icon

Priateľ si ma nechce vziať a som z toho veľmi smutná

23. feb 2023

Ahojte dievčatá, potrebujem povzbudenie, možno sa len posťažovať.
Priateľ vie , a vie to od začiatku nášho vzťahu že svadba respektivne byť v manželstve bolo od detstva pre mňa veľmi dôležité. Je to môj sen, niečo čo potrebujem k životu.
Celý čas čo som bola tehotná som tému svadba nadhodila dva krát. Prvý krát mi povedal že si ma vezme . Že aj on to chce . No a druhý krát to bola veta “ necítim sa na to” . Veľmi ma to sklamalo . Neraz som si kvôli tomu poplakala . Dokonca som chcela dať synčekovi priezvisko po mne ale on povedal že si ma vezme , že mu mám dať priezvisko moje . Keď som sa mu s tým zverila že ma to trápi , povedal že ano neboj sa raz si ta vezmem . No a ja hlúpa som tomu uverila a zavrel mi na istý čas ústa . Lenže malinké sa narodilo a mňa to začalo trapit čo raz viac . Pri hádke som mu vyhodila na oči , že mu nestojím za to aby som bola jeho ženou , že mam pocit že si nezaslúžia nosiť jeho priezvisko . Pre mňa ale nie sme úplná rodina. ( dokonca ani podľa zákona nemám žiadne práva ) Nemôže si na mňa zobrať ani “doprovod k lekárovi “ lebo nie som jeho manželka . Veľmi ma to trapi a on o tom dobre vie. Možno som veľká citlivka ale často kvôli tomu plačem . Nežiadam obrovskú svadbu , ani takú nechcem stačilo by, aby to bolo len o nás . Po jednom “zložení “ my sľúbil , že v máji . Som z toho zúfalá, smutná a frustrovaná. Skoro pri každej hádke mu to vyhodím na oči. Že ma ťahal za nos , že ma neľúbi atď. Chcem tak veľa ? Prečo nemá túžbu si ma vziať. Prečo nechce aby som bola jeho manželkou . Už si prípadom ako hlúpa, že ho o ro prosím a on stále nie nie nie raz určite . Som z toho naozaj veľmi smutná. Ja viem že chlapa do svadby nútiť nemôžem . Že je ro hlúposť a najhoršie je že ho ani nútiť nechcem . Čo mám robiť ? Ako to vstrebať ? Túžim po tom tak veľmi že ma to zabíja .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mk22
24. feb 2023

Prestaň fnukat ako malé decko.. Prestaň byt závislá na ňom, nauč sa byť aj samostatná a robiť veci hlavne pre seba, nie pre niekoho.
Cvicis pre seba.. Hádam si len nemyslíš ze keď schudneš alebo "skrasnies" tak ho osvieti a on si ta vezme.
A prestaň mu veriť.. Lebo vidíš sama sľuby, sľuby.. A rodine na otázky typu svadba odpovedaj pravdivo.. On nechce, nemá zsujem.. Aký koláčik.. Prestaň sa vtierat podlizovat a hlavne fnukat.
Si dospelá žena. A už vbc nie meniť si sama priezvisko.. To k čomu je dobre?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
slnecnica82
24. feb 2023

@dominikamacakova to bude kurva dobrý psychológ....

slnecnica82
24. feb 2023

Ty fakt nemáš ani kusok hrdosti, takto sa ponižovať a prosiť o svadbu....asi vie prečo sa nechce zenit.....asi ten vzťah není prenho idealny...

sense
24. feb 2023

@anjelicek26 v jej prípade jej zmena mena na jeho k lepšej psychike nepomôže..... Lebo zmenou mena nezíska status kt. Chce a ona ma psych. Problémy práve u toho statusu. Aj keď celkovo status jej šťastie neprinesie. Mala by popracovať na vlastnom sebavedomí, seba hodnote a začať sa mať rada taka ako je.... A kľudne aj za pomoci odborníka. Keďže ona urobí pre neho všetko, a napriek všetkému vždy mu všetko uverí nestojí si za svojim. Rovnako ako keď sa rodina spýta, miesto toho aby povedala tak ako je len sklopiť usi

babulkomale
24. feb 2023

Nemoze ta brat vazne lebo napriek tvojim vyhradam ze si ta nevezme robis prenho vsetko co manzelka a dokonca si dopustila aby si s takym muzom otehotnela...keby to bol len "papier" tak by nemal byt problém za desat minut ten papier vybavit, ze?
Ale nie je to len papier.

anjelicek26
24. feb 2023

@sense ja viem,ze u tej znamej trpelo hlavne dieta.. otec sa nezaujimal, zil ten chlapec len s mamou..tazko povedat,ci bola po zmene mena stastnejsia..

78787878
24. feb 2023

K tej zmene priezviska, dovolim si poznamku. Moja uz takmer dospela dcera ma od narodenia priezvisko po otcovi. Nikdy som nemala pocit, ze je to nejaky problem a komplikacia... u lekara, v skole, vzdy ma k nej kazdy priradil. Davam prednost obsahu pred formou, neriesim blbosti.

babulkomale
24. feb 2023

@eva8 obsadene zrejme 😁

777januska777
24. feb 2023

@elizabet173 suhlasim ja by som nedala dieťaťu iné priezvisko ako mam ja, ale to je teraz ako mladšia som bola dosť naivná, tak neviem za svoje rozhodnutie vtedy ručiť. Ale zas ja som deti nechcela, ale vydať som sa chcela, takže u mňa by partner tak ci tak nemal dieta mimo svadby 😀

sense
24. feb 2023

Milá autorka, pýtaš sa Co máš robiť? Hlavne nemaj ďalšie dieťa a ak sa pritrafí za žiadnu cenu meno po ňom. Prestaň sa správať ako manželka a hlavne nerob sluzku nakoľko nie si ani jedným ani druhým.... A ešte pevné dúfam ze neplatíte veci 50/50 rovným dielom lebo potom si už nebudem myslieť len ze sú zúfalá a zúfalí ľudia robia zúfalé veci ale niečo iné.
A nemeň si ty meno na jeho, lebo v tvojom prípade ti to nepomôže keďže status manželky tým nedosiahnes.
Začni robiť veci pre seba a preto ze ich chceš ty a nie on. Snaž sa co najskôr vzchopit a myslieť hlavne na seba.

slniecko66
24. feb 2023

@reanda to vazne? Zatoze nechce svadbu musi byt hned zly chlap a nechapes preco sa chce este za neho vydat?
Ja neviem ale pre mna svadba nic neznamena, nechcem ju. Pre mna to vobec nie je podstatne v zivote.
Nechces jej nahodou poradit hned rozchod aby uz nebola s takym clovekom co sa neciti na svadbu? 🙈😂

babulkomale
24. feb 2023

@lienka.7 to fakt? To je vcelku ubohe...u nas je to v rodine zas opacne, vydate zeny si ponechavaju svoje priezvisko, lebo je pekne 🙂

sense
24. feb 2023

@anjelicek26 možno ak by sa rozišli a dieťa tým trpelo by to bola jedna z možností ale nie pokiaľ sú oni spolu. A vieš čo ja by som kľudne dieťaťu pri otázke prečo sa ne voláme spolu povedala, lebo ocko nechcel alebo nepovažoval za dolezite

hankab
24. feb 2023

@elizabet173 ja zas nechapem toto zmyslanie, ze nebudem chlapovi skakat okolo zadku KYM nie som jeho manzelka 🤣 to akoze kazda zena vo vztahu, kym nie je svadba ma chodit s rukami za chrbtom a AZ PO svadbe sa z nej ma stat sluzka? Jedno horsie ako druhe. Su tu 10-tisicky zien, ktore svojim muzom okolo riti neskacu a svadba je aj tak. A rovnako su tisice, ktore skacu a svadba nikdy nebude. Takisto ako su muzi, ktori so svadbou problem nemaju a taki, ktori sa zenit nechcu alebo je im to jedno.

777januska777
24. feb 2023

@slniecko66 zabudas na jednu podstatnú vec, on nechce svadbu, ktorú jej sľúbil. To je veľká zrada. Slovo chlapa ma byt slovom chlapa a on tým sľubom ukázal, len ze nie je chlapom.

kvetinka75
24. feb 2023

@dominikamacakova psycholog jej poradí, to že sa s ním má v kľude porozprávať, vyjasniť si situáciu a potom jej povie, že sama sa musí rozhodnúť čo ďalej. Nikto iný to za ňu nespraví. Ani psycholog. Takú zodpovednosť si na seba nikto nezoberie, aby rozhodol za druhého, čo má robiť.
autorka - ja by som dieťaťu dala svoje priezviko a absolútne by ma nezaujímalo ako to zoberie partner. Času mal dosť. Keď chce, aby jeho dieťa nosilo jeho priezvisko, tak nech podnikne kroky...

jaskolka
24. feb 2023

Pozri, mrzí ma, že tak sa cítiš, no rovno povedané, ten chlap si ta nevezme nikdy. To už je jasné ako slnko.
Bohužiaľ, škoda a tvoja chyba že na začiatku si si nestala za svojím, že buď najprv svadba a potom ostatné, alebo čau parky. Možno by sa vyfarbil hneď a mala by, si pokoj od človeka, ktorý nevie dodržiavať slovo.
Takto on ta vmanevroval tam, kde chcel, má v podstate všetko a môže si kľudne vravieť, že keby niečo, však ja som slobodný, tak čo riešiš.
Chyba bola aj to, že si dala dieťaťu jeho meno. Načo? Veď ak on nestojí o to, aby si vzal jeho matku, tak prečo ma dieťa mat jeho meno?
Máš dve možnosti. Bud sa zmieris s faktom že budeš vždy "iba jeho priatelka, ktorá má s ním dieťa" alebo odídeš a možno stretneš niekoho kto ti dá status manželky. Alebo ostaneš sama s dieťaťom, to nikto nemôže vopred vedieť.
A čo sa týka zmeny mena, toto ti nepomôže, pretože to bude len meno, vydatá (v zmysle, ako po tom tuzis) nebudeš
Rodine kľudne povedz, akonáhle on vytasi, že neplánujete svadbu, ako to je. Proste otvorene,že on je ten, kto ju nechce a neplánuje, prečo ho kryjes? Nepomôže síce ti to v tom, aby zmenil názor, ale aspoň budú v rodine vedieť, že žiješ s človekom, pre akého si "len priateľka a nič viac"

simca06022011
24. feb 2023

@cacianka písala som vyššie. Nemusím sa opakovať:D

dominikamacakova
24. feb 2023

@kvetinka75 ja som napísala niekde, že za ňu urobí rozhodnutie?

kvetinka75
24. feb 2023

@dominikamacakova a to som zase kde napísala? Čítaj s porozumením

marianarem
24. feb 2023

@elizabet173 Zial, vela muzov to nevidi ako vacsi zavazok. Je im jasne, ze matka dieta nikdy nenecha a ze sa vzdy on postara, ze aj ked on neurobi nic alebo raz do tyzdna zoberie na ihrisko, tak o jeho dieta bude postarane. A na nom nemusi byt ziadna zodpovednost. Ked sa mu nebude pacit, moze kedykolvek odist a dieta s jeho priezviskom tu uz po nom zostane. Naopak manzelstvo je jasny majetkovy zavazok.
Kazdopadne ja by som na mieste autorky po tomto vsetkom uz ani nevedela s nim fungovat.

syslik81
24. feb 2023

naco si budes menit proezvisko? aj tak nebudes jeho zena ... prilis nanho tlacis .. ma to byt jeho rozhodnutie a nie tvoje .. mozno si ta aj chcel vziat ale si hysterka co mu to stale vyhadzuje na oci .. ma ta poziadat z lasky a nie donutenia ... normalne si sadnut a v klude sa dohodnut ... ak nie a ty si stojis za svojim tak od neho odid mozno sa spamata ...

slniecko66
24. feb 2023

@777januska777 a vies preco to slubil? Co ked to povedal lebo uz uplne tlacila nanho a on uz nevedel ako z toho vyjst.
Prepac ale plakat kvoli svadbe? Vyhadzovat mu to na oci pri kazdej hadke a este k tomu mu hovorit ze ju nelubi a podobne veci. To je podla teba v poriadku? Sak on musi byt uz uplne psychicky mimo z tychto reci.
Ale ano.. nema slovo chlapa no ked zena nieco slubi a nedodrzi tak je to v poriadku. Zene radia rozchod a chlapovi daj jej sancu a porozpravaj sa s nou.
Treba sa pozriet na obe strany a nielen na tu zensku.

tykat
24. feb 2023

"Ako sa zmieriť s tým že nikdy nebudem mať status manželka ?"

Tak si zober niekoho ineho 😊

Pozri... si s nim stastna? Je dobry otec? Financne ok? Podiela sa na domacich pracach, starostlivosti o dieta? Citis ze ta lubi?
Ak ano, tak si na svadbu pockaj a netlac, cim vacsi tlak, tym vacsi odpor. Ak nie, tak svadba to nevyriesi.
A fakt psycholog by mozno pomohol ta preorientovat z tuzby po svadbe inym smerom. Aby si si uzivala zivot a nenicila sa predstavou svadby.

tykat
24. feb 2023

@eva8 "Rezervuj termín svadby na máj a oznam mu to."

Uz to vidim "Zlatik, rezervovala som termin na druhu majovu sobotu, ci prides ci nie JA sa vydavam"😁

777januska777
24. feb 2023

@slniecko66 je úplne jedno prečo to sľúbil, ide o to, ze to sľúbil. Chlap co niečo povie to ma dodržať. Ja si viem predstaviť prečo to sľúbil, verím, že tam išlo o to, ze sa ho pýtala ako tehotná, ze co teraz kedy si ju vezme a on ze neboj vezmem si ta, aj ja to chcem, daj dieťaťu moje priezvisko, ved sa predsa zoberieme. Lebo keby jej už predtým povedal, ze sa na to necíti pochybujem, že autorka by dieťati dala meno po partnerovi. Chlap castokrat vie co chce ale zenu bude balamutit svojimi recani, lebo vie ze zena mu uverí. On zúfalý? Ako a z čoho? Chudáčik musí počúvať zenu ako si ho chce vziať a on ma pritom všetko a jeho partnerka je tu ta co ma z ich zväzku samé nevýhody. Ale áno chudáčik, ešte ho pofukajme. Ja som ochotná sa často mužov zastávať aj tu na koniku, ale toto nie je ten prípad, tuto je partner pekne vychcany a autorka naivná trúbka.

silvike
24. feb 2023

Ved Vam to jasne povedal. Ze sa na manzelstvo neciti. Vy manzelstvo chcete. Tak potom len hladat muza, ktory to bude citit rovnako a bude Vas natolko milovat (aj Vy jeho samozrejme), ze vziat si Vas za zenu bude pre neho cest a radost a nie aby sa toho nejako obaval a snazil sa z toho nejako vycuvat.