Priateľ si ma nechce vziať a som z toho veľmi smutná
Ahojte dievčatá, potrebujem povzbudenie, možno sa len posťažovať.
Priateľ vie , a vie to od začiatku nášho vzťahu že svadba respektivne byť v manželstve bolo od detstva pre mňa veľmi dôležité. Je to môj sen, niečo čo potrebujem k životu.
Celý čas čo som bola tehotná som tému svadba nadhodila dva krát. Prvý krát mi povedal že si ma vezme . Že aj on to chce . No a druhý krát to bola veta “ necítim sa na to” . Veľmi ma to sklamalo . Neraz som si kvôli tomu poplakala . Dokonca som chcela dať synčekovi priezvisko po mne ale on povedal že si ma vezme , že mu mám dať priezvisko moje . Keď som sa mu s tým zverila že ma to trápi , povedal že ano neboj sa raz si ta vezmem . No a ja hlúpa som tomu uverila a zavrel mi na istý čas ústa . Lenže malinké sa narodilo a mňa to začalo trapit čo raz viac . Pri hádke som mu vyhodila na oči , že mu nestojím za to aby som bola jeho ženou , že mam pocit že si nezaslúžia nosiť jeho priezvisko . Pre mňa ale nie sme úplná rodina. ( dokonca ani podľa zákona nemám žiadne práva ) Nemôže si na mňa zobrať ani “doprovod k lekárovi “ lebo nie som jeho manželka . Veľmi ma to trapi a on o tom dobre vie. Možno som veľká citlivka ale často kvôli tomu plačem . Nežiadam obrovskú svadbu , ani takú nechcem stačilo by, aby to bolo len o nás . Po jednom “zložení “ my sľúbil , že v máji . Som z toho zúfalá, smutná a frustrovaná. Skoro pri každej hádke mu to vyhodím na oči. Že ma ťahal za nos , že ma neľúbi atď. Chcem tak veľa ? Prečo nemá túžbu si ma vziať. Prečo nechce aby som bola jeho manželkou . Už si prípadom ako hlúpa, že ho o ro prosím a on stále nie nie nie raz určite . Som z toho naozaj veľmi smutná. Ja viem že chlapa do svadby nútiť nemôžem . Že je ro hlúposť a najhoršie je že ho ani nútiť nechcem . Čo mám robiť ? Ako to vstrebať ? Túžim po tom tak veľmi že ma to zabíja .
Škoda...... nebuď mu tak oddaná, on nemá odvahu si ťa vziať za manželku, a ty sa ideš rozkrájat pre neho. Nezaslúži si ťa. Máš na viac.
@liljana ty skutočne nechápeš, že o čom je reč. Ja ponižujem ako upratovačky? Vari som ja dakde povedala, že "zaradiť sa medzi upratovacjy a pozerať telku a vyplakavat?"
Ja práveže si veľmi vážim každé jedno povolanie, nezávidím ti tvoj vysoký plat, ale nepodceňujem prácu tej upratovačky.
@liljana a co robia mamičky na materskej? Skutočne si myslíš, že matka na materskej sa nudí? Práveže táto práca sa nedá nijako oceniť finančne, lebo tam je to 24/7bez nároku na dovolenku ci oddych
Môj muž má ucnovku. Ale nevie vždy, čo je to voľný čas, pretože robí v robote a ide na fusku.
Ale tebe to zbytočne vysvetľovať, očividne nechápes(nechceš pochopiť) o čom je tu reč
@lienka.7 na milión percent je to ona
@lienka.7
@markaterka Ináč veľmi dobre tam pani terapeutka poradila. 👍
Prečo sa mu pcháš do zadku a ponižuješ sa? Chápem že po svadbe túžiš, ale kde si nechala svoju hrdosť? Sa spamätaj a nerieš niečo s niekým komu nestojíš ani za to aby si vzal matku svojho dieťaťa!
Nuž, vyzerá byť pekný vychcánek. Čiže nabudúce by som mu už ja neskočila na žiaden ďalší sľub. Teraz máš len dve možnosti - čo sa mňa týka, buď by som sa s tým zmierila, alebo by som zbalila kufre a odišla. Závisí od jeho ďalších "plusov" a "mínusov", ako by som sa rozhodla. Ak by som nebola jeho ženou, asi by som mu to občas dala pocítiť 🤭. Napríklad víkendový wellness s kamoškami, atď. A možno aj keby sa mi nechcelo variť, atď., a on by sa na mňa hneval, tak by som sa ho opýtala, že a prečo by som to mala robiť? Veď nie som ani jeho žena, ani jeho matka, aby som sa o neho starala 😁😁😁. Ale tak to som ja...
Normalne ho maj na haku, zovrie mu rit..chod na vikend a vezmi svoje dieta a ak sa spyta, tak on preco nie povedz ze to je rodinna dovolenka..ale teda teraz nie vzlom na ziadnu zenu, ale naco sa nechate oplodnit pred svadbou? (nepocitam tie co sa ani nechcu vziat)..a potom ak aj sa stane a za 9m neni schopny si ta vziat, ako mozes dat dietatu jeho priezvisko? Pre mna to je nepochopitelne... nie je to vytka, skutocne nie, ani nic zle si nemyslim len mi to proste hlava neberie a mam v hlave hned vela otaznikov 😅
Ale nechapem takych, co vajcia vyprazdnit vedia ale potom uz urobit aj dalsie potrebne kroky nie
Pdycholog ta nauci s cim pracovat?
Ze mas ine meno ako tvoje dieta?
Svadba a teda ten papier je aj o pravnej stranke a pre mna vo velkej miere o tom, ze maju deti nase spolocne priezvisko.
To bol aj dovod preco sme sa brali.
Urad podpisy obed s rodicmi.
Nechapem tiez, preco ma dieta jeho priezvisko? Ty si matka rovnako ako on otec.
@anjelicek26 a preco nedat dietatu svoje priezvisko? Ano treba sudne rozhodnutie, ale ja by som to rozbehla. Je to aj prakticke v buducnosti - vybavovacky, cestovanie...
Jednoducho, daj mu ultimatum.. ak ta nepožiada o ruku napr. do konca marca s tym, ze svadbu naplánujete tento rok, tak odchádzaš. A ked nie, jednoducho odíť.. Nebudeš šťastná s nim.
@liljana chudaci muzi, co sa boja svadby, kokos. A co zena? Ta sa nema coho bat? Nasilia, porodu, "materskej chudoby"? Len chudak chlap sa boji zodpovednosti a deciek urobi za furik....
Autorka, ja by som takeho zmrda poslala kade lahsie, mozno mu to potom docvakne.
Autorka, hlavne si s takým nerob ďalšie dieťa. Nerozumiem, prečo Ti niekto radí ísť k psychológovi, veď ten s tým nič nemá. Ty vieš, čo chces, len sa očividne s partnerom nezhodnete, on chce niečo iné, tu psychológ nemá v čom pomáhať. Poradiť Ti nemám čo, lebo ja by som s takým nebola.
Tazko uz teraz radit, ked mate dieta a dala si mu jeho priezvisko a svadba je pre Teba tak dolezita. Bez svadby nemalo byt ziadne dieta alebo si najst ineho chlapa, pre ktoreho je svadba samozrejmost tak ako pre Teba.
Ako tu už bolo spomenuté. Tiež to vidím tak, že dať mu ultimátum..
svadba sa to hovori kus papiera....nie je to kus papiera, na vztah a lasku papier nikto nepotrebuje ale ma to aj pravnu stranku rodiny, majetkove ucasti a zaroven keby sa jednemu nieco stalo druhy zostane bez vdovskeho,syrotskeho prispevku proste su to vazne rodinne vztahy co obnasa manzelstvo a zvazok v manzelstve. Ked je rodina maju sa radi ma to aj svoje pravne opodstatnenie do buducna. No ak zijes s takym sebcom egoistickym ako pises ze svadba neskor svadba nie necitim sa na to to je strasna dvojsecna zbran tam tu istotu v nom nebudes mat zrejme nikdy aj keby si zo seba spravila top modelku so schopnostami superzeny.

@liljana Táto diskusia nie je o tebe. Čo keby si tu už konečne prestala autorke spamovať jej diskusiu svojimi povýšeneckými príspevkami?