Priateľka neakceptuje vlastný voľný čas
Nechcem radu ani nic , len chcem priatelke dokazat ze vo vztahu volny cas ma byt nieje to o tom ze sme my ale ja a ty a nas cas sa len prelina do my . Ide o to ze kym sme spolu nebyvali tak ist s priatelkou von alebo byt s nou bolo prave to prelinanie mojho a jej casu do nasho spolocneho casu . Teraz ked spolu byvame frajerka nevie pochopit ze to ze spolu byvame neznamena ze sa venujeme sebe 24/7 ja predsa nezijem pre nu ale s nou a to je velky rozdiel . ak teda chcem hrat budem hrat . ak chcem ist von pojdem von byvam s priatelkou niesom v base co si o tom myslite ?
@pajinka91 presne to som myslel , citam si clanky ,chodim po nete zahram hru alebo si nieco robim . ale vacsina zien je asi ako pes ked sa im pan nevenuje tak sa nudia proste im musi niekto neustale vymyslat program . no a mne to nevadi ze je v byte bordel pretoze viem ze cas ktory by som investoval do poriadku by ma sral viac . proste som si spocital frustracie lebo jedine to cloveka nejakym sposobom nuti nieco robit . a kym nieje fristracia s neumyteho riadu vysia ako frustracia ho nakladat do mycky do vtedy je neumyty na balkone .
@soleil001 Neviem ci si netrafila klinec po hlavicke, tiez som uvazovala, ze ta vojencina mozno nebola zla. Moj tiez nebol. A ked som rozmyslala ze co by mu pomohlo, tak ma napadlo, ze jedine ze by nejako skoncil v zahranici bez jedineho eura, ziadna moznost navratu domov do blahobytu a pekne sa tam sam pretlkat od nuly. A bude to horsie, ved vsetci mame vsetko, darmo povies decku, pod vylozit umyvacku, to je uplne ine, ako skutocna nudza, ktoru pocituje kazdy clen rodiny, co sposobuje aj sudrznost - uz male decka chodili volakedy s matkami aspon na drevo a makali v zahrade- ja netvrdim ze nemaju mat dectvo, lebo vsak dnes su vacsie naroky na vzdelanie ako volakedy, aby mali aj nejaky volny cas, ale podla mna tu chyba ta potreba, dnes chce kazdy decku pomoct, lebo mali to prarodicia tazke a tak, kazdy dietatu dava nejake startovne peniaze na byt na spotrebice, a je to fakt dobre?... ci nie? myslim sa? mladym je jedno ako ziju, ci maju pracku umyvacku, hlavne ze mame mobily a pC?
@titla baby viete si predstavit tem 2 mesiace ocikany neumyty zachod?
@michal3691 A ako to teda u vas prebieha, akoze ty hras hru a ona ti stoji za chrbtom? A co robila nez ste sa zoznamili, ake mala konicky? ty co robis, ake zamestnanie?
naucit sa poriadku nie je zle, je to dobra sebadisciplina, vidis aky je priemer zien, az budes mat deti, akoze ti radsej odporucam nemat - co ich naucis? Ako si najdu vhodneho partnera, aby boli schpni si s niekym vychadzat vo vztahu a ostat v nom? Vsak dnes sa vsetci rozvadzaju. Po narodeni deti zacnes upratovat? Ci ti nebude vadit, ze ti dieta, ktore sa plazi po zemi, povytiera trickom komplet podlahu? radsej 5x prezlecies? Alebo bude jest chuchvalce a omrvinky zo zeme? A ked zacne chodit, bude sa potkynat o veci pohodene nazem (teraz tam nie su, ale budu, ked bude dieta), lebo ta frustruje to upratat?
Ja respektujem tvoj postoj, ale musim skonstatovat, ze si vyslovene pohodlny jedinec s nepraktickymi navykmi. Mozno keby si ten volny cas travil nejakym plnohodnotnejsim konickom ako pc hrami, je to ine.
@lilitela je to presne tak.predtym chlap zarabal a makal okolo domu a zena bola v domacnosti.Dnes ludia ziju v bytoch kde "muzska" praca prakticky neexistuje.Nase polovicky sa totizto zasekli v roku "päť" a starat sa o domacnost je podla nich cisto zenska zalezitost a nechcu to robit a nebudu. Lebo ich to aj nebavi. Ako fakt si myslia ze nas ano???? A dnesne zeny uz nie su len kucharky,upratovacky,zehlicky,mamicky,partnerky na sex ale uz tiez chodia do prace a makaju.chlap pride z roboty a chce sa najest, lahnut na gauc a mat svaty pokoj.hej aj my zeny by sme chceli.ale musime urobit vsetko to,co zeny museli aj v minulosti ale po praci ! Z roboty do roboty.a pan co povie ze perie biela skatulka a pritom ju ani zapnut nevie. Chora doba.Hrat videohry kym priatelka vari ci upratuje... Byvanie v bytoch ich premenilo na totalnych lenivcov. 50% delba prace je cista utopia.Im sa nechce a hotovo.Lebo vedia ze partnerka nakoniec po nich uprace kedze nechce zit v svinciku. Sme si to dobre posrali tou "emancipaciou". A co vidi syn doma, to si nesie do vztahu. Zacarovany kolotoc
Vojencina ich aspon naucila prat,upratovat a niektorych aj varit.A nikto sa vtedy neposieral ze je to "zenska" robota...
@michal3691 uz neexistuje ja uz ste obaja ale samozrejme ze sa da s ohodnut a robit kompromisy teda najst si cas na seba pre seba dohodnut sa kedy kto ide obcas von alebo ma svoj konicek normal vec vsetko je o rozprávaní sa
@soleil001 Sranda ze nejakych dostojnikov posluchali, ze? Skoda ze nemame rovnake paky - pindas? 2x tolko roboty. Este pindas? 1 den samotky. 🙂
Inak ja si viem predstavit ze pracka perie sama. Chlap, ak nema deti, ma asi prevazne tmave oblecenie. Chyti a natlaci to dopracky, ziadne prevracanie, triedenie, kontrola vrecak. Pracka operie, chyti, prehodi do susicky. Zo susicky von a pekne niekam hodit na kopu na kreslo, ziadne skladanie do skrine. A z tej kopky si kazde rano zobere ciste spodky, ponozky a tricko - ak ma umelinky, tak sa to velmi ani nepokrci.
ja si to viem predstavit. Z chladnicky si vezme chleba, natre pastetu, chleba do ruky - cize vysledok jeden spinavy nozik - teple si da obed vo vyvarovke.
Ako to riesi s tou kupelnou a wc, by ma zaujimalo, tam som neprisla na nic, u nas po tyzdni vyzera umyvadlo a wc dost humusne, neviem si predstavit, ze by som neumyla, ale mozno aj tu je to take pohladove, ze vezmem kefu, parkrat posucham, navlhcim handru a pretrem dosku, aby zlte odislo, co tam po hygiene, hotovo, a vanu a umyvadlo len tak povrchovo oskrabat, such- such za 5 minut, rohy a skary, plesne, stopy po mydle neriesim, spodna cast baterie neexistuje, sprchova hlavica tiez nie , ani vodny kamen. Podla mna sa to da takto vyspickovat do extremu - vyzaduje to bud dobry zarobok, ze kazdych 10r rekonstruujes nanovo, alebo skutocne taky pristup k zivotu, vtedy naozaj odporucit iba rovnaku partnerku.
@lilitela sebadisciplinu vidim tam ze si nedam cigu vzdy ked chcem ale dam si az tu druhu . a nestoji za chrbtom len naklada ze som furt za pc . ale uz som nasiel riesenie objednal som si sluchtka a vybavene . no ona ziadne . ja som energetik . a neboj ja sa ties stotoznujem s myslienkou deti nemat je to zabijak casu ktory mi vobec netreba mam ine zaluby na decko nieje cas nervy ani prachy .a problem ludi nieje ani tak vychadzanie vo vztahu ale tolerancia . ludia maju predstavu iba tak a nijak inak . riesis rozvodovost ale ked si precitas co je na tomto fore chapes preco . nerobi chlap tak a tak ako sa "ma" odijd zrhni utekaj co najdalej .proste ziadne moznosti bud tak alebo nijak inak . no len chlapi prisli na to ze im to moze byt jedno ( tym menej citovolabilnym , ktory dokazu zo sebou vydrzat osamote ) ty ktory nie tak pre nich je frustracia s toho ze ich zena kopne vysia ako urobit poriadok a proste trymat pri nich . dany chlap je tym padom vecne nespokojny ale len nasiel tu mensiu nespkojnost . a ja som na vojne este bol a v podstate celu som ju stravil v base pretoze mne curaci rozkazovat nebudu .
@michal3691 a ja niesom taky ze nieco chcem a nic preto neurobim ak caja nechce varit ok dam si konzervu nemam problem . ak je tanier spinavy nerobim bordel zoberiem si iny alebo umyjem ten ktory mam alebo sa najem z hrnca . ide len o to co sa mi chce a co nie proste len spocitam frustracie a mensia vzdy vyhra ale vecsinou to nieje ta spolocensky priatelna
@michal3691 S tebou je tak ťažko diskutovať. Áno, súhlasíme s Tebou, že ak žiješ s priateľkou v jednej domácnosti, to neznamená že musíš upustiť od všetkých svojich koníčkov. Samozrejme, že máš právo sa im venovať, ale toto tvoje vydeľovanie si času – každý deň chcem dve hodiny a jeden deň v týždni iba pre seba je druhý extrém. V partnerstve je to opomínané MY, o vzájomnej dohode – ja vyjdem v ústrety Tebe a Ty mne. O vypočutie si partnera. Tebe priateľka povedala, že jej vadí, že sa jej dostatočne nevenuješ. A tvoja reakcia? Namiesto toho, aby ste skúsili nájsť spoločné riešenie tak tu vypisuješ a chceš si dokázať, že si v práve. Na prvé miesto si postavil seba, nie VÁS.
Väčšina párov to má tak, že si večer buď pozrú spoločne film, alebo jeden sa hrá na PC, druhý pri ňom číta knihu a v podstate sa každý venuje tomu čo chce. Nehľadia si večer čo večer intenzívne do očí. Ale ani si čas nevydeľujú! To spoločné trávenie času nejak prirodzene vyplynie. Ale ak jeden z partnerov cíti, že jeho potreby nie sú naplnené, dospelý riešením toho druhého je snaha je vyjsť mu v ústrety. Nie sa mu komplet prispôsobiť, ale navzájom rešpektovať navzájom svoje potreby.
Ale Ty nie si ochotný priznať si žiadnu chybu a pristúpiť na akýkoľvek kompromis. A vzťahy sú o kompromisoch! Aj starostlivosť o domácnosť. Žijete tam dvaja – ona je Monk a tebe stačí k šťastiu chliev (ber to ako extrémny príklad, nie popis Vášho vzťahu). To neznamená, že komplet starostlivosť o domácnosť je na nej, lebo Tebe to nevadí. Jej to vadí a keďže Tebe na nej záleží, tak sa chytíš vysávača a mopu minimálne raz do týždňa a ona ťa nebude nútiť čistiť špáry v kúpeľni zubnou kefkou. Ak jej to tak vadí, toto si už spraví aj sama...
Ak Ti na nej naozaj záleží a nechceš len mama hotel so sex bonusom, tak popracuj na svojom egu. Jednoducho obaja sa musíte snažiť spraviť voči tomu druhému ústretový krok. Lebo Vám jeden na druhom záleží, máte sa radi a chcete toho druhého spraviť šťastným.
@michal3691 No to neviem, ja myslim, ze by ta zlomili na vojne, ze by si si zvazil, ci budes nebudes posluchat, myslim ze aj silnejsich kapov naucili sa podriadit- netvrdim ze to bolo spravne.
A preco si nenajdes babu, ktora je taka podobna? Ako berem, ze tuto mas asi rad, ale ako rad? Keby si ju mal fakt rad, tak si uvedomis, ze jej ublizujes, nevadi?
@lilitela presne ako si to opisala to mam ja . skladanie oblecenia fakt nechapem skoda casu zehlenie to iste . a ked mi velitel dal dva krat tolko roboty tak som mu povedal basa sefe mysleli si ze zmeknem lenze ja nemam problem byt sam aj roky . mna samotky nezlomia ( niesom citovolabilny )
@titla jaku chybu ? ona vie ze som lenive hovado . akceptovala to . no len problem je ak si v hlave myslela v pohode sak ja ho zmenim take nehrozi. a ja ju ties menit nechcem
@michal3691 najlepšie by bolo ak by si si s ňou sadol a pekne jej narovinu všetko povedal. Vieš, ono je dosť veľká škoda ak žena stráca čas s osobou akou si ty. Nechceš s ňou tráviť čas, si v podstate humusák, deti nechceš, všetko sa hádam urobí nejako samo a hlavne nemáš záujem sa ani len prispôsobiť (nieto meniť).
Načo ju k sebe viažeš? Keďže ty nechceš a radšej si kúpiš slúchadlá aby si ju nemusel počúvať, nechaj ju nech si nájde k sebe lepšieho partnera ako si ty. Lebo väčšinou sú si partneri rovnocenný, no u vás mi to teda ani zďaleka tak nepríde.
Tu je len jedna rada.Bud sa s tym priatelka zmieri (a nech si toto vsetko precita aby vedela presne co ju caka) alebo si najdite inych partnerov.Lebo ty si fakt velmi sebecky neprisposobivi clovek a ona bude trpiet kedze ty sa uz nezmenis a budes robit len to co ty chces a ako tebe vyhovuje.mala som dojem ze mas tak 25 ale ak si stihol vojnu....ach jaj
Podla mna pekne klame aj s tou vojnou pretoze posledny rok bola povinna vojencina ked bol moj drahy a ten je od neho o dva a pol roka starsi.. ja mam dost po tych jeho spravach .. baby ani mu uz neradte to uz nema vyznam .. baba utecie aj tak toto nevydrzi a on kym sa naspamata tak umre sam nefrustrovany z neporiadku 🤣
Tiez si myslim ze pekne trepe...len chuda baba.ak sa nezobudi tak si preserie mesiace az roky ...
@michal3691 Dajme poriadok bokom. Partnerku potrebujes? Preco? Co si od partnerky beries a co davas?
@michal3691
Čím viac o sebe píšeš, tak také veci vyplávajú na povrch, že je to až na neuverenie.Riady nechávaš týždne neumyté, pretože sa ti nechce ich umyť, umyješ len jeden tanier, ktorý práve potrebuješ. Upratuješ asi raz do mesiaca, pretože je to strata času, Veci si neodkladáš, pretože je to strata času. Dieťa nechceš, pretože to stojí čas peniaze a nervy, partnerka ťa rozčuľuje, tak si kúpiš slúchadlá, aby si mal pri počítači pokoj. V podstate všetko okrem sedenia pri počítači je pre teba strata času a rozčuľuje ťa to. Buď si jeden z tých, ktorý po práci utekajú domov, aby zvyšok dňa presedeli pri počítači a žijú ako v chlieve alebo je to trolling.
Pokiaľ ide o vojnu, v profile máš 33 rokov, poznám starších ako ty, ktorý už vojnu nestihli, skončila.
Najlepšie by bolo, keby ste sa rozišli, pretože to chúďa premárni s tebou najlepšie roky života, a ty si nájdi takú, ktorá sa k tebe hodí.
@michal3691 Mala som takého čo tvrdil to čo ty teraz...že odomňa sa nevie nikam pohnúť, pritom som mu do jeho aktivít nezasahovala, neobmedzovala ho...robil si čo chcel...bol viac zaneprázdnený sebou ako mnou a ešte sa tváril, že on chudáčik....a ja úplne na vedľajšej koľaji..všetko bolo dôležitejšie ako ja. Tak ktovie kde je pravda..lebo čo opisuješ tak to vyzerá presne tak, že si dosť zaneprázdnený, máš veľa aktivít..ale nie spolu s ňou ich podnikáš ale sám alebo s inými...tak asi tu bude pes zakopaný. Tak sa nad tým zamysli.
A ešte prirovnáva ženy ku psom...chúďa priateľka..🙈🙉🙊..takú by som ti prilepila na jej mieste, že by si nevedel kde je sever a kde juh.
to uz je aky level egoizmu, nezaujmu a arogancie ked si kupi sluchadla aby ju nemusel pocuvat a mohol ignorovat. smutne ...a baby mi je luto
@soleil001 Raz sa bude sám opustený prevaľovať vo svojom bordeli, špine a možno aj sračkách s prepáčením a nezakopne oňho ani pes..tak vtedy možno si spomenie na to ako zmýšľal, prehodnotí svoj život a povie si ,,posral som to,,...ale už bude neskoro...despotický a zameraný absolútne na seba samého...chlope toto nedopadne dobre. Neviem či ťa doma bili, trepali, riadili ťa alebo naopak nik sa o teba nestaral a nedostal si poriadnu výchovu, ale pamätaj na moje slová...všetko sa vráti naspäť ako bumerang.
@shilla23 Je nad slnko jasné, že tohto chlapa niečo veľmi psychicky poznačilo a jeho zmýšľanie je len toho následok ale načo potom takémuto človeku partnerka?...len na jedno...šuchnúť si. To je jediná výhoda, ktorú vidí vo vzťahu a možno nie..možno aj jeho vlastná ruka mu vlastne stačí...ktovie..možno to bude svojej priateľke onedlho vyhadzovať na oči...že načo mu je vlastne ona keď aj uspokojiť sa dokáže sám...ach...kto ako si ustelie tak bude spať..😒
Mimochodom narcizmus a psychopatia sa nedá liečiť..ešte možno sociopat je tá najmiernejšia forma despotizmu a skresleného pohľadu na seba...teda absencie sebareflexie.

Autor to absolútne nevie podať, ale v niečom má pravdu. Je normálne byť spolu v byte a každý si robí svoje: On sa hrá a ja pri ňom čítam, občas okomentujem čo sa deje na obrazovke. Alebo sa hrám ja a on hrá na gitare.. Len on to takým štýlom píše, že vie všetko najlepšie a kompromisy sú pre iných.
A k tomu ten prístup k domácim prácam,ono sa to fakt samé nespraví, treba na to myslieť a aj to spraviť,pretože nenechám mokré prádlo v práčke celý deň. Vôbec nepíše kto teda robí všetky tie veci, predpokladám, že priateľka, ale možno sa mýlim.. Tiež varenie, chce to premyslieť dopredu (pre mňa najhoršia časť). Niekomu trojdňové riady v drese nevadia, ani na intráku mi nevadili, ale už nemám 20.