tou hrou ze si ju davas kazdybrok sa mi paci 🙂 asi aj ja tak urobim, uz som pocula aj take ze detom davali normalne darceky a rodicia si nekupovali hovadiny, ale vzdy zabalili daco co uz doma bolo.
Ja by som mu povedala, že jeho darček je to, že nemusel pohnúť prstom a prispieť jediným centom na to, aby ste si mali čo na štedrý večer naložiť na tanier a rozbaľovať prekvapenia s deťmi.
Mimochodom, čo presne myslíš tým, že sa ho snažíš do všetkého zapájať finančne alebo fyzicky? On je nejak mentálne retardovaný, že nevie, že samé sa to nespraví a nespadne to z neba, že treba kúpiť za peniaze, urobiť a treba ho k tomu viesť? Viesť máš k tomu svoje deti a nie dospelého chlapa, tomu to má byť dávno jasné.
@amyamyamy dúfam, že nie sú to jeho deti,lebo nútiť sa rozbalovat darčeky s vlastným dieťaťom je silná káva.
Ktovie čo bolo za tými slzami možno ľútosť, že nemajú dosť financií, že zlyhal, že ...nikto nevie čo mu išlo hlavou.Mozno ľútosť, že mu fakt nekúpila aspon šampón neviem?ale zle je, že si všetko zobrala na svoje plecia veď, keď nemá peniaze mohol tak či tak robiť ostatné nie?nakúpiť, upratať ..pozhanat...ale zase, ak sa 2 dohodnú, že sa nekupuje nič iba deťom, tak by sa to malo splniť.Ved dnes to rozoberte a uvidíš nerozumiem načo to píšeš sem máš ho doma spýtaj sa čo mu bolo ľúto a hlavne ty zmeň prístup, ak aj nie sú deti jeho nemusí byť u Vás ako navsteva
To naozaj sa dospely chlap rozplače kvôli tomu, že nedostal darček? Aj môj otec tieto Vianoce plakal.... Vo Februári mi zomrela mama, čiže jeho manželka. Po 36 rokoch spoločne strávených Vianoc zrazu prišli Vianoce bez nej... Ja keď toto čítam ako sú ľudia sklamaní z toho aký darček dostali /nedostali, tak normálne nechápem. Môžeš toto prečítať manželovi aby mal pocit, že sú aj iný ľudia, ktorí mali "rovnako tragické Vianoce" ako on. Mám 2 malé deti, takže viem, že oni Vianoce vnímajú iba cez darčeky a je to tak správne, ale mi dospelí by sme si už mohli začať vážiť iné hodnoty, nematerialne, inak sme ako ľudstvo stratení.
@amyamyamy tiež si myslím, že sú to len jej deti. A že nie je na MD ale už RD. Ale ak sú spoločne, je to ešte smutnejšie.
@marseillefan to je ake mile;)
@barboraalexej hm.smutne:(
🤣🤣🤣to naozaj plakal??? Ja odpadnem. To kde inak chodíte na takých chudákov? Do ničoho sa nezapaja a ešte čaká neviem aky darček. Mala si mu povedať že neposluchal 🤣
@nikyball mňa by zaujiímalo, koľko mal rokov
Áno deti sú jeho. Ostatný život neriesim to je iná veď ale píšem o vcerajsom večeri. Celkovo má to zarazilo tieto Vianoce. Ináč sa s ním dá dohodnúť ale včera mal myslieť na deti hlavne. Videl že sa teším kvôli deťom. Nevedela som sa dočkať kedy už bude večer najeme sa a detí si nájdu pod stromčekom to čo chceli. Ale on? Úplne mimo choval sa zle celý deň ak som ho poprosila aby išiel zabaviť malého že potrebujem upratať kuchyňu a prestriet stôl absolútne nemal záujem. A ten plač som vôbec od neho nečakala.
aspoň si sa zasmiala, kolko ma rokov 60? dúfam, že ti nepokazil náladu, mojich rodičov som videla plakať 2x za život, ked tatkovi zomrela mama a mama tiež, inak ani raz
vieš, ono život nie je len o deťoch. Ani Vianoce nie sú len o deťoch. Možno preto máš taký vzťah aký máš, keď to takto berieš. My máme život hlavne o nás dvoch, v ktorom sú deti.
Deti zatiaľ nemam, takze mozno moja teória si líši od praxe. Ale detmi život hadam nekonci, prichodom deti neprestávame ako osobnosti existovať a dufam, ze detmi ako manželia a partneri neprestaneme existovať a nepodvolime celý svoj život im. Ano, deťmi sa život radikalne meni ale verím, ze aj potom budeme s muzom aj partneri, budeme chcieť obdarovať aj seba navzájom, nielen deti. Ano, s detmi sa určite aj prezivanie Vianoc meni, ale Vianoce tu nie su iba pre deti, su pre všetkých ľudí, aby sa citili šťastne, spokojne, milovane.
Je mi ťa trošku ľúto, ale máš doma ďalšie a to ufňukané decko. Toto nech je pre teba poučením a nabudúce Vianoce mu kúp balîk papierových vreckoviek až si má do čoho utrieť slzičky. A ešte lepšie urobíš ak
k tomu zavoláš aj jeho mamičku aby mu ich pomohla poutierať. Bože , čo to je za chlapa, koľko má rokov 5,10 a či 40 .
Je to sebec !!!!!!! Život sa netočí len okolo neho, dohody sú dohody. Ak mu nestačí že si pripravila sama všetko okolo vianoc , tak je to naozaj bezohľadný sebec. Vianoce sú pre deti a nie pre dospelého chlapa a otca, a to ešte v čase núdze. Mal by sa tešiť z toho že si pripravila také sviatky na aké máš možnosti a nie že nedostal darček, veď je to na smiech. Ako hovorím je to malé ufňukané decko.. .
mne je ľúto toho chlapa, asi by som tiež plakala, keby som nič nedostala, ....veľmi ma zarážajú tieto blbe stereotypy v diskusií, že chlapi neplačú, že je slaboch:/ ....autorka, chceš mi povedať, že tvoj chlap vôbec nepracuje a neprispieva do domácnosti? a on odkiaľ nabral peniaze, aby ti vôbec dal darček? ....osobne mi príde táto diskusia vytvorená účelovo, aby si si ospravedlnila, že si si rozplakala chlapa....možno má ťažké obdobie (možno prišiel o prácu, len tipujem, škoda že si nedala viac info) alebo iný problém, tak je trochu citlivý a ty tu po ňom dupeš
A to ti aj povedal že sa rozplakal lebo nedostal darček?
Lebo ak nie, mohol plakať
1.lebo je s nešťastný ako zijete
2. Lebo ho dojali deti
3.lebo si mu ofrfla Ty dar
4. Lebo na neho len nadávaš
5.lebo lebo.....má zastavené vetry a bruško bolí
Dôvodov moze byť xy....lenže ako píšeš celý váš vzťah je čudný a chorý...buď zapracujete a začnete sa na rovinu baviť, navstivite manželskú poradňu alebo sa na to celé vyprdnite a žite každý sám.
Inak som názoru že každý by si mal pod stromčekom nájsť aspoň jedno prekvapenie. Najlepšie z lásky nemusí stáť veľa veď len ten pocit že na Teba partner myslel je tak hrejivý...a určite deti ako budú staršie aby oni neplakali že rodičia nič nedostali...lebo mňa ako dieťa trápilo keď si niekto nič pod stromčekom nenašiel. Veď to vyzerá akoby ho nikto nemal rád. Deti to tak vnímajú.
Ja s ex už nežijem 7rokov ale vždy niečo od neho dostanem aj on od nás s deťmi. Ale máme dobré vzťahy napriek všetkému.
🤣🤣🤣to naozaj. Ani my si roky nekupujeme. Proste u mňa su Vianoce pre deti. A aj švagrinám len tak vínko a to je všetko. Tí čo nemajú deti dáku sladkosť . No my s manželom radšej potom ideme na pobyt.

To, že má niekto finančnú krízu, neznamená, že nezoberie do ruky vysávač, alebo neprestrie stol… a to je jedno či všetko platiš sama, alebo muž platí náklady na bývanie a ty ostatné. Je mi ľúto vášho vzťahu, neviem, koľko to trvá, ale držím palce.