Priateľ začať kupovať a meniť Pokémon kartičky
Ahojte, moj priatel ma 32 a cez vikend si kupil pokemon karticky a dnes cez obed ide za kolegom ze si ich idu pomeniť. Ostala som kukať ako puk, ja som myslela ze pokemon karticky zbieraju deti do 10 rokov alebo tak cca, su moje vyhrady opravnene alebo nie? Pride mi to detinske a ze by sa miesto toho mohol venovat niecomu zmysluplnejsiemu.
@beronsche ako som pisala, vacsinou to, ze je ta karta dobra do hry, pripadne je 1 celosvetovo najobľúbenejší pokemon a kde je on, tak to je vacsinou vzdy cenne. No ked nie si zberatel a nevyznas sa v tom, tak to jednoducho nevies. Kazde zberatelstvo je o tom, ze sa tomu venujes a potom sa vyznas. Moj manzel, ked otvori balicek a cita si funkcie tych kariet uz mi vie hned povedat, ze toto bude cenna karta aj ked ide o uplne novu seriu, kde este nie su ceny urcene a zastabilizovane. Inak tie ceny sa aj menia v case, podla toho co je aktualne ziadane. Pred 2 rokmi kupoval iste karticky po 20 centov, lebo nemali hodnotu, ale pacili sa mu. Nebol o to zaujem, lebo sa prestali take vyrabat. Kupil aj rovnake, lebo tusil, ze casom to moze porast. Tento rok maju tie karty hodnotu tak 30 eur kus, lebo začali vydavat serie, kde sa take typy kariet objavuju a zrazu si to chcu vsetci dozbierat aj z tych starsich. Proste zberatelstvo, musis sa tomu venovat.
No tak niekto zbiera napr. veterany, to su este vacsie palky, ale ked mas na to rodinny rozpocet, preco si nespravit radost.
@h2 Asi preto ten mars a venuša... pridám jeden príklad z inej planéty - manželka si dala vytetovať obočie... nevidím rozdiel pred tým/potom, vlastne som sa na manželkino obočie nikdy v živote nesústredil. Vy ženy však riešite také detaily, ktoré my muži nemáme ani len najmenšiu šancu čo i len zaregistrovať. Pochválim sa ale, že ja manželku do svojich excesov nijako nezahŕňam, viem, čo si o tom myslí a jediné, čo potrebujem je, aby to akceptovala. Ale na druhej strane, ak už je v hre motorka, tak je lepšie ak kúpi prilbu tebe ako by ju kúpil nejakej mladej šuške 🙂
@marseillefan Chceš povedať, že ja som stará šuška?! 😂
Rozdiel medzi obočím tvojej manželky predtým a potom je v tom, že na to, aby tak vyzeralo predtým, si ho musela každý deň upravovať, teraz nemusí.
Raz som so synom (11r) šla do špeci predajne, kde predávaju prave tieto pokemony...Najskôr som chcela, že ostanem vonku a sám si vyberie, nebudem predsa chodit do detskeho obchodu s ním, nakoniec som vosla a to com videla....v predajni 10 ludí. Predavacka, môj syn, a 7mužov vo veku 30-40 r, ako si vyberali pokemon karticky z albumov...na tento zazitok tak skoro nezabudnem :D
Ahojte, taktiež som tomuto koníčku nechápala. Bola som s manželom v predajni fenixcards v Trnave a tam som sa trocha dostala do obrazu. Chlapci, dievčatá, muži, ženy - všetci tam nakupovali buď ako hráči alebo ako zberatelia. Kartičky majú svoju cenu pre zberateľov - je vyrobený len určitý počet z každej karty. Jedná sa o TCG (trading card game) čiže zberateľská kartová hra 🙂 Čo ma prekvapilo, že tam sa oficiálne hrávajú turnaje a zbierajú tam body na nejaké majstrovstvá, ktoré sa napríklad konajú na Havaji - a keď majú dostatok bodov, pokémon company hráčovi s rodinou preplatí cestu na majstrovstvá a k tomu sa tam hrá o finančné výhry na tých majstrovstvách. Takže nie je to len nejaké detinské zbieranie, ale niečo ako šport - porovnať sa to dá so šachovými turnajmi 🙂 Skočte sa pozrieť do takejto predajne kde je aj herňa a tam vám to vysvetlia. Ako napriklad v tom fenixcards v TT 🙂 Odvtedy zbieram kartičky s manželom a áno, pri troche štastia viete vytiahnuť cenné karty - nám sa podarilo za 120€ a aj sme ju predali 🙂
@rebi326 otazne je, kolko ste za tie karty uz minuli..kym ste natrafili na tu "cennejšiu".
@h2 12 ročný chalan od nás ide na Havaj kde mu to prepláca Pokemon 🙂 dokonca ak by sa ešte posnažil mal by aj štipendium 🙂 netreba sa na všetko pozerať negatívne 🙂 hlavne keď do toho človek nebudú chápem že to môže budiť dojem že je to blbosť, ale v hre vynika práve tak trošku viac rozumovo nadaný jedinec 🙂
A zeny co zbieraju servitky babiky.porcelan kolkokrat aj 50 rokov.aj to.sa.ti zda.divne?zbierat mozes hocico ak ho to financne neruinuje je to len taka blbinka co ho mozno za mesiac opusti.sy dospeli chlapi.co zbieraju.1000eurove lego sety a hmed dvojmo.lebo jeden stavaju a druhy odkladaju na kseft.o 15 rokov neotvoreny.alebo hry na playak.xbox a.sedia za.tym.aj 16 hodin..potes ho a.kup.mu album k vianociam nech sj to ma kam zakladat..uvidis tu radost.🤣
@h2 blbemu nevysvetlíš 🙂 prepáč že takto, ale je to len reakcia na tvoje komentáre. Neviem okdiaľ si, dojdi pozrieť do nejakej najblizsej oficiálnej herne na cup, alebo Challenge a môžeš porozprávať s hráčmi 🙂 tí ti to možno vysvetlia lepšie ako ja a možno to aj pochopíš. Ja len že nie je na tom nič zle, deti ktoré to hrajú si nájdu nových kamošov a komunita je super 🙂 hlavne preto lebo sa tam zhromažďujú ľudia s rovnakým zmýšľaním a záujmom

osobne si myslim, ze miera tolerancie k zalubam partnera, by nemala stat na "detinskosti" ci serioznosti zaluby, ale na tom ako to ovplyvnuje a zatazuje rodinu.
Ak zaluba nie je na ukor casu, priestoru a financii rodiny, tak je nepodstatne ci niekto zbera karticky alebo chyta ryby, ci opravuje auta vo volnom case...
Zrelost muza -/aj zeny/ nie je v tom aku zalubu si zvoli, ci je dostatocne "dospela" ale v tom, ako chape priority rodiny.
- ak chlap venuje podstatnu cas volneho casu rybareniu, kartickam, stavkovaniu, ci hre na PC a nevenuje sa detom, zene, prakticky s nimi nezije tak, je to nezrele a sebecke.
- ak chlap /alebo zena/ zapratava dom byt ako vetesnik svojimi zalubami a haraburdami, takisto je jedno ci tie haraburdy su suciastky na motorku, alebo 150-ta udica, alebo casopisy naskladane po strop.
- posledna vec co je dolezita su financie...ak nejde rodina na dovolenku, detom sa odopiera kruzok, vylet, rodina nema na novu pracku ci hocico dolezite, aby si jeden z rodicov kupil opat nieco do nekonecnej zbierky, je to nezrele. a je uplne jedno co to vlastne je.