icon

Priateľ sa urazí za každú maličkosť

28. mar 2023

Ahojte 🙂
potrebujem sa vyrozprávať. Mám veľmi urážlivého priateľa, ktorý sa urazí za každú maličkosť. Vždy pripisuje vinu iným. A dokáže veľmi dlho "trucovať", byť odmeraný a držať si odstup. Pred pár dňami mi spravil niečo napriek. Pohádali sme sa, je urazený. Ja som mu odpustila. Ak napriek tomu komunikuje odmerane. Chcela som sa odobriť, a napadlo ma poslať mu dráždivé erotické foto. Ktoré si myslím, žeby iného muža nenechalo chladným.Na čo tiež nereagoval. Tváril sa, že to zostalo nepovšimnuté. A ďalej komunikoval odmerane.
Neviem, či som ješitná, ale cítim sa nepovšimnutá ako žena, nemám vôbec chuť na neho, na sex s ním. Dokonca teraz ľutujem, že som mu tú foto vôbec poslala.
Chcela by som vedieť Váš pohľad na vec, ako žien 🙂.

darina77
28. mar 2023

@calin presne to som chcela napísať narcisticka porucha osobnosti

calin
28. mar 2023

Autorka..nehnevaj sa na seba - si len zamilovaná...vážiš si ho ako ľudskú bytosť a on Ta nie je hoden ♡ všetko bude RAZ dobre...ale možno niekde inde.

beronsche
28. mar 2023

Moj pohlad je taky, ze s nezrelym a manipulativnym chlapom bez sebareflexie by som nebola, na to sa mam prilis rada.

Rataj, ze sa to bude casom zhorsovat.

dilino
28. mar 2023

Toot je nevyzrete dieťa čo trucuje ked nemá hračku a nie dospelý chlap.Zbav sa zbytočneho bremena uľahčiš sebe robotu načo TI bude taký príklad budeš mať 2 deti s nim a nebude tých deti 2 ale 3 neviem si predstaviť žiť s človekom ktorý by sa za všetko uražal nevyzrety jedinec neschopný partnerskeho vzťahu.Kašli naňho nájdi si niečo normálne ktorý sa bude chovať k tebe ako k partnerke a nebude sa uražať ako male dieťa.Aby si sa bala pred ním čokoľvek povedať aby s ajeho veľičenstvo neurazilo.Och bože daj tomu zazraku z vypredaja zbohom otvor si šampus a gratuluj si že si sa zbavila bremena.

vler
28. mar 2023

Uz mu nikdy ziadnu taku fotku neposli, este sa Ti nou pomsti. A pokracovanie tohto vztahu by som silno zvazila

autor
28. mar 2023

@vler No spravila som obrovskú chybu, že som ju poslala. V dobrej viere, že sa všetko utrasie. A ďakujem Ti za upozornenie, že sa to môže obrátiť aj proti mne.

h2
28. mar 2023

Za mňa je toto úplne najhoršie správanie vo vzťahu (samozrejme s výnimkou extrémov, ako násilie, či nadávky). Urazenie sa za maličkosť, odúvanie sa a nekomunikovanie by som vo vzťahu nedokázala akceptovať. Plus ešte navyše ti urobil napriek. Ja viem, že tu na koníku zvyknú ženy radiť rozchod za každú blbosť, ale teraz ti ho radím aj ja. Toto nie je človek do vzťahu, čaká ťa s ním len trápenie.

diaszoky
28. mar 2023

Ved ked je tvoj priatel znamena, ze uz ho poznas a robi to stale a ty s nim si.. aku chces vlastne radu? Bud odides alebo to budes tolerovat

h2
28. mar 2023

Až teraz čítam diskusiu, že on na teba "zo srandy" šil nejakú búdu a urazil sa vlastne za to, že mu nevyšla?! No vážne dúfam, že s týmto chlapom končíš. A keby mu to bolo vyšlo, tebe by sa stalo to zlé, čo na teba chystal a on by sa smial, že aký dobrý fór, veď to len zo srandy?! Ver mi, že toto v živote nechceš.

evaachesa
28. mar 2023

A ty si s ním dobrovoľne vo vzťahu? Alebo ťa drží niekde v pivnici a nemôžeš od neho odísť? 🤷 Choré. 🤦🏻‍♀️

autor
28. mar 2023

@h2 Áno nevyšla mu. A keď som mala podozrenie, že je to búda povedala som mu o mojom podozrení. A opakovane ho žiadala o priznanie. On ma stále držal v klamstve, ja som sa necítila dobre, stratila kľúče, užila prášky na spanie. Toto mu bolo jedno. Takže som si tú pravdu zistila sa. A na to sa veľmi urazil. Že som to mala nechať tak ... ale prečo by som to nechávala tak, veď tu sa jednalo o moje zdravie. A na toto sa urazil ako malé dieťa čo prehralo bitku.

jarnajar
28. mar 2023

Autorka, čo ti preboha chcel urobiť? Znie to hrozne.

autor
28. mar 2023

@jarnajar Oklamal ma vo vážnej rodinnej situácii.

h2
28. mar 2023

Tiež ma zaujíma, o čo presne išlo. Si tu, ako anonym, tak napíš.

autor
28. mar 2023

@h2 Nehnevaj sa, nechcem to rozoberať do detailov. Nič v zlom. Podstata je v tom, že sa nechcel priznať, nechal ma v klamstve. A urazil sa, že som si tú pravdu našla sama. Lebo už som nechcela zo seba robiť debila na ktorom sa niekto baví, ako s ním vypiekol.

h2
28. mar 2023

Tak zo seba nenechaj robiť debila ani naďalej a rozíď sa s ním. Nič lepšie sa v tejto situácii nedá urobiť.

1sally12
28. mar 2023

Tiež sa mi stalo niečo podobné...síce nič na mňa neušil, ale proste odhalila som jeho klamstvo dopredu...ešte bol aj milosťpán urazený čo som si dovolila sa v tom vŕtať. Už je ex😏 a tiež som sa mu jak blbá doprosovala🙄

autor
28. mar 2023

@1sally12 Áno, presne tak. Že čo som si to dovolila sa v tom vŕtať....no tak dovolila. A ešte mi povedal, že on má právo sa na mňa hnevať. Ale ja sa na neho nemám prečo hnevať.
Napísala som mu v dobrej viere, či sa ešte hnevá a on že "no mal by som sa". No tak bež do kelu keď by si sa mal.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
1sally12
28. mar 2023

Že mal by som sa🤦‍♀️🤦‍♀️to koľko ste spolu? Pri prvom "mal by som sa" by som ho poslala niekam😏

katkine_terapie
28. mar 2023

Autorka: K priatelovi iba tolko: je toxicky (je jedno akym sposobom) a tym padom nevhodny na akykolvek vztah. A k tebe: Spravas sa presne tak, ako si zvyknuta z detstva- podliezas (people pleaser). Deti, ktore vyrastaju v nezdravych vztahoch si do zivote beru rozne vzorce spravania sa. Jednym z nich je aj podliezanie. Prejavuje sa to v beznych situaciach aj pri konfliktoch. Skus porozmyslat nad tym.

autor
28. mar 2023

@katkine_terapie Áno podliezam mu. Ale v tom, že som na to zvyknutá z detstva s tým nesúhlasím. Ja som vyrastala v zdravom vzťahu, čiže mala som lásku rodičov aj výchovu ako sa patrí. Čiže to bude skôr mojou povahou a tým, že mi na ňom záleží.

barborachors
28. mar 2023

vola sa to manipulátor alebo pasivny agresor. liečiť to nejde a vekom sa to bude len zhoršovať az kym to neprejde do toxickeho vztahu ktory evidentne uz mas, ked sa tu pytas na konovi.... do riti by som kopla take decko a setrila si mladost a krásu pre normálneho a vyrovnaného cloveka (aj s tym bude robota, lebo chlap)

mandzula
28. mar 2023

@autor prečítaj si niečo o pasívnej agresivite.

liljana
28. mar 2023

No ak si tvar na fotke zaciernila, mozno nevedel, ze to je od teba a bol prekvapeny od koho to je. 🙂

autor
28. mar 2023

@liljana To pochybujem. Vie, ze je to odo mna.

spadnutaslivka
28. mar 2023

toto bude robiť už vždy. Pokiaľ je to len priateľ, poobzeraj sa radšej po inom. A to neradím rozchody pre hovadiny. Ale toto sa 1. nabalí a 2. to prenesie do dôležitých oblastí života a bude to veľký problém. Nezhody medzi dospelými sa riešia inak, nie ako 3 ročné deti na pieskovisku.

zmrzlinka2021
28. mar 2023

A prečo sa s takým frajerom nerozides?

stanislavicenka
28. mar 2023

Vazne? Dospely clovek? A trucuje? Ked chce takto premarnit zivot, tak nech sa mu paci, snad mu nechces sekundovat. Ak ste sa uz o tom rozpravali, a on nevidi nejaku svoju vypuklu chybu, budes sa darmo snazit🤷

zanka777
28. mar 2023

Povedz mi prosím že tvoj priateľ je býk ♉