Priateľ skoro stále spí
Ahojte. Velmi by ma zaujimalo ci ma doma niekto tiez takeho priatela, ci muza, co skoro stale spi... Je to napr. tak ze rano skoro vstane, zvyknuty tak koli praci, co je okolo 5 rano. Poobede zase spi, podvecer tiez..a zobudi sa a ide spat.co byva niekedy aj pred 8 vecer. Niekedy prespi skoro cely den ked ma volno.. Aj ked nic nerobil pred tym namahave.( okrem jedenia 🙂 ha ha) a ked sa stane ze cez den nespi, tak vecer uz o 7 zaspi. Obcas mi to uz leze na nervy.aj ked zas naopak niekedy som rada ze sa vyspi a odychne.alebo len zavist? 🙂 neviem
Moj manzel bol tiez velmi unaveny len co si sadol uz spal.Ochorel na stitnu zlazu nakoniec mu ju museli aj vyoperovat pretoze mu nezaberali ziadne lieky.
janehovorim ze uplne stale spi., on sa fakt stara o dcerku, hra sa snou, kupe, dnes vyglancoval celu kuchynu, bol v servise a tak... este nespal od rana 🙂 no dakedy sa stava ze spi castejsie... tazko je to popisat..nehovorim ze nic nerobi ale? spi viac jak by bolo treba.. prave spisuje nakup dietny..som v soku z nehooo. alesom rada..ze ZATIAL to s dietou mysli vazne 🙂
@dedenini No vidiš asi sa pohli lady.Držim palce a nenechaj ho spat ked to neho pojde obleč mu malu a von na vzduch.
@dedenini To chce hodně pít (nealko 😀 ), únava bývá dost často spojena se špatným pitným režimem, vím od sebe že to opravdu pomáhá a pak je dobré zařadit více ovoce/zeleniny do stravy... Protože pokud nemá tato spavost něco společného s chorobou, tak je to hlavně o životosprávě, taky je dobré chodit často na vzduch a hýbat se... Protože únava je způsobena i nadměrným spánkem, já se takhle motala celé těhotenství, jak jsem byla na PN, jen jsem se flákala a spala a z toho jsem byla víc unavanená 😅 😉
Myslím že v tom bude obezita,aký má BMI index? Je rozdiel chlap vysoký a 140 kg a nízky a 140 kg. Akú má výšku?vypocitame bmi index a zistis či má nadváhu či nie.
@marcellka32 no, při 140kg by musel měřit 235cm, aby měl normální BMI (do 25). I při 190cm (což je tedy pěkný čahoun) je to BMI skoro 39, což je na horní hranici středně těžké obezity.
@maladama to áno len som mala pocit,že ona to nevie.má nadváhu ale ak má aspoň 190 cm je to lepšie ako pri 165 cm.
@marcellka32 tak to určitě, při 165cm by to byla obezita takovýho ražení, že by to nejspíš člověka úplně vyřadilo z běžného života. A tak jako tak, možná by stálo za to zjistit, co v takovém případě hradí pojišťovna - tady by možná byla i indikace na operativní léčbu (bandáž žaludku).
@marcellka32 neni vysoky ani nizky.. taky priemer myslim..asik 175-180 cm ma... neviem presne...
@marcellka32 jasne ze viem ze je obezny..sak ma brusisko fest..ale on je postavou silny chlap, bo pred tym dlhe roky cvicil.a ma velke ramena a hrudnik..ale jasne tuku je prilis vela.. no dnes sme mali nakupi, a povecsina zelenina, cestoviny ..nic sladke, vody nesladene, rybky a taaak..takze ide sa nato..mne sa po porode tiez zide schudnut tak som rada a ideme do toho..a dnes mal volno a este nespal... tak som rada, je videt ze ak tolko nezere, ☹ tak ani nespi... 🙂
dnes veta od priatela - od noveho roku idem schudnut na 100 kil a vsetko sa zmeni a bude lepsie 🙂
od takeho ruky prec, ja som za takeho vydata. Spal tak uz ked sme spolu chodili, aj jeho rodicia ho durili, aby im isiel pomoct na zahradu, ale on to mal na haku. Ja som tobrala, ze si musi oddychnut. A teraz, ked su deti, detto. Ja som to vzdy ticho trpela. ale som mu to aj dopriala, vsak maka ako blazon, vstava rano na 6tu, musi si oddychnut. Ale co deti? Mala uz hovori, ked sme prisli odniekaial, ze ocko drichme v posteli. Podla mna to nie je normalne a normalny zdravy chlap v plnej sile nepotrebuje tolko spat. Takze od takeho chlapa ruky prec, lebo Ti maloco pomoze s detmi ked by si si rada nieco porobila ty, alebo si oddychla 😉
Nechyba tvojmu priatelovi zelezo? Tos a prejavuje vela spanko . Mal by si dat skontrolovat krv, lebo ty sa mozes hnevat, ale ak je to zdravotne, on s tym nemoze nic urobit
Halllo manzel uz nespi???..ci este stale spi..?

@dedenini ahoj.to aj ten moj len lehni,uz mi s tym leze na nervy.bud v obyvacke,v deckej,v spalni...skratka,kde je postel tam sa vyvali...a len chodi....aaach co budem robit???tak mu poviem..toto treba,tamto...a on aaale to ma nebavi 😅 ..no uz aby bol v robote!! 😀 😀