Priateľ si ma nechce vziať a som z toho veľmi smutná
Ahojte dievčatá, potrebujem povzbudenie, možno sa len posťažovať.
Priateľ vie , a vie to od začiatku nášho vzťahu že svadba respektivne byť v manželstve bolo od detstva pre mňa veľmi dôležité. Je to môj sen, niečo čo potrebujem k životu.
Celý čas čo som bola tehotná som tému svadba nadhodila dva krát. Prvý krát mi povedal že si ma vezme . Že aj on to chce . No a druhý krát to bola veta “ necítim sa na to” . Veľmi ma to sklamalo . Neraz som si kvôli tomu poplakala . Dokonca som chcela dať synčekovi priezvisko po mne ale on povedal že si ma vezme , že mu mám dať priezvisko moje . Keď som sa mu s tým zverila že ma to trápi , povedal že ano neboj sa raz si ta vezmem . No a ja hlúpa som tomu uverila a zavrel mi na istý čas ústa . Lenže malinké sa narodilo a mňa to začalo trapit čo raz viac . Pri hádke som mu vyhodila na oči , že mu nestojím za to aby som bola jeho ženou , že mam pocit že si nezaslúžia nosiť jeho priezvisko . Pre mňa ale nie sme úplná rodina. ( dokonca ani podľa zákona nemám žiadne práva ) Nemôže si na mňa zobrať ani “doprovod k lekárovi “ lebo nie som jeho manželka . Veľmi ma to trapi a on o tom dobre vie. Možno som veľká citlivka ale často kvôli tomu plačem . Nežiadam obrovskú svadbu , ani takú nechcem stačilo by, aby to bolo len o nás . Po jednom “zložení “ my sľúbil , že v máji . Som z toho zúfalá, smutná a frustrovaná. Skoro pri každej hádke mu to vyhodím na oči. Že ma ťahal za nos , že ma neľúbi atď. Chcem tak veľa ? Prečo nemá túžbu si ma vziať. Prečo nechce aby som bola jeho manželkou . Už si prípadom ako hlúpa, že ho o ro prosím a on stále nie nie nie raz určite . Som z toho naozaj veľmi smutná. Ja viem že chlapa do svadby nútiť nemôžem . Že je ro hlúposť a najhoršie je že ho ani nútiť nechcem . Čo mám robiť ? Ako to vstrebať ? Túžim po tom tak veľmi že ma to zabíja .
Ty chces. On nie.
Tu asi len jeden musi “ustupit”… a kedze jeho asi nedonutis. Resp mozno pod nejakym natlakom hej ale… aky by to malo vyznam?
Jemu to takto vyhovuje a zrejme sa to ani nehodla zmenit. Chapem ze ta cela situacia mrzi ale… na teraz asi aj tak nemozes nic spravit. Len cakat ci sa rozhodne inac alebo nie.
Kolko mate rokov? Nie je mozno este mlady sa viazat? I ked… uz ked sa pre teba a dieta “rozhodol” tak…
Byt je jeho. Dieta je jeho. A jemu staci ze je to tak ako to je.
@doriiis posadnutosť ? Ja si myslím že je normálne túžiť po svadbe už ako malé dievčatko … a mali svadbu a žili šťastne až do smrti sa písalo v rozprávkach …. Ktoré dievčatko sa nehrá na nevestu ?
@babulkomale
@tykat
Však údajne povedal, že sa vezmú v máji. Je pravda, že rok nespomenul. Viem pochopiť aj autorku, aj jej manžela, mali sme to isté v rodine, len s tým, že otec dieťaťa nič nesluboval. Už sú po dlhej dobe ešte dlhšiu dobu šťastne vzatí, svadba bola tajná 🙂
Autorka po Tvojich reakciách by som sa ako chlap nehrnula do svadby s Tebou. Ty si pre neho taká poslušná slúžka, ktorej ani platiť nemusí. Domácnosť, varenie, dieťa, sex, veď načo by sa on ženil? A teda keby si nonstop krúžila okolo a fňukala, svadba by ani v pláne nikdy nebola. K poznámke o financiách má Tvoj partner pravdu - okrem dieťaťa nemáte nič spoločné a peniaze už vôbec nie.
@autor.....no napr.ja...nikdy som sa nehrala na nevestu,nikdy som netuzila po svadbe.Ani ako malé dievčatko,ani ako dospelá.A poznám pár žien,ktoré sú na tom podobne ( aspoň to tvrdia)
Ty vobec nemusis cakat kym sa milostpan rozhodne ty nie si vydata nemas voci nemu zavazok
to ze chces aby tvoje dieta zilo ako manzelske v uplnej rodine je v poriadku
ze chces mat vsetko spolocne je to normalna a prirodzena tuzba
@autorka co na to hovoria tvoji rodicia ?
@autor....a áno.Ak kvôli niečomu vyvádzas tak,ako opisujes,len preto,že to nemáš tak je to posadnutosť.Je to nezdravé a zdraviu skodlive
Ako veľmi ti rozumiem. On sa na to necíti?a na sex a dieťa sa cíti?trápilo by ma to rovnako a hľadala by som riešenie. Ak by som mu za to nestala zvažovala by som condalej...nie nie je to len papier....je to záväzok rovnaký ako dieťa ...prirodzená súčasť vzťahu....
A skúsila by som nájsť kompromis medzi tým čo chces ty a čo on. Svadba o dvoch svedkoch a budete spokojní i obaja. Nestras ho veľkou svadbou. To nemá zmysel
@slniecko66 no áno riešila to neskôr, verím tomu, žeby to ale už riešila. A teraz ho ani riešiť nemôže, keďže nemá z čoho. Maju bývanie, ktoré plati on z peňazí, ktoré sú spoločné. On ukracuje rodinu o peniaze na bývanie, na ktorom nevlastní nič a nikdy nebude. Nech platí jej? No on ma platiť na dieta, ktoré je jeho. Máš normalne uvažovanie chlapa, ktorý nechce mať žiadne povinnosti, len výhody.
"Žena nech rieši deti, domácnosť a všetko, lebo však to nie je práca a ja si tu budem budovať život a majetok a keď sa rozideme, tak co najmenej platiť chcem, lebo však nebudem dotovať ex." Chlapovi vtedy, ale nejako uniká, ze to dieta nežije z lásky a ze žena sa musí obracať aby dokázala dieta zabezpečiť. Ale takému mužovi je to jedno, lebo si neuvedomuje, ze nie je len on a jeho potreby.
@loginexistuje jeho aj moji rodičia by boli najradšej aby sme sa vzali. On bol tak vychovávaný aj ja.
Sobasny list je papier do zlych casov
ked sa nieco manzelovi stane (ako priatelka nemas narok ani na informacie)
ak nanestastie zomrie ako priatelka nemas narok na vdovske (a ani ako dochodkyna na zvysenie svojho dochodku)
ak sa rozhodne ist za inou nemas narok na podiel na majetku aj ked ty si sa starala o deti domacnost ocr atd
on bude rovnako benefitovat z deti (rodicovsky dochodok apod)ako ty co si stravila cas vychovou a budes mat nizsi dochodok a ine davky
neuplatni si na teba nzdc
dedenie
atd atd
a povedala si rodicom ze to on nechce si ta vziat ?
@slniecko66 a áno krásna myšlienka, to povedz nájomcovi, keď budeš chcieť riešiť bývanie. Však máš predsa zdravé dieťa to je dôležitejšie.
@loginexistuje áno . Jeho mama mu povedala že ani ona by tak nechcela žiť , že sa ma pohnúť vpred a riešiť ale povedal jej že raz určite . A bola ticho . No a moja mama mi povedala že tak ako si si zariadila tak máš
@777januska777 preco by som som mala povedat nieco najomcovi? Ja mam zapezpecene byvanie. ☺️ uplne pises ako keby si toho jej chlapa poznala 🤣 vies co. Mne sa ti ani nechce odpisovat uz tato debata nema vyznam.
Mame iny nazor.. pekny den prajem 🙂)
Kludne zareaguj ja uz neodpisem.
No a čo chces robiť v tejto situácii ty?
Lebo ak on svadbu nechce,kľudne sa síce môže stať,že ho donútis,donútia tvoji a aj jeho rodičia,ale čo zmení?
Bude to ozaj tvoj splnený sen?z donútenia?
Neverím celkom,že ako partner je úplne skvelý,že máte úplne v poriadku osobný vzťah,máte sa vzájomne skutočne radi. A zároveň vehementne odmieta svadbu,po ktorej ty túžiš.
Budete mať aj iný problém,však?
@terezka1947 žiadny problém nemáme . To že sa hádame ? A kto sa v partnerstve nehada
@terezka1947 pardon zle som si prečítala poslednú vetu .
Dobry prispevok pre tie, ktore uveria muzovi, porodia dieta priatelovi a daju mu jeho priezvisko…ano, vacsina je normalnych a ti si zenu vezmu za manzelku aj po porode, ale najdu sa aj takito zmrdi. Nechapem, naco ti to sluboval, ked vedel, ze to nechce dodrzat. Teraz uz co, cim viac budes tlacit, tym sa on bude zdrahat, to je kontraproduktivne. Bud to akceptuj ako nasledok svojho neuvazeneho rozhodnutia alebo mu daj ultimatum. Ale bud pripravena, ze mozno to proste nezaberie a necha ta odist.
Neviem,kto sa nehada. Ale my doma nie. A keď,tak na hlupostiach,na čom sa nakoniec po 5min zasmejeme.
Problém máte...už len minimálne jeden.
Osobne by som nikdy muža o svadbu neprosila.
Keď už si mu dala všetko,ok....ako si si zariadila,tak máš. Mama ma pravdu.
No ak niečo zmeniť chces,stále môžeš.
Ale ty zjavne nechceš. A myslíš,že svadba vyrieši všetko a splní sa ti sen o neveste.
Ale nič svadba nevyrieši,pokiaľ k nej nedôjde z lásky a dobrovoľne.
skôr ako na statuse manželka by mi viac záležalo na tom, aby si mala status vážená a milovaná partnerka, rešpektovaná partnerka.
na druhu stranu, my sme sa vzali pred narodením syna a šťastné manželstvo nám to nezaručilo (už nie sme spolu).
určite si ty nemeň meno po ňom, to je niečo tak nezmyselné že dovidenia. ak si Ťa nechce vziať, tak sa mu už nevnucuj. myslím si, že Ti dosť jasne dokázal, že za to on hlavne nestojí, aby bol tvoj manžel.
Zobrať 100€ a dať si zmeniť priezvisko na partnerovo? Tak to by uz bola ina ubohost, viac by sa uz zhodit a ponizit nemohla. Ona sa domaha sobasu, on nechce, tak ona si zmeni priezvisko, ved to je na hlavu. Nic tym nedosiahne, len svoje ponizenie.
@simca06022011 už som si všimla 🍀
Boze teraz citam aj o tej rodine. To seriozne hnup povie, ze svadbu neplanujete a ty tam sedis ako pat penazi? Vsak normalne asertivne povedz, ze ty si sa vydavat chcela, aj ste to tak planovali a pan partner si ta zrazu vziat nechce. A nech si to vysvetluje on tento svoj postoj.
To by mohlo pomoct, venuj sa sebe,,nahod sa, daj si urobit vlasy, nalic sa a chod niekam sama a toto opakuj viac x... kup si po ceste nejake kvety.
Ziarlit zacne urcite a bude na vazkach ze co sa deje. Nedaj na sebe znat, ze ta to skrie, prestan tu temu otvarat, pretoze on teraz ma pocit, ze ho dusis a velmi na neho tlacis.
Potom sa urcite rozhodne aj sam

@katkine_terapie ...a ešte pri návšteve psychológa by možno mohla aj vyriešiť svoju až posadnutosť manželstvom ako takým.Ako sa vyjadrila,je pre ňu manželstvo dôležité odjakziva