icon

Priateľ si pozerá iné ženy na facebooku

luna7390
24. feb 2016

Ahojte zienky som tu nova a potrebovala by som od vas radu, pripadne ak ste mali doma nieco podobne ako ja. S partnerom som 5 rokov a vsetko funguje medzi nami ako ma az na to ze priatel si zacal pozerat ine baby a pred par dnami sa mi aj priznal ze napisal jeho byvalej spoluziacke zo strednej ktora je slobodna mamicka a trosku ju poznam aj ja a vraj sa jej opytal ze ci by nechcela noveho partnera po svojom boku a ze aj s detmi by jej pomahal. Ja som sa ho na to opytala ako je mozne ze sa nieco take moze aj opytat ked ma doma priatelku a na to mi on odpovedal ze len tak ako zareaguje. Na dalsi den ked on bol v praci ja som mala volno som nazrela na jeho facebook a v tom som tam nasla spravy z jeho byvalou spoluziackou a na moje pocudovanie mu ona napisala nech jej nedava take navrhy ohladom pomoci s detmi a novym partnerom ked ma mna. Ako som uz uviedla trosku ju poznam a ona mna tiez. Priatel sa so mnou potom vecer pohadal ze co mu nazeram do jeho sukromia a ze sa nemam starat ked pise kamratkam. Clovek nepochopi. 😯A ja mu na to odpovedala je to z tvojej strany sprostost ked mas cas mysliet na to ako by si s inou vychovaval jej tri deti a doma mas priatelku. Stale sa bavime o nasej buducnosti a aj tema deti padla a on to navrhne inej. A to nebolo cele. Este predtym ale to bolo kus davnejsie sa mi tiez priznal ze jednej babe pisal vraj tiez jeho kamaratka ze kde byva a ze ma peknu postavu aj prsia co mne velmi malokedy povie. Tiez sme sa potom pohadali a nakoniec mi povedal to iste co predtym ze nemam sa starat ked pise kamaratkam ale preco by som nemala. Jemu by sa nepacilo tiez kebyze taketo spravy ja pisem s nejakym chlapom. Tiez by sa nastval. Sice vzdy sa ospravedlni no mna zaujima co by ste spravili vy na mojom mieste. Aky kompromis by ste zvolili kedze v nasom pripade to dopadlo tak ze sa nemam starat. Myslite ze si mam davat lepsi pozor na to s akou babou pise a co pise? Aj ked viem ze by to tak nemalo byt kontrolovat si priatela ale mne to nedalo. Dakujem za vase rady pripadne skusenosti.

natalym
24. feb 2016

@timea7 Vieš čo ja Ti tomuto nerozumiem, ja mužov nových nehľadám, stačí mi ten čo ho mám na krku, max. si len overím, či aj inde to tak funguje. Ale po týchto čítaníčkách som ešte akoniec rada, že ho mám.

timea7
24. feb 2016

@juhseverzapad slepo zaľúbená nemôžem byť päť rokov....to už si po pár mesiacoch chodenia v ružovom opare začnem všímať, čo je ten človek zač, nie?

juhseverzapad
24. feb 2016

@timea7 Keď si mladá môžeš. Bohužiaľ.

timea7
24. feb 2016

@juhseverzapad nie päť rokov, potom to už nie je o mladosti, bohužiaľ....

juhseverzapad
24. feb 2016

@timea7 Ja som sa zaľúbila v 14, v 17 dieťa a až v 19 vytriezvenie, čo je zač.

timea7
24. feb 2016

@juhseverzapad tak tam bol problém aj niekde inde, napr. v nedostatočnej sexuálnej výchove.

juhseverzapad
24. feb 2016

@timea7 To vôbec netreba, každý na to príde. 😀 Ja som mala predpísané tabletky, prvú som si mala dať v 1. deň menštruácie - neprišla 😀 😀 😀

moonlight1210
24. feb 2016

@luna7390
ak ti toto chlap uplne na rovinu hovori a netaji, tak ti dava bud najavo, ze si ta vôbec, ale vôbec nevazi. ano, paci sa mu tvoja postava, vlasy, ako varis, ako sexujes, ale ako clovek si uz u neho na urovni "hej ty, pockaj!".
takze pre vyhody po tvojom boku ti povie: milujem ta, si krasna, si moja jedina.
ale ako rovnocenneho partnera ta neberie. to zistis najneskôr na materskej. a bude to tvrda podpasovka.

druha moznost: na tvrdo testuje, co urobis. kam az moze zajst. co vsetko si smie k tebe dovolit. co odtolerujes.
testuje tvoje reakcie.
cim viac odtolerujes (napríklad sa iba sfucis, pohadas, poargumentujes, predostries mu vysvetlenie, ako ti ranil city), tym mas vacsiu sancu, ze s tebou ostane.
lebo si pohodlna rohozka. budes krvopotne vytvarat rodinne zazemie, rozkurovat rodinny krb, snazit sa o jeho pozornost, dokonca skoncis pri tom, ze ak on nieco povie, ty nenajdes odvahu to neurobit, aj keby ta to hnevalo (este to odvodnis tym, ze ty to robis pre neho z lasky, ze preto nevies to neurobit) a na oplatku on ti vmietne do tvare, ze je unaveny, tak co po nom chces.

ak ti mozem poradit tak len jedine: nacvic si v duchu, ako budes na toto reagovat. najlepsia reakcia je ignoracia. ni etoho, co robi. jeho osoby.
sladko sa usmej, povedz mu: len sa bavkaj, moj maly. a zacni byt nedostupna. ak nezijete spolu, nevrhaj sa na kazdy telefon, zacni si uzivat viac volnosti. nemaj cas vzdy, ked navrhne schodzku. ak si uzivas nejaky kurz a on chce stretnutie, pokojne ho preloz na inokedy. neurob si cas kvôli nemu.
ak zijete spolu, najdi si tolko zaujmov, kolko sa da a byvaj prec z domu.
pri PC mu nechaj listok: dnes si este ziadnu nelovil, milacik, stracas dych?
vecer pri chystani vecere nadhod temu, ze si sa bavila s kamoskou o jej problemoch a ze si si uvedomila, ze potrebujes zit s chlapom. nie ze nechces zazit pocit, ze zijes so synom namiesto chlapa.
a podobne.

ver tomu, ze davat druhe sance je krasne. ale cenu za obetavost udeluju iba tym, co vytrcaju z radu. Matiek Teriez tiez je na svete viac. ale iba jednu velebia. takze bud budes velka trpitelka, alebo si uvedom, ze nobelovku za blbost neudeluju.

timea7
24. feb 2016

@juhseverzapad zrejme netušíš, o čom kvalitná sexuálna výchova je. Na to sám ťažko pubertiak príde.

natalym
24. feb 2016

@timea7 Ale no zas to nie je tak celkom pravda. My s mojím mužom sme mali, že žiadnu sexuálnu výchovu a nemali sme deti v 18 tich.

zupap
24. feb 2016

@luna7390 a kolko ma dotycny rokov? Lebo mne to pride take pubertalne,ze asi nevie kde ne sever a nevie co so sebou...inac si to neviem vysvetlit ,to by uz bola ina diagnoza;)

juhseverzapad
24. feb 2016

@timea7 A teraz čo? Ideš ma odsudzovať?

timea7
24. feb 2016

@juhseverzapad prečo by som to robila? Aký by to malo zmysel?

timea7
24. feb 2016

@natalym lebo ste sexuálne začali žiť v devätnástich, nie? 😎 😎 😎 😎 Žartujem, nemôžeš to takto posudzovať, vždy je predsa lepšie, keď mladá baba vie, ako sa chrániť, keď už silou mocou chce s priateľom intímne žiť, lebo v drvivej väčšine prípadov ju tehotenstvo v 16-17 rokoch zaskočí a skomplikuje jej život. Jasné, že ti tu napíše každá, že je šťastná, že to dieťa má, žiadna tu do fóra pre matky a budúce matky nenapíše, že jej ten fagan zobral pár rokov mladosti, kým iné lietali po žúrkach a diskotékach, ona kojila a uspávala. Že bolo ťažké, až nemožné dokončiť aspoň strednú školu, ešte ťažšie vysokú, je to podstatne iné, keď má človek na starosti len sám seba a knihy.

natalym
24. feb 2016

@timea7 No ja som stihla všetko. A deti sme mali keď sme chceli a neskočili sme hneď do postele. My sme vždy boli také hravé typy. 😉

timea7
24. feb 2016

@natalym to neznamená, že tak dopadli všetky

natalym
24. feb 2016

@timea7 Veď ok, ale Ty ideš svoje............. 😎
Ma napadlo na margo nadpisu: ,, No a čo, však nie je slepý, veď sa len pozerá............. 😀

juhseverzapad
24. feb 2016

@timea7 To ja neviem, ja sa iba pýtam. Ak nie, tak v poho.

misel0806
24. feb 2016

@luna7390 v prvom rade si davaj pozor nato s kym zijes... Je to jasne ako facka je to afasamec. Kuka po inych a steba si robi holu prdel. Kopni ho do tych nadrzanych gul nasad mu nane cervenu maslu a posli ho tej spoluziacke na dobierku s pozdravom reklamacie neberiem. Najlepsie ozaj urobis ak ho nechas a odides od neho drz sa😀😀

sissy27
24. feb 2016

@luna7390 no takto... to, že sa pozerá na iné ženy, či už na fotkách alebo na ulici, je podľa mňa úplne ok - hádam neoslepol, keď sa dal s tebou dokopy... takisto považujem za normálne komunikovať s bývalými spolužiačkami, kolegyňami, kľudne aj bývalými láskami, pokiaľ je to naozaj uzatvorená kapitola pre obe strany... ale ponúkať sa niekomu ako "náhradný otecko", nový partner??? a ešte sa tým aj chváliť aktuálnej partnerke?? veď on ťa má za úplné hovno preboha !!! ja som fakt na miestne pomery možno aj prehnane tolerantná, mám pochopenie pre pikantné doťahovačky v práci, neškodný flirt so sympatickou čašníčkou a iné somarinky, ale jednoducho nesmie to prekročiť určité hranice !! akože čo on čakal?? potľapkanie po pleci a vyznamenanie za dobrosrdečnosť??
tebe je ľúto piatich spoločných rokov a vidíš, jemu nie, on ich kľudne riskne... ale tak teda odpusti, daj druhú šancu, daj aj 856. šancu, a plač po nociach do vankúša, prečo ti to robí... no lebo si to necháš, preto... k inej by si to nedovolil, lebo iná by mu ukázala odkiaľ pokiaľ...
a potom, že chlapi majú ženy za sliepky...

nasta55
24. feb 2016

@luna7390 to co tu zas citam, pomoooooc. Baby hladajte si prosim chlapov a nie iqvacov.

nasta55
24. feb 2016

@sissy27 podla mna si polutovania hodna, ked si az taka tolerantna, ja normalne s mojim chlapom idem si hlavu vykrutit nad takou tolerantnostou. 🙂 To musi byt trosku aj niaka uchylka tolerovat flirt 🙂

sissy27
24. feb 2016

@nasta55 ja zas ľutujem tvojho chlapa, že po večeroch si s tebou číta diskusie na mk 😀 😀 😀 a keby som ja chcela niečím krútiť, tak už mi to odpadlo zo žien, ktoré si spokojne myslia, že ich chlap sa na inú ani nepozrie a nedajboh pomyslieť 😀
každopádne nemám potrebu vysvetľovať niečo tebe alebo tvojmu chlapovi, ja viem, kde mám hranice a nie som naivná, aby som si myslela, že môj chlap v zmiešanom kolektíve nepozrie kolegyni na extra vyvinutý hrudník alebo nerozmýšľa, kde až tie nekonečne dlhé nohy končia... a keď niečo také povie kolega mne, tak tiež poteší, nehanbím sa za to a nebudem sa tváriť urazene 😀 každopádne si to nechám pre seba, nebudem to doma servírovať ako dezert po večeri... 😉 ale chápem, že ženy, na ktoré sa už 20 rokov nikto nepozrel inak ako na kuchárky, upratovačky, vychováteľky alebo "moju starú", považujú niečo také za nehoráznosť...

nasta55
24. feb 2016

@sissy27 som rada ze mam za sebou nejake skusenosti a v zivote mam uz ine hodnoty a nie sa pozerat na chlapov, asi som fakt ina ze sa s mojim milujeme a nepotrebujeme k tomu obdivovat druhych a ich vyvynute organy. Pride mi to nehnevaj sa z tvojej strany, ze co uz mas robit uz si si zvykla a ano sedka pri mne a teraz pri mne spinka. 🙂 Neviem ja take veci povazujem za nehoraznost ale od starej a nevzdelanej mam daleko ;) ked budes poznat chlapov a hlavne ako zmyslaju a aky su a podobne aj zenske tak si myslim, ze budes rozmyslat inak.

elusive
24. feb 2016

A keď zo srandy len tak niekoho pretiahne, tak? čo?

nasta55
24. feb 2016

@sissy27 a lutovat mojho nemusis, neboj je stastny. Za to ze mu precitam nieco a opytam sa na jeho nazor urcite nechodi na modry konik, chodi na PC , ale pozera dovolenku pre nas alebo nieco co ho bavi. 🙂

misel0806
24. feb 2016

A ked zo srandy niekomu spravi dieta??

lauricka
24. feb 2016

@luna7390 no asi si treba ujasnit, ci hladas partnera pre zabavu, ktory sa bude zaujimat aj o ine zeny a ani sa tym netaji alebo chces seriozne partnera pre zivot a rodinu. Ja si myslim, ze toto nebude dobry partner do zivota. Zahodiť 5 rokov? 5 rokov je nic proti spackanemu zivotu. V pohode si najdi ineho, 5 rokov nie je nejaka dlha doba, aby to bola tragedia. Horsie ta s nim caka, toto je este nic. Nemate zavazky, deti, nie ste manzelia a nie ste spolu tak dlho. Toto by som naozaj neriesila.

sissy27
24. feb 2016

@nasta55 práveže viem ako zmýšľajú 🙂 90% zadaných heterosexuálnych chlapov sa na inú ženskú proste pozrie, aj si vedia všeličo predstaviť... zvyšných 10% klame, že to nerobí 😅 ja som tiež len žena, zrak mi ešte slúži, takže pokiaľ sa je na čo pozrieť, tak sa pozriem, to nemá s láskou k zákonitým polovičkám nič spoločné...

mikema
25. feb 2016

@luna7390 buď je suknickar alebo nemá žiadne sebavedomie a chce aby si ziarlila. Čo mi príde viac pravdepodobne keďže ti to ešte aj vesia na nos. Keby ta chcel podvádzať tak ti to pred tým asi nepovie a aj to ze ti nerobí komplimenty ale iným pred tebou áno, je znamenie toho ze ta provokuje. By som mu navrhla psychológa a pár cvičení na zlepšenie sebavedomia. A zatiaľ by som mu pobalila veci.