Priateľ vynadal svojej mame, ako sa zachovať?

chanel_c
14. sep 2019

Ahojte.
Priatel sa dost casto hada so svojou matkou, dokonca sa nestiti pouzit na jej adresu aj hrube vulgarizmy, pre mna je to hrozne lebo ja take nadavky nepouzivam vobec.
Na jednej strane to odsudzujem na druhej to viem z casti pochopit, lebo ona mu nadava dost casto za hluposti a vela krat mu nadava do chudakov a aj ovela horsie, ze ich vsetkych pozabija...
Uz som sa s nim o tom rozpravala, snazi sa zmenit ale vraj ved ma na to dovod ked ona sa k nemu sprava tak ako sa sprava.
Sme spolu uz 4 roky mne nikdy skaredo nepovedal. Zase je pravda ze ani ja nemu.
Co mam robit ?

lexy4411
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fokuska
14. sep 2019

@chanel_c V buducnosti vo vyhrotenych alebo extremnejsich situaciach sa rovnako mozno zacne spravat k tebe, k detom, mozno k susedovi co ho nahneva, nikdy nevies...

ivankatal
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluka2
14. sep 2019

Ci má na to dôvod ci nie, k vulgarizmom sa opakovane uchýli len sedlák. Ini sa vedia trochu kontrolovat. Môj priateľ by veru nebol, toto je proste pod úroveň

janinah
14. sep 2019

Každá nádejná nevesta by mala ísť k partnerovi domov a veľmi pozorne sledovať ako sa on správa k matke.Presne tak sa bude správať aj k nej ,možno nie hned,ale o pár rokov určite,až vyprchá zamilovanosť a príde bežný život.

jamatkaroka
14. sep 2019

Ak sa k nemu nebudeš správať tak ako jeho matka, nemal by a teba reagovať rovnako ako na ňu. To že vyrastal v takom prostredí hneď neznamená že také prostredie bude vytvárať aj doma vo svojej rodine. Podstatné je že chápe že to nie je v poriadku.

chanel_c
autor
14. sep 2019

@ivankatal dakujem za tvoj nazor, pekne si mi to napisala, takto som sa na to este nepozerala. Lebo uz sme sa rozpravali o tom, ze co ked bude ku mne alebo ak budeme mat deti, taky isty ako na matku, ale stale mi tvrdi ze na mna (nas) taky nebude lebo ani my (ja) sa nebudeme k nemu spravat tak ako jeho mama. Ale je pravda ze s mamou ma dlhodobo taky zly vztah, lebo vraj preto ze zatial ziju v spolocnej domacnosti, ale velmi si nemyslim ze ak by aj byvali oddelene ze si pri stretnuti padnu do narucia.

marsmykkok
14. sep 2019

@janinah s tym velmi nesuhlasim, kolko muzov na mamicku neda dopustit a doma zenu casto aj tyra....
@chanel_c ten vztah je tam asi dlhodobo poruseny a plus neprospieva tomu ze ziju v jednej domacnosti. ja by som sledovala ako sa zachova na uradoch, v obchode pri reklamacii, pri nejakom susedskom spore a tak, ci bude jednat slusne alebo v takych situaciach bude agresivny. ak bude agresivny je sanca ze raz moze byt taky aj na teba ked vyprcha zamilovanost

1gabriela13
14. sep 2019

@chanel_c ja si myslím, že kto ma takú mentalitu, tak bude rovnako reagovať vo vyhrotenych situáciách ci konfliktoch aj s inými osobami. 4 roky ešte nie sú až tak dlhá doba aby sa to prejavilo, hlavne vtedy, keď ste nemuseli riešiť žiadnu krízu vo vzťahu. Avšak keď prídu deti, je okolo nich aj dosť starosti, môže sčasti narušiť aj vzťah, napr nebudete mať na seba toľko času, budete riešiť podstatnejšie veci ako vy sami dvaja a vtedy veru môže dosť k vyhrotenym situáciám, v ktorých môže reagovať rovnako. Zas si nemyslím, že to znamená, že je niekto zlý človek. Každý ventiluje inak, len ci to prospeje tebe a vašej budúcej rodine. To je otázne.

nikca101
14. sep 2019

Ahoj no presne viem ako sa citis lebo moj manzel ma takyto isty vztah s otcom vkuse sa vadia a nadavaju si a teda padaju hlavne nadavky na k.... A aj som sa s nim o tom tisic krat rozprava ale on je uz taky a nikdy sa nezmeni. Neviem ako to je u vas ale u nas manzelov otec nadaval manzelovi od uplneho detstva mlatil ho tyral a podobne a preto si asi mysli ze to je v pohode ked sa tak naucil od detstva. ale zasa mne si nedovoli nadavat ani svojej mame nenadava ani nikomu inemu. Takze si myslim (ale mozno sa mylim) ze ani tebe ani detom nebude nadavat len ma asi mozno dovod o ktorom nevies ze sa tak sprava k svojej matke a ona k nemu tiez nesprava ukazkovo

chanel_c
autor
14. sep 2019

@marsmykkok ked tak premyslam, zatial sa nejako agresivne k inym ludom nespraval. Vie ze sa mi to nepaci a hnevam sa za to na neho. Teraz len neviem ci to robi iba preto aby som sa s nim kvoli tomu nehadala alebo by inak vybuchol. Je pravda ze je prchkej povahy, no zatial som ho videla hadat sa iba s mamou. No dobre este s bratom. S tym sa podobny vztah. Otec ich opustil, velmi zle sa k nim spraval, vraj je to pre neho priklad ako sa nebude on spravat k svojej zene a detom.

galioska
14. sep 2019

Asi sú rovnakí...len aby si to nepriniesol do vašej rodiny

chanel_c
autor
14. sep 2019

@nikca101 moj priatel vyrastal bez otca od nejakych 10 rokov. Tiez ich bil, nadaval im. Taky ze by nikdy nechcel byt na svoje deti a zenu. A mama jeho asi to tazko znasa doteraz, ze ju muz bil, odisiel za inou a svoj hnev si asi zacala vtedy ventilovat na detoch.

galioska
14. sep 2019

@chanel_c HM to je ťažko to majú v sebe ale dá sa s tým niečo robiť,...

tatianaba
14. sep 2019

@chanel_c Moj muz ma tiez takyto vztah s matkou. On ma uz 30 rokov a jeho matka stale nejake vycitky,ako keby bol male dieta, hovori mu s k sa nema stretavat, stale pripomina veci aj 15 rokiv stare. Uplne bezne na seba aj pokricia,potom sa spolu nerozpravaju. Provokater je vzdy ona. Tiez som z toho bola najprv mimo, lebo moji rodicia su uplne ini, ale zvykla som si tym, ze to ignorujem. Nechodievam s nim k jeho matke, lebo sami nepaci,ako sa k nemu sprava. Vie o tom on aj ona.
Kazdopadne ku mne sa takto nespraval a nesprava. Ani k nikomu inemu.

nikca101
14. sep 2019

@chanel_c presne som si aj myslela ze to bolo tak nejak a urcite este nevies co vsetko sa tam dialo preto sa tak sprava ale myslim ze sa k tebe ani k detom tak nebude spravat..a ak by raz skusil tak mu len pripomen ze nech si spomenie na to ako sa on citil ked mu otec nadaval a bil ho a ze ci chce aby sa jeho deti citili rovnako. Ja sa snazim nejak neriesit kym sa vadia ked viem ze si nadavaju len medzi sebou a asi by si to mala nechat aj ty tak je to len ich problem hlavne ze sa tak nesprava k tebe

miadi
14. sep 2019

A preco este zije u mami ? Ak mà cez 18 a pracuje mal by hladat podnajom ked ten vztah s mamou nie je dobry. 4 roky spolu randit je nic oproti tomu Keby ste spolu rok zili v jednej domacnosti az vtedy by si ho uplne spoznala. Az potom uvidis ci nebude vybušny aj na teba. Aj ten vztah s mamou by sa mohol zmenit ked uz nebude zit u nej. Mozno sa aj ona zacne k nemu lepsie spravat.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivanka12311
14. sep 2019

Ukážka toho ako sa môže raz správať po rokoch ku tebe.Smutne že nemá žiadnu úctu ku mame aj keď jeho mama je aká je predsa mu len dala život vychovala ho😔

thoughtfulweirdo
14. sep 2019

Ja som mala prvy vazny vztah s o 12 rokov starsim muzom a jeho otrasne spravanie k mame bolo prve, co mi udrelo do oci. Hulakal na nu, trieskal do vsetkeho okolo nej, vyslovene ju fyzicky zastrasoval a podla mna za uplne kraviny. Bola som z toho nesvoja, vadilo mi to, ale ku mne sa tak nespraval, tak som to akosi prehliadala... Az kym som mu raz neoponovala v prenho citlivej veci a zrazu nemal problem mi spravit monokel. To bola samozrejme konecna a je mi uplne jasne, ako by to vyzeralo, keby si zvolim zivot s nim. Odvtedy je pre mna spravanie k rodicom prva vec, co si vsimam, lebo to vela prezradi

lyci
14. sep 2019

@chanel_c si nemyslim, ze by sa tak mohol zacat spravat k tebe pokial nezacnes byt zla ako jeho mama a o to viac by si mohol vazit aka si na neho dobra

vilma7
14. sep 2019

Tak z môjho pohľadu je tvoj priateľ pekná mrcha. Má možnosť u matky bývať a miesto vďaky jej ešte bude škaredo nadávať?!?
A po druhé, radšej jej tam nadáva, ako by sa pre dobro a lepšie vzťahy v rodine odsťahoval?
A čo robiť na tvojom mieste? Keď ti to 4 roky nevadilo, prečo odrazu?

chanel_c
autor
14. sep 2019

@ivanka12311 ved to mu aj ja hovorim, ze predsa je to jeho matka. Lenze ked ona mu nadava do chudakov a ze ho zabije, tak on ze ju uz ako mamu ani neberie ked ona sa k nemu takto sprava.

chanel_c
autor
14. sep 2019

@lyci mna si vazi, ma ma rad, snazi sa mi splnit vsetko co sa da, jasne, niekedy sa pohadame, ale toto sa mi na nom nepaci, casti mu dohovaram ale akosi zbytocne.

chanel_c
autor
14. sep 2019

@vilma7 noo ono to je trosku zlozitejsie. Byvaju v podnajme spolu ktory z vacsej casti plati priatel, a preco to az teraz riesim ? Lebo mam pocit ze zo zaciatku to az take nebolo, ale jeho mama si nasla pochybneho priatela, zacala pit a vtedy mu velmi skaredo nadavala, ze ho zabije atd. Sice sa uz ona neopija, ale hlavne ked nema peniaze tak vtedy mu stale nadava za hluposti a priatel potom vybuchne a uz je ohen na streche.

alexandraalexandrova
14. sep 2019

@chanel_c z mojho pohladu je spravanie tvojho priatela v spolocnosti rodiny uplne normalny vzorec ktory si odniesol z domu a je to vsetko nasledkom toho co ako dieta musel zazivat. Ja sa vobec necudujem ze sa doma sprava ako agresor, zjavne ma v sebe enormne mnozstvo potlacenych emocii voci mame aj bratovi, ktore roky v sebe nosi nespracovane a ktore vychadazju na povrch iba ked je s nimi v kontakte. Ja by som sa nebala ze zacne byt agresivna voci tebe, pokial ty s nim nejednas ako jeho matka. Ale odporucala by som aby to zacal riesit na terapii, aby tie negativne zazitky z detstva v sebe spracoval, lebo moze to unho odstartovat dalsiu fazu ked sa vam narodi dieta a dostane sa on do roly rodica...

nikusiak9
14. sep 2019

Pravdepoodbne ak zisti ze na nu plati nieco taketo, neskor si bude mysliet ze na kazdeho a pouzije aj na teba

veronikaszabova
14. sep 2019

@chanel_c ved nech sa odstahuje a hotovo. Nebude sa to tak vyostrovat

chanel_c
autor
14. sep 2019

@veronikaszabova hej ved pomaly na tom pracuje.

katkati
14. sep 2019

@chanel_c Tvoj priateľ sa asi nevie sám o seba postarať, keď byva s matkou a majú tak vážne narušený vzťah. Namiesto vulgarizmov a nadávok skúsiť ju aj pochopiť a zariadiť si život tak, aby sa navzájom neprovokovali.