icon

Priateľ začať kupovať a meniť Pokémon kartičky

29. máj 2023

Ahojte, moj priatel ma 32 a cez vikend si kupil pokemon karticky a dnes cez obed ide za kolegom ze si ich idu pomeniť. Ostala som kukať ako puk, ja som myslela ze pokemon karticky zbieraju deti do 10 rokov alebo tak cca, su moje vyhrady opravnene alebo nie? Pride mi to detinske a ze by sa miesto toho mohol venovat niecomu zmysluplnejsiemu.

thoughtfulweirdo
29. máj 2023

Množstvo dospelých (asi skôr žien) miluje kreslené rozprávky alebo rôzne antistresové omaľovánky, tak keď môžu dospeláci vyfarbovať pastelkami a pozerať animáky, prečo nie aj vymieňať kartičky? 😄

ghostsgirl
29. máj 2023

Ahoj, je to uplne v pohode, cudovala by si sa kolko ludi - dospelych na tom fici...podotykam, seriozni ludia, na ktorych by ste to nepovedali spomeniem napr. co poznam lekar, ucitel, akademicky maliar... Kazdy ma nejaku zalubu...papierove servitky su podla vas na vyssej urovni a menej detinske? :D to len netolerantni zaostalci sa tomu cuduju 🙂

rorino
29. máj 2023

@h2 ja?ja som reagovala na príspevok ,v ktorom som bola označená,že mám byť voči tomu tolerantná,asi ste nečítali na čo som reagovala ja a ako pani na mňa,nevadí...

rorino
29. máj 2023

@brezza tak autorke to očividne vadí,a nie ja som ťa,ktorá robí z komára somára,treba čítať s porozumením,pretože som napísala,že pokiaľ si ich vymieňa,nech,horšie ak ich začne kupovať.....

h2
29. máj 2023

@rorino 😊 OK, v poriadku, aspoň máme odpoveď na otázku, či to bola, alebo nebola irónia. Prepáč mi, ale ja sa v tejto diskusii cítim, ako Alica v krajine zázrakov, všetci sú normálni, len ja som mimo. Teraz som sa dokonca z jedného príspevku dozvedela, že som netolerantný zaostalec, lebo sa tomu čudujem. No tak asi sa nikto nesmie už ničomu ani len čudovať, aj keby si dotyčný namiesto kartičiek kupoval detské hrkálky a pri hraní s nimi by nosil plienky, veď buďme tolerantní, len spomína na detstvo. 🙃

brezza
29. máj 2023

@h2 to je uplne porovnatelne so zbieranim karticiek.

A autorke.. zodpovedz si otazku ako presne manzelova zaluba obmedzuje teba.

beronsche
29. máj 2023

Paci sa mi to racionalizovanie... Lepsie ako hento, lepsie ako tamto a ako priklad len ciste extremy..
Tiez sa mi paci to pohorsenie nad tym, ze to niekomu pride divne... 😂 Preco by nemohlo? Musime byt vsetci rovnaky?

Ano, aj mne je to divne, ze sa dospelych chlap jedneho rana zobudi, nabehne do draciku, alebo kde a kupi si pokemon karticky.
Dost silne pochybujem, ze zberatelske kusky su tak lahko dostupne , ze ich kupim hocikde. Na zberatelske kusky su rozne burzy, cize uvaha, ako mozu mat karticky autorkinho partnera vysoku hodnotu su podla mna dost naivne...

Mne osobne vsetky zberatelske pohnutky pridu divne a nepovazujem sa za netolerantneho cloveka, pretoze to jednak u nikoho neriesim a tiez ani nikomu konkretnemu to nevravim, nech si kazdy "haluzi" po svojom.....🙂
Keby sa to tyka mojho chlapa, kym by to neslo do extremu (financne, casovo), tak by som to neriesila. Ale uznania by sa veru nedockal..

h2
29. máj 2023

@beronsche 🙏🙏🙏 Ďakujem.

rorino
29. máj 2023

@h2 som na Tom podobne s tou Alicou😂niekto reaguje ani nevie na čo, a pritom je to také jednoduché,nech si kartičky zbiera a vymieňa,možno ho to prejde,možno si vyloží s nimi stenu,ale ceny niektorých karticiek,no fuuuu

neznamaznama
29. máj 2023

@beronsche čudovala by sa, ale hej, tie vzácne nájdeš aj v dráciku. Síce nie každý deň, či v každom balíku, ale ako inak by si sa k nim dostala? Nové karty pokémon sa predávajú len v balíkoch a šťastlivci sa dostanú aj k tým super vzácnym. Viem, že to znie ako zábavka pre deti, ale paradoxne tie najvzácnejšie majú práve dospeláci. Aby bolo jasné, ja chápem, že je to pre teba zvláštne, len som chcela vysvetliť, že k tým vzácnym sa dostaneš v úplne obyčajnom obchode. Ak máš šťastie. A len taká poznámka, myslím, že asi každý človek na svete niečo zbiera, či si kupuje niečo len tak pre radosť, len si to ani nemusí uvedomiť.

beronsche
29. máj 2023

@neznamaznama fakt? To ale musi byt dost mala sanca, nie? 🙂
Tak, samozrejme, kupit si nieco pre radost je fajn, len ja sa na to pozeram subjektivne, kedze nerada hromadim "zbytocnosti", okrem knih (a sme dosli... som rovnaka "zberatelka". 🤪)

Proste mi je to divne, kupovat karticky, menit ich, potom ich kdesi strcit do obalu.. Ale to neznamena, ze je to zle, ci nejaka katastrofa, len ja konkretne pre to nemam pochopenie...😉

ghostsgirl
29. máj 2023

@neznamaznama presne, tie veci sa na tej burze predsa nevyrobili, dostali sa tam nejak...napr. tie pokemon karty sa kupili v balicku, ktore sa predavali v hrackarste a niekto mal stastnu ruku a otvoril. Deti to zbieraju vacsinou pre radost a casto ani netusia, ze vo vacku sa im krci karta za 250 eur. Ked to zbadaju dospeli zberatelia, srdce im zaplace, lebo poskodena, uz nema ziadnu hodnotu. Inak tie karty maju zberatelsku hodnotu hlavne kvoli tomu, ze su dobre do hry, ktora sa s tym hrava. Tym sa stanu vacsinou vzacne. Ked chlapi mastia poker to je v pohodicke, velka vseobecne uznavana chlapska zabava, ale pokemon karty su už fujky. Ako preco? Lebo je tam nakresleny iny obrazok? Lebo niekto povedal? V tom vidim tu netolerantnost a zaostalost. Kolega zbiera anglicaky a bezne ho za to ostatni kolegovia vysmievaju a chudak to kvoli tomu zatajuje...mne to pride smutne. Hlavne, ze ho za to vysmievaju zenske co zbieraju babiky, kinderka a kreslia si, vyfarbuju a vystrihuju kraviny ala materska skolka atd. Na com tiez nie je nic zle, ked ich to bavi a neublizuje to ostatnym, tak nech. Ale nech drzia usta a nech sa vcitia do druhych, ze kazdeho bavi nieco ine. Lebo ako sorry, ale vazne nevidim velky rozdiel, ci niekto zbiera babiku, ci anglicak alebo je strceny v kazdej diskusii na koni. Kazdemu moze prist nieco divne, ale nemusite tu autorku presviedcat, ze jej chlap je decko.

neznamaznama
29. máj 2023

@beronsche tak je malá, tých vzácnych karticiek je vyrobených len určité množstvo, ale sú vložené do normálneho balíčka, ktorý kúpiš v akomkoľvek obchode. Inak sa k nim nemáš ako dostať.

Inak musíš uznať, že tvoje (a priznám sa, že aj moje 🤣🤣🤣) knihy zaberú podstatne viac miesta, ako pokémon kartičky. A vlastne sú možno aj drahšie. 🤪😅

neznamaznama
29. máj 2023

@ghostsgirl ono pre niekoho je to proste detská zábavka. Ale máš pravdu v tom, že veľa ľudí to odsúdi bez toho, aby o tom vedeli niečo viac. Ale chápem, že to ľudia robi. Sama som v minulosti odsudzovali, konkr. anime. A keď som si o tom niečo pozisťovala, tak som prišla na to, že sa mi to vlastne páči. Ale hlavne to, že môj názor bol dosť mimo.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
ghostsgirl
29. máj 2023

@oonnaganamakusai aj v novych mozes najst aj 300 eur kartu. Zrovna minuly tyzden som typkovi predavala kartu za 55 eur, ktoru sme vytiahli v balicku za 5 eur. V porovnani s kartami z 90 tych je to bezcenne, kedze tam su karty aj za 10 000 eur, ale nenazvala by som och tak ci tak bezcenne

neznamaznama
29. máj 2023

@oonnaganamakusai a prečo by mali byť nové bezcenné? Nehovorím, že všetky majú hodnotu desiatok eur, ale aj nové karty majú hodnotu. Niektoré hodnotu stoviek eur.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
liusa82
29. máj 2023

ja tiež zbieram bud parfumy či lacnejšie alebo drahšie.Mám v pivnici hádam aj 4 krabice už a to stále pribúdajú dalšie 😀 a viem že to asi nikdy nespotrebujem ale ani nepredám.Niektoré
mam už také čo ani nedostať .Alebo ešte yankee candle vosky a sviečky toho sa mi doma tiež dobre hromadí.Vždy ked vyjdú nejaké sezonne novinky berem všetky vône ale tak to stále niečo pálim🙂

neznamaznama
29. máj 2023

@oonnaganamakusai čo velkotlač? Je mi jasné, že väčšina z nich má hodnotu 1-2€, ale sú medzi nimi aj karty, ktoré majú hodnotu desiatok eur, niektoré aj stoviek. Nemajú hodnotu, ako staré karty, resp. prvé karty, to je pravda, ale nie je pravda, že sú bezcenné. A hlavne, ako môžeš vedieť, že o pár rokov hodnotu mať nebudú. Ani tie nové karty si vtedy nekúpila za sumy, ktoré majú dnes.

beronsche
29. máj 2023

@ghostsgirl Ako vies, ktora ma aku hodnotu?

ghostsgirl
29. máj 2023

@beronsche ja to neviem, zbiera ich moj manzel. Takze jedine to, co som od neho pochytila. On to aj hrava, na mna je ta hra moc zlozita. Samozrejme cenne su leskle, este cennejsie take vrubkovane a najcenejsie altarty, co maju alternativny obrazok, taku alternativnu kresbu, tie su naozaj krasne, tie obrazky su casto premakane

mikadooo
29. máj 2023

🤭🤭🤭 v duchu by som sa dobre zasmiala, ale navonok, je to podľa mňa neškodná zábavka (pokiaľ za to nevyhadzuje peniaze, ktoré sú potrebné na niečo iné). Aspoň budeš mať tip, čo kúpiť na Vianoce, narodeniny, meniny, Valentína, akú tortu objednať...😁.

euka210
29. máj 2023

Ano, moj 9r syn trpi tymto osialom...aj jeho spoluziaci
...a ze 30r chlap...tak to len pobavilo 🤣 ...to su vecne deti, ...nechaj ho, nekaz mu radost...

walentina7
Autor odpoveď zmazal
marseillefan
29. máj 2023

@h2 si dôkaz toho, že vy ženy nás mužov nedokážete pochopiť (samozrejme to platí aj naopak). Ja síce Pokémon kartičky neriešim, ale poznám mužov, ktorí si kúpia 40 balíčkov lebo im chýba jedna jediná karta do zbierky a dúfajú, že ju tam nájdu. Alebo si kvôli jednej kartičke kúpia celý veľký box, kartu nechajú sebe a tie zvyšné kartičky z boxu dajú svojmu synovi. Chlapi proste majú túžbu si plniť sny, ktoré si v detstve nemohli splniť, resp. si detstvo cez tieto "koníčky" pripomínajú (ako formu nostalgie). Mňa napríklad nedávno chytila nostalgia a na rôznych bazároch som minul cca 5 tisíc na 7 starých (30-ročných) počítačov, lebo také som mal v detstve. Len ja na tieto veci nemám čas, takže výsledok je ten, že 4 počítače som len otestoval a 3 krabice mám ešte nerozbalené. V lete by som si chcel urobiť pretekárske kreslo s volantom na pretekárske hry. Podobných excesov by som pár ešte mohol vymenovať. Myslíš, že moja manželka je z toho nadšená? Samozrejme, že nie... tiež nerozumie a krúti hlavou. Ale toleruje to, lebo vie, že som proste taký.

ali12377
29. máj 2023

za mna uplne v pohode, niekto zbiera karticky, niekto nalepky, kinderka, serie lega, figurky z lega, a ano zbieraju to aj dospeli, je to hobby, zberatelstvo, kto do toho vidi, vie ktore kusky alebo komplet serie maju hodnotu, je to hotova veda.... kto o tom pocuje teraz prvy krat, ze aj dospelyyy zbieraju... verim, ze je to komicke, ale je to forma zberatelstva, pohybuju sa ludia v tomto smere, staci sa poobzerat na internete a vobec to nie su ludia s ,,nejakym nedozretym detinskym handykepom" 😉

h2
30. máj 2023

@marseillefan Áno, máš pravdu, že to nepochopím. Ale som tiež tolerantná. Môj muž mal dlhoročný sen mať biliardový stôl, pred pár rokmi si ho kúpil. Nepovedala som ani pol slova proti. Pritom tým zabral celú jednu miestnosť v dome, ktorú by som vedela aj lepšie využiť. A pred rokom si splnil ďalší dlhoročný sen a kúpil si motorku. Čo je horšie: kúpil aj pre mňa prilbu s tým, že budeme na nej jazdiť spolu. Predtým to so mnou konzultoval a keby som povedala, nech ju nekupuje, tak by to neurobil. Ale nepovedala som, práve naopak, vedela som, že ju veľmi chce, tak som ho podporila. Keby prišiel s tým, že chce Pokémon kartičky, tiež by som mu nepovedala, nech to nekupuje, lebo podľa mňa je to blbosť. Ale celkom určite by som si to pomyslela a bolo by mi to maximálne divné, že jeden dospelý chlap chce práve toto.

beronsche
30. máj 2023

@ghostsgirl myslela som to vseobecne, ze co vlastne urcuje hodnotu karticiek..
Akoze, ked niekto kupi balicek, ako vie, ze prave ta konkretna karta ma hodnotu , co ja viem - stovky eur (ako je vyssie spomenute..) 🙂
Inak, toto by som uz mala problem tolerovat, karticky za desiatky a stovky eur.. 🙂